Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
USER - poruka glasi:

Nisi citao sta sam do sada pisao, pa postavljas ista (glupa) pitanja. Nisam rekao da su Jevreji iznad drugih naroda, nego da vise postuju moralni zakon (dat preko Mojsija) od drugih naroda i da su zato u svemu bolji od drugih naroda. Zato sto robuju nekim zabludama, zato i stradaju, ali i dalje opstaju i najuspesniji su u svemu sto rade upravo zbog toga sto su najblizi moralnom zakonu.

Ne moze neko da odgovara pred Bogom za neka teoloska pitanja koja ne zna ili trenutno ne razume, niti da odgovara za one aspekte moralnog zakona koje ne zna. Jevreji ne znaju da je Isus Mesija i nece odgovarati zato sto to ne znaju, ali zato znaju za Mojsijev zakon i imaju savest, pa ce u skladu sa tim da odgovaraju. Hriscani nece odgovarati zato sto ne postuju Bozji zakon dat preko Mojsija jer su naopako nauceni da je on ukinut, pa ne znaju za zakon. Ali imaju savest, pa ce da odgovaraju prema svojoj savesti.

Svako ce odgovarati prema svestlosti koju je primio. Ali, kad gledamo ljudska dela i uticaju u drustvu, onda je uticaj Jevreja na moralnom polju ubedljivo najveci.


Razumijem. Da li se ovo moze odnositi i na muslimane? SHVATAM STA STE HTJELI RECI I JA BIH VOLIO DA JE TO TAKO, ALI BUNI ME JEDNO PITANJE. Isus kaze: ko se krsit i povjeruje bice spasen. Znaci, nema spasenja za covjeka ako ne povjeruje u Isusa kao Boga/S.Bozijeg? Dzaba je covjeku i sav zakon i moral ako ne vjeruje. Tako isto i vjera bez zakona i morala je uzaludna. Vi ste sve to ujedinili zajedno. To je najpametnije od svega sto bi covjek mogao da uradi.

Kome Isus govori: "Ko se ne rodi vodom i duhom nece uci u carstvo nebesko?" Jel govori Grcima, ili Hrvatima, ili Crnogorcima, ili Bosnjacima, ili Vojvodjanima...? Jel govori ljudima koji nemaju pojma o teologiji i Bozjem zakonu datom preko Mojsija? Isus govori JEVREJIMA. Kad si video u Bibliji da je Bog sudio drugim narodima sto se obredno ne kupaju ("krstavaju" - kako kazi hriscani)? Ili da je Bog (Isus) osudjivao druge narode sto ne praznuju Shabat ili jedu svinjetinu?

Bozji plan je da postoji jedan narod u jednoj drzavi koji ce biti videlo drugim narodima, pa ko je zainteresovan za Bozij koncept da dodje u tu drzavu i da zivi sa tim narodom. Bog sa drugim narodima komunicira preko njihove savesti i preko jevrejskog naroda. Dakle, Bog jevrejskom narodu sudi po Tori (Mojsijevom petoknjizju) jer oni znaju za taj zakon. Drugim narodima sudi prema svetlosti koju imaju.

Ne moze Bog da sudi brojnim hriscanima i muslimanima, ili hinduistima, po Tori, kao su svi oni nauceni da Tora vise ne vredi. Bog ce da im sudi prema svetlosti koju imaju. Svaki covek ima savest i ako zivi po svojoj savesti bice spasen. A kriterijum za Jevreje je najveci jer oni imaju najvecu svetlost.

E sad, mene interesuje, ocu li ja odgovarati za to sto jedem svinjetinu i ako znam da je ona zabranjena u Tori?
 
Miroljub Petrovic
USER - poruka glasi:

Malo sam zbunjen.
Gospodin - hahko - kaze da se da se muslimani "uveliko spasavaju" zbog svog nacina praktivciranja vjere. da li to i vase misljenje?

Ako budes slusao hahka i slicne filozofe bices itekako zbunjen. Hahko ce da bude banovan ako nastavi da bleji i komentarise. Na ovom forumu ja drzim slovo i odgovaram, pa ako ti nesto nije jasno - pitaj, a ne obracaj paznju sta drugi pisu (dok ih ne obrisem).
 
USER
Evo citiram:
" 15. И рече им: Идите по свему свету и проповедите јеванђеље сваком створењу.
16. Који узверује и покрсти се, спашће се; а ко не верује осудиће се."

