pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.04.2009 20:44
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
boZo je napisao: niste mi odgovorili kako je nastala podela izmedju hriscanja i jevrjeja? znam da se katolicka crkva odvojila od pravoslavne pre 1000 godina. Medju Jevrejima su bile dve grupe ljudi - jedni koji su verovali u Hrista i drugi koji nisu. Ovi koji su verovali u Hrista bili su apostoli i najverniji ljudi, ali je vremenom taj pravac poceo da slabi, ljudi nisu hteli da budu oznaceni kao "Jevreji koji priznaju Isusa za Mesiju", nego su hteli da se odvoje od Jevreja, i tako su sve vise i vise skretali sa puta koji su uspostavili Isus i apostoli. Danas se to svelo da hriscani mrze Jevreje i da ne mogu da ih smisle. Sad kao hriscani nisu Jevreji. To je kao sto moderni Crnogorci kazu da nisu Srbi. Pa ako nisu Srbi, onda su papisti. Tako i hriscani, ako nisu Jevreji onda su pagani. |
|
|
boZo |
Odgovorio 06.04.2009 21:05
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 05.07.2008 04:50 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: boZo je napisao: niste mi odgovorili kako je nastala podela izmedju hriscanja i jevrjeja? znam da se katolicka crkva odvojila od pravoslavne pre 1000 godina. Medju Jevrejima su bile dve grupe ljudi - jedni koji su verovali u Hrista i drugi koji nisu. Ovi koji su verovali u Hrista bili su apostoli i najverniji ljudi, ali je vremenom taj pravac poceo da slabi, ljudi nisu hteli da budu oznaceni kao "Jevreji koji priznaju Isusa za Mesiju", nego su hteli da se odvoje od Jevreja, i tako su sve vise i vise skretali sa puta koji su uspostavili Isus i apostoli. Danas se to svelo da hriscani mrze Jevreje i da ne mogu da ih smisle. Sad kao hriscani nisu Jevreji. To je kao sto moderni Crnogorci kazu da nisu Srbi. Pa ako nisu Srbi, onda su papisti. Tako i hriscani, ako nisu Jevreji onda su pagani. kako su onda od tih losih nastali tako pobozni potomci koji su sazidali tolike manastire po srbiji i grckoj (svetoj gori)? i dan danas ih ima; koji ostro i javno kritikuju danasnji zivot srba. naprimer kao otac joil. i takvi ljudi gobore da se sve pobedjuje dobrotom i molitvom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.04.2009 21:29
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
boZo je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: boZo je napisao: niste mi odgovorili kako je nastala podela izmedju hriscanja i jevrjeja? znam da se katolicka crkva odvojila od pravoslavne pre 1000 godina. Medju Jevrejima su bile dve grupe ljudi - jedni koji su verovali u Hrista i drugi koji nisu. Ovi koji su verovali u Hrista bili su apostoli i najverniji ljudi, ali je vremenom taj pravac poceo da slabi, ljudi nisu hteli da budu oznaceni kao "Jevreji koji priznaju Isusa za Mesiju", nego su hteli da se odvoje od Jevreja, i tako su sve vise i vise skretali sa puta koji su uspostavili Isus i apostoli. Danas se to svelo da hriscani mrze Jevreje i da ne mogu da ih smisle. Sad kao hriscani nisu Jevreji. To je kao sto moderni Crnogorci kazu da nisu Srbi. Pa ako nisu Srbi, onda su papisti. Tako i hriscani, ako nisu Jevreji onda su pagani. kako su onda od tih losih nastali tako pobozni potomci koji su sazidali tolike manastire po srbiji i grckoj (svetoj gori)? i dan danas ih ima; koji ostro i javno kritikuju danasnji zivot srba. naprimer kao otac joil. i takvi ljudi gobore da se sve pobedjuje dobrotom i molitvom. Pa jeste, zidaju manastire, a koja je vajda