Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
ravhr
Leka12 - poruka glasi:

1. Vidimo da rusi rade vojne vjezbe na granici sa Avganistanom to znaci da su oni u istoj igri ? Sa druge strane su oni oborili izraelski avion u Siriji.
2.Vi kazete da treba otvoriti privatan biznis kao da je to nesto sto se moze preko noci pa svi za koje znam koji imaju priv biznis su godinama radili za nekoga da bi nesto stekli nije to tek tako lako u ovom svijetu a sto se tice poljoprivrede vi najbolje znate iako mnogi seljaci ne znaju kako da prodaju i propadaju...

Evo posto si ovo izneo. Ja radim online od kuce i preselim se na hrvatsko selo uskoro. Imam 21 godina i krenuo sam prije 2 godine. Hvala Bogu sto sam saznao za neke (jako puno!) stvari preko Miroljuba.

Ja ti kazem - ako bi sada krenuo da razvijas online posao / privatan biznis sa pravim informacijama (koje ja nisam imao tada + bio sam lijen!), imat ces bolju platu od 95% ljudi na Balkan-u za 6-12 mjeseca.

Ovo sam htjeo podjeliti u narednim danima, ali eto bolje odma da mozes kreniti raditi. Ove knjige, kurseve i materijale su meni pomogli da razvijam online posao. A smatram da je to prvi korak prema nezavisnosti od sistema.

Najteska stvar na pocetku je ne biti lijen. Ako citate prve knjige bit ce vam jasnije koliko je bitno sada pokreniti privatni posao. Poslje naravno sljedi dugorocan proces prema nezavisnosti od sistema. Ovo je zivotni maraton!

Filtrirao sam "get rich fast" piramide i nebiblijske materijale. Pozivam svakoga ovdje: sada imate prave informacije, krenite uciti i raditi. Uvijek moze ako ste uz Boga:

https://mega.nz/f...egkLiUXYVw
( 400MB )

Pozdrav!

Vazam
Jedan od retkih filmova iz perioda komunizma, iz 1971. godine, koji otvoreno prikazuje komunistički režim kao zločinački, u režiji pesnika Mike Antića, "Doručak sa đavolom," iz tzv. "crnog talasa." 1945. godine, ministarstvo snabdevanja DFJ raspisalo je prvi obavezni otkup (otimačinu) žitarica. Seljaci se zlostavljaju, otima im se i hrana, žene obeščašćuju.

Iako neki seljaci počinju sumnjati u postojanje Boga, na kraju, jedan seljak poručuje: "Vidiš da ima Boga!", budući da glavni komunista Radulaški (đavo) neočekivano gine sa svojom partizankom, naletevši na mine.

Film je naravno zabranjivan, ali se kasnije nekako provukao...

https://www.youtu...PPX0wiWdwQ

MarkoPop
Mural Dijane Budisavljević u Srbiji

https://youtu.be/...
Smile

Maxim19
Lep pozdrav svima, evo da vam dam jednu dobru biznis ideju braco.
Prodaja kuvanih kukuruza, ulaganje je minimalno, a dobro se proda..
Ja jedan klip prodajem po 100 din.
Proslu nedelju sam prodao 80 kukuruza za otp 1h i zaradio cistih 6500 dinara..
Juce sam isto otisao ispred te banje i prodao sam malo manje, ali sam zaradio cistih 5500 dih za mozda 2h posla...( pod tim cistim mislim, kada sracunam trosak goriva i robe).
Mislim da je ideja super za privatni biznis, odete na bilo koje mesto gde ima ljudi i prodajete, ako ste u Beogradu mozete negde pored Ade da prodajete...Bice jos lepih dana, ako da Bog ovog leta, pa iskoristite to da uzmete neku paru, pozdrav!
Marko Stambolija

http://marko.stamba444@gmail.com
Bojan7
Kaze Goran Saric: "Kad sam studirao filozofiju izgubio sam razum, kad sam studirao teologiju izgubio sam veru" .

https://www.youtu...%8Dnikanal

max006
Pitanje vezano za apneu.. Ili presranak rada disanja nocu pa naglo uzimanje vazduha... Jel se to moze izleciti na prirodan nacin ili mora da se stavlja maska za spavanje koja gura vazduh u telo.

