pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.03.2009 22:01
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
nikola je napisao: Zasto je Gospod zapovedio Mojsiju da izlije zmiju od bakra koja bi lecila u pustinji ljude zarazene zmijskim otrovom. Takva i jos neke zapovesti iz Starog Zaveta deluju neprirodno. Nije zmija od bakra lecila ljude, nego je Bog lecio ljude. Ljudi su trebali da NESTO UCINE, odnosno da poslusaju Boga, a Bog je lecio. Dakle, oni su trebali da POGLEDAJU zmiju od bakra koju je Mojsije podigao na stapu. Kao sto znas, oni su umirali od ujeda zmija. Bog je rekao da pogledaju zmiju na stapu, a ne da pogledaju macku ili zeca na stapu, jer se radilo o zmijama. O tome bi moglo detaljnije da se prica, ali mislim da je i ovo dovoljno. Neki zakoni o higijeni su mi malo nelogicni kao neka forma, kako su razumeli ljudi ranije termin sta je necisto. Ako je necisto nezdravo primer kako garderoba ili stvari u kuci mogu da budu neciste od coveka ako ucini greh pa kasnije da budu ciste Nema nista nelogicno. Jednostavno, oni koji su bili zarazeni, ili u poziciji da sire bolest, trebali su da budu izolovani i da ozdrave. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.03.2009 22:14
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Xipos je napisao: Miroljube imam jedan problem jasno mi je zasto dolaze ratovi zasto su ljudi siromasni i razvaljeni ali mi nije jasno jedno sta radi Bog kad su tri degenerika silovala devojcicu sto ih nije strefio infarkt puko grom i slicno mnogo mi je ovo gadno i kastriro bi ih nazivo a zatim dugo mucio izuzetan gnjev me ispunjava kada cujem ove stvari. Sta odrasli rade ko ih sisa al sto deca bre Postoji dobrovoljno silovanje i nasilno silovanje. Dobrovoljno silovanje je kada devojke idu da se kurvaju da bi bile deo sveta. Na njih se vrsi pritisak da se kurvaju kao i na devojke koje su nasilno silovane. Neke devojke pruzaju neki otpor, ali bivaju silovane. U slucaju koji si pomenuo, situacija nije takva kakvom je prikazuju mediji. To nije devojka koja je oteta na ulici, pa silovana, nego devojka koja je verovatno otisla na neku zurku ili sastanak, i bila silovana. To je devojka koja nema roditelje (ili ima neke kretene od roditelja), i kada se tome doda velika moralna dekadencija i okupacija naseg drustva, onda se dobija to sto vidis. Toga ce, na zalost, biti sve vise. To mora da se desava da bi se ljudi mozda trgli i poceli da misle o kolektivnoj propasti koja stoji kao mac nad glavom celog drustva. Jedini izlaz je sklanjati se od takve sredine i takvog drustva, i brinuti o svojoj deci. |
|
|
boZo |
Odgovorio 26.03.2009 22:29
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 05.07.2008 04:50 Lokacija: Nepoznata |
sta je zdravije? peci hranu na masti, ulju ili maslinovom ulju. znam da je najbolje jesti sirovu hranu! ali! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.03.2009 23:53
|
boZo je napisao: sta je zdravije? peci hranu na masti, ulju ili maslinovom ulju. znam da je najbolje jesti sirovu hranu! ali! Najbolje je hladno cedjeno ulje, maslinovo ili od neke druge biljke. |
|
|
tovel |
Odgovorio 27.03.2009 01:00
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Urednik časopisa "Dveri srpske" Boško Obradović i operativni urednik "Pravoslavlja" Branimir Nešić - gostovanje na radiju srpske dijaspore u Klivlendu : http://video.goog...2006036023 |
|
|
zanzak |
Odgovorio 27.03.2009 11:30
|
Član Odgovori: 92 Pristupio/la: 30.12.2008 19:56 Lokacija: Nepoznata |
