Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
1. U vasem predavanju “Trostruka poruka” naveli ste da zene ciji su muzevi obrezani ne obolevaju od raka grlica materice.
Kako je uzrocnik te vrste raka humani papiloma virus (HPV) na koji nacin su muskarci zasticeni od tog virusa (jer ga u vecini slucajeva oni prenose zenama), posebno imajuci u vidu nacin prenosenja tog virusa.

Uzrok raka grlica materice nije nikakav virus, nego prljavstina koju je skoro nemoguce ukloniti kod neobrezanih muskaraca, tako da se na grlic materice odlazu razne bakterije, medju kojima je i Bacillus smegmatis koja je glavni izazivac raka grlica materice.

Da li je moguce tu prljavstinu ukloniti rigoroznom higijenom?

Kakvom "rigoroznom higijenom"? Taj deo covekovog tela se intenzivno znoji, a kad se tome doda da su muskarci prave svinje koje ne vode racuna o svojoj higijeni, onda dobijas uzrok bolesti.

Jos jedno pitanje vezano za to obrezanje.Cuo sam jedno tumacenje vezano za pitanje obrezanja,pa ako moze misljenje.Naime,posto su Izraelci i njihovi potomci zivjeli u podrucju koje je bilo mahom pustinjsko,dakle podrucju koje je oskudjevalo vodom,a time su higijenski uslovi bili daleko od optimalnih,upravo je obrezanje bilo nacin kako bi se sprijecile razne bolesti i njihov prenos.Dakle,Bog im je nalozio da se obrezuju kako bi se sprijecile bolesti,jer su u uslovima za zivot kakvi su vladali tada i tamo(nedostatak vode kao jedan od glavnih preduslova za odrzavanje higijene) oni bili podlozniji bolestima.Danas su higijenski uslovi na mnogo visem nivou,pa obrezanje nema toliko zivotno vaznu ulogu,u medicinskom smislu.Dakle,sta mislite o takvom razmisljanju,cuo sam ga negdje.

To tumacenje je toliko glupo da svako ko ima imalo razuma znace da je rak grlica materice, jedan od najucestalijih oblika raka kod zena, izazvan neobrezanjem. Kakve veze imaju klimatski uslovi i rak grlica materice? Nemaju nikakve veze. Ali za one koji hoce da iskrivljuju Bozje reci, nema granica u lupetanju. Zato imamo da je danasnja religija postala sprdnja i cirkus.

Jos samo nesto.Sta je sa prvim ljudima,sa Adamom,da li je on bio obrezan,a i dalje ljudi u predpotopnom svijetu?

Ocigledno da se taj deo, koji se danas obrezuje, pojavio nakon Potopa kada su ljudi poceli da bivaju sve manji i sve krace da zive. Verovatno je u procesu fizicke degradacije taj deo tela postao "visak", i da je to Bog svesno uredio da bi sa ljudima koji su na Njegovoj strani napravio i fizicki znak (ili savez, zato se i zove "berit mila" ili "savez obrezanja"), koji je vezan za prvu Bozju zapovest - "radjajte se i mnozite se", odnosno za ono sto je najvrednije, a to su zdravi i duhovni ljudi.

Zasto se Abraham obrezao tek u starosti?Da li je on prvi covjek koji se obrezao?Ako nije, ispada kao da su ljudi iz Semove linije to zanemarli vremenom.

Avram se nije obrezao u nikakvoj starosti. On se obrezao negde na polovini svog zivota. Sa Sima sam objasnio u prethodnom odgovoru.

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Ice3berg je napisao:
U starom zavetu u našem prevodu ima postoji reč krokodil i slon, a znam da su na jevrejskom pisale zivotinje poput "behemota" i "levijatana" (knjiga o jovu).
Da li se zna kako su izgledale te zivotinje... Posto cesto vidim koristenje reci behemot, mada nemam poimanje kako je to stvorenje izgledalo...

Iz opisa u Bibliji reklo bi se da Levijatan predstavlja dinosaurusa Plesiosaurusa, a Behemot predstavlja Tiranosaurusa.