Miroljub Petrovic
max006 - poruka glasi:

Pitanje vezano za apneu.. Ili presranak rada disanja nocu pa naglo uzimanje vazduha... Jel se to moze izleciti na prirodan nacin ili mora da se stavlja maska za spavanje koja gura vazduh u telo.

U pitanju je problem sa demonima, iako i gojazne i fizicki razvaljene osobe, koje jako hrcu, mogu da imaju ovaj problem. Cim malo smrsaju, odmah im je bolje.

Miroljub Petrovic
Bojan7 - poruka glasi:

Kaze Goran Saric: "Kad sam studirao filozofiju izgubio sam razum, kad sam studirao teologiju izgubio sam veru" .

https://www.youtu...%8Dnikanal

Kad se studira ateisticka filozofija zaista se izgubi razum, a kad se studira katolicka teologija zaista se izgubi poverenje u Boga.

Miroljub Petrovic
Dobar blog o kreacionizmu (ispravljen link):

https://prakticni...gspot.com/
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.08.2021 15:49

GP
Preko 1000 knjiga za ucenje jezike

https://mega.nz/f...GLE0O8cu4A

Cipa
Jesu li zdravi integralni stapici iz zdrave hrane?

Miroljub Petrovic
Cipa - poruka glasi:

Jesu li zdravi integralni stapici iz zdrave hrane?

Moze ako nema nista drugo, u pitanju su przeni sapici u rafinisanom (nezdravom) ulju.

Kohelet
Pozdrav Miroljube,

Nisam se bavio ranije ovom tematikom, ali sam pregledao sva mesta gde ste govorili o izveštaju vezano za Jeftajev zavet (na forumu, na Pragmatikosu i u komentarima Biblije).
Zanima me vaše mišljenje o interpretaciji nekih teologa, koji tumače izveštaj iz Sudija 11 na način da Jeftaj nije žrtvovao svoju ćerku već ju je dao Gospodu da služi pri šatoru u Silomu, slično kao proročica Ana koja se spominje u Luki 2 koja je život provela u hramu; ili kao što je Hana odvela Samuila u Silom i posvetila ga Gospodu.
Neki od argumenata koji se navode su: (1) da se u Sudijama 11:31 gde piše: "...biće Gospodnje, i prineću na žrtvu paljenicu" ovaj veznik "i" može sa hebrejskog prevesti i kao "ili", što se može interpretirati da je Jeftaj mislio da ako prvo što vidi bude životinja, prineće ga na žrtvu, a ako bude ljudsko biće, daće ga Gospodu; (2) da činjenica da njegova ćerka traži da "ide sa prijateljicama u gore i oplače svoje devičanstvo" a ne svoj život koji će da izgubi, ukazuje na to da je njena sudbina bila da ostane do kraja života devica u službi Boga u šatoru, a ne da bude žrtvovana, jer takođe i 39 stih kao konkluziju navodi: "Kada su prošla dva meseca, vratila se svom ocu i on je postupio s njom prema svom zavetu. Ona nikada nije legla s muškarcem"; (3) i da u 40 stihu, reč "davati pomen" ili "oplakivati" (hebr. lə·ṯan·nō·wṯ ) može da znači "slaviti, posećivati" što po ovoj interpretaciji aludira na to da su Izraelke išle da posećuju Jeftajevu ćerku u Silom.

