pocetak foruma
|
|
boZo |
Odgovorio 11.02.2009 10:02
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 05.07.2008 04:50 Lokacija: Nepoznata |
u kom gradu ce da bude fakultet? |
|
|
xxx |
Odgovorio 11.02.2009 10:05
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 30.12.2008 09:49 Lokacija: Nepoznata |
Miro što mislite o exorcizmu? ako čovjeka opsjedne demon u toj razini da on više nema kontrole nad sobom da li mislite da neka osoba visokog duhovnog nivoa (npr. svećenik) može uz pomoć molitve u Kristovo ime isterati demona iz opsjednutog?! Poznat vam je sigurno tekst iz evanđelja kada učenici nisu mogli isterati demona iz opsjednutog, pa im Isus kaže kako se ovaj rod jedino može izagnati postom i molitvom! "Mudrost daje mudrome viÅ¡e moći, nego Å¡to je imaju u gradu desetorica samosilnika. "
|
|
|
miki |
Odgovorio 11.02.2009 13:29
|
Član Odgovori: 76 Pristupio/la: 17.01.2009 14:01 Lokacija: Nepoznata |
Koliko mi je poznato Bog je obecao da se vise nikad nece pojaviti zlo u Nebeskom carstvu, naravno posto unisti sotonu. Da li to znaci da Bog vise nikada nece stvarati bica, jer ako ih bude stvarao opet ce se odredjeni broj njih pobuniti... |
|
|
Billy10 |
Odgovorio 11.02.2009 13:34
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 18.11.2008 11:28 Lokacija: Crna-Gora |
Dobar dan Miroljube. Koliko sam cuo, jos uvek nije uradjen originalan prevod Biblije sa Hebrejskog na Srpski jezik. Da li to znaci da prevod Danicic-Karadzic i Svetog Sinoda nije u potpunosti tacan? To onda implicira da prevod koji je imao Sveti Sava,prvi arhiepiskop srpski i osnivac pravoslavne crkve u Srba, nije bio tacan 100% , jer je na srpski preveden sa Grckog prevoda (Septuaginte). (Svi znamo da kad recenicu sa srpskog prevedemo na engleski jezik, pa opet istu se engl. na srpski ne dobijemo isti prevod). Isti slucaj je ovaj, sa hebrejskog na grcki, pa na srpski jezik. Znaci li to da poceci nase pravoslavne vere su se zasnivale (i dan danas se zasnivaju) na pogresnim tumacenjima Svetog Pisma? Molim vas za pojasnjenje oko prevoda da ne budemo u zabludi, jer se glavni obicaji i tumacenja u pravoslavlju koji su od pocetka (pitanje duse-gde ide nakon smrti i da li je besmrtna, ljubljenje ikona i mostiju, itd.) razlikuju od vaseg stanja gledista, pa me interesuje da li je uzrok takvim vrstama verovanja los prevod kroz istoriju. Nisam mislio nikog da uvredim, pogotovo ne Svetog Savu, nek mu je slava na nebesiima i mir svima. Pozdrav "Primati je lepo, davati je uzviseno".
