pocetak foruma
|
|
s b |
Odgovorio 21.02.2009 14:58
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 23.01.2009 10:39 Lokacija: Nepoznata |
u predavanju u N.S"nauka i problem smrti" pomenuli ste ostatke fosila na Fruskoj Gori.S obzirom da ponekad setam tom planinom zanima me na koji lokalitet ste mislili? i koje godine je bilo spomenuto predavanje? sad ce prolece! ...velika se kisa slila u dolini reke nila ...
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.02.2009 18:49
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Milankov je napisao: Profesore imam jednu nedoumicu. Kajin u razgovoru s Bogom govori "pa ce me ubiti ko me udesi". Sta to ustvari znaci? Hvala unapred. Ne pise tako u originalu, nego: "Ko me sretne sigurno ce me ubiti." Usput da kazem da postoje velike sanse da vrlo uskoro, u narednih par meseci, uradimo savremeni prevod Biblije na nas jezik. U pitanju nece biti prevod direktno sa hebrejskog, vec sa engleskog, koji je radjen sa hebrejskog. Prevod je jako dobar i razumljiv, tako da ce on biti od velike koristi u periodu dok ne uradimo prevod direktno sa hebrejskog. Taj prevod ce ukljucivati i Jevandjelje po Mateju sa hebrejskog. Dacu vise informacija vrlo uskoro, kad ih budem imao. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.02.2009 18:52
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Idjosko je napisao: Profesore Petrovicu, kao vas mladji kolega (apsolvent geografije) interesuje me kakvo je vase misljenje o konvencionalnoj teoriji o razdvajanju kontinenata. Da li se ono po vasem misljenju desilo i ako jeste pre koliko godina se to razdvajanje odigralo? Mislim da je ova problematika veoma vazna jer je pored Darvinove teorije evolucije jedna od glavnih aduta konvencijalne nauke o milijarskoj starosti planete Zemlje. Ja sam o tome govorio na ovom forumu. Bilo bi dobro da procitate sve moje postove od pocetka, jer cete onda imati potpuniju sliku onoga sto se ovde razmatralo. U najkracem, razdvajanje kontinenata se zaista desilo, ali pre oko 4000 godina, u vreme Faleka (o tome imate u Bibliji, 1. Mojsijeva 10,25). Dakle, posle Potopa je postojao sam jedan kontinent, u periodu od oko 100 godina, a onda je doslo do razdvajanja kontinenata za vreme zivota Feleka (samo njegovo ime potice od glagola "razdvojiti"). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.02.2009 18:54
|
Henduin je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Henduin je napisao: gde mogu da nabavim onu knjigu sa tvog predavanja Albert Pike - morali i dogme ana slucajno ima u elektronskom izdanju Sta ce ti ta okultna knjiga? Sklanjaj se od toga. Zeleo bih da je pogledam i da vidim sta pise u njoj vezano za masone Imas sve u mojoj knjizi "Ko vlada svetom" i predavanju "Tajna drustva". Sve to mozes da skines na ovom sajtu. Bolje ti je da ne citas okultne knjige. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.02.2009 18:55
|
Sinisa je napisao: u predavanju u N.S"nauka i problem smrti" pomenuli ste ostatke fosila na Fruskoj Gori.S obzirom da ponekad setam tom planinom zanima me na koji lokalitet ste mislili? i koje godine je bilo spomenuto predavanje? Ima vise lokaliteta, a to mozete da pogledate u literaturi. U principu, ima gde god malo zagrebete po stenama. To predavanje sam drzao u jesen 1999. |
|
|
robertp |
Odgovorio 21.02.2009 19:27
