Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
dreamer_30 je napisao:
Procitao sam u nekoliko navrata da je za Srbe godina 1499-a poslije Hrista bila 7007,a da je despot Stefan Lazarevic stavio bio natpis za Kosovsku bitku da se zbila u utorak 6897-e godine.Da li su to Srbi koristili jevrejski kalendar od stvaranja svijeta i do kada?Da li si proucavao to?

Srbi su koristili biblijski kalendar, ali ne na osnovu originalnog hebrejskog teksta Biblije, nego na osnovu grckog prevoda Tanaha (Starog zaveta) koji se zove Septuaginta, koji je nastao u 2. veku pre Hrista. U Septuaginti ima nekih netacnih delova u prevodu kada je u pitanju rodoslov, tako da je, iz ne zna se kojih razloga, prepotopnim patrijarsima dodato po 100 godina na njihove godine zivota, tako da postoji razlika od oko 1500 godina izmedju Septuaginte i originalnog teksta.

Srbi su ocigledno koristili grcki tekst Tanaha jer niko nije znao hebrejski. U svakom slucaju, za svaku pohvalu je to da su imali godinu od Stvaranja sveta, i da su tako racunali vreme, a to sto je greska bila oko 1500 godina to nije toliko vazno. Vazno je da su zeleli da budu ugodni pred Bogom i da se drze Bozjeg kalendara koliko su tada znali. Tada je srpska drzava i bila najjaca.

Miroljub Petrovic
lovepower je napisao:
Bravo Miroljube Petrovicu, imas smisla za humor ,ponekad ono bas pravi.

Mogu ti reci da si me slatko i iskreno nasmejao.:)

Al opet nije to neki odgovor-izgovor na postavljeno pianje. Sve stoji to,losa navika-destrukcija,pa i demonizovanost , a?moze. Tako onda i hrana, los nacin ishrane i to je kao sto sam znas glavni uzrocnik smrti u savremenom svetu. I to se moze takodje pisati kao demonizvano stanje...
Ti znas da uvredis ljude cesto(ili nesto trece da ti ne nalazim mane javno..),ne razmisljas o tome, a ja mislim onda po tvojoj logici da te je demon okupirao. i da moras da obratis paznju na to i da se molis Bogu.

A da nije demon -Sotona kao sto si rekao malo pre samo nas izgovor,odnosno izmisljeno bice da bi se opisalo zlo,losa navika,destrukcija...

U Bibliji jasno pise da Sotona nije izmisljeno bice. A to da nekada nekoga i uvredim, to mi je poslednji pokusaj da nekoga otreznim. Podrazumeva se da sam sa nekim clanovima ovog foruma malo prisniji, sa onima koji se cesce javljaju i koji obicno postavljaju pametna pitanja, pa nekad prema njima mogu da budem slobodniji u komunikaciji da bih im na pravi nacin docarao opasnosto koje se kriju iz pogresnih postupaka. Ti nisi glup covek da treba da te cesem po usima. Sve kapiras, i onda je najbolje da ti otvoreno kazem sta mislim i sta je prava dijagnoza za neke stvari. Ako si razuman onda se neces ljutiti.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Meni se Miroljube isto cini da ponekad isuvise olako koristite tu rijec demoni u kontektsu opisa nekih stvari,navika,ponasanja i slicno.Meni to isto zvuci prilicno surovo osudjujuci opisati nekog kao demonizovan.Zar ne mislite da demoni ne zasluzuju toliko paznje?

Demoni bi voleli da ljudi misle da oni uopste ne postoje. Ali ako znas kako nastaje losa navika i kako je to povezano sa centralnim nervnim sistemom - mozgom, onda ce ti biti lako da shvatis sta je u pozadini svega. U Bibliji jasno pise da je Sotona vezao ljude svojim lancima greha. Isus kaze da dolazi da oslobodi robove iz tamnice (greha). Sotona je pravi robovlasnik koji ima pod sobom mnostvo robova, i to je prava dijagnoza stanja u svetu.