Znam da se i Jevreji isto tako "krstavaju" i da su se krstavali prije Isusovog dolaska.

ISUS GOVORI JEVREJIMA DA POUCE I DRUGE NARODE(SVE NARODE)
Zar jevandjelje nije objava u globalnom smislu, a ne samo za jedan narod?

Kad ovako sagledam sve, vi i takvi slicni vama (nzm. kako da vas nazovem, Mesijanski Jevreji?) ste najvise po volji Boga, a pritom ne zivite u jevrejskoj drzavi. Ne razumijem, zar ja koji hocu da budem "pravi Jevrejin" koji se pridrzava i Tore(zakona) i N.zavjeta, moram da odem u to drzavu i da zivim sa narodom koji ne djeli moje misljenje.
Sta cu ja tamo?

Vecina Jevreja nije povjerovala u evandjelje. a Isus kaze da ce takvi biti osudjeni.

Nemam ja nista protiv Jevreja, nit' zeli da usporedjavam "ove ili one" koje bolji il' ko je losiji, trazim odg. samo.
 
Miroljub Petrovic
USER - poruka glasi:

Evo citiram:
" 15. И рече им: Идите по свему свету и проповедите јеванђеље сваком створењу.
16. Који узверује и покрсти се, спашће се; а ко не верује осудиће се."

Znam da se i Jevreji isto tako "krstavaju" i da su se krstavali prije Isusovog dolaska.

ISUS GOVORI JEVREJIMA DA POUCE I DRUGE NARODE(SVE NARODE)
Zar jevandjelje nije objava u globalnom smislu, a ne samo za jedan narod?

Ovo je klasican primer kako se od JEDNOG iskrivljenog teksta pravi teologija. Prvo, tekst koji si citirao NE POSTOJI u originalu Matejevog jevandjelja. U Novom savremenom prevodu Biblije, koji smo objavili, i u knjizi "Jevrejski Jeshua ili grcki Isus", imas prevod Jevandjelja po Mateju sa originalnog hebrejskog teksta u kojem se na tom mestu jasno kaze: "Idite i ucite ih da postuju zauvek sve sto sam vam zapovedio." (Matej 28,19-20)

Isus od pocetka svoje sluzbe na zemlji jasno kaze svojim ucenicima da idu SAMO kod Jevreja i da njih pozivaju na pokajanje, i zapovedio im: "Nemojte ici u nejevrejske zemlje i u samaricanske gradove ne ulazite. Idite izgubljenom stadu proizaslom iz izraelskog naroda" (Matej 10,5-6)

I posle raspeca, apostoli su isli SAMO u jevrejske skupstine (sinagoge) sirom Izraela i Rimskog carstva, i to tamo gde su bili dobro docekani od Jevreja koji su prihvatili Isusa za Mesiju. U danasnjim prevodima Novog zaveta stoji KATASTROFALNO POGRESNO da su apostoli obilazili CRKVE!!! Kakve bre crkve? Oni NIKADA nisu usli u nijednu crkvu. A hriscani su napravili od paganske institucije "crkve" Isusov hram na osnovu takodje (NAMERNO) pogresno prevedenog JEDNOG teksta kako je Isus navodno rekao Petru da ce na njemu da sazida crkvu. To nigde ne pise u Novom zavetu, proveri u prevodu. Isus kaze Petru da ce na njemu osnovati "dom molitve", a "dom molitve" je svuda tamo gde zive moralni ljudi koji zive po Bozjem zakonu i mole se Bogu. O crkvi imas na donjem linku:
http://www.cps.or.../crkva.pdf

Kada je donet Milanski edikt 313. godine, onda su svi paganski hramovi u Rimskom carstvu pretvoreni u hriscanske crkve. Godine 134. je buknuo veliki ustanak od strane Jevreja u Izraelu jer su Rimljani hteli da unesu kipove u Jerusalim. Godine 136. je u krvi ugusen taj ustanak, a SVI Jevreji su proterani iz Jerusalima i bilo im je zabranjeno da tu dolaze, a po celom Jerusalimu su napravljeni paganski hramovi, cak i u neposrednoj blizini Brda Hrama. Kada je donet Milanski edikt, hram boginje Venere u Jerusalimu je preimenovan u "crkvu Hristovog groba", i to je mesto gde se danas desacaju "cuda", gde se pojavljuje "vatra".