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 11.12.2008 22:45 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav,Miroljube! Da li imate link za knjigu čiji sam naslov uočio pri skidanju Kuhara sudnjeg dana iz serije Opasnosti okultizma,a zove se Mistična medicina-kakve opasnosti kriju akupunktura,akupresura i druge vještine? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.02.2009 21:44
|
robertp je napisao: Pozdrav,Miroljube! Da li imate link za knjigu čiji sam naslov uočio pri skidanju Kuhara sudnjeg dana iz serije Opasnosti okultizma,a zove se Mistična medicina-kakve opasnosti kriju akupunktura,akupresura i druge vještine? Evo linka, greskom nije postavljen na sajt, ali cemo ga postaviti: http://www.cps.or...d02-A4.zip |
|
|
NR |
Odgovorio 21.02.2009 21:59
|
Član Odgovori: 151 Pristupio/la: 05.01.2009 20:16 Lokacija: Nepoznata |
Dobro vece svima,dobro vece Miroljube! Miroljube,primetio sam da u drugim "pravoslavnim zemljama",kao sto su Rusija i Ukrajina,medju ljudima koji sebe zovu "pravoslavnim vernicima"(pa cak i kod nas toga ima,na zalost) veoma je razvijen antisemitizam.I to onaj tipa "ubili su Isusa","cionisti ovo,cionisti ono","mosad ovo,mosad ono"... i slicne nebuloze.Ja znam da je vecina naroda jevrejskog volela Isusa,a da je razapinjanje delo korumpirane jevrejske duhovne i svetovne vlasti,ali ne mogu da shvatim da svestenstvo Pravoslavno,u Rusiji na primer, ima takav stav,pa cak i kod nas.Ovo zakljucujem jer mnogi vernici imaju takav odnos prema Jevrejima,sto znaci da im neko puni glavu.A ko to moze biti,nego neki svestenici ili teolozi. Takodje primecujem da postoji velik antagonizam Jerveja i Rusa. Kako ti gledas na sve ovo?Kako objasnjavas? |
|
|
NR |
Odgovorio 21.02.2009 22:04
|
Član Odgovori: 151 Pristupio/la: 05.01.2009 20:16 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Milankov je napisao: Profesore imam jednu nedoumicu. Kajin u razgovoru s Bogom govori "pa ce me ubiti ko me udesi". Sta to ustvari znaci? Hvala unapred. Ne pise tako u originalu, nego: "Ko me sretne sigurno ce me ubiti." Usput da kazem da postoje velike sanse da vrlo uskoro, u narednih par meseci, uradimo savremeni prevod Biblije na nas jezik. U pitanju nece biti prevod direktno sa hebrejskog, vec sa engleskog, koji je radjen sa hebrejskog. Prevod je jako dobar i razumljiv, tako da ce on biti od velike koristi u periodu dok ne uradimo prevod direktno sa hebrejskog. Taj prevod ce ukljucivati i Jevandjelje po Mateju sa hebrejskog. Dacu vise informacija vrlo uskoro, kad ih budem imao. Jel' taj engleski prevod iz Biblije koju je radio kralj James? Izmenio/la NR na 21.02.2009 22:04 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.02.2009 23:23
|
NR je napisao: Dobro vece svima,dobro vece Miroljube! Miroljube,primetio sam da u drugim "pravoslavnim zemljama",kao sto su Rusija i Ukrajina,medju ljudima koji sebe zovu "pravoslavnim vernicima"(pa cak i kod nas toga ima,na zalost) veoma je razvijen antisemitizam.I to onaj tipa "ubili su Isusa","cionisti ovo,cionisti ono","mosad ovo,mosad ono"... i slicne nebuloze.Ja znam da je vecina naroda jevrejskog volela Isusa,a da je razapinjanje delo korumpirane jevrejske duhovne i svetovne vlasti,ali ne mogu da shvatim da svestenstvo Pravoslavno,u Rusiji na primer, ima takav stav,pa cak i kod nas.Ovo zakljucujem jer mnogi vernici