Zanima me vaše mišljenje o ovakvoj interpretaciji i da li ona može da da objašnjenje zašto je Jeftaj ubrojen među junake vere u Jevrejima 11, jer je čudno da bi Pavle kao junaka vere naveo nekog ko je imao pagansko shvatanje Boga i ko je prineo ljudksu žrtvu što je Bog na više mesta izričito zabranio. Hvala unapred.
"Jer zapovest po zapovest, zapovest po zapovest, pravilo po pravilo, pravilo po pravilo, ovde malo, onde malo davaše se." (Isaija 28:10)

Miroljub Petrovic
Kohelet - poruka glasi:

Zanima me vaše mišljenje o interpretaciji nekih teologa, koji tumače izveštaj iz Sudija 11 na način da Jeftaj nije žrtvovao svoju ćerku već ju je dao Gospodu da služi pri šatoru u Silomu, slično kao proročica Ana koja se spominje u Luki 2 koja je život provela u hramu; ili kao što je Hana odvela Samuila u Silom i posvetila ga Gospodu.
Neki od argumenata koji se navode su: (1) da se u Sudijama 11:31 gde piše: "...biće Gospodnje, i prineću na žrtvu paljenicu" ovaj veznik "i" može sa hebrejskog prevesti i kao "ili", što se može interpretirati da je Jeftaj mislio da ako prvo što vidi bude životinja, prineće ga na žrtvu, a ako bude ljudsko biće, daće ga Gospodu; (2) da činjenica da njegova ćerka traži da "ide sa prijateljicama u gore i oplače svoje devičanstvo" a ne svoj život koji će da izgubi, ukazuje na to da je njena sudbina bila da ostane do kraja života devica u službi Boga u šatoru, a ne da bude žrtvovana, jer takođe i 39 stih kao konkluziju navodi: "Kada su prošla dva meseca, vratila se svom ocu i on je postupio s njom prema svom zavetu. Ona nikada nije legla s muškarcem"; (3) i da u 40 stihu, reč "davati pomen" ili "oplakivati" (hebr. lə·ṯan·nō·wṯ ) može da znači "slaviti, posećivati" što po ovoj interpretaciji aludira na to da su Izraelke išle da posećuju Jeftajevu ćerku u Silom.

Zene nisu sluzile u Satoru od sastanka, niti njihovo devicanstvo ima bilo kakve veze sa Biblijom i sluzbom u Hramu. Biti devica nije nikakva "svestenicka privilegija" ili "svestenicki zavet", to postoji samo u paganizmu.

Zanima me vaše mišljenje o ovakvoj interpretaciji i da li ona može da da objašnjenje zašto je Jeftaj ubrojen među junake vere u Jevrejima 11, jer je čudno da bi Pavle kao junaka vere naveo nekog ko je imao pagansko shvatanje Boga i ko je prineo ljudksu žrtvu što je Bog na više mesta izričito zabranio.

Nemamo hebrejski original Novog zaveta pa ne znamo da li se tu zaista spominje Jeftaj ili neko drugi, i sta zaista tu pise. Bog je preko Jeftaja izbavio Izrael, kao sto je i preko Davida, pa sad kad bi uporedjivali ko je pocinio veci greh - David ili Jeftaj, tesko bi odlucili, a preko obojice je Bog delovao. Tako da nema validnih dokaza da Jeftaj nije prineo cerku na zrtvu i ubio je.

VladimirT
Internet je po prvi put u istoriji prešao TV po konzumaciji

https://i1info.ne...nzumaciji/
Dobro misli, dobro radi, dobrom se nadaj.