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.02.2009 13:37
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Radjeno je istrazivanje u Evropi, na pitanje ko je kriv za postojecu ekonomsku krizu u svetu. Evo odgovora: http://www.vijest...?id=295605 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.02.2009 13:38
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
boZo je napisao: u kom gradu ce da bude fakultet? Fakultet ce se za pocetak studirati preko interneta. tako da je svejedno gde student zivi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.02.2009 13:40
|
xxx je napisao: Miro što mislite o exorcizmu? ako čovjeka opsjedne demon u toj razini da on više nema kontrole nad sobom da li mislite da neka osoba visokog duhovnog nivoa (npr. svećenik) može uz pomoć molitve u Kristovo ime isterati demona iz opsjednutog?! Poznat vam je sigurno tekst iz evanđelja kada učenici nisu mogli isterati demona iz opsjednutog, pa im Isus kaže kako se ovaj rod jedino može izagnati postom i molitvom! Kao i za svaku bolest, potrebno je da se covek skloni od izvora zla. Dakle, opsednut covek treba da se skloni od demona, da ne upraznjava greh, a naravno da molitva poboznog coveka itekako moze da pomogne. Medjutim, ako pogledamo ko se danas bavimo "isterivanjem demona", onda ne znam da li treba da placemo ili da se smejemo. |
|
|
kotor |
Odgovorio 11.02.2009 13:41
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
1.U video predavnju Istorija netolerancije kazete da po prorocanstvu Papa pocinje da vlada 538 ne a zavrsava 1798 i to je 1260 god po prorocanstvu.Dok Njutn kaze da ta vladavina traje od 800 ne kad je Karlo Veliki obnovio rimsko carstvo do 2060 kad je najavio kraj. Koji je sad od vas dvoje u pravu? 2 Kako se evolucija uklapa u otkrovenje kad je teorija objavljena za vreme papskog ropstva, a papa je prihvatio tek krajem 20 veka? 3.Zasto crkva posle povratka iz ropstva prihvata sve naucne cinjenice koje idu u prilog ateizmu dok to nije radila do 1798 god? Izmenio/la kotor na 11.02.2009 13:46 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.02.2009 13:42
|
miki je napisao: Koliko mi je poznato Bog je obecao da se vise nikad nece pojaviti zlo u Nebeskom carstvu, naravno posto unisti sotonu. Da li to znaci da Bog vise nikada nece stvarati bica, jer ako ih bude stvarao opet ce se odredjeni broj njih pobuniti... Lose si zakljucio. Stvaranje novih bica nema veze sa pojavom greha. U svemiru ce svako znati za iskustvo pobune protiv Boga i nikome bise nikada nece pasti napamet da krene putem pobune. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.02.2009 13:48
|
BILLY10 je napisao: Dobar dan Miroljube. Koliko sam cuo, jos uvek nije uradjen originalan prevod Biblije sa Hebrejskog na Srpski jezik. Da li to znaci da prevod Danicic-Karadzic i Svetog Sinoda nije u potpunosti tacan? To onda implicira da prevod koji je imao Sveti Sava,prvi arhiepiskop srpski i osnivac pravoslavne crkve u Srba, nije bio tacan 100% , jer je na srpski preveden sa Grckog prevoda (Septuaginte). (Svi znamo da kad recenicu sa srpskog prevedemo na engleski jezik, pa opet istu se engl. na srpski ne dobijemo isti prevod). Isti slucaj je ovaj, sa hebrejskog na grcki, pa na srpski jezik. Znaci li to da poceci nase pravoslavne vere su se zasnivale (i dan danas se zasnivaju) na pogresnim tumacenjima Svetog Pisma? Molim vas za pojasnjenje oko prevoda da ne budemo u zabludi, jer se glavni obicaji i tumacenja u pravoslavlju koji su od pocetka (pitanje duse-gde ide nakon smrti i da li je besmrtna, ljubljenje ikona i mostiju, itd.) razlikuju od vaseg stanja gledista, pa me interesuje da li je uzrok takvim vrstama verovanja los prevod kroz istoriju. Nisam mislio nikog da uvredim, pogotovo ne Svetog Savu, nek mu je slava na nebesiima i mir svima. Pozdrav Cinjenica je da nemamo prevod sa originala, ali to ne znaci da je ovaj prevod los. Prevod je odlican i svako ko zeli da