Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
TT je napisao:
Mozete li mi reci gde mogu da kupim Bibliju po sto jeftinijoj ceni?I ciji prevod da kupim?

Imas u Metafizici prevod Bakotica. Ne znam koja je cena, ali mislim da nije skupo. Tel. 011/292-0062.

Miroljub Petrovic
electronpn je napisao:
Jedna kafa dnevno, nije toliko stetno ? i dal ima u opste nesto korisno u njoj ? ja je konzumiram zbog koncentracije (budnost). Hvala unapred.

Jedan udarac u glavu dnevno, nije toliko stetno? Procitaj knjigu "Otrov sa velikim K", pa ces da vidis koliko je stetno. A to sto te kafa drzi budnim, tako misli svaki narkoman - da ga droga drzi da moze da funkcionise.

Miroljub Petrovic
xxx je napisao:
Miro ja razmišljam da završim teologiju na tvom faksu! sa većinom stvari sam već upoznat iz razne literature sa foruma! što bih ja kasnije mogao raditi sa tom diplomom kada bi završio faks? kakva je ovdje perspektiva?

Teologiju jos nismo otvorili, a ne znam kad cemo i da li cemo. Teologija je nesto sto treba da ucis kao i higijenu, jer ti treba za svakodnevni zivot. A ako hoces javno da se eksponiras, onda ti treba diploma. A ako neces, onda nemoj da gubis vreme na fakultetima.

vlasa
Postovani Miroljube,

moj brat od strica vec godinama zivi i radi u inostranstvu, poslednjih 6 godina se bavi meditacijom u sahaja jogi. ja sam od pocetka znao da je u pitanju sekta i cist okultizam, i pokusavao da ga odvratim od toga ali su mu oni toliko isparali mozak da je nemoguce dopreti do njega, dosta sam citao o toj organizaciji koja se predstavlja kao miroljubiva a u pitanju je veoma destruktivna i opasna sekta. porodica je u pocetku mislila da su u piotanju samo vezbe opustanja i nisu reagovali na moje upozorenje.u poslednje vreme cesto je sa njima putovao po Indiji i drugim zemljama i svakodnevno upraznjavao meditacije. oni su postali sve u njegovom zivotu, zapostavio je porodicu, posao a oni su mu cak ugovorili i brak. zadnji put sam pricao s njim pre mesec dana nakon njegovog povratka iz Indije i mogao sam zakljuciti da je u teskom psihickom stanju, pricao je nepovezano, rekao kako ne spava nocima i ima velike strahove i plasi se za svoj zivot. mislim da je saznao istinu o toj organizaciji i sada je u rastrojstvu. od tada se vise nije javljao ni meni ni roditeljima, ne javlja se na teklefon, nije vise u istom stanu, uopste ne znamo kako je i gde se nalazi. jako smo zabrinuti.
da li imate neki savet kako pomoci i izvuci ljude iz sekte? kako ih pribliziti Bogu?
Molimo se za njega svakodnevno ali kako pristupiti coveku koji je u totalnom neznanju i ispranog mozga, dok ne bude kasno?

electronpn
Miroljub Petrovic je napisao:
electronpn je napisao:
Jedna kafa dnevno, nije toliko stetno ? i dal ima u opste nesto korisno u njoj ? ja je konzumiram zbog koncentracije (budnost). Hvala unapred.

Jedan udarac u glavu dnevno, nije toliko stetno? Procitaj knjigu "Otrov sa velikim K", pa ces da vidis koliko je stetno. A to sto te kafa drzi budnim, tako misli svaki narkoman - da ga droga drzi da moze da funkcionise.

Tu knjigu mogu da potrazim relativno u svakoj knjizari ?

P.S. Pa nije dotle doslo da ne mogu da funkcionisem ne pijem je bas svakog dana mada ako nastavim mozda ce. Danas je kod nas bar u Srbiji normalno: "Zdravo ajde udji, hoces kafu" i ovaj popije pet-u za redom.
Izmenio/la electronpn na 07.04.2009 15:40

xxx
xxx je napisao:
Miro ja razmišljam da završim teologiju na tvom faksu! sa većinom stvari sam već upoznat iz razne literature sa foruma! što bih ja kasnije mogao raditi sa tom diplomom kada bi završio faks? kakva je ovdje perspektiva?

