Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
terpa - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

terpa - poruka glasi:

Od kada datira kod nas priča o jevrejskom poreklu srba?

Odavno.

Dali je poznata literatura iz ranijeg perioda koja je dostupna i ukazuje na to?

Ne znam da li si uopste citao pomenutu knjigu. Ako si citao, onda si mogao da vidis drevnu literaturu koju navodi autor. Mozda niko do sada nije to tako nacrtao ljudima kao ovaj autor, ali koga j einteresovalo mogao je da se informise.
 
Miroljub Petrovic
Ako ima clanova foruma iz Prijepolja ili okoline, neka mi se jave na PM.
 
Makabi
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Makabi - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Servant of God - poruka glasi:

http://www.vijest...nak-212842

Da li Vaseljenski patrijarh radi neke stvari na svoju ruku ili se u pozadini ovoga krije volja većine pravoslavnih crkvenih poglavara?

Vaseljenski patrijarh je pion kao i drugi religijski poglavari. On samo izvrsava naredjenja.


Cija naredjenja? Pape? Hvala unapred, pozdrav!

Slusa naredjenja mocnika koji kontrolisu medije, politicare, banke... Procitaj moju knjigu "Ko vlada svetom". To nisu naredjenja tipa: "Moras ovo, moras ono..." nego: "Bilo bi dobro da uradite ovo, vasa svetosti..." a ako ne uradi onda krenu preko medija da ga kompromituju, a u drugom koraku da ga prisile na ostavku ili da ga u krajnjoj liniji hapse za proneveru, kurvarstvo, kradju... a i da nista od toga nije uradio oni mogu da izmisle, a kad mediji objave nesto onda to svi veruju (minorna manjina ne veruje, ali ona se nista ne pita).


http://www.crvene...etoj-gori/
 
yirmeyahu
Ima na Atosu svašta. Pre par godina su se monasi u najvećem grčkom manastiru Vatoped potukli baš oko ekumenizma. Bilo je tu povređenih. Tukli su se gvozdenim šipkama. Mnogi su završili u bolnici. Iguman tog istog manastira je uhapšen zbog malverzacija sa nekretninama. To mi je potvrdio jedan prota. Inače Grci su razjedinjeniji od nas. Kod njih postoji deset odvojenih pravoslavnih crkava koje nemaju veze jedna sa drugom. Naravno najveća je upravo ona koja priznaje Vaseljenskog patrijarha. Grčka policija je pre nekoliko godina pohapsila neke monahe, čak je i neki mitropolit bio u pitanju zbog trgovine drogom, a bili su, usput rečeno, homoseksualci. Takve ljude možete uceniti kako hoćete, i manipulisati ih kako hoćete.
Izmenio/la yirmeyahu na 30.05.2014 12:17
 
Uros88
Cerka od 11 meseci mi je verovatno dobila ovcje boginje od brata koji je bio u gostima dok mu se jos bolest nije ispoljila. S obzirom da je vreme inkubacije virusa oko dve nedelje, cerka jos uvek nema nikakve simptome. El imate neki savet za simptome koji slede (boginje po kozi, slabost, eventualno temperatura...)? Meni pada na pamet jedino da joj dodatno pojacam imunitet sa dosta cedjene pomorandze, mozda djumbir. Beli luk ne znam kako da joj dam s obzirom da je tako mala. Cerka ne konzumira nista zivotinjskog porekla osim adaptiranog mleka koje pije ujutru i uvece. Samo je prvih 6 meseci sisala, i to kombinovano sa adaptiranim mlekom. Nije vakcinisana, osim nazalost prve dve vakcine koje se primaju nakon porodjaja dok je jos u bolnici.
 