Dakle, Isus i apostoli nemaju nikakve veze sa crkvama i DIREKTNIM propovedanjem jevandjelja ne-Jevrejima. Misija je da se Jevreji pozovu na pokajanje, jer jedino oni poznaju teologiju, a da Jevreji svojim zivotom budu videlo drugim narodima, pa ako se neko zainteresuje da se prikljuci Bozjem narodu - dobro su dosli.

NIKADA u istoriji Jevreji nisu isli medju druge narode i nametali im, ili im direktno propovedali svoju religiju. NIKADA. To nije Bozji koncept propovedanja jevandjelja. To ne znaju ni danasnje hriscanske crkve. Hriscani bi lako propovedali jevandjelje kada bi kao Amisi (ili nasi slavni preci) otisli da zive u prirodu, kada ne bi bili fanaticni (kao Amisi), kada bi imali zdravu, vaspitanu i poboznu decu i ljude, i kada bi svojim zivotom pokazali kako se zivi po Bozjem zakonu. Ali, to hriscane ne zanima (osim retkih pojedinaca).

Kad ovako sagledam sve, vi i takvi slicni vama (nzm. kako da vas nazovem, Mesijanski Jevreji?) ste najvise po volji Boga, a pritom ne zivite u jevrejskoj drzavi.

Ne zivim jer trenutno ne mogu, tesko se dobijaju papiri drzave Izrael. Ali, ako da Bog, zivecu uskoro. Lakse je dobiti americke papire nego izraelske. U Ameirici se uclanis u katolicku crkvu, oni ti izdaju papir da si njihov clan, i dobijes americke papire za dva meseca. U Izraelu ne moze tako, da se "uclanis u sinagogu" i dobijes papire drzave Izrael.

Ne razumijem, zar ja koji hocu da budem "pravi Jevrejin" koji se pridrzava i Tore(zakona) i N.zavjeta, moram da odem u to drzavu i da zivim sa narodom koji ne djeli moje misljenje.

Tako je, sa tobom dele isto misljenje oni koji deklarativno tvrde da je Isus Mesija, a zive suprotno onome sto je Bog rekao u svom zakonu. A oni koji zive najpribliznije Bozjem zakonu, oni sa tobom "ne dele isto misljenje". To se zove "govedja teologija i filozofija".

Sta cu ja tamo?

To su isto govorili i Jevreji iz Evrope pred Drugi svetski rat. Oni su govorili: "Sta cemo mi u Izraelu? Nama je lepo u Evropi. Sta cemo tamo medju Arapima, u pustinji punoj zmija i skorpija?" A onda je dosao Hitler. Dobices i ti uskoro slican odgovor na svoje glupo pitanje.

Vecina Jevreja nije povjerovala u evandjelje. a Isus kaze da ce takvi biti osudjeni.

Bila je osudjena ta generacija koja je imala svetlost, ali ju je odbacila. Danasnje generacije Jevreja nemaju svetlost po pitanju jevandjelja jer se uce drugim stvarima, ali su opet mnogo blizi jevandjelju od hriscana jer u mnogome postuju Bozji zakon dat preko Mojsija. (Samo da dodam da ja Srbe ne smatram hriscanima, nego Jevrejima koji su prihvatili Isusa za Mesiju, ali su malo zastranili. Imas o tome u knjizi "Jevrejsko poreklo Srba":
http://www.cps.or...inal.pdf).

Nemam ja nista protiv Jevreja, nit' zeli da usporedjavam "ove ili one" koje bolji il' ko je losiji, trazim odg. samo.

Trazio si odgovor, dobio si.
 
USER
[quote]Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Hvala.
Vec sam sve procitao u vezi te knjige.

Ne zelim da vodim kao nekakvu raspravo sa vama, jer od toga nema "vajde" nisam vam dorastao to je sigurno. Ne slazem se bas sa ovo tvrdnjom da je evanjdjelje objava u lokalnom smislu, tj. samo za Jevreje. al posto nisam dobro upoznat sa Hebrejskim evanjdjeljem prvo moram da ga dobro prelistam - da ne bi gubili vrijeme bezveze.

A to u vezi crkava je logicno. Sama rijec "crkva" nije mogla da bude upotrebljavana u to vrijeme. to bi sigurno zbunilo apostole.