Na sta se odnosi termin silovito pice u Bibliji? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.03.2009 11:38
|
zanzak je napisao: Na sta se odnosi termin silovito pice u Bibliji? Odnosi se na sok od zitarica, kao sto bi bilo, na primer, bezalkoholno pivo. Danas se ta hebrejska rec koristi kao termin za pivo, bas kao sto se i hebrejska rec za iscedjen grozdjani sok danas najvise koristi za alkoholno vino. U pitanju je klasican poremecaj znacenja termina u moralno posrnulom svetu. |
|
|
zanzak |
Odgovorio 27.03.2009 13:03
|
Mozete li mi objasniti situacije iz 28. i 29. poglavlja prve knjige Samjuelove,nije mi jasno ovo uopste.U 28.poglavlju opisan je dogadjaj kada je Saul otisao da upita vracaru za savjete u vezi rata sa Filistejima,posto mu Gospod prethodno nije htio odgovoriti.Kada je otisao kod vracare,javlja mu se Samjuel koji je umro prethodno.On mu ponavlja da je Gospod odstupio od njega,te da ce sutradan i on i svi njegovi sinovi biti "kod njega".Meni ovde nije jasno kako je vracara uopste uspjela da dozove Samjuela koji je umro(u toku "seanse" ona kaze "vidim bogove kako izlaze iz zemlje",i tada se pojavljuje Samjuel).Iz teksta se jasno vidi da se zaista radi o Samjuelu jer pisac navodi da je to on.Dakle,pitanje je kako se to mrtav Samjuel mogao javiti Saulu i to na "poziv" vracare? Drugo pitanje,isto tesko,barem meni,se odnosi na naredno poglavlje.Tu se opisuje pocetak priprema Filistejaca za rat sa Izraelcima,medjutim navodi se da je u tom pohodu trebao ucestvovati i David sa svojim ljudim.Znamo da se David sklonio u Gat,zbog straha od Saula i da je bio u dobrim odnosima sa tamosnjim knezom Ahisom.Moglo bi se reci da je David osjecao obavezu da podje sa Filistejima u rat protiv Izraelaca kao izraz zahvalnosti za to sto su mu oni pruzili utociste,medjutim nevjerovatno mi je da je on bio spreman ici u rat protiv svog naroda.Nakon sto su ga ostali knezovi oklevetali kod Ahisa,on je izostavljen iz filistejske vojske.Medjutim,meni je najfrapantnije u svemu da je David negodovao Ahisu sto nije mogao sa njim u rat protiv kako je rekao "neprijatelja gospodara svog cara",misleci na Izraelci naravno.Dakle,objasnjenje? Izmenio/la zanzak na 27.03.2009 13:06 |
|
|
dado |
Odgovorio 27.03.2009 13:11
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 17.02.2009 12:45 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav, Miroljube, sta mislite o ovom novom udruzivanju Rusija-Kina, o uvodjenju nove monete u svjetskoj ekonomiji, odnosno da se dolar izbaci iz igre? Jeli se to i u Kini radjaju neki papisti koji dobro djeluju iz sjenke? |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 27.03.2009 14:04
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
eo vele da ce Crna Gora da postane turisticka destinacija ka Monte Karlo, sto mozete da kazete u vezi toga? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.03.2009 17:19
|
zanzak je napisao: Mozete li mi objasniti situacije iz 28. i 29. poglavlja prve knjige Samjuelove,nije mi jasno ovo uopste.U 28.poglavlju opisan je dogadjaj kada je Saul otisao da upita vracaru za savjete u vezi rata sa Filistejima,posto mu Gospod prethodno nije htio odgovoriti.Kada je otisao kod vracare,javlja mu se Samjuel koji je umro prethodno.On mu ponavlja da je Gospod odstupio od njega,te da ce sutradan i on i svi njegovi sinovi biti "kod njega".Meni ovde nije jasno kako je vracara uopste uspjela da dozove Samjuela koji je umro(u toku "seanse" ona kaze "vidim bogove kako izlaze