imaju takav odnos prema Jevrejima,sto znaci da im neko puni glavu.A ko to moze biti,nego neki svestenici ili teolozi. Takodje primecujem da postoji velik antagonizam Jerveja i Rusa. Kako ti gledas na sve ovo?Kako objasnjavas? Kao sto su mnogi paganski virusi, na zalost, usli u pravoslavlje, tako je usao i virus antisemitizma. Kada je 1054. godine doslo do raskola u hriscanskoj crkvi, rimska crkva je optuzila pravoslavnu crkvu da "previse judaizira". Naime, pravoslavna crkva je zelela da se drzi mnogim biblijskih izvornih principa, dok je rimska crkva dopustala sve oblike nemorala i ustupaka paganima samo da bi ih pridobila na svoju stranu. Vremenom je, na zalost, takav naopaki pristup religiji poceo sve vise da se uvlaci i u pravoslavlje i posledica je ovo sto danas imamo. Antisemitizam je drugi naziv za "mrznju prema Bogu". Bog nema na ovoj planeti bolji narod od jevrejskog naroda, i koliko god da su oni zastranili po nekim pitanjima, oni su ubedljivo najzdraviji, najslozniji, najorganizovaniji, najvredniji, najmudriji itd, itd. Vrlo je interesantno kako je Jasa Tomic, inace veliki antisemita, opisao Jevreje. On je kazao (parafraziram): "Ako u neko selo dodje jedan Jevrejin, za godinu dana ce celo selo biti duznik tom Jevrejinu." Drugim recima, on kaze da kada Jevrejin dodje u neko selo ili grad, on prevari ceo narod u tom naselju. U stvari, cinjenica je da su Jevreji najbolji lekari, inzenjeri, advokati, biznismeni itd, i sad, kada neko ko je sposoban dodje medju nesposobne, to se odmah vidi iz aviona. I umesto da ljudi dodju kod tog koji je sposoban i kazu: "Hej, hajde nas nauci da i mi budemo sposobni kao ti!" ljudi kazu: "Hajde da ga ubijemo! On je kriv sto mi propadamo." Dakle, prema paganskoj filozofiji, Jevreji su krivi sto pagani jedu smece, kurvaju se, ne vode brigu o porodici, medjusobno se ubijaju i sami sebe unistavaju. To je klasicna kleveta koju Sotona upucuje na racun Boga, a to je da je Bog za sve kriv i da ga zato treba ukloniti sa nebeskog prestola, a Njegove sledbenike pobiti, tako da Sotona uspostavi svoje carstvo koje ce "odmah doneti prosperitet, nova radna mesta, nove investicije, stambene kredite, besplatno skolovanje i lecenje, ravnopravnost, ljudska prava" i ostale nebuloze na koje se primaju naivni i zaglupljeni ljudi. Sto se Rusije tice, tamo je antisemitizam tokom istorije bio veoma izrazen, narocito u 19. i 20. veku. Cela prica se svodi na jednostavan sukob jevrejskog Boga i paganskog boga. Pagani vicu: "Isus, Isus, Isus je Bog, Isus je Mesija!" a u isto vreme obozavaju Sotonu (dakle, veruju u laznog Isusa, a ne biblijskog Isusa). Sa druge strane, Jevreji se drze mnogih drevnih moralnih principa datih preko Mojsija sto nije dovoljno da bi ziveli u miru u ovom svetu i da bi napredovali na nacin kako bi Bog to zeleo. Zato ih snalazi nevolja, zato Bog dopusta da budu progonjeni, jer je to jedini nacin da se dovedu u red, sto ce se na kraju i desiti, sto ne znaci da ce mrznja prema njima prestati. Prestace kad Isus jednog dana pocisti Sotonu i njegove sledbenike. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.02.2009 23:24
|
