Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
0 je napisao:
Papa ide u Afriku da siri glas mira, tamo gde su najugrozeniji,(ima u vestima) mozda dodje i kod nas.
Neko mi rekao da je papa nas covek, srpskog porekla. Luzicki srbin . Znam da na wikipediji pise da nije, al otkud znam mozda ce nesto uskoro da izmisle...

Cuo sam da su Adam i Eva bili Srbi, ali nisam znao i da je papa Srbin.

Miroljub Petrovic
0 je napisao:

Fratini: EU Srbiji da ukine vize
17. mart 2009. | 08:31

NOVI SAD - Italijanski šef diplomatije Franko Fratini izjavio je da se građanima Srbije što pre mora omogućiti da putuju u zemlje Evropske Unije (EU) bez viza.

"Lično ne mogu da razumem zašto građani Srbije ne bi mogli slobodno putovati u EU bez viza, ako su to pravo uživali tokom Titove diktature, a sada im je ono uskraćeno u demokratiji i kada Srbija ide ka članstvu u EU", rekao je Fratini za današnji novosadski "Dnevnik".

Prema njegovim rečima, "to je paradoks, koji što pre treba da se ukloni". Dodao je da je neophodno da se do juna napravi značajan napredak ka viznoj liberalizaciji, kako bi Evropska komisija bila u poziciji da u oktobru, pre isteka svog mandata, napiše amandman za stavljanje Srbije na pozitivnu šengensku listu.

"Moramo da budemo vrlo brzi i efikasni, jer ako propustimo rokove do leta za veliki progres, onda će izbori za Evropski parlament, a zatim i izbor nove Evropske komisije, prouzrokovati novo zakašnjenje, s nepredvidivim novim rokovima", upozorio je Fratini.

http://www.rtv.rs...119900.jsp

Jer nas to vole italijani?

Znaci, za tebe je manifestacija ljubavi ako ti neko besplatno omoguci da se kupas u septickoj jami, da se setas po groblju, da jedes smece, da slusas profesore evolucije, da posecujes javne kuce i slicno? Pa naravno da je Evropi u interesu da nas zaglupi da budemo kao i ostali evropski narodi, a to ce najlakse uspeti ako ukinu sve prepreke i zabrane do izvora zaraze, a u isto vreme reklamiraju svoj nakaradni koncept.

Voli li nas neko?

Bog nas voli. Zar ti to nije dovoljno? Bog je vecina u odnosu na ceo univerzum. Dakle, vecina je na nasoj strani.

Miroljub Petrovic
seva je napisao:
Pozdrav,
veliki sam Vas postovalac i skinuo sam sve Vase emisije sa neta i dosao sam so emisije "Tajna okultizma" gde akcenat stavljate na to da posle smrti covek, da kazem nestane, ne postoji duša... Da li time hocete da kazete da svetitelji ne postoje.

O tome sam vise puta govorio na ovom forumu. Oni postoje, ali "spavaju", kako se u Bibliji opisuje smrt. Dakle, nisu svesni svog postojanja, a bice svesni u trenutku vaskrsenja.

seva
Znaci, po Vama su molitve Svecima I Bogorodici besmislene?
A kakvo je Vase misljenje o tome da su se u Novom Zavetu, prilikom preobrazenja pojavili Mojesej i Ilija
P.S. Izvinjavam se ako se ponavljam sa pitanjima, stvarno ima mnogo strana pa ne mogu da se snadjem
Izmenio/la seva na 18.03.2009 23:53

http://www.ploska.net
dado
Pozdrav,
Miroljube sto mislite o lokalitetu vikend naselja "Babe" iznad Sopota?Mada su i tamo izgradili onaj hotel pa ne znam koliko je zaklonjen.
Tamo imam nekoliko prijatelja i cini mi se da bih se mogao lakse asimilirati kad imas nekog koga znas. Posto ne mislim ovdje jos dugo da brojim godine.Mnogo je nemorala i bojim se za buducnost djece!

Cuvena Familija
Jeste li culi z ajucerasnji incident u Trebinju?

http://www.blic.r...p?id=84191

Kazu da je bilo bas veselo....
Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....

http://web-design.2go.rs/index.html
Miroljub Petrovic
seva je napisao:
Znaci, po Vama su molitve Svecima I Bogorodici besmislene?
A kakvo je Vase misljenje o tome da su se u Novom Zavetu, prilikom preobrazenja pojavili Mojesej i Ilija
P.S. Izvinjavam se ako se ponavljam sa pitanjima, stvarno ima mnogo strana pa ne mogu da se snadjem

Nema mnogo strana, ima ih manje nego u jednoj knjizi. Moraces da procitas bar moje odgovore od pocetka da bi mogao ravnopravno da se ukljucis u raspravu.