Teologiju jos nismo otvorili, a ne znam kad cemo i da li cemo. Teologija je nesto sto treba da ucis kao i higijenu, jer ti treba za svakodnevni zivot. A ako hoces javno da se eksponiras, onda ti treba diploma. A ako neces, onda nemoj da gubis vreme na fakultetima.

Hm....ovo je zanimljivo! vjerovatno i sam znaš kakve bi bile posljedice kada bi se javno eksponirao sa teologijom koja se u velikoj mjeri protivi papskoj teologiji! šta ti misliš kakve bi bile posljedice Smile?
"Mudrost daje mudrome više moći, nego što je imaju u gradu desetorica samosilnika. "

xxx
Miro što misliš o ovoj izjavi?

http://dnevnik.hr...istva.html
"Mudrost daje mudrome više moći, nego što je imaju u gradu desetorica samosilnika. "

-Sinaj-

Drugo pitanje: Ne razumem ovo sto se desava sa postovima "Sinaj". Vidimo kakvi su postovi u startu bili pa su sinoc postojali neki postovi koji su naravno ujutru nestali, a sada se ista osoba javlja u sasvim drugoj formi. El to neko pise otvarajuci naloge zeza radi ili je ovo ozbiljna situacija ovde ? Nesto mi tu smrdi.

"Sinaj" se cuo sa jednom osobom koja mene poznaje i ovaj mu je objasnio da gresi, i covek je, ocigledno iskren i posten, imao potrebu da se izvine. Kad je neko iskren, i ako je u zabludi, Bog ce mu sigurno pokazati da je u krivu. I apostol Pavle je bio iskren, ali je gresio, pa kada je dobio pravu informaciju promenio je svoj stav. To su normalne pojave u ljudskom zivotu jer zivimo u svetu gde se sire razne dezinformacije. Ali za one koji su iskreni i posteni, nema problema.

Zahvaljujem najtoplije na ovim recima

Istina neugasivo svetli, a mac Boziji sece kroz sve demonske lazi. Ucite na ovom mom primeru, i ne dozvolite da vam Kusac pomuti razum.
Izmenio/la -Sinaj- na 07.04.2009 19:31

Johanan
EU će nadzirati e-mailove i telefonske pozive

... neće samo policija imati pristup informacijama nego i stotine drugih osoba iz državne uprave.

croat
Postovanje i lijepo pozdrav svima, posebno gdinu M. Petrovicu!

Eto zainteresirao sam se za podrucje kojim se Vi bavite i pogledo do sada 10-tak predavanja (i nastavljam dalje) no zanima me par pitanja koja me muce i neznam da li je vec odgovreno na na forumu ovdje ili u nekim predavanjima koja nisam pogledao...

pa eto ako nije postavio bi pitanje

1. Kako Vi objasnjavate pitanje "tko je stvario Boga/stvoritelja" ili "kako je on nastao"?

2. Zasto se klima promjenila (a nije bilo industrije i sl.)? (mislim na ono doba kada je na sjevernom polu bila tropska klima a sada vise nije, i kad nije padala kisa a sad pada)

3. Kako objasnjavate tzv. tektonske ploče i njihovo pomicanje, da li je prije bio samo jedan kontinent?

eto za sad su to najveca pitanja koja me muce... na dosta toga ste odgovorili u Vasim predavanjima i cijenim Vas rad i znanje