NR je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Milankov je napisao: Profesore imam jednu nedoumicu. Kajin u razgovoru s Bogom govori "pa ce me ubiti ko me udesi". Sta to ustvari znaci? Hvala unapred. Ne pise tako u originalu, nego: "Ko me sretne sigurno ce me ubiti." Usput da kazem da postoje velike sanse da vrlo uskoro, u narednih par meseci, uradimo savremeni prevod Biblije na nas jezik. U pitanju nece biti prevod direktno sa hebrejskog, vec sa engleskog, koji je radjen sa hebrejskog. Prevod je jako dobar i razumljiv, tako da ce on biti od velike koristi u periodu dok ne uradimo prevod direktno sa hebrejskog. Taj prevod ce ukljucivati i Jevandjelje po Mateju sa hebrejskog. Dacu vise informacija vrlo uskoro, kad ih budem imao. Jel' taj engleski prevod iz Biblije koju je radio kralj James? Nije taj prevod nego jedan jos bolji, ali molim za malo srtpljenja, bice objavljena informacija vrlo uskoro, kad dodje vreme. |
|
|
ljubas |
Odgovorio 21.02.2009 23:51
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
Danas sam saznao od zeta da se otvara uskoro Bogoslovija u Nisu,-treba u junu da krenu prvi brucosi. Smatram da ce to biti odlican fakultet,za sve iz Juzne Srbije i naravno sire. Mislim da je to Prizrenska Bogoslovija,prebacena u Nisu.Tako da sigurno je po blagoslovu vladike Artemija. Sada su izgadili (od Grckih donacija) lepu zgradu, za studente iako je tamo vec postojala srednja Bogoslovska skola. Po mom saznanju nalazi se izmedju grada Nisa i Niske Banje u prirodnom ambijentu. Moj zet(inace zet covek od 60. god, poznaje dekana) mi prica da je ceo taj ambijent velicanstven i on je odusevljen samom lokacijom,i idejom o Bogosloviji... Kako on kaze bice jaki kriterijumi za upis. Sta god to podrazumevalo ,slazem se u potpunosti. Dace Bog da bude bolja od Beogradske. Da li je neko cuo. Mada mogu za detalje da se raspitam kod zeta... |
|
|
xxx |
Odgovorio 21.02.2009 23:58
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 30.12.2008 09:49 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Kao sto su mnogi paganski virusi, na zalost, usli u pravoslavlje, tako je usao i virus antisemitizma. Kada je 1054. godine doslo do raskola u hriscanskoj crkvi, rimska crkva je optuzila pravoslavnu crkvu da "previse judaizira". Naime, pravoslavna crkva je zelela da se drzi mnogim biblijskih izvornih principa, dok je rimska crkva dopustala sve oblike nemorala i ustupaka paganima samo da bi ih pridobila na svoju stranu. Vremenom je, na zalost, takav naopaki pristup religiji poceo sve vise da se uvlaci i u pravoslavlje i posledica je ovo sto danas imamo. pozdrav Miro! nemoj misliti da ovdje branim pravoslavce ili katolike, ali na ovkav sličan način je i apostol Pavao pridobijao Kristove sljedbenike koji vi navodite kao naopak....evo jedan dio iz poslanice korinčanima: 20 Bijah Židovima Židov da Židove steknem; onima pod Zakonom, kao da sam pod Zakonom - premda ja nisam pod Zakonom - da one pod Zakonom steknem; 21 onima bez Zakona, kao da sam bez zakona - premda nisam bez Božjega zakona, nego u Kristovu zakonu - da steknem one bez Zakona; 22 bijah nejakima nejak da nejake steknem. Svima bijah sve da pošto-poto neke spasim. 23 A sve činim poradi evanđelja da bih i ja bio suzajedničar u njemu. kako vi tumačite ove Pavlove riječi? ne mogu se složiti s tim da je katolička ili pravoslavna crkva ikad dopuštala sve oblike nemorala i često preuveličavate stvari po tom pitanju, ali slažem se da je bilo velikih propusta na obje strane, ali ipak više sa katoličke strane! "Mudrost daje mudrome viÅ¡e moći, nego Å¡to je imaju u gradu desetorica samosilnika. "
