pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2009 00:43
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Mladen M je napisao: koliko covjek cesto treba da se kupa, i da li je lose koristiti ove sapune sto se prodaju? jeli dovoljno kupati se samo vodom? Covek treba da se kupa bar jednom dnevno, a ako se cesce znoji ili prlja (zbog prirode posla), onda moze i cesce. Ovi sapuni nisu losi, pogotovo ovi decji, a ako hoces mozes i da koristis pepeo, kao nasi preci. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2009 00:43
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Laki je napisao: Gdine Miroljube, sta mislite o indijskom i brazilskom orahu? Da li ih mozemo koristiti kao deo obroka? Naravno, samo sto su malo skupi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2009 00:45
|
Gabrijel je napisao: Ovde je jedan na forumu pitao sta je bilo sa bivsim sastanistom pa je podsetio da pitam. Sta je bilo sa onim momkom koji se bavio meditacijom iz serijala "skriveni svet". Preslusao sam emisije vise puta i nekako mi se cini da mu niste skroz verovali. Sve zvuci neverovatno i nestvarno. Pominjao je da ga je licno Isus spasio i tu ste mu postavili pitanje kako zna da je to bio Isus. Dok ste sa njim razgovarali van emisije jel pricao neke stvari koje bi za nas bile korisne a koje nije pominjao u emisiji Tip je u emisiji sve rekao. Dobro se drzao neko vreme, a onda je poceo da popusta i demoni su ga ocigledno ponovo opseli. Mozda nema kosmarne snove, ali je skroz skrenuo u agnosticizam (dakle, sada tvrdi da nista ne moze da se dokaze, da moze samo da se veruje). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2009 00:47
|
Gabrijel je napisao: Sta mislite o DSS-u? To je po meni jedna partija koja se dosta promenila.Pre par godina poceli su da izegavaju EU. Vojislav Kostunica je takodje veliki vernik i patriota, kad kazem vernk i patriota mislim to u pravom smislu reci. (ne promovisem ni jednu partiju ali poznajem Kostunicu). Da napomenem da je ministarka koja je htela da uvede u skole kreacionizam ministarka koja je iz DSS-a. Ne mislim nista o njima. Stanje u narodu je mnogo lose, pa Bog koristi razlicite ljude da malo uspori propadanje. Najmudrijij ljudi kod nas nisu politicki aktivni. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2009 00:49
|
Nektarije je napisao: U jednoj Agape emisiji,voditelj je postavio pitanje"U poslednjoj deceniji proslog veka sociolozi su digli uzbunu da je institucija braka u citavom svetu u velikoj krizi.Šta je po vasem misljenju uzrok tome?" Vladeta Jerotic je dao interesantan odgovor,ja cu ga staviti celog,nadam se da se neljutite a zamolio bih vas Miroljube da takodje odgovorite na pitanje voditelja. Dakle odgovor profesora Vladete je bio:"Ne mislim da je u krizi u citavom svetu.Neznam da je u muslimanskom svetu i Aziji u krizi.Brak je u krizi u zapadnoevropskom svetu jer je patrijarhat u krizi.Patrijarhat, i to smo ponavljali mnogo puta,netraje samo 2000 godina,vec i mnogo hiljada godina pre hriscanstva.Stara Kina je znala za patrijarhat,Vavilon,Asirija,Jevreji.Negde pred kraj 19. veka i pocetkom 20. veka patrijarhat je poceo da se gubi.Ona cuvena vertikala i horizontala koje cine krst, koju je cinio patrijarhat,vertikala je vera u Boga,ispode vere u Boga nalazi se vera u cara,kralja,patrijarha,papu, i najvise u oca porodice, je vec odavno u velikoj krizi, i mi danas imamo jednu veoma ozbiljnu krizu ne samo braka, nego i nataliteta, a samim tim i ljubavi.Postavlja se pitanje kako