iz zemlje",i tada se pojavljuje Samjuel).Iz teksta se jasno vidi da se zaista radi o Samjuelu jer pisac navodi da je to on.Dakle,pitanje je kako se to mrtav Samjuel mogao javiti Saulu i to na "poziv" vracare? Iz ovog teksta moze lako da se vidi zasto je Bog odredio smrtnu kaznu za bavljenje vracarstvom i okultizmom. Nemoralni ljudi, kao i oni koji su dobronamerni, a rade lose stvari, jednostavno predstavljaju kanale preko kojih demoni deluju. Preko njih je moguce cak i da se demon pojavi i da simulira mrtvog coveka. To je sigurno najveca prevara koju demon moze da napravi. Na slicnu prevaru je nasela i Eva kada je videla zmiju kako prica. Ne moze zmija da prica, ali za one koji ne znaju da postoje demoni, onda to moze da izgleda da zmija prica, kao i da mrtvi ljudi se pojavljuju i da pricaju. Vracara je kazala da je videla "bogove" kako izlaze iz zemlje, odnosno videla je demone koji sebe nazivaju bogovima, i koji su se tokom istorije prikazivali kao bogovi nenzabozackim narodima. Drugo pitanje,isto tesko,barem meni,se odnosi na naredno poglavlje.Tu se opisuje pocetak priprema Filistejaca za rat sa Izraelcima,medjutim navodi se da je u tom pohodu trebao ucestvovati i David sa svojim ljudim.Znamo da se David sklonio u Gat,zbog straha od Saula i da je bio u dobrim odnosima sa tamosnjim knezom Ahisom.Moglo bi se reci da je David osjecao obavezu da podje sa Filistejima u rat protiv Izraelaca kao izraz zahvalnosti za to sto su mu oni pruzili utociste,medjutim nevjerovatno mi je da je on bio spreman ici u rat protiv svog naroda.Nakon sto su ga ostali knezovi oklevetali kod Ahisa,on je izostavljen iz filistejske vojske.Medjutim,meni je najfrapantnije u svemu da je David negodovao Ahisu sto nije mogao sa njim u rat protiv kako je rekao "neprijatelja gospodara svog cara",misleci na Izraelci naravno.Dakle,objasnjenje? U pitanju je bio sukob na liniji Saul i njegovi ljudi (njegova banda, olos), i David i njegovi ljudi (junaci). David je morao da pobegne iz Izraela da ga Saul ne bi ubio i otisao je kod Filistejaca, jer su ga Filistejci cenili kao junaka i bilo im je drago da David bude medju njima. Zamisli sad ovu situaciju: Znas kako velikog junaka Ratka Mladica proganjaju danas kao divlju zver (tako je Saul proganjao Davida). Ratko Mladic ima oko sebe svoje ljude, junake koji nece da prihvate nemoral i okupaciju, i koji su spremni da rizikuju svoje zivote zbog prave stvari. I sad, zamisli da Ratko Mladic pobegne u Bugarsku, i tamo ga lepo primi bugarski vladar. Bugari su cesto bili neprijatelji sa Srbima, ali u jednom periodu vremena probaj da zamislis da Bugari imaju boljeg vladara nego Srbi i Ratko Mladic u tom trenutku bude u Bugarskoj. I sad, dodje do nekog sukoba na granici Srbija-Bugarska, i dodje do ratnih dejstava. I isti oni koljaci i evropski poltoni iz Srbije koji bi da hapse Mladica krenu da ratuju protiv Bugara (nije bitno ko je kriv u tom sukobu Srba i Bugara, Bog ionako sve vodi). Pitanje za tebe: Da li bi bilo nekorektno da Ratko Mladic, iz zahvalnosti prema gostoprimstvu bugarskog vladara, prihvati njegov poziv da ratuje protiv takozvanih "Srba", ustvari evropskih govana i poltrona? Naravno da bi bilo korektno. Svejedno je da li je neko Srbin satanista ili Francuz satanista ili neki drugi satanista. Ipak, u slucaju Davida, Bog nije dopustio da on ratuje protiv Saula i njegovih ljudi. U ovom slucaju nema opravdanja za nekoga da kaze: "Moram da ubijem Davida (ili da hapsim Ratka Mladica) jer cu da izgubim posao i necu imati da jedem." To je ista prica koju kazu i prostitutke i dileri droge. Protiv takvog sljama se treba boriti na sve od Boga dozvoljene nacine. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.03.2009 17:21