Zar Behemot nije Diplodokus po opisu rep kao Kedar

[img]http://www.answersingenesis.org/home/area/magazines/tj/images/152behemoth.jpg[/img] is not a valid Image.

Nekoliko dinosaurusa ima rep kao kedar, ali kod Tiranosaurusa imas specificnu gradju nosnih kostiju, kao da je zaista mogao da bljuje vatru (kao onaj insekt "buba bombarder"), a tako se opisuje u Bibliji.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
U BIbliji se na više mjesta govori o zmajevima.Posebno kod Izaije koji spominje i morske i krilate zmajeve.Dali je riječ o dinosaurusima?

U pitanju su leteci gmizavci, mogli bi da kazemo jedna vrsta dinosaurusa.

Miroljub Petrovic
Adnan je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Adnan je napisao:
Da li ste upoznali nekog Jezuitu?

Koliko znam, nisam upoznao nijednog. A mozda sam upoznao, a da ne znam.

U vasem predavanju o trostrukoj poruci nekoliko puta ste pokazali sotonski znak - rogovi. U pocetku sam mislio da je to slucajno, ali to ste tako cesto pokazivali da izgleda da nije slucajno.
Ovo su slike sa 22 i 28 minuta, gde ste prilikom pokazivanja "rogova" pomenuli Bozije ime.

i411.photobucket.com/albums/pp191/operacija/mir.jpg

i411.photobucket.com/albums/pp191/operacija/mir322.jpg

Slika ima jos.
Pitanje je: da li ste jezuita?

E blago tebi i tvojoj pameti. Bio je pre tebe jedan mason ovde, koji je pokusavao isto da dokazuje, pa se ohladio. Odgovaram ti zbog onih koji citaju forum, inace bih te odmah izbrisao jer si zlonameran. Okultni simbol "rogovi" se pravi tako sto se palcem uhvate srednji i domali prst, a kaziprst i mali prst se ispruze. Dakle, ja sotonski znak "rogovi" nisam nikada pokazivao. Da sam drzao sve prste ispruzene ti bi me optuzio da sam pokazivao Hitlerov znak. Zavrsio si karijeru na ovom forumu jer si zlonameran lik.

Kevin
Miroljube,govorite nam da treba izbjegavati poganke i ne ženiti se takvima,a pogledajte Mojsija i Josipa,s kim su se oni zenili?

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Miroljube,govorite nam da treba izbjegavati poganke i ne ženiti se takvima,a pogledajte Mojsija i Josipa,s kim su se oni zenili?

Ocigledno da trazis izgovor da bi ziveo u grehu. Hajde da podjemo od pretpostavke da su zene Mojsija i Josifa bile najgore paganke i bludnice. Da li to znaci da bi mi trebali u tom slucaju da sledimo njihov primer? Nas primer je Isus i mi treba da sledimo Njegove zapovesti koje je dao preko Mojsija. Bog je tokom istorije radio preko ljudi koji su hteli da Mu sluze, a ne preko savrsenih ljudi koji nemaju mane. A kad si vec spomenuo Mojsija i Josifa, Mojsijeva zena je bila cerka madijanskog svestenika, a iz biblijskog izvestaja vidimo da je madijanski svestenik bio vrlo pobozan i posten covek, pa onda jasno mozemo da zakljucimo da mu je i cerka bila dobra zena. Da je Mojsijeva zena bila vrlo pobozna, pa cak u jednom trenutku i poboznija od Mojsija, vidimo iz primera kada je obrezala svoje sinove koje Mojsije nije obrezao kad je trebalo, i tako sprecila pogibiju. Sto se tice Josifove zene, njemu je zena bila "data", neko bi rekao "nametnuta" od strane faraona, ali jasno je da je Bog vodio celu tu pricu. Njegova zena je takodje bila cerka svestenika, ali je ocigledno prihvatila Josifovog Boga. To zakljucujemo iz izvestaja koji govori da je Josif svojoj deci dao jevrejska imena i da su oni kasnije bili znameniti ljudi. Da mu je zena bila paganka, i da se klanjala paganskim bozanstvima, onda bi joj i deca bila takva. I Mojsije i Josif su se sigurno drzali jasnog Bozjeg principa da ako devojka ne prihvati jevrejskog Boga, onda ne moze da se uda za Jevrejina.