dalje?Pisao sam i drzao predavanja o tome nekoliko puta, ali ne znam kuda idemo.Ne samo ja, verovatno ni mnogi drugi.Nemogu da zamislim buducnost bez porodice.Patrijarhata nema vise,porodica je sve slabija.Sve su cesce veze muskarca i zene van braka.Skoro polovina evrope.U Evropi ljudi sve cesce zive odvojeno.Pitao sam nekoliko puta ozbiljne ljude koji dolaze iz Evrope kako to funkcionise,kazu,vrlo dobro.Tu dolazi do otudjenja.Patrijarhata vise nema,nema povratka,nevredi nam nostalgija, i dragi moji svestenici pravoslavni,ne svi, ako ponovo nebude patrijarhat kako je nekad bio,idemo u apokalipsu.Nisam apokalipticar,neznam kada ce to biti, ali zaista neznam ka cemu idemo.Islamske i azijske zemlkje i dalje cuvaju patrijarhat,dokle neznam." Eto pa ako moze komentar. Uglavnom se slazem. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2009 00:51
|
Milijana je napisao: ... Nacin na koji savremeni covjek izrazava protest. U kakvom svijetu zivimo...Tuzno je koliko su ljudima isprani mozgovi...Molim za vas komentar! Vi nemate pametnija posla nego gledate bljuvotine, i jos ih drugima pokazujete? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2009 00:56
|
Kotor je napisao: VATIKAN PROTIV JEVREJA NEMCI SE ODRIČU PAPE Odluka Benedikta XVI da rehabilituje sveštenika Ričarda Vilijamsona koji negira holokaust i stradanje Jevreja u gasnim komorama izazvala ogorčenost u rodnoj zemlji poglavara Rimokatoličke crkve ... [url] http://www.presso...y&id=58078 §ionId=40[/url] Zar ovo nije kontradiktorno da ovaj svestenik osudjuje satanizam i govori o bozijoj kazni a osudjuje Jevreje? Ta izjava da se Nemci odricu pape nije tacna. To je napisao neki novinar koji je placen da tako pise. Cela Nemacka i ceo svet su odusevljeni papom jer on je najbogatiji i najuticajniji u svetu. A to sto neki katolicki svestenik kaze nesto pametno, to ne znaci da je on generalno mudar i pozitivan covek. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2009 00:57
|
Kotor je napisao: Kako se podnose uopste americki masoni i vatikan? Ne podnose se, ali su americki masoni veliki deo kolaca prepustili Vatikanu, jer je jaci i uticajniji. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2009 01:00
|
electronpn je napisao: Jedno pitanje vezano za knjizicu "Moj beg od demona". Kako Vi razumete shvatanje ove osobe koja je na veoma uzvisnom i uticajnom mestu toga drustva, ako dozvlite "Oni koji su kao podanici Sotone položeni u grob, on će jednoga dana vratiti u život. Hristos i njegovi sledbenici, objasnio nam je dalje, imaju nameru da veliku borbu između dve velike sile završe tako što će s neba pustiti oganj na Sotonine sledbenike, ali im time neće naškoditi. Demonske sile su, naime, razvile sposobnost da vladaju vatrom i zato ona neće moći da naškodi ljudima. Ukoliko sumnjam u njegove reči, dodao je na kraju, treba da odem u Indiju i u neke druge delove sveta u kojima je crna magija postala prava “nauka”, i da vidim ljude koji prelaze preko užarenog ugljevlja ne izlažući se opasnosti da im sagori i jedna jedina dlačica na nogama." Osoba koja je ovo izjavila zna da Sotona dobro poznaje Biblija ali i dalje veruje njemu uprkos cinjenicama koje se iznose u Bibliji. Da li je on zaista otupljen ili fasciniran onim sto mu se pruza od strane zla ili ga ne zanima Biblija i cinjenice vec samo njegov cilj a Sotona mu u tome lako pomaze. Hvala unapred. Ljudi su zaglupljeni i ogrezli u grehu, i jednostavno ne misle svojom glavom, kao narkomani koji znaju da sebi oduzimaju zivot, ali "uzivaju" u tome. |