Ne mogu da nadjem prevod na srpskom, al' sam nasao na eng.
Matej 28.
19. Go ye and invite all the people to believe in my name and to do my words
20. "and ye watch over them to confirm all the words which I commanded ye until now continually

Ja ovde ne vidim nista sporno, tj. nesto sto bi se kosilo se grckim ili latinskim prevodom.Mada, prevod nije u potpunosti isti.
" pozovite SVE ljude" se odnosi samo na Jevreje?

Je li istina da Jevreji nikad nece prihvatiti nekoga kao svoga(tj. kao Jevrejina), osim ako nije rodjen od majke Jevrejke?
 
Aleksandar027
SNS raspisao parlamentarne izbore.
 
djeramic
A Jobik otvorio svoje kancelarije u Srbiji
http://www.rtv.rs...56102.html
U pitanju je Madjarska fasisticka opoziciona stranka, koja je nedavno trazila spisak svih Jevreja u Madjarskoj jer ugrozavaju nacionalnu bezbednost a njihova "buduca" drzava zauzima pola Vojvodine.
 
Nikola06
Prije par mjeseci postavio sam pitanje vezano za vaše mišljenje o Malahovu. Nedavno sam postavio isto pitanje o dr Hildi Klark i njenom "antiparazitnom programu". Oba pitanja ste izbrisali kao i video dr Todora Jovanovića, koji je skoro postavio drugi član foruma.
Ako su gore navedena imena po vašem mišljenju prevaranti, manipulatori ili šta već drugo, zašto ne odgovorite i kažete ljudima neka znaju, da ne gube vrijeme uzalud ?!
Ovako može ispasti da se "bojite konkurencije", banovanjem poruka vezanih za prirodnu medicinu.
Ja sam tragajući za riješenjem vlastitih zdrastvenih problema pročitao desetine knjiga, videa, alternativne (prirodne) medicine, te tako nabasao i na ovaj sajt. Znaci namjera mi nije da nekog reklamiram, nego sam samo htjeo čuti vaše mišljenje o nekim autorima, jer smatram da ste trenutno najkompetentniji dati odgovor u vezi gore navedenog.
Pozdrav !
 
Miroljub Petrovic
USER - poruka glasi:

Hvala.
Vec sam sve procitao u vezi te knjige.

Ne zelim da vodim kao nekakvu raspravo sa vama, jer od toga nema "vajde" nisam vam dorastao to je sigurno. Ne slazem se bas sa ovo tvrdnjom da je evanjdjelje objava u lokalnom smislu, tj. samo za Jevreje.

Jevandjelje je za sve ljude, kao sto je i higijena za sve ljude. Ali, postoji nacin kako da se informacija o higijeni (ili jevandjelju) dopremi do ljudi. To se radi preko ucitelja, odnosno svestenika. Bog je odredio Jevreje da budu svestenici (ucitelji) u ovom svetu, da oni svojim zivotom pokazu kako treba da se zivi i to u svojoj drzavi, kao sto je receno u Bibliji: "I videce okolni narodi i reci ce: 'Veliki je ovo narod kakve dobre zakone i uredbe imaju'."

al posto nisam dobro upoznat sa Hebrejskim evanjdjeljem prvo moram da ga dobro prelistam - da ne bi gubili vrijeme bezveze.

Neces mnogo razumeti jevandjelje ako ne poznajes Tanah (Stari zavet). Isus se stano poziva na Toru (Zakon) i priroke.

Ne mogu da nadjem prevod na srpskom, al' sam nasao na eng.
Matej 28.
19. Go ye and invite all the people to believe in my name and to do my words
20. "and ye watch over them to confirm all the words which I commanded ye until now continually

Ja ovde ne vidim nista sporno, tj. nesto sto bi se kosilo se grckim ili latinskim prevodom.Mada, prevod nije u potpunosti isti.
" pozovite SVE ljude" se odnosi samo na Jevreje?

To je miki maus prevod. Hriscani su izgubili hebrejski original, a onda su u grckom prevodu ponegde dodavali neke recenice i menjali smisao. Zato jevandjelje moze da se razume i tumaci samo u svetlu Tanaha (Starog zaveta).

Je li istina da Jevreji nikad nece prihvatiti nekoga kao svoga(tj. kao Jevrejina), osim ako nije rodjen od majke Jevrejke?

To je samo deo govedje antijevrejske propagande. Kada ne-Jevrejin prihvati jevrejskog Boga, ostali Jevreji ga prihvataju kao da su mu svi preci bili Jevreji.
 
Miroljub Petrovic
Aleksandar027 - poruka glasi:

SNS raspisao parlamentarne izbore.