Miroljub Petrovic
dado je napisao:
Pozdrav,
Miroljube sto mislite o lokalitetu vikend naselja "Babe" iznad Sopota?Mada su i tamo izgradili onaj hotel pa ne znam koliko je zaklonjen.
Tamo imam nekoliko prijatelja i cini mi se da bih se mogao lakse asimilirati kad imas nekog koga znas. Posto ne mislim ovdje jos dugo da brojim godine.Mnogo je nemorala i bojim se za buducnost djece!

To je lep lokalitet, bio sam tamo. Dobro je da budes medju ljudima koji su moralni i pobozni, i sa kojima se znas. Ne mora mnogo da ih bude, ali da ih bude.

zanzak
Kako tumacite postupak stanovnika Gavaona koji su na prevaru uspjeli da od Isusa Navina dobiju zakletvu u Gospodnje ime da im nece nista zlo uciniti?Da li je to bio legitiman potez?Koliko se moze vidjeti,navodi se u tekstu da se na neki nacin zamjera Isusu sto se zakleo Gavaonjanima a da nije konsultovao Boga prethodno.

Mladen M
koliko covjek cesto treba da se kupa, i da li je lose koristiti ove sapune sto se prodaju? jeli dovoljno kupati se samo vodom?

Laki
Gdine Miroljube, sta mislite o indijskom i brazilskom orahu?
Da li ih mozemo koristiti kao deo obroka?

Gabrijel
Ovde je jedan na forumu pitao sta je bilo sa bivsim sastanistom pa je podsetio da pitam. Sta je bilo sa onim momkom koji se bavio meditacijom iz serijala "skriveni svet". Preslusao sam emisije vise puta i nekako mi se cini da mu niste skroz verovali. Sve zvuci neverovatno i nestvarno. Pominjao je da ga je licno Isus spasio i tu ste mu postavili pitanje kako zna da je to bio Isus. Dok ste sa njim razgovarali van emisije jel pricao neke stvari koje bi za nas bile korisne a koje nije pominjao u emisiji

Gabrijel
Sta mislite o DSS-u? To je po meni jedna partija koja se dosta promenila.Pre par godina poceli su da izegavaju EU. Vojislav Kostunica je takodje veliki vernik i patriota, kad kazem vernk i patriota mislim to u pravom smislu reci. (ne promovisem ni jednu partiju ali poznajem Kostunicu). Da napomenem da je ministarka koja je htela da uvede u skole kreacionizam ministarka koja je iz DSS-a.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.03.2009 00:46

Nektarije
U jednoj Agape emisiji,voditelj je postavio pitanje"U poslednjoj deceniji proslog veka sociolozi su digli uzbunu da je institucija braka u citavom svetu u velikoj krizi.Šta je po vasem misljenju uzrok tome?"
Vladeta Jerotic je dao interesantan odgovor,ja cu ga staviti celog,nadam se da se neljutite a zamolio bih vas Miroljube da takodje odgovorite na pitanje voditelja.
Dakle odgovor profesora Vladete je bio:"Ne mislim da je u krizi u citavom svetu.Neznam da je u muslimanskom svetu i Aziji u krizi.Brak je u krizi u zapadnoevropskom svetu jer je patrijarhat u krizi.Patrijarhat, i to smo ponavljali mnogo puta,netraje samo 2000 godina,vec i mnogo hiljada godina pre hriscanstva.Stara Kina je znala za patrijarhat,Vavilon,Asirija,Jevreji.Negde pred kraj 19. veka i pocetkom 20. veka patrijarhat je poceo da se gubi.Ona cuvena vertikala i horizontala koje cine krst, koju je cinio patrijarhat,vertikala je vera u Boga,ispode vere u Boga nalazi se vera u cara,kralja,patrijarha,papu, i najvise u oca porodice, je vec odavno u velikoj krizi, i mi danas imamo jednu veoma ozbiljnu krizu ne samo braka, nego i nataliteta, a samim tim i ljubavi.Postavlja se pitanje kako dalje?Pisao sam i drzao predavanja o tome nekoliko puta, ali ne znam kuda idemo.Ne samo ja, verovatno ni mnogi drugi.Nemogu da zamislim buducnost bez porodice.Patrijarhata nema vise,porodica je sve slabija.Sve su cesce veze muskarca i zene van braka.Skoro polovina evrope.U Evropi ljudi sve cesce zive odvojeno.Pitao sam nekoliko puta ozbiljne ljude koji dolaze iz Evrope kako to funkcionise,kazu,vrlo dobro.Tu dolazi do otudjenja.Patrijarhata vise nema,nema povratka,nevredi nam nostalgija, i dragi moji svestenici pravoslavni,ne svi, ako ponovo nebude patrijarhat kako je nekad bio,idemo u apokalipsu.Nisam apokalipticar,neznam kada ce to biti, ali zaista neznam ka cemu idemo.Islamske i azijske zemlkje i dalje cuvaju patrijarhat,dokle neznam."
Eto pa ako moze komentar.
U pocetku bese Rec, i Rec bese u Boga, i Rec bese Bog.