|
|
anton |
Odgovorio 20.03.2009 08:43
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,mislim da svi neznabožački narodi u prošlosti nisu zaglibili u okultizam i satanizam u istoj mjeri.Evo recimo čitao sam dosta o sjevernoameričkim indijancima.Kad pogledamo južnoameričke domoroce (Inke,Maje,Asteke i druge)vidimo da su to bili satanisti najgore vrste(podizali su hramove suncu,prinosili ljudske žrtve, orgijali,pa čak i jeli ljude).Dok su sjevernoamerički bili prava suprotnost,iako su i oni bili neznabošci. Imali su vrhovno biće Manitua,a vjerovali su i u postojanje zlog bića koga su zvali Vendigo,a koji ima sve atribute kao i biblijski Sotona.Živjeli su u skladu sa prirodom,bavili se lovom i poljoprivredom,čuvali su brak i porodicu i živjeli veoma moralno. |
|
|
bokiva |
Odgovorio 20.03.2009 10:35
|
Član Odgovori: 212 Pristupio/la: 25.09.2008 22:44 Lokacija: Nepoznata |
Koliko je poremecena klima vidimo i sami umerena zima traje skoro 6 meseci,jedna moja drugarica se skoro vratila iz Australije tamo je trebalo da bude leto ,ali kad sam gledao slike koje mi je pokazala vise deluje na neku kasnu jesen i pocetak zime sa ciklonima,dokle po tebi jos moze da priroda izdrzi ovakve nasrtaje coveka na nju dok ne pukne sve odjednom?
Izmenio/la bokiva na 20.03.2009 10:36 "Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".
|
|
|
kotor |
Odgovorio 20.03.2009 10:46
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Jel ovo moze da bude dokaz stvaranja? Turritopsis nutricula [url] http://www.jutarn...,150293.jl [/url] |
|
|
Billy10 |
Odgovorio 20.03.2009 11:14
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 18.11.2008 11:28 Lokacija: Crna-Gora |
Dobar dan. Jeste li upoznati sa radom gospodina DR. Davora Pavuna? Prosle nedelje je gostovao u emisiji na HRT-u "Nedjeljom u 2" pa me interesuje vase misljenje o njemu i njegovom radu? http://www.hrt.hr...6c032a60c7 "Primati je lepo, davati je uzviseno".
|
|
|
BRANA |
Odgovorio 20.03.2009 13:55
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 20.03.2009 12:43 Lokacija: Nepoznata |
Pomaže Bog braćo i sestre! Duže vreme pratim rad Centra za prirodnjačke studije, kao i njenih članova, a pogotovo gdina Miroljuba Petrovića. Kako kroz predavanja, emisije, tako i kroz dokumentarne filmove itd. Veoma mi je drago što se Istina otkriva, a razlog je veći, jer je Istina neminovno potrebna svim ljudima, a u ovom slučaju našem izmučenom i napaćenom srpskom narodu. Imam mnogo pitanja koja bih hteo da postavim, ali pre svega imam jedno pitanje za gospodina Petrovića... Mnogo puta sam imao prilike da vidim i čujem da kod ljudi koji se bave izučavanjem Biblije, bilo sa teološke strane, bilo sa "običnog" izučavanja, uvek postoji tzv. nemogućnost završetka otkrivanja Božjih reči, u samoj Bibliji. Naime, poslednji put sam pročitao u jednoj knjizi Li Strobela, kako je jedan američki istaknuti teolog skoro ceo život izučavao Bibliju i držao predavanje, a da je skoro, posle 20 godina jedan citat shvatio na drugi nacin. Osim kod njega, kod drugih naucnika koji se "bore" sa ateistima, takođe, postoji teza da ma koliko proučavali Bibliju, tom proučavanju nikad nema kraja. Odnosno, uvek postoji mogućnost da se pojedina priča shvati na jedan nacin, a da se za posle nekoliko godina shvati drugačije. Sada, s obzirom da ste vi istaknuti naučnik i profesor, da li se to i vama desavalo? Izmenio/la BRANA na 20.03.2009 14:19 |
|
|
VladaKG1980 |
Odgovorio 20.03.2009 15:10
|