sazna sta je Bog zeleo da poruci ljudima moze to da ucini iz prevoda koji postoje (Danicic-Karadzic, Bakotic, Saric, itd). Postoje neke nepreciznosti u prevodu jer prevod nije bio sa originala, ali one nemaju veze sa centralnom porukom. Biblija predstavlja jednostavnu poruku i kada se prevede na bilo koji jezik poruka ostaje nepromenjena (osim ako je prevodilac zlonameran, pa namerno iskrivljuje biblijski tekst). Sto se tice "glavnih obicaja i tumacenja" koja ste spomenuli, ona nemaju veze sa Biblijom. Savremeni teolozi se ne bave Biblijom, nego nekom drugom literaturom koja samo citira Bibliju kad joj treba. U savremenom hriscanstvu generalno nema ozbiljnog proucavanja Biblije. Teolozi uce latincki, staroslovenski i druge jezike, a hebrejski samo dotaknu. Kada bi im bilo vazno Sveto Pismo (Biblija), hebrejski jezik bi bio glavni predmet na svim teoloskim fakultetima. Ali, svaka hriscanska verska zajednica ima svoje "mudrace" koji "znaju bolje od Boga", tako da ljudi njih slede. I zato imamo propast hriscanstva i naroda koje takvi teolozi "uce". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.02.2009 13:51
|
Kotor je napisao: 1.U video predavnju Istorija netolerancije kazete da po prorocanstvu Papa pocinje da vlada 538 ne a zavrsava 1798 i to je 1260 god po prorocanstvu.Dok Njutn kaze da ta vladavina traje od 800 ne kad je Karlo Veliki obnovio rimsko carstvo do 2060 kad je najavio kraj. Koji je sad od vas dvoje u pravu? Citaj Bibliju pa vidi. 2 Kako se evolucija uklapa u otkrovenje kad je teorija objavljena za vreme papskog ropstva, a papa je prihvatio tek krajem 20 veka? Evolucija nema veze sa biblijskim otkrivenjem, osim u smislu da je proreceno da ce doci do velikog otpada i nemorala medju ljudima. 3.Zasto crkva posle povratka iz ropstva prihvata sve naucne cinjenice koje idu u prilog ateizmu dok to nije radila do 1798 god? Crkva nikada nije prihvatala ateizam, nego je blagonaklono gledala na njega, u stilu "da se nikome ne zameramo". |
|
|
cicy |
Odgovorio 11.02.2009 15:40
|
Član Odgovori: 49 Pristupio/la: 25.12.2008 14:45 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, jedno pitanje. Dali imaš negdje literaturu za radove oko kuće i u vrtu jer mnogi od nas nisu bili tako sretni da to nauče. Znači literatura za stil života kakav ti preporučaš (i nemoj reči Biblija jer tamo ne piše kako se sade biljke...) I samo jedna opaska. Mislim da se ova tema zove "Postavite pitanje Miroljubu Petroviću" i da nije korektno od tebe ako ljudima odgovraš na pitanja "Pročitaj u Bibliji" i "Već sam to odgovorio" jer to nisu odgovori i to nikome ne pomaže. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.02.2009 16:55
|
cicy je napisao: Dali imaš negdje literaturu za radove oko kuće i u vrtu jer mnogi od nas nisu bili tako sretni da to nauče. Znači literatura za stil života kakav ti preporučaš (i nemoj reči Biblija jer tamo ne piše kako se sade biljke...) Imas na internetu o tome koliko hoces. I samo jedna opaska. Mislim da se ova tema zove "Postavite pitanje Miroljubu Petroviću" i da nije korektno od tebe ako ljudima odgovraš na pitanja "Pročitaj u Bibliji" i "Već sam to odgovorio" jer to nisu odgovori i to nikome ne pomaže. Itekako pomaze da se ljudi uozbilje. Ko hoce ravnopravno da ucestvuje na forumu treba da procita moje postove od pocetka foruma, a za to ne treba mnogo vremena. Imam valjda i ja dusu. |
|
|
zumzo |
Odgovorio 11.02.2009 20:45
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 25.11.2008 20:55 Lokacija: Nepoznata |
1.šta mislite o mormonima i njihovoj crkvi, mislim ono mormoni općenito? kako na njih gledate? šta mislite da su mormoni? 2. nedavno sam čitao neki članak iz židovske općine u Zagrebu gdje piše da će po završetku 6000 godina nastupiti šabatno razdoblje od tisuću godina kad će Mesija zavladati, i tu jo piše da će to biti 2240. g. našeg vremena. Po kojem je to kalendaru? to znači da imamo još 230 g. prije konačne uspostave? Izmenio/la zumzo na 11.02.2009 20:52 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.02.2009 20:59