|
dado je napisao: Pozdrav, Miroljube, sta mislite o ovom novom udruzivanju Rusija-Kina, o uvodjenju nove monete u svjetskoj ekonomiji, odnosno da se dolar izbaci iz igre? Jeli se to i u Kini radjaju neki papisti koji dobro djeluju iz sjenke? O tome sam vec govorio. Kina je potpuno pod kontrolom americkih tajnih drustava i u Kini je zabranjen rad rimokatolicke crkve. Ta saradnja Kine i Rusije je deo jedne vece igre i ujedinjenja celog sveta u pobuni protiv Boga. Taj izmisljeni sukob na liniji Rusija - Amerika je samo "sukob" za naivne ljude. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.03.2009 17:26
|
Mladen M je napisao: eo vele da ce Crna Gora da postane turisticka destinacija ka Monte Karlo, sto mozete da kazete u vezi toga? Crna Gora ide u tom smeru, ali moze lako da se desi da Bog spreci takvu vrstu moralne propasti Crne Gore. Videcemo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.03.2009 17:27
|
Kotor je napisao: Miroljube sta ce ovo da bude kad se i National Geographic bavi ovom temom? ... Vec sam rekao da se ne gleda TV i ateisticke lazi. To je mesavina dovoljno istine i lazi u kojoj laz izgleda verovatna. |
|
|
zanzak |
Odgovorio 27.03.2009 22:49
|
Ne znam sta bi rekao Miroljube,ali ovaj primjer sto ste naveli me je ostavio bez teksta,u pozitivnom smislu naravno.Moze li se reci da Saul i njegovi ljudi nisu bili Jevreji u smislu karaktera,kako ste to objasnjavali na nekom predavanju,nego samo nominalno Jevreji? Moram se vratiti na Samjuela.Znaci to je bio demon?Ali zar pisac ne navodi da je to bio Samjuel?Samjuel,odnosno onaj ko se pojavio je samo ponovio Saulu ono sto je govorio i za zivota,odnosno ono sto je nam je poznato u vezi Saulovih grijeha?Dakle,nelogicno mi je da djavo ponavlja Bozije rijeci doslovno?Ili zaboravljam da se radi o "staroj zmiji koja vara narode" kako ga Otkrivenje razoblicava? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.03.2009 21:57 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.03.2009 21:59
|
zanzak je napisao: Ne znam sta bi rekao Miroljube,ali ovaj primjer sto ste naveli me je ostavio bez teksta,u pozitivnom smislu naravno.Moze li se reci da Saul i njegovi ljudi nisu bili Jevreji u smislu karaktera,kako ste to objasnjavali na nekom predavanju,nego samo nominalno Jevreji? Tako je. Moram se vratiti na Samjuela.Znaci to je bio demon?Ali zar pisac ne navodi da je to bio Samjuel?Samjuel,odnosno onaj ko se pojavio je samo ponovio Saulu ono sto je govorio i za zivota,odnosno ono sto je nam je poznato u vezi Saulovih grijeha?Dakle,nelogicno mi je da djavo ponavlja Bozije rijeci doslovno?Ili zaboravljam da se radi o "staroj zmiji koja vara narode" kako ga Otkrivenje razoblicava? Lose si razumeo tekst. Bog nikada ne daje takvu poruku, tipa: "Gotov si, nema ti spasa." Saul je mogao da se pokaje i da se okrene Bogu, i Bog bi ga prihvatio. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.03.2009 22:09
|
Evo mog videa "Ko vlada svetom": http://video.goog...0982131242 |
|
|
tovel |
Odgovorio 29.03.2009 00:47
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
"The Obama Deception" by Alex Jones download file 1 download file 2 download file 3 download file 4 download file 5 download file 6 download file 7 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.03.2009 14:35