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.02.2009 08:19
|
xxx je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Kao sto su mnogi paganski virusi, na zalost, usli u pravoslavlje, tako je usao i virus antisemitizma. Kada je 1054. godine doslo do raskola u hriscanskoj crkvi, rimska crkva je optuzila pravoslavnu crkvu da "previse judaizira". Naime, pravoslavna crkva je zelela da se drzi mnogim biblijskih izvornih principa, dok je rimska crkva dopustala sve oblike nemorala i ustupaka paganima samo da bi ih pridobila na svoju stranu. Vremenom je, na zalost, takav naopaki pristup religiji poceo sve vise da se uvlaci i u pravoslavlje i posledica je ovo sto danas imamo. pozdrav Miro! nemoj misliti da ovdje branim pravoslavce ili katolike, ali na ovkav sličan način je i apostol Pavao pridobijao Kristove sljedbenike koji vi navodite kao naopak....evo jedan dio iz poslanice korinčanima: 20 Bijah Židovima Židov da Židove steknem; onima pod Zakonom, kao da sam pod Zakonom - premda ja nisam pod Zakonom - da one pod Zakonom steknem; 21 onima bez Zakona, kao da sam bez zakona - premda nisam bez Božjega zakona, nego u Kristovu zakonu - da steknem one bez Zakona; 22 bijah nejakima nejak da nejake steknem. Svima bijah sve da pošto-poto neke spasim. 23 A sve činim poradi evanđelja da bih i ja bio suzajedničar u njemu. kako vi tumačite ove Pavlove riječi? ne mogu se složiti s tim da je katolička ili pravoslavna crkva ikad dopuštala sve oblike nemorala i često preuveličavate stvari po tom pitanju, ali slažem se da je bilo velikih propusta na obje strane, ali ipak više sa katoličke strane! Postoje zajednicke stvari o kojima je moguce pricati sa skoro svim ljudima, bez obzira na veru. Pavle o tome govori, a ne da je on cinio greh da bi se dodovorio razlicitim grupama neznabozaca. Definitivna je cinjenica da je savremeno hriscanstvo skoro identicno na svim nivoima, i da nema mnogo velike razlike medju hriscanskim zajednicama - sve su uglavnom dopustile sve oblike greha i nemorala. Jos jedino "strci" nasa crkva, u kojoj ima dobrih i revnih svestenika i vernika, koji veruju da mogu da promene okupaciju u drzavi i da se uspostavi red i moral na svim nivoima, pa pokusavaju da nesto preduzmu. Dakle, postoji znacajan broj takvih ljudi, iako u crkvi dominiraju liberali i ekumenisti. U ostalim hriscanskim zajednicama ne postoji ni pomisao na oslobodjenje otadzbine od okupacije i uspostavljanje slobodne teokratske drzave. Kod njih postoje dobri pojedinci, koji su retki, sa veoma malim uticajem na drustvo. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.02.2009 08:22 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.02.2009 08:33
|
Juce mi je javio prijatelj iz Amerike da je gradonacelnik Cikaga, u petak na televiziji, objavio da ce na svim ulicama Cikaga biti postavljene kamere. Cilj ovog poteza je, kako on kaze, da se "spreci delovanje razbojnika i kriminalaca, i da policija moze brze da reaguje kada se nesto ruzno desi". Koliko god da su ljudima nerealna predvidjanja data u knjizi "1984" od Dzordza Orvela, ili predvidjanja iz domaceg filma "Krojaceva tajna", definitivno je da su u tim i slicnim knjigama i filmovima jasno prikazani realni scenariji skorih buducih dogadjaja kada ce cela planeta biti jedan