harlequin
Jos jedno pitanje:
Zasto Izrael kao centrala i hebrejski?

anton
Miroljube možda si o ovome već govorio na ovom forumu,ali nisam uspio to
pronaći pa da pitam. Kada je Isus umro na križu,u Bibliji piše da su se događale natprirodne stvari,da se zavjesa u hramu pocijepala na pola,da je nastalo pomračenje i sl.Tu se tada govori da su mnogi ljudi uskrsli,izašli iz grobova i pokazali se mnogima. Mene zanima koji su ti ljudi koji su izašli iz grobova.

Zašto je Bog naredio proroku Hošei(Ozeju)da oženi bludnicu i sa njom ima djecu?

Iksan
Kako promeniti karakter?
Da li kad čovek krene da menja neke loše navike može to postepeno da radi i da uspe, ili je potrebno naglo prekinuti sa svim nama poznatim oblicima loših navika i strasti, da kada nas susretnu neki stari poznanici nemogu da nas prepoznaju koliko smo se izmenili?
I ako kao takvi na putu ka boljoj ličnosti pokleknemo nekad (kao što se i najboljima dešavalo) kako se opet podići i kako tako pokošen i postiđen opet izaći pred Boga sa molitvom za pomoć unašoj borbi?

Miroljub Petrovic
harlequin je napisao:
Jos jedno pitanje:
Zasto Izrael kao centrala i hebrejski?

Zato sto je Bog tako rekao.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Miroljube možda si o ovome već govorio na ovom forumu,ali nisam uspio to
pronaći pa da pitam. Kada je Isus umro na križu,u Bibliji piše da su se događale natprirodne stvari,da se zavjesa u hramu pocijepala na pola,da je nastalo pomračenje i sl.Tu se tada govori da su mnogi ljudi uskrsli,izašli iz grobova i pokazali se mnogima. Mene zanima koji su ti ljudi koji su izašli iz grobova.

Nemamo izvestaj o tome.

Zašto je Bog naredio proroku Hošei(Ozeju)da oženi bludnicu i sa njom ima djecu?

Pise u Bibliji.

Miroljub Petrovic
Iksan je napisao:
Kako promeniti karakter?
Da li kad čovek krene da menja neke loše navike može to postepeno da radi i da uspe, ili je potrebno naglo prekinuti sa svim nama poznatim oblicima loših navika i strasti, da kada nas susretnu neki stari poznanici nemogu da nas prepoznaju koliko smo se izmenili?

Najbolje i najlakse je kad se odmah, naglo, prestane sa losim navikama i pocnu da se upraznjavaju dobre navike, to istrazivanja jasno pokazuju (imas o tome detaljnije u poglavlju "Izlazenje na kraj sa losim navikama" u knjizi "Zakoni zdrvalja i izlecenja" na sajtu www.zakonizdravlj...) Naravno da treba biti mudar i ne treba "maltretirati" ljude sa svojom poboznoscu, kao neki sektas, jer covek moze ljude i da sablaznjava ako je fanatik. Treba paziti sa kim o religiji i moralu moze da se prica jer ljudi to ne vole i kad cuju da se prica o Bogu i moralu odmah skacu kao da im vadis zdrav zub. Mozes da pricas sa ljudima koji su ozbiljni i koji pokazuju interesovanje, inace ces praviti sebi probleme i veoma otezati ionako tesko stanje.

I ako kao takvi na putu ka boljoj ličnosti pokleknemo nekad (kao što se i najboljima dešavalo) kako se opet podići i kako tako pokošen i postiđen opet izaći pred Boga sa molitvom za pomoć unašoj borbi?