Miroljub Petrovic
Jedna devojka mi je poslala par pesama koje je napisala:

Pesma 1

Hvala ti Hriste Bože na tvom daru
I Gospodu Stvoritelju na njegovoj milosti,
Ja ti se klanjam Bože, kao Caru i Vladaru
Klanjam ti se Bože, kao svemira Gospodaru!
Klanjam se i padam pred tvojom mudrosti, pred tvojom veličinom,
Slava tebi Boze moj, i naklon pred tvojom silinom.
Veliki si Gospode, velika su tvoja dela,
Tvoja mudrost u beskraj seže ,
Hvala ti Bože na tvojoj milosti,
A neka me ljubav za tebe veze!
Ne odstupaj od mene ni dana, ni trena,
U učenju mome strpljiv budi.
Moli ti se Gospode, jedna bespomoćna žena,
Jedan čovek u moru ljudi.
Ja nemam Gospode pod ovom nebom, nikoga do tebe.
Ti si me gospode stvorio i pomogao da izgradim sebe.
Nemam gospode ni čoveka, ni prijatelja sa kojim bih o tebi govorila,
Nemam nikoga pred kojim bih svoju dušu otvorila.
Zato te, Bože moj, molim za strpljenje,
Jer znaš da od tebe ne želim ići.
Odlazak od tebe bio bi moje pogubljenje,
A ja se želim pored tebe uzdići.
Ne napuštaj me u padovima mojim koje učinih nesvesno,
Nego popravi puteve moje i da od tvog zakona ne skrećem ni levo ni desno.
Budi Bože moja uzdanica, moja ruka desnica,
Budi moja ustrajnost i strpljenje!
Da carstvo tvoje bude moja odrednica,
Da izgradim nepokolebljivo poverenje.
Pomozi mi Gospode da vidim zakona tvog lepotu,
Da upoznam tvoje ispravne staze,
Da znam kuda da idem u životu
I kuda moje stope treba da gaze.
Ne zaklanjaj Gospode svoga lica sjaj od mene,
Pokaži gospode milost prema sluškinji tvojoj- samo jedne žene.
Ne opominji se grehova mojih iz mladosti
Da mi se ne osuše kosti,
Nego mi sazdaj Gospode novo telo i srce celo.
Obuci me Gospode u novo odelo!
Operi moje haljine, izbeli u tvojoj krvi
Da kao poslednji uspem biti prvi.
Sazdaj gospode nove misli i nov duh u mene stavi,
Boravi gospode u meni, duši, srcu i glavi.
Daj mojoj duši novi pokrov i u novu slavu me ti obuci,
Da ja budem to jagnje oko koga su sve vuci.
Da mi Gospod moj Bog da venac,
Nagradu za pobednike i za sve Hristove sledbenike.
Da dobijem kamen sa imenom tajnim,
Samo za one nad zlom pobednike,
Na delu jakim u veri istrajnim!
Nagradu za Božije miljenike.
Ne zaboravi Boze moj, molitve moje
Koje se svakim danom množe.
Noge se moje tebe boje
I klecaju od pomisli na greh,
Bojim se Gospode moj jer sam samo čovek.
Ispitaj Gospode moje srce,
Vidi da sam ti naklonjena,
Celo telo, cela dusa,
A samo jedna žena.
Gospod je moj za mene umro, kome se divim,
Jer smrću njegovom ja sada živim.
Svoj duh u tvoje ruke stavljam
Da zemaljsku službu ja za tebe obavljam.
Želim Gospode pesme i molitve da ti pišem
Sve dok mogu da hodam i da dišem.
Želim da posvetim tebi svako svoje delo,
Srce, dušu i celo svoje telo.
Ti si Bože moj, razlog mog življenja,
Razlog sto se jutrom budim,
Razlog si Gospode mog divljenja,
I Svakim danom za istinom ti žudim.
Hvala ti na tvojim čudima u mom životu!
Neka slavi svet tvoju dobrotu i zakona tvog lepotu!
Neka konačno zatrube trube na tvom zboru!
Pokaži silu svoju u tvom odgovoru.
Neka tvoje ime veliča svako tvoje stvorenje,
Jer proslavi čoveka tvoje otelovljenje.
Carsku krunu svoju si mu dao
Kad si, Gospode, na nivo čoveka ti stao,
Da pokažeš snagu duha svog
I podigne do carske krune čoveka otpalog.