od toga? Nekada su crkveni ljudi bili vladari, i tada se hriscanstvo jos koliko-toliko drzalo, a sad su ih potpuno izbacili iz javnog zivota tako da je njihov uticaj skoro neprimetan. Nase svetinje treba da budu zivi ljudi, a ne crkve i manastiri. Crkve i manastiri su sveti samo ako u njima prebiva Onaj ko je svet, a to je Bog, a Bog prebiva samo tamo gde su dobri ljudi. Zato je Bog dopustio da se crkve i manastiri razore na Kosovu jer je tamo ostalo malo dobrih ljudi. Dzabe mi pravimo crkve i manastire, kad satanisti od nase dece i nasih ljudi prave sataniste i ateiste. Crkve i manastiri treba da budu u funkciji stvaranja dobrih ljudi, a to danas nije slucaj, jer je crkva dopustila da je satanisti potpuno proteraju iz javnog zivota. Satanisti daju pare crkvi i kazu: "Samo vi zidajte, a mi cemo da uvodimo ateisticke zakone i da oblikujemo ljudske karaktere." I posto crkva cuti, onda ispada da daje blagoslov ateistima koji duhovno unistavaju narod. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 06.04.2009 21:31 |
|
|
zanzak |
Odgovorio 06.04.2009 21:43
|
Član Odgovori: 92 Pristupio/la: 30.12.2008 19:56 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: boZo je napisao: niste mi odgovorili kako je nastala podela izmedju hriscanja i jevrjeja? znam da se katolicka crkva odvojila od pravoslavne pre 1000 godina. Medju Jevrejima su bile dve grupe ljudi - jedni koji su verovali u Hrista i drugi koji nisu. Ovi koji su verovali u Hrista bili su apostoli i najverniji ljudi, ali je vremenom taj pravac poceo da slabi, ljudi nisu hteli da budu oznaceni kao "Jevreji koji priznaju Isusa za Mesiju", nego su hteli da se odvoje od Jevreja, i tako su sve vise i vise skretali sa puta koji su uspostavili Isus i apostoli. Danas se to svelo da hriscani mrze Jevreje i da ne mogu da ih smisle. Sad kao hriscani nisu Jevreji. To je kao sto moderni Crnogorci kazu da nisu Srbi. Pa ako nisu Srbi, onda su papisti. Tako i hriscani, ako nisu Jevreji onda su pagani. Da malo ne pretjerujete?Znaci ako ja sebe ne smatram Jevrejinom,a ne smatram( na kraju krajeva nije ni bitno da li ja sebe dozivljavam kao takvog ili ne ,kad jednostavno nisam to)nego SAMO Hriscaninom, to znaci da sam paganin i neznabozac?Ne mogu da vjerujem da mozete reci tako nesto.Sta je onda sa onom Pavlovom "nema vise Judejina ni Grka,slobodnog i roba,itd. nego smo svi jedno u Hristu Isusu"?I na kraju ako Hriscani koji nisu Jevreji jesu pagani,sta je sa obrnutom situacijom:kako biste okarakterisali Jevreje koji nisu Hriscani?Da li i za njih vazi kvalifikacija koju ste gore naveli? Izmenio/la zanzak na 06.04.2009 21:45 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.04.2009 21:54
|
zanzak je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: boZo je napisao: niste mi odgovorili kako je nastala podela izmedju hriscanja i jevrjeja? znam da se katolicka crkva odvojila od pravoslavne pre 1000 godina. Medju Jevrejima su bile dve grupe ljudi - jedni koji su verovali u Hrista i drugi koji nisu. Ovi koji su verovali u Hrista bili su apostoli i najverniji ljudi, ali je vremenom taj pravac poceo da slabi, ljudi nisu hteli da budu oznaceni kao "Jevreji koji priznaju Isusa za Mesiju", nego su hteli da se odvoje od Jevreja, i tako su sve vise i vise skretali sa puta koji su uspostavili Isus i apostoli. Danas se to svelo da hriscani mrze Jevreje i da ne mogu da ih smisle. Sad kao hriscani nisu Jevreji. To je kao sto moderni Crnogorci kazu da nisu Srbi. Pa ako