Apostol Jovan kaze: "Vama govorim da ne gresite, ali ako ko sagresi imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika." Dakle, svaki pad i greh oslabljuju coveka i potreban je novi napor da bi se covek vratio u normalu, ali vazno je da covek ima pozitivnu tendenciju i da se trudi da napreduje. Ako i sagresi, pa se pokaje i podigne, i nastavi napred, bice mu oprosteno. Sto manje gresi, bice mu lakse.

Arsic
Da li trebamo jesti i piti samo kada smo gladni ili zedni, ili mozemo nezavisno od toga?

kotor
Polovina svetske populacije koristi pirinac umesto psenice i nekih zitarica da li je on zdraviji npr. od nekih zitarica,jer su ljudi na istoku dugovecniji?

kotor
Pravoslavne crkve okrecu oltar prema istoku prema Jerusalimu, a katolicke na zapad tj.okrecu ledja Jerusalimu sta to znaci?

Miroljub Petrovic
Arsic je napisao:
Da li trebamo jesti i piti samo kada smo gladni ili zedni, ili mozemo nezavisno od toga?

Nas razum bi trebao da upravlja nasim osecanjima. To znaci da bi najbolje bilo da jedemo u odredjenom vremenskom periodu, kao i da pijemo vodu pre jela, i oko sat vremena posle jela. Kada sam bio na seminaru na jednoj od najboljih klinika za prirodno lecenje video sam da oni imaju dorucak od 6.30-7.15, rucak od 12.45-13.30, a veceru od 18.30-19.15. U 20 sati pocinje takozvano "mirovanje", kada prestaju sve aktivnosti na klinici (predavanja, radovi i dr, naravno pacijenti se opsluzuju po potrebi), a u 21 sat se ide na spavanje. Naravno, ko hoce moze da bude budan celu noc u svojoj sobi, ali to se ne preporucuje. Kada sam bio u tom ritmu, sjajno sam se osecao, nisam osecao nikakvu glad izmedju obroka, a nisam imao nikakvu potrebu za vecerom. Sada se trudim da zivim po tom ritmu koliko god mogu.

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Polovina svetske populacije koristi pirinac umesto psenice i nekih zitarica da li je on zdraviji npr. od nekih zitarica,jer su ljudi na istoku dugovecniji?

To je kao da pitas, da li je kurska zdravija od jabuke. I pirinac i psenica su zitarice koje su dobre i kvalitetne za upotrebu.

PEKAVI
Profesore mozete li mi reci nesto o filmu zeingeist i uopste o tom pokretu, sta je to u stvari i koliko je opasno? Clan blize porodice je pod jakim utiskom posle gledanja tog materijala i njegovo ponasanje je postalo blago receno zabrinjavajuce. Meni se cini da film ima neku vrstu hipnotickog efekta iako se na prvi pogled cini da je neozbiljan. Molim za savet i pomoc... Unapred zahvalan. Pozdrav profesoru i ostalim clanovima...

PEKAVI
U kom od Vasih predavanja govorite o postojanju matematickih formula i zakonitosti u tekstu Svetog pisma? Mozete li preporuciti jos neke materijale stim u vezi. Cini mi se da je to jako bitno i da je to jedan od naj cvrscih dokaza stvaranja... Hvala

Miroljub Petrovic
PEKAVI je napisao:
Profesore mozete li mi reci nesto o filmu zeingeist i uopste o tom pokretu, sta je to u stvari i koliko je opasno? Clan blize porodice je pod jakim utiskom posle gledanja tog materijala i njegovo ponasanje je postalo blago receno zabrinjavajuce. Meni se cini da film ima neku vrstu hipnotickog efekta iako se na prvi pogled cini da je neozbiljan. Molim za savet i pomoc... Unapred zahvalan. Pozdrav profesoru i ostalim clanovima...

Najbolje je kad se ljudi drze podaleko od droge. A kad osete drogu, onda se promene. Taj film je tesko smece i moze kod labine osobe da dodje do opsednutosti demonima. Mozes da se molis za njega i da pokusas da mu das da pogleda nesto pametno iz domena religije.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.53 sekundi!