Milijana

''Bog nas voli. Zar ti to nije dovoljno? Bog je vecina u odnosu na ceo univerzum. Dakle, vecina je na nasoj strani.''l

Divno receno.

Htjeli bi da vam se zahvalimo sto ste nam pomogli da rijesimo veliku dilemu po pitanju ishrane nase jednogodisnje kcerke.Da podsjetim,dilema je bila da li da uvodimo kravlje mlijeko u ishranu od prve godine ili ne.Rijesili smo da joj,umjesto kravljeg,dajemo bademovo mlijeko,bez problema ga je prihvatila i jako joj svidja.Meso ne jede,jedina namirnica zivotinjskog porijekla je jogurt,iskljucivo organski.
Posto sam ja bila blago anemicna prije i tokom trudnoce,(nazalost jos uvijek) djetetu bar jednom sedmicno dam zumance.Da li mislite da je to u redu, imate li vi neki savjet kako unijeti dovoljne kolicine gvozdja i ,eventualno, nadoknaditi deficit ovog minerala?Ovo vas pitam zato sto sam vise puta naisla na informaciju da organizam ne moze u dovoljnoj mjeri da iskoristi ovaj mineral iz namirnica biljnog porijekla.
Veliki pozdrav!

Milijana
...
Nacin na koji savremeni covjek izrazava protest.
U kakvom svijetu zivimo...Tuzno je koliko su ljudima isprani mozgovi...Molim za vas komentar!
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.03.2009 00:50

kotor
VATIKAN PROTIV JEVREJA

NEMCI SE ODRIČU PAPE

Odluka Benedikta XVI da rehabilituje sveštenika Ričarda Vilijamsona koji negira holokaust i stradanje Jevreja u gasnim komorama izazvala ogorčenost u rodnoj zemlji poglavara Rimokatoličke crkve
...

[url]
http://www.presso...y&id=58078 §ionId=40[/url]

Zar ovo nije kontradiktorno da ovaj svestenik osudjuje satanizam i govori o bozijoj kazni a osudjuje Jevreje?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.03.2009 00:54

kotor
Kako se podnose uopste americki masoni i vatikan?

electronpn
Jedno pitanje vezano za knjizicu "Moj beg od demona". Kako Vi razumete shvatanje ove osobe koja je na veoma uzvisnom i uticajnom mestu toga drustva, ako dozvlite "Oni koji su kao podanici Sotone položeni u grob, on će jednoga dana vratiti u život. Hristos i njegovi sledbenici, objasnio nam je dalje, imaju nameru da veliku borbu između dve velike sile završe tako što će s neba pustiti oganj na Sotonine sledbenike, ali im time neće naškoditi. Demonske sile su, naime, razvile sposobnost da vladaju vatrom i zato ona neće moći da naškodi ljudima. Ukoliko sumnjam u njegove reči, dodao je na kraju, treba da odem u Indiju i u neke druge delove sveta u kojima je crna magija postala prava “nauka”, i da vidim ljude koji prelaze preko užarenog ugljevlja ne izlažući se opasnosti da im sagori i jedna jedina dlačica na nogama." Osoba koja je ovo izjavila zna da Sotona dobro poznaje Biblija ali i dalje veruje njemu uprkos cinjenicama koje se iznose u Bibliji. Da li je on zaista otupljen ili fasciniran onim sto mu se pruza od strane zla ili ga ne zanima Biblija i cinjenice vec samo njegov cilj a Sotona mu u tome lako pomaze. Hvala unapred.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Kako tumacite postupak stanovnika Gavaona koji su na prevaru uspjeli da od Isusa Navina dobiju zakletvu u Gospodnje ime da im nece nista zlo uciniti?Da li je to bio legitiman potez?Koliko se moze vidjeti,navodi se u tekstu da se na neki nacin zamjera Isusu sto se zakleo Gavaonjanima a da nije konsultovao Boga prethodno.

Neznabosci mogu da prevare Bozji narod u samo onoj meri u kojoj se Bozji narod odvoji od Boga.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.54 sekundi!