Miroljub Petrovic
Pesma 2

Kad se razbesni onaj koji stvara
Iz prestola i grom progovara.
Zemlja se trese od njegovoga glasa,
Malo je još vremena ostalo do spasa.

Blago onom ko preživi dane koji slede,
I na koga će se božiji duh izliti.
Kada Hrist na svoj presto sede
Mnoge će on mačem svojih usta pobiti.

Kad se bezakonje umnoži do nemile
Nastaće škrgut zubima i dolina plača.
Zagrtaće svet od njegove siline
Kada dodje da uništi opadača.

Božiji bes ima na svet da se surva
Kada se u gnev obrne njegovo strpljenje.
Preživeće oni koji budu kao Rava kurva,
I nesta će vremena za sažaljenje.

Ko dve zenice u dva oka
Pojaviće se tako dva svedoka.
Dve grane od masline
Zasijaće oni od Božije siline.

Potvrdiće oni bezakonje ovoga sveta
I odneti poruku Ocu i Sinu,
Da je vreme da se počne žetva,
Al ubijeni će biti u Jerusalimu.

Svi carevi zemlje kad opkole Sveti grad,
I kad sotona ih u Božije ruke bude pred'o,
Tada će uslediti zla pad
Jer je ovo ar Megido!

Džabe ceo bogova panteon
Dobro došli silnici,
Ovo vam je Armagedon!

Zaplakaće tada svako koleno
Kada vide Sina na prestolu slave,
Obučenog u platno laneno,
On beše onaj kom spletoše venac oko glave.

To je pastir koje pasijaše sva stada,
Onaj sa gvozdenom palicom u ruci.
Došao je taj da za uvek vlada
I da medju ovcama ne nadju se vuci.

Obrisaće on svaku suzu sa tvojih obraza
Sa Bogom ćeš biti dovek',
Jer je svako dete slika njegovog odraza,
Besmrtan je Bog i takav će biti čovek.

Tada će i lav sa jagnjetom da pase,
Ubijanje i greh nestaće za'vek.
Savršen je Bog
Pa nek takav bude čovek!

Miroljub Petrovic
Pesma 3

Teško onom koji je veru svoju izgubio,
Koji je Gospoda usnama svojim poljubio!
Teško li je onom koji život za Boga žali,
Jer taj ne zna kome za isti treba da zahvali.
Gospoda usnama svojim ne ljubite
da život svoj ne izgubite.
Gospod se ljubi srcem i dušom celom,
A ne prolaznim, propadljivim telom.
Lepo je kad su reči nadahnute Božijim duhom
Ali nek ti i dela budu vodjena Njegovom mu rukom.
Jer je svaka vera slepa bez dela
I lako bi tu veru voda odnela.
U Boga i pali andjeli veruju i za njega znaju,
Ali se za dela svoja ne kaju i u smrt propadaju.
Bog ne želi nikoga da osudi i krivi,
Želja je njegova da svako od svoje vere živi.
Nije milo Bogu da grešnik strada i pati,
Milo je Bogu da se on sa krivog puta vrati.
Bog će mu pomoći da dela svoja popravlja,
Ali je vera jedino sto čoveka izbavlja.
Jer ne živi čovek od pića i hrane
Već od svake reci Bogom dane.

Ilke34
Postovanje doktore, da li Spartanci i Grcki junak Ahil vucu srpsko poreklo?

Miroljub Petrovic
Ilke34 - poruka glasi:

Postovanje doktore, da li Spartanci i Grcki junak Ahil vucu srpsko poreklo?

Sve najznacajnije licnosti Evrope imaju semitsko (jevrejsko) poreklo, jer istorija Evrope ne postoji dok se 10 Izraelovih plemena nije naselilo u Evropi u 8. veku pre Hrista.

Ako pod terminom "Semiti" podrazumevas "Srbe", jer termin "Srbin" i "Semit" ima isto poreklo, onda moze da se su kaze da su svi ti znameniti ljudi bili Srbi.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.03 sekundi!