Član Odgovori: 58 Pristupio/la: 04.07.2008 00:31 Lokacija: Kragujevac |
Profesore, majka mog kuma ima problema sa srcem, ide kod lekara (dobija brdo tableta) ali vrlo malo ima poboljšanja... Prvo su joj rekli da ima proširenu levu pretkomoru, ali sada pošto lekovi ne pomažu sumnja se da je u pitanju štitna žlezda... Problem nije u njenoj ishrani niti alkoholu i cigaretama (ne pije, ostavila je cigarete), već najverovatnije od stresa (ne bih da pominjem razloge). Šta biste joj vi preporučili ? |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 20.03.2009 21:32
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
U mojem kraju znam dosta ljudi koji imaju povisen pritisak ali kad izvade nalaze krvi holesterol i trigliceridi su im u redu, pa me zanima sto je uzrok takvom povisenom pritisku? jedan od takvih sam i ja koji sam cak sa 18 imao povisen pritisak 150-160 gornji, sad mi je stalno oko 130/90 ali nemam problem sa mastima bila je nocas neka emisija na crnogorsku RTCG gdje su gostovale sve partije koje izlaze na izbore, tema je bila 'evropske integracije i ulazak u NATO' i nazalost sve stranke misle da treba sto prije da udjemo u te integracije Izmenio/la Mladen M na 20.03.2009 21:58 |
|
|
filosof26 |
Odgovorio 20.03.2009 22:15
|
Član Odgovori: 43 Pristupio/la: 01.07.2008 17:17 Lokacija: Nepoznata |
Danas sam u Politikinom Zabavniku (ne prejudicirajte, molim vas) procitao kako je supruga admirala Dzejmsa Houpa izjavila kako je bila uz Darvina dok je umirao i da je on u trenutku samrti rekao da se odrice svoje teorije i trazio da mu donesu Bibliju! Vec sam negdje prije (mozda i u Vasim predavanjima) cuo da sam Darvin i nije bas pretjerano vjerovao u svoju teriju (jer, i samo ime kaze da je to TEORIJA). Profesore, postoji li mogucnost da cak ni sam Darvin nije vjerovao u svoju teoriju vec je ona kasnije zloupotrebljena da bi se "osporilo" postojanje Tvorca? Sto god tkas, vezuj konce za nebo...
|
|
|
Gabrijel |
Odgovorio 20.03.2009 22:20
|
Član Odgovori: 46 Pristupio/la: 12.02.2009 13:00 Lokacija: Nepoznata |
Ovi nisu normalni na rts. ovaj astrolog toliko lupa da ga zemlja ne drzi. Dosta sam naucio od vas. Ja "amater" imam jake argumente da ga pobijem kao nista |
|
|
zanzak |
Odgovorio 21.03.2009 00:40
|
Član Odgovori: 92 Pristupio/la: 30.12.2008 19:56 Lokacija: Nepoznata |
Jedno pitanje mi je nedavno palo na pamet.Kako je Petar uopste znao da je Hrist mesija?Kako je on znao da je Isus sin Boziji?Odakle je mogao da sazna? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.03.2009 03:05
|
anton je napisao: Miroljube,mislim da svi neznabožački narodi u prošlosti nisu zaglibili u okultizam i satanizam u istoj mjeri.Evo recimo čitao sam dosta o sjevernoameričkim indijancima.Kad pogledamo južnoameričke domoroce (Inke,Maje,Asteke i druge)vidimo da su to bili satanisti najgore vrste(podizali su hramove suncu,prinosili ljudske žrtve, orgijali,pa čak i jeli ljude).Dok su sjevernoamerički bili prava suprotnost,iako su i oni bili neznabošci. Imali su vrhovno biće Manitua,a vjerovali su i u postojanje zlog bića koga su zvali Vendigo,a koji ima sve atribute kao i biblijski Sotona.Živjeli su u skladu sa prirodom,bavili se lovom i poljoprivredom,čuvali su brak i porodicu i živjeli veoma moralno. Slazem se, ali to nije bilo dovoljno da se sacuvaju od okupacije neznabozaca. Dakle, mogli bi da raspravljamo da li su mogli da se vise izgrade i da se sacuvaju. Bili su bolji od neznabozaca koji su ih proterali, ali nisu bili dovoljno dobri da se odbrane. |
|
Predji na forum: |