Miroljub Petrovic
Uros88 - poruka glasi:

Cerka od 11 meseci mi je verovatno dobila ovcje boginje od brata koji je bio u gostima dok mu se jos bolest nije ispoljila. S obzirom da je vreme inkubacije virusa oko dve nedelje, cerka jos uvek nema nikakve simptome. El imate neki savet za simptome koji slede (boginje po kozi, slabost, eventualno temperatura...)? Meni pada na pamet jedino da joj dodatno pojacam imunitet sa dosta cedjene pomorandze, mozda djumbir. Beli luk ne znam kako da joj dam s obzirom da je tako mala. Cerka ne konzumira nista zivotinjskog porekla osim adaptiranog mleka koje pije ujutru i uvece. Samo je prvih 6 meseci sisala, i to kombinovano sa adaptiranim mlekom. Nije vakcinisana, osim nazalost prve dve vakcine koje se primaju nakon porodjaja dok je jos u bolnici.
.
Mozes u kasice i sokove da joj ubacis tinkturu Imuno - Deca i to je to
 
smesko
Volonteri iz Izraela danima čiste Krupanj:

http://www.blic.r...emo-Srbiji
 
Maksim
Помаже Бог браћо и сестре ! Са задовољством могу написати да је Др . Стеван Томовић одговорио на моје питање . Наиме , Доктору сам послао текст овакве садржине којег ћу ради прегледности овдје изложит у једној цјелини :

>>" Помаже Бог , Недавно сам се регистровао на сајт форума“ Центра за природњачке студије “ под псеудонимом Максим . Домаћину форума Мирољубу Петровићу поставио сам једно питање /коментар са жељом да ћу добити одговор . Међутим , Доктор дали познавајући Вас лично или Ваш рад упутио ме је Вама да ми одговорите на нека моја питања јер Вас сматра најбољим историчарем . Доктор Мирољуб је на мој коментар у коме је било садржано неколико питања одговорио врло кратко и прецизно : “ За питања овакве врсте јави се нашем најбољем историчару Др Стевану Томовићу на: “ . Ја сам одлучио послушати Доктора па Вам се овом приликом и јављам . Како би Вам најлакше предочио оно што сам питао Др . Петровића мислим да је најбоље да вам у овом обраћању тај цјелокупни коментар прикажем , он гласи : “ Помаже Бог!Докторе Мирољубе , овом приликом желио бих да вас поздравим као и све кориснике пошто сам се тек регистровао и ово ми је први коментар - питање . Наиме , желио бих да вам поставим једно питање и унапрјед се извињавам ако је већ било постављено . Када сте говорили о поријеклу имена Срби рекли сте да име Срби води поријекло од Нојевог сина Сима а у индијсјском миту о потопу тај назив за Сима био је Сарм . Од тог Сарма је настало велико племе , велики народ и та држава се звала Сарматија .Ови Сармати се у историјским списима зову Сарми а негдје се зову Сарби односно Срби . Интересује ме уствари :који је простор заузмала на почетку та држава ( Сарматија ) и које су то отприлике данашње државе које заузмају њен простор ( ради орјентације )и гдје се налазило средиште те државе ? Пошто су Срби уствари кроз прошлост носили три најважнија имена Трибали тј . Трачани , Илири и Срби све по знаменитим прецима , интересује ме да ли су Трибали долазили у сукоб са неким велким империјама и каква је посљедица тог сукоба ?И да ли су Срби били цјењени у то вријеме ко ратници , радници , људи . . . ? Такође , интересује ме ваш коментар на пјесму Захарија Орфелина “Плач Сербији “ . Мене је посебно занимљив дио гдје Захарије пјева :

Сви веће врази моји руками пљескајут ,
хулно звижде на мене , а злобно глас дајут :
“ То ли она преславна Сербија у свјету ?
Сад слушкиња наша бист , дала с ' нам под пету . “

Захарије је рођен 1726 а умро 1785 а ову пјесму је написао 1763 . Мени је посебно пјесма занимљува што је написана давно и што је Захарије , препостављам , знао добро политичку ситуацију у држави и због тога је сигурно знао и шта непријатељ мисли . И ако су нам се непријатељи на неки начин ругали јер смо били поробљени они су ипак имали поштовање према Србији према њеној величини и историји . Ако може ваш коментар . Ево линк пјесме : http://www.youtub... И да ли је међу старим ( Античким )Србима преовладавало име Трачани , Трибали , Илири , Срби ? Односно , како су сами себе звали и које је од ових имена преовладавало ? Извините aкo сам много поставио питања али сва питања која сам поставио или ми нису довољно јасна или су потпуно нејасна . Поздрав “ . Тамо гдје се налазе моја питања то сам подвукао . Али ако желите волио бих да и дате свој коментар на пјесму Захарија Орфелина “ Плач Сербији “ , јер то је ипак пјесма која носи једну дозу емоција из прошлости и оних збивања што су се далеко десили прије нас . И пишући ово о Захарију сјетих се још једног питања које је везано како за ову пјесму тако и за однос историје и умјетности ; да ли историчару једна научна анализа неке пјесме поготово оне која ако се може рећи има неку врсту историјског карактера може послужит у конструкцији прошлих догађаја ? Да ли се из те неке пјесме може извућ нека битна информација која се десила у прошлости а битна је да се запамти а уз помоћ пјесме још боље и шире објасни? Волио бих да на ова моја питања одговорите с ' поштовањем<< . . .

