Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
U stripu prorok kaze se komunisti i muslimani ce napasti Izrael,komunista vise nema bar u Rusiji...

Ima ih u Kini.

Zasto se amerikanci uzdaju u Hrista i Boga kad idu da donesu demokratiju u neku zemlju ima ona pesma koju sam postovao Hymn of Republic?

To uzdanje u Hrista je samo sminka, bacanje prasine u oci naivnima.

electronpn
Molim Vas recite mi. Zasto Jevreji ignorisu postojanje Isusa (novi zavet) ako ga je rodila Jevrejka i ako je razapet u toj zemlji. Ne moraju oni da veruju u njega ali zasto ignorisu istorijsku cinjenicu, to mi nije jasno. Unapred hvala.

P.S. Cak i Islamska religija u poslednjem delu Kurana spominje proroka Isu, misleci na Isusa Hrista.
Izmenio/la electronpn na 31.03.2009 00:16

mirjanin
Kako napreduje prevođenje uputstva za prezivljavanje u prirodi koje je radila americka vojska?

Miroljub Petrovic
electronpn je napisao:
Molim Vas recite mi. Zasto Jevreji ignorisu postojanje Isusa (novi zavet) ako ga je rodila Jevrejka i ako je razapet u toj zemlji. Ne moraju oni da veruju u njega ali zasto ignorisu istorijsku cinjenicu, to mi nije jasno. Unapred hvala.

Jevreji ne ignorisu postojanje Isusa. Oni znaju da je On postojao. Problem kod Jevreja, kao i kod hriscana, i svih ostalih ljudi je sto ne citaju Sveto Pismo (Bibliju) i nisu mnogo zainteresovan za Boga. Danasnja poboznost se uglavnom svela na obozavanje ljudi i upraznjavanje neke prazne navodno religijske forme, a malo ljudi poznaje ko je Bog i sta je On porucio ljudima. Zato u Bibliji Bog kaze: "Izgibe narod moj jer je bez znanja."

P.S. Cak i Islamska religija u poslednjem delu Kurana spominje proroka Isu, misleci na Isusa Hrista.

Izgleda da je islamska religija nastala pod uticajem rimske crkve, pa zato spominje Isusa i Mariju.

Miroljub Petrovic
mirjanin je napisao:
Kako napreduje prevođenje uputstva za prezivljavanje u prirodi koje je radila americka vojska?

Prevod je preuzeo da radi jedan volonter, koji se javio preko e-maila, ali cini mi se da ga ne prevodi bas nekom brzinom. Znas kako je to, ima puno "navijaca" za Boga, ali kad treba nesto da se uradi, onda nema mnogo ljudi. Rad za Boga se sveo uglavnom na rad retkih pojedinaca. Isus kaze: "Zetva je velika, a zetelaca je malo."

Filip A
Miroljub Petrovic je napisao:
TT je napisao:
Ovakva pitanja obicno ne postavljam...razumece te.Sta bi bilo da se Sotona nije pobunio protiv Boga?

Da se nije pobunio, ostao bi i dalje andjeo heruvima i razvijao bi svoje velike potencijale.

Zar vam se ne cini cela ta prica oko andjela I demona pomalo neozbiljna.
Naime pre stvaranja Zemlje, trecina andjela se pobunila protiv Boga.
Rekli ste da niko nikada nije video Boga, a onda takva bica kao sto su andjeli koji znaju da ih je Bog stvorio I da mu ne mogu nista, najednom hoce da ga ubiju, I to cak trecina tih bica. I oni naravno ne pobede Boga, vec ih Bog protera sa stanista, I onda stvori ljude I unapred zna da ce biti izlozeni uticaju od strane demona, jer ako su andjeli skovali zaveru, pa sta ce tek ljudi uraditi?
I onda se Bog upusta u projekat stvaranja ljudi, kao dajuci im slobodnu volju da sami opredele stranu I niko ljudima nije kriv ako izaberu Sotonu, a andjeli koji nisu u pocetku imali demone, sami su ih stvorili.
Zakljucak je ili da je bio u pitanju pogresan projekat, od starta opterecen nepotrebnim uticajem palih andjela koji su morali biti unisteni, ili su ti pali andjeli ipak toliko jaki kada su I dalje zivi, ali ce eventualno u buducnosti ponovo biti porazeni, ali Sotona ni tada nece biti unisten, vec samo zarobljen, pa ce mu se opet omoguciti da vrsi uticaj na ljude (podseca me na Cedu Jovanovica, tako ni njemu niko nista ne moze), I tako dalje.
Zar vam se ne cini cela ta prica POMALO neozbiljna, pre svega imajuci u vidu da ljudi nisu morali da trpe uticaje palih andjela I da je Bog trebalo da zabrani tim bicima bilo kakav kontakt sa ljudima, posredan I neposredan, pa da vidimo sta bi onda bilo. Ovako znamo, za sve je kriv Sotona I njegovi ljudski sledbenici, ali u drugom slucaju Sotona ne bi bio kriv za lose ponasanje ljudi, vec bi oni sami bili krivi za eventualnu pobunu protiv Boga.