|
vgajcev1 je napisao: Sjetio sam se nekih zanimljivih pitanja. U otkrivelju se spominje broj zvjeri i kako će u posljednjim danima neki ljudi imati taj broj na ruci ili čelu i nitko neće moći kupovati ni prodavati bez tog broja. Jeli taj broj zvjeri bar kod na proizvodima u dućanu i ima li broj zvjeri veze sa čipovima koji se već reklamiraju u americi gdje već neki ljudi imaju ugrađene čipove koji im takoreći olakšavaju život? Moguce je da imaju veze sa cipovima, jer cipovi koji postoje u svim evropskim pasosima, kao i u ovim novim pasosima u Srbiji, imaju takozvani RFID cip, ili Radio Frequency Identification cip, odnosno cip pomocu kojeg svaki covek moze da bude lociran i da se imaju svi podaci o njemu. Dakle, dovoljno je da se uvede zakon da bez pasosa ili licne karte koja ima taj cip ne mozete nista da kupite ili prodate, i vec imate ispunjenje prorocanstva iz Otkrivenja. Jedan od uslova ulaska u EU jesu pasosi sa tim RFID cipom. U procesu stavljanja pod kontrolu celog sveta, svejedno je da li neko ima srpski ili hrvatski ili nemacki pasos, kad su svi pasosi snabdevenim istim cipom, i svaku osobu je moguce lako locirati i imati sve podatke o njoj, i to sve preko jednog kompjutera. U evanđelju piše da je Isus rekao Petru da je ovaj stijena te da će na toj stjeni izgraditi crkvu koju ni vatra paklena neće razoriti. Što se time misli? Bog je tokom istorije radio preko ljudi koji su bili pobozni i moralni. Preko apostola On je zapoceo projekat velikog misionstva neznabozackih naroda. Svi oni koji su po svom zivotu i moralu sledbenici Isusa i apostola (kao i Mojsija i proroka), mogu se smatrati delom Bozje crkve. Što mislite pokojnicima Ivanu Pavlu II i Franji Kuhariću? Zao mi je sto nisu izabrali dobar put, nego cemo ih gledati u drugom vaskrsenju za sud i unistenje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.03.2009 14:45
|
tovel je napisao: "The Obama Deception" by Alex Jones download file 1 download file 2 download file 3 download file 4 download file 5 download file 6 download file 7 Ono sto znamo jeste da je Barak Obama, pre izbora u Americi, bio mason 32. stepena u lozi Cikaga. Neki upuceniji istrazivaci tvrde da je u medjuvremenu najverovatnije postao mason 33. stepena, sto znaci da direktno komunicira sa demonima i verovatno sa samim Sotonom. Sa druge strane, Alex Jones, autor videa Sume Bohemiana, najverovatnije radi za Jezuite, dakle najopasiju organizaciju na svetu koju ja pod kontrolom Vatikana. Poznato je da su masoni dugo godina bili glavni konkurent rimskoj crkvi, a sada je veliki trend da masoni prelaze u Malteske vitezove - vatikansko tajno drustvo. Oni i dalje ostaju masoni, ali su sada clanovi i Malteskih vitezova, dakle prelaze na stanu onog ko je najuticajniji na svetu - na stranu pape. (Malteski vitezovi su pod kontrolom jezuita i njihov vrhovni komandant je jezuitski general. Inace, jezuiti su duboko u okultizmu, mozda cak dublje od masona i drugih tajnih drustava.) Dakle, treba znati pozadinu price Alexa Jonesa, a to je da on najverovatnije pod kontrolom jezuita i zato ne treba da cudi sto napada Obamu koji je postavljen za predsednika da sacuva interese masona i njima bliskih drugih tajnih drustava, a suprotno interesima Vatikana. Ali, od toga nema nista, jer papa je skoro potpuno stavio pod kontrolu Ameriku. Ostali su jos samo poslednji trzaji papskih neprijatelja. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.03.2009 14:48 |
|
Predji na forum: |