Доктор Томовић ми је овако одговорио ( његов текст изворно преносим ) : >>Поштовање,

Ево одговора на ваше питање: Назив "Сарматија" се односио на простор северно од Кавказа и Црног Мора, на предео данашње Украјине и једног дела Јужне Русије, али је у каснијем добу, након померања Сармата, почео да означава предео целе Источне Европе и једног дела Средње Европе, до Дунава на југу. Назив "Сарматија" се односио на велики простор, и временом је заменио претходни назив "Скитија".

Што се тиче других питања, а у вези са називом "Сармати" и другим античким називима за народе, треба најпре знати да ни сами антички писци нису увек доследно користили те називе, и још важније, као да се нису превише интересовали за порекло других народа и њихових имена. На пример, Херодот је у вези са језиком Фригијаца, као једног од најближих суседа Грка, записао само једну једину реч из њиховог језика (то је реч "бекос"Wink. Или рецимо, о Скитима и Сарматима Херодот је писао опширно, као и други писци након њега, али упркос томе, на основу њихових података не можемо имати јасну слику о пореклу тих народа и њихових имена. Штавише, грчки историчар Страбон је записао да су сви описи Скитије и Сарматије до његовог времена веома непоуздани, и да нико није са сигурношћу знао ко тачно живи северно од Грка, те да се о простору северно од Дунава није много знало све до времена освајања Александра Македонског, а о севернијим земљама, укључујући Сарматију, све до времена римских освајања суседних земаља. Мислим да би ова тема морала још да се изучава да бисмо дошли до сигурнијих закључака о античкој историји Срба. (Ако некад буде било другог издања књиге Јеврејско порекло Срба, ту ћу ставити нове податке и више поузданих информација о пореклу Срба и српског језика.)

Може. Песме спадају у историјске изворе, било да су каквог садржаја; рецимо, чак се и српске митолошке песме могу искористити као одличан историјски извор. И песма "Плач Сербији" сведочи на свој начин о времену ропства Срба. Моје мишљење је да су у неким случајевима песме, легенде и предања најбољи историјски извори, иако им већина историчара не придаје превелики значај, или их само тумачи на погрешан начин.

Поздрав << .
Не оговарајте један другога, браћо , јер ко оговара брата или осуђује брата свога оговара закон и осуђује закон , а ако закон осуђујеш , ниси вршилац закона него судија . Један је Законодавац и Судија , који може спасти и погубити . А ко си ти што другога осуђујеш ?
( Јаковљева Посланица 4: 11- 12)
 
Maksim
И хвала Докторе Петровићу што сте ме упутили на Др Томовића .
Не оговарајте један другога, браћо , јер ко оговара брата или осуђује брата свога оговара закон и осуђује закон , а ако закон осуђујеш , ниси вршилац закона него судија . Један је Законодавац и Судија , који може спасти и погубити . А ко си ти што другога осуђујеш ?
( Јаковљева Посланица 4: 11- 12)
 
Petar Vlahovic
Miroljube, znas li sta je bilo sa onim muzejom dinosaurusa u Sviljncu posle ove poplave? Jel poplavljen? Mislim da si rekao da je to ideja CPS-a pa su je ukrali.
 
Miroljub Petrovic
Petar Vlahovic - poruka glasi:

Miroljube, znas li sta je bilo sa onim muzejom dinosaurusa u Sviljncu posle ove poplave? Jel poplavljen? Mislim da si rekao da je to ideja CPS-a pa su je ukrali.

Mislim da nije poplavljen. To jete ideja CPS-a, ali je nisu ukralu, dao sam im je besplatno, samo sto ne mogu bez mene da pokrenu muzej. To je kao da im das informaciju gde da kupe svemirski brod, i oni ga kupe, a nemaju pilota da ga vozi.
 