nisu Srbi, onda su papisti. Tako i hriscani, ako nisu Jevreji onda su pagani. Da malo ne pretjerujete?Znaci ako ja sebe ne smatram Jevrejinom,a ne smatram( na kraju krajeva nije ni bitno da li ja sebe dozivljavam kao takvog ili ne ,kad jednostavno nisam to)nego SAMO Hriscaninom, to znaci da sam paganin i neznabozac?Ne mogu da vjerujem da mozete reci tako nesto.Sta je onda sa onom Pavlovom "nema vise Judejina ni Grka,slobodnog i roba,itd. nego smo svi jedno u Hristu Isusu"?I na kraju ako Hriscani koji nisu Jevreji jesu pagani,sta je sa obrnutom situacijom:kako biste okarakterisali Jevreje koji nisu Hriscani?Da li i za njih vazi kvalifikacija koju ste gore naveli? Pa naravno da ne postoje nacionalne podele, vec samo one duhovne, a po Bibliji postoje samo Jevreji i neznabosci, a Pavle kaze ko je Jevrejin (iako je to i ranije receno u Bibliji). Ovaj svet mrzi Jevreje, a ti ako budes ziveo po Bozjim zapovestima bices proglasen Jevrejinom, pa ti posle vici: "Nisam Jevrejin, ja sam hriscanin." |
|
|
ljubas |
Odgovorio 06.04.2009 22:03
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
Zato je Bog dopustio da se crkve i manastiri razore na Kosovu jer je tamo ostalo malo dobrih ljudi. ............ A u Beogradu su ostali sve dobri ljudi, i u ostalim delovima Srbije. Pre bih rekao da je obrnuto. I zasto i kako ljudi razlicito stradaju ,neki od prirodnih katastrofa neki od ratova??? Budite ljubazni pa ne brisite postove, ili barem obavestite ako vam se ne svidjaju. Izmenio/la ljubas na 06.04.2009 22:06 |
|
|
Mario Saric |
Odgovorio 06.04.2009 22:15
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 08.11.2008 22:07 Lokacija: Nepoznata |
Bas sam se pitao zasto me je jedan pripadnik neonacizma nazvao jevrejom, sad mi je jasno. |
|
|
TT |
Odgovorio 06.04.2009 22:47
|
Član Odgovori: 21 Pristupio/la: 29.03.2009 16:15 Lokacija: Nepoznata |
koliko jak udarac u glavu moze da poremeti centre u ceonom reznju?Dali to moze uopste da se desi?Interesuje me...
Izmenio/la TT na 06.04.2009 22:47 |
|
|
TT |
Odgovorio 06.04.2009 23:03
|
Dali je izasla knjiga ''Nojeva Barka-Da li je bila moguca''?Voleo bih daje imam. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.04.2009 23:04
|
0 je napisao: Zato je Bog dopustio da se crkve i manastiri razore na Kosovu jer je tamo ostalo malo dobrih ljudi. ............ A u Beogradu su ostali sve dobri ljudi, i u ostalim delovima Srbije. Pre bih rekao da je obrnuto. U Beogradu i ostalim delovima Srbije ljudi sami sebi oduzimaju zivot, a sa Kosovu su ljudi otisli u Beograd i druge gradove nemorala po Srbiji, pa su crkve najpre opustene i zarasle u korov, a onda su dosli hajduci i popalili ih. I zasto i kako ljudi razlicito stradaju ,neki od prirodnih katastrofa neki od ratova??? Sve zavisi gde zive. Oni koji se sklanjaju od zla dugo zive, a bezboznici stradaju na razne nacine, koje je tesko predvideti, jer u drungli (kao sto su gradovi) tesko je predvideti sta coveku sve moze da se desi. Budite ljubazni pa ne brisite postove, ili barem obavestite ako vam se ne svidjaju. Budi ljubazan pa nemoj da pises gluposti, pa ti nece biti brisani postovi. Nemam vremena da svakome crtam po sto puta da treba pristojno da se ponasa. To sam napisao u prvom postu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.04.2009 23:07
|
TT je napisao: koliko jak udarac u glavu moze da poremeti centre u ceonom reznju?Dali to moze uopste da se desi?Interesuje me... Naravno da moze da desi i od jedne jace cvrge, a kamoli od snaznog udarca. Zavisi koliko ti je tvrda glava. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.04.2009 23:07