VladaKG1980
Evo nekoliko zanimljivih linkova za one koji tek počinju sa učenjem hebrejskog jezika :

Hebrejski alefbet edukaciona igrica : http://www.inrebu...etgame.php

Hebrejski alefbet kviz : http://download.c...48937.html

Vrlo dobar sajt za savladavanje hebrejskog : http://www.miling...

Hebrejsko-engleski rečnik sa 500 osnovnih reči (pdf) : http://www.kreuze...0-engl.pdf

Miroljub Petrovic
Filip A je napisao:
TT je napisao:
Ovakva pitanja obicno ne postavljam...razumece te.Sta bi bilo da se Sotona nije pobunio protiv Boga?

Da se nije pobunio, ostao bi i dalje andjeo heruvima i razvijao bi svoje velike potencijale.

Zar vam se ne cini cela ta prica oko andjela I demona pomalo neozbiljna.
Naime pre stvaranja Zemlje, trecina andjela se pobunila protiv Boga.
Rekli ste da niko nikada nije video Boga, a onda takva bica kao sto su andjeli koji znaju da ih je Bog stvorio I da mu ne mogu nista, najednom hoce da ga ubiju, I to cak trecina tih bica. I oni naravno ne pobede Boga, vec ih Bog protera sa stanista, I onda stvori ljude I unapred zna da ce biti izlozeni uticaju od strane demona, jer ako su andjeli skovali zaveru, pa sta ce tek ljudi uraditi?
I onda se Bog upusta u projekat stvaranja ljudi, kao dajuci im slobodnu volju da sami opredele stranu I niko ljudima nije kriv ako izaberu Sotonu, a andjeli koji nisu u pocetku imali demone, sami su ih stvorili.
Zakljucak je ili da je bio u pitanju pogresan projekat, od starta opterecen nepotrebnim uticajem palih andjela koji su morali biti unisteni, ili su ti pali andjeli ipak toliko jaki kada su I dalje zivi, ali ce eventualno u buducnosti ponovo biti porazeni, ali Sotona ni tada nece biti unisten, vec samo zarobljen, pa ce mu se opet omoguciti da vrsi uticaj na ljude (podseca me na Cedu Jovanovica, tako ni njemu niko nista ne moze), I tako dalje.
Zar vam se ne cini cela ta prica POMALO neozbiljna, pre svega imajuci u vidu da ljudi nisu morali da trpe uticaje palih andjela I da je Bog trebalo da zabrani tim bicima bilo kakav kontakt sa ljudima, posredan I neposredan, pa da vidimo sta bi onda bilo. Ovako znamo, za sve je kriv Sotona I njegovi ljudski sledbenici, ali u drugom slucaju Sotona ne bi bio kriv za lose ponasanje ljudi, vec bi oni sami bili krivi za eventualnu pobunu protiv Boga.

Problem je u tome sto nisi pazljivo citao biblijski tekst, a nisi citao ni forum od pocetka, jer sam o tome detaljno govorio. Do pobune Lucifera i jednog dela andjela je najverovatnije doslo za vreme stvaranja nase planete. Ljudi nisu stvoreni kao ovce u sumi punoj vukova, nego kao deca briznog roditelja. Roditelj moze sve da pruzi svojoj deci i da ih vaspita na najbolji moguci nacin, ali dolazi trenutak kada deca postaju odrasla i kada treba sama da biraju kojim putem zele da idu. Prvi ljudi nisu bili u situaciji u kojoj smo mi sada, oni nisu bili deo sveta koji je pod okupacijom Sotone. Oni su mogli lako da sacuvaju svoju slobodu, ali su oni to odbili i izabrali su pobunu. Naravno da je Bog dopustio svim ljudima i andjelima mogucnost da izaberu zlo, ako hoce, jer jedino iz slobodne volje moze da proizadje ljubav.