Ognjen16
Pozdrav!Majka se zali da je nocu i kad' spava bole i trnu sake i laktovi.Ima 48 godina.Doktor je rekao da je to," Bolest umornih ruku",a interesuje me Vase misljenje i sta treba da radi?
 
markofon
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Petar Vlahovic - poruka glasi:

Miroljube, znas li sta je bilo sa onim muzejom dinosaurusa u Sviljncu posle ove poplave? Jel poplavljen? Mislim da si rekao da je to ideja CPS-a pa su je ukrali.

Mislim da nije poplavljen. To jete ideja CPS-a, ali je nisu ukralu, dao sam im je besplatno, samo sto ne mogu bez mene da pokrenu muzej. To je kao da im das informaciju gde da kupe svemirski brod, i oni ga kupe, a nemaju pilota da ga vozi.


Bilo bi sjajno kada bi muzej u Svilajncu dobio naucnu potporu profesora Petrovica. Postavio sam link na prethodnoj stranei kako su u SAD bez problema dozvolili Ken Hem-u da napravi nesto slicno. Bice pravi bum.
Izmenio/la markofon na 29.05.2014 00:54
 
Miroljub Petrovic
Ognjen16 - poruka glasi:

Pozdrav!Majka se zali da je nocu i kad' spava bole i trnu sake i laktovi.Ima 48 godina.Doktor je rekao da je to," Bolest umornih ruku",a interesuje me Vase misljenje i sta treba da radi?

Taj doktor ima "bolest umornog mozga". Treba majku da odvedes kod nekog kostolomca da joj namesti kicmu, jer odatle dolaze bolovi.
 
Miroljub Petrovic
Vidim da su se neki raskokodakali na forumu i da komentarisu kao da su na nekom ateistickom forumu. Ko sledeci krene da se pravi pametan i da komentarise, bice odmah banovan.
 
Miroljub Petrovic
Parasha Naso - (4.Moj.4,21-7,89)

http://citanjetor...
 
Nikola06
Ko hoce da cita odredjene stranice, treba da klikne gore na pretrazivac. Na kraju podataka pojavi se petocifreni broj. Ova stranica je 31060. Ako hocete stranu npr 501 kucate na kraju br 10 hiljada. Za svaku sljedecu stranu se dodaje po 20. Znaci za stranu 502 broj je 10020, strana 503 broj 10040 itd. Na ovaj nacin mozete citati forum odakle god hocete...
 
Miroljub Petrovic
http://www.b92.ne..._id=854221
 
milosdoni
http://serbian.ru...vezu-2868/
Interesuje me zasto ovakav dogovor se odigrao u Astani kada je to grad Iluminata, Hazara i sam naziv tog grada kada se zamene AS"SA" Dobije se pravi naziv za Djavola. Ja mislim da u ovom savezu Hazari imaju kljucnu ulogu i da nevidljivi kontrolisu Rusiju nazalost. Da li to znaci da je pravoslavnoj rusiji kraj ako iluminati kontrolisu savez?
Milos Aleksic
 
Miroljub Petrovic
milosdoni - poruka glasi:

http://serbian.ru...vezu-2868/
Interesuje me zasto ovakav dogovor se odigrao u Astani kada je to grad Iluminata, Hazara i sam naziv tog grada kada se zamene AS"SA" Dobije se pravi naziv za Djavola.

Takav je dogovor jer su pomenute zemlje pod kontrolom masona. Do skoro su pravili neke kompromise sa rimskom crkvom, ali kada su smenili njihovog coveka na celu Ukrajine, situacija se zestoko zaostrila. Slicno je bilo i pred Prvi i Drugi svetski rat.

Ja mislim da u ovom savezu Hazari imaju kljucnu ulogu i da nevidljivi kontrolisu Rusiju nazalost.

Hazari ne postoje, to je izumro narod. Dobro nisi rekao da Maje i Inke kontrolisu Rusiju.

Da li to znaci da je pravoslavnoj rusiji kraj ako iluminati kontrolisu savez?

Rusija je sacuvala nesto morala, za razliku od EU, a daleko od toga da je pravoslavna. Ona jeste crkveno pravoslavna, ali ne i biblijski praavoslavna, a posto crkvu kontrolisu tajna drustva, onda ti je sve jasno.
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.69 sekundi!