Javi ako osnujes stranku da glasamo za tebe.
 
Miroljub Petrovic
Nikola06 - poruka glasi:

Prije par mjeseci postavio sam pitanje vezano za vaše mišljenje o Malahovu. Nedavno sam postavio isto pitanje o dr Hildi Klark i njenom "antiparazitnom programu". Oba pitanja ste izbrisali kao i video dr Todora Jovanovića, koji je skoro postavio drugi član foruma.
Ako su gore navedena imena po vašem mišljenju prevaranti, manipulatori ili šta već drugo, zašto ne odgovorite i kažete ljudima neka znaju, da ne gube vrijeme uzalud ?!
Ovako može ispasti da se "bojite konkurencije", banovanjem poruka vezanih za prirodnu medicinu.
Ja sam tragajući za riješenjem vlastitih zdrastvenih problema pročitao desetine knjiga, videa, alternativne (prirodne) medicine, te tako nabasao i na ovaj sajt. Znaci namjera mi nije da nekog reklamiram, nego sam samo htjeo čuti vaše mišljenje o nekim autorima, jer smatram da ste trenutno najkompetentniji dati odgovor u vezi gore navedenog.
Pozdrav !

Govorio sam o njima bezbroj puta, ali ti nisi citao forum. U pitanju su problematicni autori koji pricaju jedan deo stvari koji je tacan, a veliki deo koji je netacan. Malahov je klasicni okultista, koji koristi brojne nehigijenske tehnike, kao sto je klistiranje ukuvanom mokracom i sl. Hilda Klark je takodje klasican okultista koji sa svojim "instrumentima" navodno "cisti parazite pomocu elektricne struje", a u stvari je jedva vrsta bioenergije, odnosno prizivanja demona. Todor Jovanovic sa svojom lulom je daleko od ozbiljnog lekara. Tacne su mnoge stvari u kojima kritikuje zvanicnu medicinu, ali ne nudi nikakvo resenje, osim svojih "preparata", koji su mesavina meda i nekoliko lekovitih biljaka - sto je daleko od metode za izlecenje.
 
Dino
http://www.dnevno...djeci.html

Evo jedne dobre vijesti!
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
 
Nemanja88
http://www.blic.r...ubice-mira

Znak, ili slucajnost?
 
Alen P
Tajni život Amiša
Evo dokumentarac koji nije izravno vezan uz stvaranje, ali je vezan uz stvaranje i razvoj zdrave obitelji koja je temelj zdravog društva ugodnog Bogu.

Link:
https://vimeo.com...U2Mnw3NzAx
 
http://www.udrugapostanak.ucoz.com
Irena Adler
http://www.youtub...TsNDw#t=19
Mudrost je sklanjati se od zla.
 
Miroljub Petrovic
Alen P - poruka glasi:

Tajni život Amiša
Evo dokumentarac koji nije izravno vezan uz stvaranje, ali je vezan uz stvaranje i razvoj zdrave obitelji koja je temelj zdravog društva ugodnog Bogu.

Link:
https://vimeo.com...U2Mnw3NzAx

Bravo za Udrugu Postanak! Svaka cast!
 
Laki
Jevrejin oslobođen optužbi za ritualno ubistvo 350 godina nakon što je spaljen na lomači

http://isra-news....na-lomaci/
 
bobo85
Професоре шта мислите о Срђану Алексићу из Требиња?Ви сте били на том дијелу ратишта.
 
USER
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

[quote]To je miki maus prevod. Hriscani su izgubili hebrejski original, a onda su u grckom prevodu ponegde dodavali neke recenice i menjali smisao. Zato jevandjelje moze da se razume i tumaci samo u svetlu Tanaha (Starog zaveta).


Nasao sam na NETu hebrejsko evandjelje po Mateju prevedeno na eng. i to su ti stihovi sa tog sajta koje sam citirao u proslom postu.
E sad, nzm. da li ste mislili da je to prevod sa grckog, ili mislite da i taj prevod nije ispravan?

Ako mi mozete pojasniti sledece pitanje koje nikako ne mogu da "svarim"
Bog je pravedan, to svi znaju al' nije mi jasno. na primjer: kako to da covjek koji je ubio nekoga(1. osobu) i djavo koji je kriv za SVE na kraju zasluze pdjednaku kaznu?
 
igor-sk
moze detalnije o kakvim se to zvucima sirom sveta cuje?
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.57 sekundi!