|
TT je napisao: Dali je izasla knjiga ''Nojeva Barka-Da li je bila moguca''?Voleo bih daje imam. Nije izasla. |
|
|
simon |
Odgovorio 06.04.2009 23:10
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 05.04.2009 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube hvala vam puno na prethodnom odgovoru, zamolio bih vas da mi objasnite i ovaj stih koji mi je nejasan: Matej 11,13 i 11,14 "jer su svi proroci i zakon proricali do Jovana i ako hocete vjerovati, on je Ilija koji ce doci". Zanima me i da li je car Konstantin kada je uvodio hriscanstvo uveo i neke paganske obicaje (i koje) a koji su ostali i do danas, s obzirom da je i on bio paganin? |
|
|
zanzak |
Odgovorio 06.04.2009 23:25
|
Član Odgovori: 92 Pristupio/la: 30.12.2008 19:56 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Pa naravno da ne postoje nacionalne podele, vec samo one duhovne, a po Bibliji postoje samo Jevreji i neznabosci, a Pavle kaze ko je Jevrejin (iako je to i ranije receno u Bibliji). Ovaj svet mrzi Jevreje, a ti ako budes ziveo po Bozjim zapovestima bices proglasen Jevrejinom, pa ti posle vici: "Nisam Jevrejin, ja sam hriscanin." Pa dobro sada,mogu mi govoriti i da sam Bosanac ili Albanac,a nisam,tako da me to nece pogadjati. Mozete li mi jos odgovoriti na ova dva pitanja pa sam zavrsio sa ovim.Koliko su po vasoj procjeni onda ljudi u danasnjem Izraelu i u svijetu koji se izjasnjavaju kao Jevreji,zaista Jevreji u tom duhovnom smislu? I drugo pitanje,niste mi odgovorili u prethodnoj poruci.Dakle,rekli ste da su Hriscani koji nisu Jevreji pagani.Da li su onda po istoj analogiji Jevreji koji nisu Hriscani isto tako pagani i neznabosci? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 07.04.2009 09:03 |
|
|
Miljevic |
Odgovorio 06.04.2009 23:33
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 09.11.2008 19:58 Lokacija: Nepoznata |
Da li je odlazenje u Crkvu, celivanje ikona i liturgija jedan vid paganstva, idolopoklonstvo ? |
|
|
TT |
Odgovorio 06.04.2009 23:44
|
MOZETE LI MI POSTAVITI LINK ZA TEKST ''STANJE MRTVIH''? |
|
|
Gabrijel |
Odgovorio 07.04.2009 00:06
|
Član Odgovori: 46 Pristupio/la: 12.02.2009 13:00 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Gabrijel je napisao: Sta mislite o zemljotresu koji je pogodio Italiju? Da li je ovo upozorenje ili ce se vatikan jos tresti? Zemljotres nije bio slucajan, kao sto nijedan drugi zemljotres to nije. Cinjenica je da se broj zemljotresa rapidno povecava i da ce ih biti sve vise i vise, a najvise ce biti pogodjeni najveci centri nemorala. Ovo nije nista prema onome sto ce uskoro da se desi. Znam da nije slucajan zemljotres, kao i da ovo nije nista...koliko ce proci do sledece katastrofe u ovom nasem tajmingu (mislim na katastrofe koje su mnogo vece)? |
|
|
TT |
Odgovorio 07.04.2009 00:11
|
KAKAV JE SAJT-''ISUS DOLAZI''? |
|
|
-Sinaj- |
Odgovorio 07.04.2009 00:13
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 06.04.2009 19:07 Lokacija: Nepoznata |
Zeleo bih jos jedanput da postujem ovaj odgovor, kako ne bi prosao neopazeno, toliko vam dugujem Dakle, pogresno sam optuzivao Mirljuba na osnovu svojih sumnji i informacija koje su bile nepotpune. Kad sam upotpunio informacije(konkretno od jedne osobe kojoj verujem), videlo se jasno da sam pogresio i da sam bio u ogromnoj zabludi. Pozdrav svim clanovima i Miroljubu.