|
zumzo je napisao: 1.šta mislite o mormonima i njihovoj crkvi, mislim ono mormoni općenito? kako na njih gledate? šta mislite da su mormoni? Treba da se bavis Bogom i Biblijom, pa ces onda znati da prepoznajes anomalije, kao i ono sto je dobro. 2. nedavno sam čitao neki članak iz židovske općine u Zagrebu gdje piše da će po završetku 6000 godina nastupiti šabatno razdoblje od tisuću godina kad će Mesija zavladati, i tu jo piše da će to biti 2240. g. našeg vremena. Po kojem je to kalendaru? to znači da imamo još 230 g. prije konačne uspostave? Ovde se bavimo Stvaranjem i Biblijom, a ne sta su razni ljudi pisali. |
|
|
Arsa |
Odgovorio 12.02.2009 08:21
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 04.02.2009 10:52 Lokacija: Nepoznata |
Na jednoj televizija sam gledao rekonstrukciju isterivanja demona. Naime u 16. veku je neki katolicki svestenik u Spaniji isterivao demone iz jedne zene I o tome vodio dnevnik. Isterivanje je trajalo skoro mesec dana I obavljalo se u katedrali, na taj nacin sto su tu zenu drzali vezanu na stolu I danonocno se svestenici smenjivali citajuci molitve. Kazu, kada bi je poprskali svetom vodicom ostajale bi opekotine po kozi, a zena je vristala, govorila na nekoliko jezika, pa je cak I mogla da se metar, dva odvoji od stola I lebdi. U njoj su se smenjivali demoni, a skoro celo selo je dolazilo u katedralu da sve to gleda. Najinteresantnije je bilo to kada se ta zena obracala prisutnima I govorila u stilu: Jel tu Perina zena? Jel znas gde ti je bio Pera sinoc? Kod Milice. A u katedrali tajac. I tako je iznosila sve pikanterije: skim se ko svalerisao, ko je izgubio novac na kockanju, pa posle niko nije smeo da ide u katedralu jer se plasio da se o njemu sve sazna. Eto, mozda je sve tacno, mozda I nije, ali ostalo je zapisano. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 12.02.2009 08:39 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.02.2009 08:35
|
slavica je napisao: Kako da sprecim vakcinaciju deteta? Koliko sam mogla da shvatim kopajuci po neti,vakcine su zakonski obavezne a jedina mogucnost da ih se oslobodim je da doktori konstatuju trajnu kontraindikaciju za svaku vakcinu posebno. Pitanje nije: Kako da sprecite vakcinaciju deteta? vec: Koliko vam je stalo da dete zaista ne vakcinisete? Najjednostavniji nacin da ne vakcinisete dete jeste da uopste dete ne vodite kod "lekara". Ako je dete zdravo, i sve je u redu sa njim, a nema razloga da ne bude tako ako brinete o njemu na pravi nacin, onda ne vidim razlog da uopste idete kod "lekara". Ako dodje do nekog problema, mozete da odete kod nekog privatnog lekara, mozete mene da kontaktirate, a mozete i da nazovete lekare sa Uchee Pines instituta, i oni ce vam preko telefona reci sta da uradite. Takodje, mozete da kontaktirate i Dr Branislava Mihajlovica, iz naseg centra u Banjaluci, na (Veoma je vazno da majka bude informisana o osnovnim zdravstvenim pitanjima, a ne da za svaku sitnicu trci kod "lekara". Osnovne informacije o zdravlju, i mnogo vise od toga, imate na nasem sajtu.) Dakle, jednostavno ne idete kod tih dzelata, i to je to. Ne mora komsiluk da zna da vi niste vodili dete na vakcinaciju, a ako zivite sa neznaboscima, onda ni njima ne morate da pricate detalje. Kada zivite u nerijateljskom okruzenju onda nekada, ako morate, mozete da upotrebite i neku "belu laz", u smislu, ako vas pita neko da li ste vodili dete na vakcinaciju, vi kazete da jeste i skinete ga s vrata. Shvatite da je dete vase i da morate da se borite za njega, a ne da polazete racune satanistima sta vi radite sa svojim detetom. Dakle, izbegavajte svake kontakte sa potencijalnim osobama od kojih bi mogli da imate probleme. Budite sigurni da vas niko nece zakonski goniti sto vi necete dete da vakcinisete, i kada bi se saznalo da ga niste vakcinisali. Oni imaju