Ja znam kad sedim sa nekim narkomanom i pricam o Bogu, o duhovnim stvarima, mozemo da sedimo i po pet sati a da njemu ne padne na pamet da zapali cigaretu. Ali cim ja odem, odmah se hvata za cigaretu. Dakle, dok razmislja o Bogu i duhovnim stvarima demon nema pristup njegovom umu, a cim krene da bleji i da razmislja o glupostima, odmah ga ovaj vuce za uzde.

Problemi koje imamo dolaze iz glave i tu se vodi borba. Ako mi uspemo da svoj um sacuvamo za Boga, onda nam neprijatelj nista ne moze.

Miljevic
Da li je ovo 7517 godina ? Verovatno gresim ali da li se uopste moze izracunati tacno koja je ovo godina. Mada shvatam da je ovo periferno pitanje ali bilo bi lepo imati i taj podatak. Smile

Synex
Gledao sam emisiju "Slučajni Partneri" gdje ste vi gostovali sa nekim likovima, onaj jedan je relativnonormalan a onaj drugi ludak-doktor medicine.
Je li vi znate sta taj covjek radi,on je meni s ecini cijelo vece pricao gluposti kao kako on istjeruje đavola.
Mozete li vi reci o čemu se tu radi? Ja mislim da je to prevara.
Vjerujem u ...

Miroljub Petrovic
Miljevic je napisao:
Da li je ovo 7517 godina ? Verovatno gresim ali da li se uopste moze izracunati tacno koja je ovo godina. Mada shvatam da je ovo periferno pitanje ali bilo bi lepo imati i taj podatak. Smile

Prema Septuaginti (grckom prevodu Biblije), danas je otprilike ta godina od Stvaranja sveta.

Miroljub Petrovic
Synex je napisao:
Gledao sam emisiju "Slučajni Partneri" gdje ste vi gostovali sa nekim likovima, onaj jedan je relativnonormalan a onaj drugi ludak-doktor medicine.
Je li vi znate sta taj covjek radi,on je meni s ecini cijelo vece pricao gluposti kao kako on istjeruje đavola.
Mozete li vi reci o čemu se tu radi? Ja mislim da je to prevara.

Tip je klasican okultista, ali nisam siguran da zna sta je u pozadini cele price. Navodno je zavrsio medicinu. Mozda je i zavrsio, ali mnogo je skrenuo u lose vode, iako izgleda dobronameran u privatnom razgovoru.

zanzak
Skinuo sam sa interneta neku semu za citanje Biblije po hronologiji dogadjaja?Da li je to pouzdano,i da li vi preporucujete takvo citanje Biblije?

sd
Ričar Dokins (Dawkins) ponovo poražen.

Dawkinsov kolega sa Oxforda, ugledni molekularni biolog akademik Alister McGrath napisao je knjigu u kojoj je pobijo kompletan Dawkinsov propagandistički pamflet "Zabluda o Bogu".

''Nakon Dawkinsonove knjige –Zabluda o Bogu stidim se što sam ateist ,a Mc Grath pokazuje i zašto. " Michael Ruse

Richard Dawkins and Alister McGrath:

http://video.goog...0369344626

To je njihova rasprava.

"Jedan od najtužnijih aspekata knjige Zabluda o Bogu je Dawkinsonova transformacija od naučnika koji je strasno tražio istinu prema primitivnom antireligioznom propagandistu koji zanemaruje dokaze."

Knjigu skinite ovdje: http://www.4share... Samo treba ukucati MCGRATH.
Izmenio/la sd na 09.02.2009 23:09

Laki
Gdine Miroljube, Luj Paster je napravio vakcinu protiv besnila. Zanima me, da li je njegova vakcina slicna kao danasnje?

lovepower
Ja se ne vredjam. Kazem ti znas da budes duhovit. A drugi se znaju uvrediti primetio sam...no ne moze se svima ugoditi..
Al nekada dajes povrsne i lakomislene izjave...
A meni si dao ''dobar savet''...