Lijep pozdrav iz Hrvatske

Miroljub Petrovic
vlasa je napisao:
Postovani Miroljube,

moj brat od strica vec godinama zivi i radi u inostranstvu, poslednjih 6 godina se bavi meditacijom u sahaja jogi. ja sam od pocetka znao da je u pitanju sekta i cist okultizam, i pokusavao da ga odvratim od toga ali su mu oni toliko isparali mozak da je nemoguce dopreti do njega, dosta sam citao o toj organizaciji koja se predstavlja kao miroljubiva a u pitanju je veoma destruktivna i opasna sekta. porodica je u pocetku mislila da su u piotanju samo vezbe opustanja i nisu reagovali na moje upozorenje.u poslednje vreme cesto je sa njima putovao po Indiji i drugim zemljama i svakodnevno upraznjavao meditacije. oni su postali sve u njegovom zivotu, zapostavio je porodicu, posao a oni su mu cak ugovorili i brak. zadnji put sam pricao s njim pre mesec dana nakon njegovog povratka iz Indije i mogao sam zakljuciti da je u teskom psihickom stanju, pricao je nepovezano, rekao kako ne spava nocima i ima velike strahove i plasi se za svoj zivot. mislim da je saznao istinu o toj organizaciji i sada je u rastrojstvu. od tada se vise nije javljao ni meni ni roditeljima, ne javlja se na teklefon, nije vise u istom stanu, uopste ne znamo kako je i gde se nalazi. jako smo zabrinuti.
da li imate neki savet kako pomoci i izvuci ljude iz sekte? kako ih pribliziti Bogu?
Molimo se za njega svakodnevno ali kako pristupiti coveku koji je u totalnom neznanju i ispranog mozga, dok ne bude kasno?

Mozes jedino da se molis Bogu. Zakon stiti sektase i sta god da pokusas biecs sankcionisan od strane drzave. Molitva je mocno sredstvo i Bog moze da mu sacuva zivot. Sa njim treba biti prijatelj i omoguciti mu zdrav ambijent, pa onda polako. Na zalost, deca i ljudi su prepusteni ulici i destrukciji, i onda se desavaju takve stvari na svakom koraku.

Miroljub Petrovic
Koristim priliku da objavim da je poceo sa radom Fakultet za prirodnu medicinu, u okviru Instituta za prirodnu medicinu. Odgovorno tvrdim da je u pitanju najbolja medicinska institucija na prostorima Bivse Jugoslavije. Na donjem linku moze se posetiti sajt Instituta. Sajt je na privremenoj adresi, a dizajn sajta i informacije na njemu ce biti dodavane:

http://www.ipm.ne...

Miroljub Petrovic
electronpn je napisao:
electronpn je napisao:

Tu knjigu mogu da potrazim relativno u svakoj knjizari ?

Imas je u knjizari Metafizika, Beograd, Solunska 10, 011/292-0062, a evo je i na donjem linku:

http://www.zakoni..._sa_k.html

P.S. Pa nije dotle doslo da ne mogu da funkcionisem ne pijem je bas svakog dana mada ako nastavim mozda ce. Danas je kod nas bar u Srbiji normalno: "Zdravo ajde udji, hoces kafu" i ovaj popije pet-u za redom.

Tako ce da ti nude i marihuanu, i neku kurvu na zurci, pa ti uzmi, da se ne naljuti domacin (blago tebi i tvom drustvu).

Miroljub Petrovic
xxx je napisao:
xxx je napisao:

Hm....ovo je zanimljivo! vjerovatno i sam znaš kakve bi bile posljedice kada bi se javno eksponirao sa teologijom koja se u velikoj mjeri protivi papskoj teologiji! šta ti misliš kakve bi bile posljedice :)?

Ne radi se o tome, vec sa diplomom teoloskog fakulteta mozes jedino da se slikas. Ono sto mogu da preporucim, kada je u pitanju teologija, jeste Fakultet za hebrejski jezik koji ce ovih dana poceti da radi. Svaki onaj ko misli da se ozbiljno bavi teologijom trebao bi da zavrsi taj fakultet, jer bez znanja hebrejskog jezika, i to jako dobrog znanja, nema ozbiljne teologije. Informacije o pocetku rada fakulteta za hebrejski jezik cu objaviti ovde, a taj fakultet ce biti u okviru Instituta za hebrejski jezik:

http://www.hebrej...

Miroljub Petrovic
xxx je napisao:
Miro što misliš o ovoj izjavi?

http://dnevnik.hr...istva.html

Pa NATO je pod kontrolom Vatikana, sta ima tu da se komentarise. Havijer Solana je Malteski vitez (papsko tajno drustvo pod kontrolom jezuita).