svoja "posla", i briga ih mnogo za vas i vase dete. Mogu eventualno da vam salju pisma kao poziv za vakcinaciju, a vi to bacite u smece, a ako se slucajno desi da neko bas insistira, vi recite da dete vodite na pregled i vakcinaciju kod privatnog lekara, i zavrsen posao. Tu se prekida svaki dalji razgovor. Postoji opcija koju takodje mozete da imate na raspolaganju, ako se slucajno desi (ali to nema sanse da se desi), da neko iz drzave se bas okomi na vas pa krene da vas proganja. Onda mozete da koristite mogucnost koja postoji na Zapadu i Americi, a to je da kazete da necete da vakcinisete dete iz verskih razloga. Tu onda ne smeju da vas diraju ni po koju cenu, jer su satanistima verske slobode najvaznija stvar. Oni preko verskih sloboda uvlace satanizam u drustvo, tako da su na tom pitanju "najtanji". Na ovaj nacin u Americi, gde su zakoni najstroziji, svako moze da izbegne vakcinaciju deteta (i svoju takodje). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.02.2009 08:43
|
Arsa je napisao: Na jednoj televizija sam gledao rekonstrukciju isterivanja demona. Naime u 16. veku je neki katolicki svestenik u Spaniji isterivao demone iz jedne zene I o tome vodio dnevnik. Isterivanje je trajalo skoro mesec dana I obavljalo se u katedrali, na taj nacin sto su tu zenu drzali vezanu na stolu I danonocno se svestenici smenjivali citajuci molitve. Kazu, kada bi je poprskali svetom vodicom ostajale bi opekotine po kozi, a zena je vristala, govorila na nekoliko jezika, pa je cak I mogla da se metar, dva odvoji od stola I lebdi. U njoj su se smenjivali demoni, a skoro celo selo je dolazilo u katedralu da sve to gleda. Najinteresantnije je bilo to kada se ta zena obracala prisutnima I govorila u stilu: Jel tu Perina zena? Jel znas gde ti je bio Pera sinoc? Kod Milice. A u katedrali tajac. I tako je iznosila sve pikanterije: skim se ko svalerisao, ko je izgubio novac na kockanju, pa posle niko nije smeo da ide u katedralu jer se plasio da se o njemu sve sazna. Eto, mozda je sve tacno, mozda I nije, ali ostalo je zapisano. Svako ko malo poznaje teologiju moze i iz ovog primera da zakljuci o cemu se tu radi, kao i da "mocna crkva" koja drma ovim svetom, ne moze da istera demone. Ja mogu iz licnog iskustva da kazem da ljudi koji su mi se obracali, a koji su imali problema sa demonima, istog dana su imali poboljsanje i izlecenje, kada su krenuli da se pridrzavaju jednostavnih biblijskih upustava koje sam im rekao (posto oni do tada nisu ozbiljnije citali Bibliju). Demoni prebivaju samo tamo gde je fizicka i duhovna prljavstina. Cim se otkloni prljavstina, Bog se useljava i demoni se ciste. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.02.2009 09:44
|
Ovde je neko pitao u vezi broja 46664 koji su kosarkasi Partizana imali sinoc privremeno istetoviran na ramenu (nisam gledao utakmicu). Proverio sam na internetu, u pitanju je jedna reklama Evrolige, koja ocigledno predstavlja neku vrstu simbolike kojom okultisti koji stoje iz kosarkaske Evroplige jedni druge pozdravljaju i kazu: "To smo mi, mi vodimo ovaj cirkus." Poznato je da uprava Partizana "nema pare", odnosno kuka da bi izvukla sto vise para od grada i drzave, tako da ne treba da cudi sto su pristali da za pare narede svojim igracima da se zigosu (tetoviraju oznaku sa okultnim simbolom). To je slika onoga sto se danas desava, a i sto ce se desavati u buducnosti sve vise, a to je da ce ljudi pristati na sve vrste zigosanja zarad novca ili golog prezivljavanja, kada zbog svoje nesposobnosti da zive van robovlasnisckog sistema budu na ivici gladi i smrti.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 12.02.2009 09:45 |
|
|
Henduin |
Odgovorio 12.02.2009 10:54
|
Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 19.01.2009 12:44 Lokacija: Nepoznata |
Vrlo je cudno sto pronalazim rvoje reci u knjizi "Ispovest palog andjela" ne bi me cudilo da si ti napisao ovu knjigu. |
|
Predji na forum: |