veliki koncentracioni logor. U stvari, ljude i na takav nacin mentalno pripremaju za buducu totalnu okupaciju na svim nivoima. Ovo u Cikagu je samo jedan od koraka u tom smeru, a uopste me ne bi cudilo da se zaista takve kamere postave i u svakoj kuci, kao sto je to slucaj u "Velikom bratu", da bi se "uspesno borili protiv terorizma". Ko zeli da procita taj scenario, moze da na dodnjem linku skine knjigu "1984" od Orvela: http://www.esnips...on=forceDL Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.02.2009 08:35 |
|
|
Gabrijel |
Odgovorio 22.02.2009 10:50
|
Član Odgovori: 46 Pristupio/la: 12.02.2009 13:00 Lokacija: Nepoznata |
0 je napisao: Danas sam saznao od zeta da se otvara uskoro Bogoslovija u Nisu,-treba u junu da krenu prvi brucosi. Smatram da ce to biti odlican fakultet,za sve iz Juzne Srbije i naravno sire. Mislim da je to Prizrenska Bogoslovija,prebacena u Nisu.Tako da sigurno je po blagoslovu vladike Artemija. Sada su izgadili (od Grckih donacija) lepu zgradu, za studente iako je tamo vec postojala srednja Bogoslovska skola. Po mom saznanju nalazi se izmedju grada Nisa i Niske Banje u prirodnom ambijentu. Moj zet(inace zet covek od 60. god, poznaje dekana) mi prica da je ceo taj ambijent velicanstven i on je odusevljen samom lokacijom,i idejom o Bogosloviji... Kako on kaze bice jaki kriterijumi za upis. Sta god to podrazumevalo ,slazem se u potpunosti. Dace Bog da bude bolja od Beogradske. Da li je neko cuo. Mada mogu za detalje da se raspitam kod zeta... Unapred se izvinjavam Miroljubu zbog ovog komentarisanja! Znam da nije po pravilu foruma, ali MOLIM da ucini presedan! Hvala Prizrenska bogoslovija je prebacena u Kosovsku Mitrovicu, pocela je da se gradi skola i internat ali pod misterioznim okolnostima je prestala gradnja! Ta o kojoj ti govoris mislim da je skroz nova, nije prebacena. Video sam gde je ta bogoslovija. Jeste izmedju Nisa i Niske Banje. Ali se ne ide putem iz Nisa do Niske Banje, nego drugim. Tacno je to da je ambijent prelep! |
|
|
VladaKG1980 |
Odgovorio 22.02.2009 12:33
|
Član Odgovori: 58 Pristupio/la: 04.07.2008 00:31 Lokacija: Kragujevac |
Profesore imate li grafikon ili neki link da okačite ka grafikonu kretanja ljudske populacije kroz istoriju. Najbolje što sam našao je ovaj, ali mislim da se ne slaže sa vašim kalkulacijama : [img]http://img27.imageshack.us/img27/6264/pophist.th.gif[/img] is not a valid Image. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.02.2009 13:07
|
VladaKG1980 je napisao: Profesore imate li grafikon ili neki link da okačite ka grafikonu kretanja ljudske populacije kroz istoriju. Najbolje što sam našao je ovaj, ali mislim da se ne slaže sa vašim kalkulacijama : [img]http://img27.imageshack.us/img27/6264/pophist.th.gif[/img] is not a valid Image. Sto se ne bi slagao? Taj grafikon je korektan, nemamo najtacnije podatke te vrste u Bibliji, a to toliko nije vazno. |
|
|
VladaKG1980 |
Odgovorio 22.02.2009 13:25
|
Član Odgovori: 58 Pristupio/la: 04.07.2008 00:31 Lokacija: Kragujevac |
Mislio sam pošto on prikazuje starost zemlje od 7500 god. (slično kao Septuaginta). |
|
|
nikola |
Odgovorio 22.02.2009 14:26
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Na donjem linku moze se pogledati "Sabor najboljih srpskih guslara" odrzan u decembru 2008. http://video.goog...1321036967 |
|
Predji na forum: |