Upravo sam dobio informacije koje predstavljaju konacan segment u celokupnoj slagalici, i demantuju optuzbe koje sam uputio Miroljubu. Izjavljujem da su optuzbe koje sam uputio Miroljubu bile neistinite i besmislene, i ovim se duboko izvinjavam Mirljubu, i svim clanovima kojima sam mozda uneo neku vrstu sumnje u Miroljuba. Potoje jos neke nerazjasnjenja pitanja u vezi sa Mirljubovom teologijom, koliko je ona u skladu sa Pravoslavljem? Ali od toga licno odustajem (jer to nije toliko vazno buduci da Miroljub ulaze isuzetan napor da ljude uputi Bogu), i ostavljam drugim clanovima da razmisljaju o tome i eventualno svojim sugestijama doprinesu da Miroljubova teologija bude u sto boljem skladu sa Pravoslavnom teologijom, i ukazu na nedostatke, i pomognu da Pravoslavna vera eventualno koriguje i upotpuni svoju teologiju. Takodje, licno ne mogu u potpunosti da razumem koliki je zaista uticaj Vatikana i drustava poput masona i dr. (koliko su ona zaista usmerena protivu morala, i koji dokazi ukazuju na to ). Ali smatram da je to oblast u kojoj je Miroljub mnogo vise od mene, da raspolaze sa mnogo vise informacija, i da me u ovom trenutku razumevanje toga prevazilazi. Tako da se slazem sa Miroljubom, i dajem mu pravo i podrsku da on svojim radom deluje za mene (tj. za sve nas) i ocuva imuni sistema ovog drustva. Miroljube primite moje najdublje izvinjenje, izvinite na svemu sto sam negativno rekao o vama, na svakoj uvredi i neistini koju sam izneo. Povlacim apsolutno svaku rec koja je bila uperena protivu vas. Jos bih zamolio ostale, ukoliko imaju neke sumnje u vezi sa Miroljubom (kao sto sam ih ja imao do nedavno), da dobro razmisle koliko je ono sto sam ja iznosio protiv Miroljuba uticalo na njih. Buduci da su to sve bile lazne i besmislene optuzbe, nadam se da ce shvatiti da sve ono sto proizilazi iz laznih i besmislenih optuzbi, moze samo da bude laz i besmislica. Izmenio/la -Sinaj- na 07.04.2009 00:15 |
|
|
electronpn |
Odgovorio 07.04.2009 00:52
|
Član Odgovori: 160 Pristupio/la: 16.02.2008 13:45 Lokacija: Paracin |
Laku noc, ali pre neko sto odem na spavanje imam jedno pitanje u vezi studiranja preko interneta. Kako ce studenti stvarno da opravdaju svoje znanje na tom Word dokimentu, jer kako razumem, ne postoji usmeno ispitivanje ili pod nekim nadzorom tj, neko mozes da "prepise". Koja je sustina i validnost toga ? P.S. Ne osporavam kvalitet studirnja, naravno, ali nismo svi isti da radimo po svojoj savesti. Drugo pitanje: Ne razumem ovo sto se desava sa postovima "Sinaj". Vidimo kakvi su postovi u startu bili pa su sinoc postojali neki postovi koji su naravno ujutru nestali, a sada se ista osoba javlja u sasvim drugoj formi. El to neko pise otvarajuci naloge zeza radi ili je ovo ozbiljna situacija ovde ? Nesto mi tu smrdi. Izmenio/la electronpn na 07.04.2009 00:53 |
|
Predji na forum: |