Dobro Miroljube, kako mislis da uredis ekonomiju u zemlji, Miskovic drzi oko pola kapitala,zemljiste ne iskorisceno..,uvozimo sargarepu iz KIne!!!...Ne mora da bude top ,i ne moze biti ,kriminalci su tu....no kako moze da se popravi situacija sta mislis?
Al i u drugim zemljama cveta kriminal pa imaju jaku privredu i ekonomiju,ne znam u cemu je problem. Politika vazda losa. Ili ces to pisati u novoj knjizi?
kako da spoznam i prepoznam.
Kako da umolim?,,.....kako da volim?
..

VladaKG1980
Otkrivenje, glava 13
16. I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,

Profesore dosta puta ste govorili da je kraj istorije blizu (mislim da ste negde pomenuli 30 do 50 godina) pa me interesuje da li ste razmatrali (verujem da jeste) ove reči u otkrovenju, pošto je sigurno da će se one ispuniti.
Još pre 5-6 godina je počela otvorena ugradnja čipova u ljudsko telo sa sve slatkim reklamicama koje tu radnju opisuju kao korak „napred“.

Ali me jako interesuje šta može predstavljati žig na čelima ljudi opisanim u otkrovenju.
Koji je razlog pravljenja žigova na čelu jer to nema svrhu (za sada) i nigde u sotonskim medijima se tako nešto ni ne pominje...
Meni to izgleda kao daleka budućnost (više od 50 god.) a sve u cilju nekakve kontrole, indetfikacije ili čak povećanja intelektualnih mogućnosti...
Mislim da tridesetak godina je malo vremensko razdoblje za širu implementaciju ovakvih žigova imajući u vidu da se kaže i učini SVE, male i ...

Izvinjavam se ako sam netačno naveo vaše prognoze.

Mladen M
Profesore sto mozete reci za sledecu tabelu?
...
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 10.02.2009 09:49

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Skinuo sam sa interneta neku semu za citanje Biblije po hronologiji dogadjaja?Da li je to pouzdano,i da li vi preporucujete takvo citanje Biblije?

Hronologiju imas u samoj Bibliji. Ne znam kakva je to sema. Radili su neki ljudu semu hronologije svih jevandjelja, pa su uporedjivali dogadjaje. Mozes i tako da pokusas da citas, ako si vec procitao jevandjelja vise puta i razumeo ih.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, Luj Paster je napravio vakcinu protiv besnila. Zanima me, da li je njegova vakcina slicna kao danasnje?

Nisam to proucavao, iako se zna da besnilo moze da se pojavi samo tamo gde nema higijene i zakona. Postoje slucajevi gde su razliciti ljudi bili ujedeni od strane zivotinja zarazenih besnilom, pa su posle neki bili vakcinisani, a neki ne. Bilo je slucajeva da oni koji su bili vakcinisani nisu preziveli, a oni koji nisu vakcinisani su preziveli. Imas o tome u knjizi "Vakcine - novi genocid" na donjem linku:
http://www.cps.or...akcine.zip

Miroljub Petrovic
lovepower je napisao:
Dobro Miroljube, kako mislis da uredis ekonomiju u zemlji, Miskovic drzi oko pola kapitala,zemljiste ne iskorisceno..,uvozimo sargarepu iz KIne!!!...Ne mora da bude top ,i ne moze biti ,kriminalci su tu....no kako moze da se popravi situacija sta mislis?
Al i u drugim zemljama cveta kriminal pa imaju jaku privredu i ekonomiju,ne znam u cemu je problem. Politika vazda losa. Ili ces to pisati u novoj knjizi?

Nema drzave sa jakom privredom. To ne postoji. Postoji "naizgled" jaka privreda, koja je u stvari na staklenim nogama jer je visoko centralizovana. Dalje, ne mogu ja da uredjujem ekonomiju u zemlji. Ja mogu da pokusam da priblizim ljudima biblijski koncept ekonomije koji je jedino odrziv. Taj koncept ekonomije je "jedna porodica - jedno prirodno privatno preduzece". Dakle, samo mnostvo zdravih celija (porodica) moze da stvori zdrav organizam (drzavu). Posto ljudi nece prirodu, onda ce Bog da dopusti strasne katastrofe, pa da vidimo ko ce da ostane u gradovima. O tome cu detaljnije govoriti u knjizi "Osnovi teokratije".