Miroljub Petrovic
Ivan Vukosav je napisao:
EU će nadzirati e-mailove i telefonske pozive

... neće samo policija imati pristup informacijama nego i stotine drugih osoba iz državne uprave.

Pa oni vec sada imaju pristup svim tim podacima. Pa neka imaju. Uskoro ce biti postavljena dva moja nova predavanja, koja sam nedavno odrzao, gde sam o tome vise govorio.

leokas
Sta mislite o predavanjima Jovana Deretica o zabranjenoj istoriji Srba koja se zasniva na Biblijskom konceptu?

Henduin
Mozda je ovo glupo pitanje. Ali gde mogu vise da saznam o tim jezuitima i o tim Malteskim vitezovima. Ako bi mogao da mi preporucis neku literaturu.
Hvala i pozdrav!

Miroljub Petrovic
deYvid je napisao:
Postovanje i lijepo pozdrav svima, posebno gdinu M. Petrovicu!

Eto zainteresirao sam se za podrucje kojim se Vi bavite i pogledo do sada 10-tak predavanja (i nastavljam dalje) no zanima me par pitanja koja me muce i neznam da li je vec odgovreno na na forumu ovdje ili u nekim predavanjima koja nisam pogledao...

pa eto ako nije postavio bi pitanje

Pozdrav. Na ta pitanja sam vec odgovorio na ovom forumu, pa bi bilo dobro da procitas sve moje postove od pocetka da bi mogao ravnopravno da se ukljucis u diskusiju. Ali posto si novi na forumu, i jos iz Hrvatske, onda imas popust, pa cu ponovo da odgovorim na ta pitanja.
1. Kako Vi objasnjavate pitanje "tko je stvario Boga/stvoritelja" ili "kako je on nastao"?

Po logici stvari, nesto mora biti vecno u svemiru. Ateisti tvrde da je materija vecna u svemiru i da ona oduvek postoji. Ako bi to bio slucaj, onda ne bi bilo zivota u svemiru jer po zakonima biologije "zivo nastaje samo od zivog". Dakle, jedina logicna mogucnost jeste da mora postojati Bice u svemiru, koje je vecno (oduvek postoji), i koje je davalac zivota (stvara zivot). To Bice zovemo Tvorac ili Bog. Dakle, ne mozemo pitati "ko je stvorio Boga" jer je On vecan, On nije stvoren. I samo Bozje ime "Jahve" se najbolje prevodi sa "Vecni" jer u sebi sadrzi tri imenice na hebrejskom jeziku: "onaj koji je bio", "onaj koji jeste" i "onaj koji ce biti".

2. Zasto se klima promjenila (a nije bilo industrije i sl.)? (mislim na ono doba kada je na sjevernom polu bila tropska klima a sada vise nije, i kad nije padala kisa a sad pada)

Pre Potopa je postajala neka vrsta vodenog omotaca oko Zemlje i drugi mehanizmi koji su promenjeni nakon Potopa.

3. Kako objasnjavate tzv. tektonske ploče i njihovo pomicanje, da li je prije bio samo jedan kontinent?

Posle Potopa je postojao samo jedan kontinent, a 100 godina nakon Potopa, za vreme Faleka (1. Mojsijeva 10,25), Bog je razdvojio kontinente. Sada se kontinenti ne pomeraju, ali ce se verovatno u buducnosti, pred Hristov drugi dolazak, ponovo svi kontinenti spojiti (vidi Otkrivenje 16,18-20), tako da svi bezboznici budu "na gomili", a i da svi vaskrsnuti pravedni budu zajedno.

eto za sad su to najveca pitanja koja me muce... na dosta toga ste odgovorili u Vasim predavanjima i cijenim Vas rad i znanje

Lijep pozdrav iz Hrvatske

Miroljub Petrovic
leokas je napisao:
Sta mislite o predavanjima Jovana Deretica o zabranjenoj istoriji Srba koja se zasniva na Biblijskom konceptu?

Gledao sam nesto malo i nije mi se svidelo. Ne sumnjam da ima nekih tacnih stvari, ali ima i raznih naduvavanja i netacnih informacija.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.52 sekundi!