U celoj prici Bog je najveca zrtva, ali i najveci dobitnik, jer ce na kraju imati bica po svom oblicju kroz celu vecnost. Bog nas poziva da se i mi zrtvujemo, ali u mnogo manjoj meri, i da ucestvujemo sa Njim u borbi za stvaranje dobrih ljudi, i to je to. Ne vidim sta tu ima nejasno i "pomalo neozbiljno". Procitajte knjigu "Ispovest palog andjela", u njoj je detaljno objasnjeno to sto ste pitali. Imate knjigu na donjem linku:
http://www.cps.or...povest.zip
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 31.03.2009 13:16

Gabrijel
Nekoliko puta ste rekli da Eva nije pricala sa zmijom, nego sa Sotonom a zmija je bila samo kanal. Jel sam dobro shvatio?

Ono sto meni nije jasno: Posle u Bibliji vidimo da je Bog kaznio ZMIJU a ne nekog drugog (osim Adama i Eve)

Bog je znaci kaznio zmiju koja je bila kanal i bila nemocna i po meni ni za sta kriva. U tekstu stoji detaljno kako je kaznio. Zasto je kaznio zmiju.

Moze te li mi objasniti?

Miroljub Petrovic
Gabrijel je napisao:
Nekoliko puta ste rekli da Eva nije pricala sa zmijom, nego sa Sotonom a zmija je bila samo kanal. Jel sam dobro shvatio?

Ono sto meni nije jasno: Posle u Bibliji vidimo da je Bog kaznio ZMIJU a ne nekog drugog (osim Adama i Eve)

Bog je znaci kaznio zmiju koja je bila kanal i bila nemocna i po meni ni za sta kriva. U tekstu stoji detaljno kako je kaznio. Zasto je kaznio zmiju.

Moze te li mi objasniti?

Moguce da je kaznjavanje zmije deo "kazne" koju su pretrpele sve zivotinje nakon pobune coveka. Dakle, zivotinje su stvorene zbog coveka, pa kad je covek prihvatio ropstvo, onda se ropstvo i propadanje prenelo i na zivotinje i ceo ovaj svet. Znamo da su zivotinje u pocetku bile biljojedi, a pobunom coveka neke su postale mesojedi i svastojedi. Dakle, doslo je do brojnih promena. Moguce da je zmija pretpela promene vece nego druge zivotinje kao uspomena na to sto je bila kanal Sotone. Naravno da zmija vodi podjednako "dobar" zivot kao i sve druge zivotinje, naravno na svom nivou.

kotor
Kotor je napisao:
U stripu prorok kaze se komunisti i muslimani ce napasti Izrael,komunista vise nema bar u Rusiji...

Ima ih u Kini.

Koja je uloga NATO pakta onda u svemu tome oni nisu cvecke?

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Kotor je napisao:

Ima ih u Kini.

Koja je uloga NATO pakta onda u svemu tome oni nisu cvecke?

Ako znas da je Havijer Solana, bivsi vodja NATO pakta, "ugledni clan" Malteskih Vitezova, papskog tajnog drustva (najmocnijeg tajnog drustva na svetu), a da su Malteski Vitezovi direktno pod kontrolom jezuitskog generala (kojeg zovu "crni papa" (jer je stalno obucen u crno)) za kojeg smatraju da je pravi vodja rimske crkve, kao i da su drugi najvisi funkcionre NATO pakta Malteski Vitezovi, onda ces lako zakljuciti da je NATO pod kontrolom papstva i da ce da radi ono sto je interes Vatikana. A to se vidi i na terenu.

kotor
Car Dusan mozda jeste doneo teokratski zakon ali nije sigurno ziveo po Bozijim zakonima,car Dušan svojim rukama zadavio oca Stefana. to su bas teski gresi i krsenje Bozijih zapovesti,nije ni cudo sto mu se carstvo raspalo ubrzo.......

zanzak
Moram jos ipak malo ostati na prici o Davidu.Kako vi tumacite dogadjaje izmedju Davida i Avesaloma?Da li je Avesalom ispravno postupio kad je ubio Amnona?Da li David snosi odgovornost za ono sto se desilo njegovoj porodici(sukob sa Avesalomom,Amnon i Tamara,itd.)?I na kraju sta mislite o Joavovoj ulozi u sukobu izmedju Davida i Avesaloma?Joav se oglusio na Davidovu naredbu da se ne ubije njegov sin.Medjutim,njegova besjeda sa Davidom,kada mu govori da bi bio srecniji da su svi oni izginuli nego Avesalom,mi se cini ispravna.Ipak je Avesalom htio da ubije Davida,a u tom sukuobu je poginulo nekoliko desetina hiljada Izraelaca.
I zadnje pitanje da li rijec oblezati znaci isto sto i silovati?
Izmenio/la zanzak na 31.03.2009 17:45