Miroljub Petrovic
VladaKG1980 je napisao:
Otkrivenje, glava 13
16. I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,

Profesore dosta puta ste govorili da je kraj istorije blizu (mislim da ste negde pomenuli 30 do 50 godina) pa me interesuje da li ste razmatrali (verujem da jeste) ove reči u otkrovenju, pošto je sigurno da će se one ispuniti.
Još pre 5-6 godina je počela otvorena ugradnja čipova u ljudsko telo sa sve slatkim reklamicama koje tu radnju opisuju kao korak „napred“.

Ali me jako interesuje šta može predstavljati žig na čelima ljudi opisanim u otkrovenju.
Koji je razlog pravljenja žigova na čelu jer to nema svrhu (za sada) i nigde u sotonskim medijima se tako nešto ni ne pominje...
Meni to izgleda kao daleka budućnost (više od 50 god.) a sve u cilju nekakve kontrole, indetfikacije ili čak povećanja intelektualnih mogućnosti...
Mislim da tridesetak godina je malo vremensko razdoblje za širu implementaciju ovakvih žigova imajući u vidu da se kaže i učini SVE, male i ...

Izvinjavam se ako sam netačno naveo vaše prognoze.

Ja sam 1999. godine na jednoj televiziji govorio da zivot na ovoj planeti, sa ovakvim trendovima, ne moze normalno da postoji jos 20 godina. Mi danas vidimo da su uslovi zivota na zemlji svake godine sve rapidnije gori i gori, ali ljudi veruju lazima da ce se ipak desiti neki preokret (mozda Brus Vilis ili Svarceneger spasu planetu - u filmu).

Pitanje ziga i cipovanja uopste nije vazno pitanje za one koji nisu deo sistema. Naravno da je cipovanje moguce relativno brzo uvesti. Ono ce biti uvedeno zbog "zastite od terorizma". Vec danas imamo u zapadnim zemljama da skoro svi finansijski tokovi idu elektronskim putem, tako da ako pokusas da izvuces malo veci kes iz banke (par hiljada dolara), lako moze da se desi da te pozovu na razgovor, da te proveravaju, "cime se bavis", jer sa kesom navodno rade dileri droge i teroristi. Dakle, najveci teroristi zele da uspostave mehanizme potpune kontrole populacije, ali i da svaki pojedinac zavisi od njih. Oni izazivaju bombaske napade, i onda uvode rigorozne zakone kojima sprovode jos vecu kontrolu populacije, sa navodnim ciljem da "zastite narod od terorizma".

U procesu cipovanja, cilj je da covek bez tog cipa ne moze nista ni da kupi ni da proda, i da bude potpuno zavistan od sistema (vec je zavistan od hrane, grejanja, struje, vode, "obrazovanja", "zdravstene zastite", itd).

E sad, ukoliko covek nije deo tog sistema, nego zivi u prirodi, i moze sve svoje potrebe sam da podmiri, njega ne interesuje sto ce mafijasi da cipuju one u gradovima, i sto ce da im stavljaju etikete na usima, ili celima, ili gde vec odluce. Cipovanje je visi oblik porobljavanja ljudi, ali samo onih koji su u sistemu.

Miroljub Petrovic
Mladen M je napisao:
Profesore sto mozete reci za sledecu tabelu?
...

Uopste nije vazno sta ja mislim, nego sta Bog misli. Dakle, treba da citas Bibliju i da se osposobljavas da prepoznajes dobro od zla.

kotor
Proja,kacamak,cicvara sta mislis o ovom nacinu ishrane ?

Miljevic
Da li se zna koja je to svetlost bila u pitanju na pocetku stvaranja, pre nego sto su stvoreni Sunce i Mesec ? Da li se moze pretpostaviti sta bi to moglo da bude ?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.54 sekundi!