Miroljub Petrovic
Sinaj je napisao:
Sta mislite o skorasnjoj Papinoj izjavi. Papa je pre oko mesec dana zvanicno osudio u nekom govoru neku kampanju Evropske unije u kojoj su deljeni besplatni kondomi africkom narodu u siromasnim krajevima. Kampanja je pokrenuta sa idejom da se deljenjem kondoma moze smanjiiti, ili bar zaustaviti, rast broja zarazenih od aids-a. Papa je u izjavi rekao da je ta kampanja nemoralna i kontraditorna, jer se time naprotiv jos vise povecava broj zarazenih navodeci ljude da cine nemoral. Evropska unija je zatim ostro prigovorila Papi, okrakterisuci tu izjavu kao besmislenu, a sam Papa je ostavio utisak kao covek koji ne zna sta prica, koga su pojedini okaratkerisali kao coveka koji nelogicno misli.

Jel ovo jos jedna od dobro uvezbanih predstava izmedju Pape i EU, kojom se javnoscu zamazuju oci i vara svet, ili je mozda Papa u pravu?

Istina je to sto papa prica o kondomima, ali je takodje istina i se cesto se iscenira neki sukob na liniji papa-EU, da ispadne kako se oni ne slazu i kako papa ne kontrolise EU. To je otprilike kao kad izbace Juventus iz prve lige zbog namestanja rezultata. Na osnovu toga, svi naivni ljudi ce verovati da pravda postoji u Italiji, a u stvari je to igra za naivne. Juventusu ce biti pokriveni svi troskovi, a posle toga ce moci da se namesta i krade na sve moguce i nemoguce nacine, na svim nivoima.

Sotona usavrsava metode prevare vec 6000 godina, tako da ne mozemo ni da zamislimo sta je sve u stanju da uradi. Zato je nama vazno da se drzimo Boga i Njegove Reci Biblije.

Miroljub Petrovic
Milojko je napisao:
Istraživanja, koja su sprovedena u laboratoriji medicinsko-bioloških tehnologija NII za industrijsku i morsku medicinu, su postala prava senzacija, piše u sutrašnjem broju novina „Život“. Naučnici su eksperimentalno dokazali da krsni znak ubija mikrobe i menja optičke osobine vode...

Ti si skroz prolupao...

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Car Dusan mozda jeste doneo teokratski zakon ali nije sigurno ziveo po Bozijim zakonima,car Dušan svojim rukama zadavio oca Stefana. to su bas teski gresi i krsenje Bozijih zapovesti,nije ni cudo sto mu se carstvo raspalo ubrzo.......

Ako je Dusanov otac bio kurvar i satanista, kao otac i brat Karadjordja, onda je Dusan dobro uradio (kao i Karadjordje). Iz istorije vidimo da je Dusana Bog narocito blagoslovio. Ocigledno da nije bio savrsen, ali je bio najbolji vladar u srpskoj istoriji.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Moram jos ipak malo ostati na prici o Davidu.Kako vi tumacite dogadjaje izmedju Davida i Avesaloma?Da li je Avesalom ispravno postupio kad je ubio Amnona?Da li David snosi odgovornost za ono sto se desilo njegovoj porodici(sukob sa Avesalomom,Amnon i Tamara,itd.)?I na kraju sta mislite o Joavovoj ulozi u sukobu izmedju Davida i Avesaloma?Joav se oglusio na Davidovu naredbu da se ne ubije njegov sin.Medjutim,njegova besjeda sa Davidom,kada mu govori da bi bio srecniji da su svi oni izginuli nego Avesalom,mi se cini ispravna.Ipak je Avesalom htio da ubije Davida,a u tom sukuobu je poginulo nekoliko desetina hiljada Izraelaca.

Cela prica se svodi oko nepostovanja zapovesti o postovanju vladra kojeg Bog postavlja. David je bio taj koji je trebao da sankcionise kurvarstvo Amnona, ali posto je i sam bio kurvar, onda je to precutao, pa je to zlo izazvalo drugo zlo, a to je ubistvo Amnona od strane Avesaloma, i onda je krenula lancana reakcija krsenja Bozjih zapovesti, ukljucujuci i nepostovanje Joava prema Davidovoj zapovesti da ne dira Avesaloma. U tom sukobu su izginili svi Izrailjci koji su se mesali u sukob Davida i Avesaloma. Oni koji su bili pametni, sklonili su se.

I zadnje pitanje da li rijec oblezati znaci isto sto i silovati?

Ne, nego znaci "imati polni odnos". Silovati se se u Bibliji kaze "silovati".

nikola
Zasto je Car Dusan bio najbolji srpski vladar. Njegov otac Stefan Decanski i deda Milutin i svi Nemanjicki vladari uzor su bili caru Dusanu. Ako pise u Bibliji ko opsuje oca i majku smrtna kazna kako moze da bude opravdano oceubistvo, sigurno Stefan Decanac koga je SPC proglasila svetiteljem nije bio kurvar. Za Karadjordja je ubistvo oca bila i plemenska duznost kolko sam video u vasojevickom zakonu, jer su hetli da se prikljuce neprijatelju. I mene buni ovo pitanje, skoro mi se pozalio jedan poznanik u vezi oca koji je alkoholicar da mu dodje da ubije oca i kad sam mu pomenuo da je smtna kazna ono sto ga ceka u Bozjem zakonu, pomenuo je Cara Dusan.
Zasto mislite da je Dusan opravdano ubio oca Kralja Stefana Decanskog. U stvari mislim da ga nije ubio nego privremeno oslepio, al vidim dosta ljudi pominju da se radi o ubistvu, mozda je neko falsifikovao istoriju
Izmenio/la nikola na 31.03.2009 20:02

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Zasto je Car Dusan bio najbolji srpski vladar. Njegov otac Stefan Decanski i deda Milutin i svi Nemanjicki vladari uzor su bili caru Dusanu. Ako pise u Bibliji ko opsuje oca i majku smrtna kazna kako moze da bude opravdano oceubistvo, sigurno Stefan Decanac koga je SPC proglasila svetiteljem nije bio kurvar. Za Karadjordja je ubistvo oca bila i plemenska duznost kolko sam video u vasojevickom zakonu, jer su hetli da se prikljuce neprijatelju. I mene buni ovo pitanje, skoro mi se pozalio jedan poznanik u vezi oca koji je alkoholicar da mu dodje da ubije oca i kad sam mu pomenuo da je smtna kazna ono sto ga ceka u Bozjem zakonu, pomenuo je Cara Dusan.
Zasto mislite da je Dusan opravdano ubio oca Kralja Stefana Decanskog. U stvari mislim da ga nije ubio nego privremeno oslepio, al vidim dosta ljudi pominju da se radi o ubistvu, mozda je neko falsifikovao istoriju

Ja sam samo rekao da ako je Dusan oslepeo ili ubio oca, u vreme dok je bio vladar i sudija u drzavi, zbog neke hule ili nekog sirenja nemorala, onda je to opravdano. U teokratiji postoji odredjena piramida u sudstvu. Na dnu piramide su muzevi i ocevi, koji su slobodni (radno sposobni i nezavisni), i koji predstavljaju sudije u svojim porodicama. Iznad njih su muskarci slicnih karakteristika koji su sudije nad deset slobodnih muskaraca (i nad ljudima koji su pod njihovom nadleznoscu) - to su desetnici. Na isti nacin postoje pedesetnici, stotnici i hiljadnici, a na vrhu sudske hijerarhije je vladar. Iznad vladara je Bog, a vladar ili vrhovni sudija, kao i staresine ispod njega, primenjuju Bozji zakon u drzavi. Dusan je, kao sin, morao da slusa oca, ali kada je postao vladar imao je vlast da sudi i svom ocu.

Dusan je bio najveci srpski vladar jer je imao najbolji zakon, i zato ga je Bog blagoslovio i dao mu veliku drzavu, jer je Bogu bilo u interesu da se dobar zakon sprovodi nad sto vecim brojem ljudi. Naravno, da je njegovo carstvo propalo zbog moralne dekadencije. E sad, da li je Dusan doprineo propasti carstva i time sto je oslepeo (ili ubio oca), to bi sad mogli da raspravljamo, ali ne znamo detalje. Ja sam, ponavljam, samo rekao da takav cin moze da bude opravdan pod odredjenim okolnostima.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.57 sekundi!