Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Serafim
Pomaže Bog svim članovima foruma i pokretaču istog gosp.Miroljubu Petroviću.

Miroljube,kako reaguješ na ovakvu rekaciju,i da li kao razuman čovjek pronalaziš svoje pogreške u istoj :
....
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 06.02.2009 14:32

Miroljub Petrovic
Serafim je napisao:
Pomaže Bog svim članovima foruma i pokretaču istog gosp.Miroljubu Petroviću.

Miroljube,kako reaguješ na ovakvu rekaciju,i da li kao razuman čovjek pronalaziš svoje pogreške u istoj :
....

Ja bih tebe kao razumnog coveka pozvao da mislis svojom glavom. Tekst koji se naopako interpretira, i naopako citira, izvucen je iz konteksta i uopste se ne spominje nastavak teksta gde se spominje Noje i daje jasno objasnjenje o kakvim se to "duhovima u tamnici" radi. Mislim da sam jasno objasnio o cemu se tu radi i nema potrebe da crtam.

Miroljub Petrovic
prdrg je napisao:
Govor Boska Obradovica na proslavi 10 godina postojanja 'Dveri Srpske'
http://www.youtub...D1gHyOoqRg

Srpski Mojsije, neka ga Bog pozivi.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Zasto je Bog nalozio da se prinesu zrtve paljenice za Jovove prijatelje?Zar nisu oni svojim govorima hvalili Boga?

Ako si citao tekst Knjige o Jovu onda si mogao da vidis da su Jovovi "prijatelji" kobojagi hvalili Boga, a ustvari su nagovarali Jova da "digne ruke od Boga".

lovepower
Sta mislite o mekinjama(za ljudsku upotrebu) u hlebu.
Ja sam vise puta stavljao mekinje u domaci hleb sa integralnim brasnom,ne daju nikakav specjialan ukus al je dobra aroma i izgled..A cesto ispadne tanji no obicno. Al bitno da je dobar. Jesu li dobre te mekinje,korisne za ishranu?.

Dajte o toj masini za hleb koju je uzeo vas prijatelj jos informacija,kakva je,kako izgleda,kolika je? Gde je uzeo?

Koji je po vama idealna kombinacija namernica za hleb? jer ja ponekad stavljam, i suncokret i belo brasno-tip 500, i mekinje i naravno integralno. a ponekad i susam dodam..
Izmenio/la lovepower na 06.02.2009 19:36
kako da spoznam i prepoznam.
Kako da umolim?,,.....kako da volim?
..

MlikeM
Pogledao sam film “Expelled” Intelligent Design
Ricard Davkins na kraju filma predpostavlja da postoji Inteligentni Dizajn ali na sledeci nacin:

Pa zašto ga onda preporučuje ovaj Panto na forumu? A baš sam počeo da skidam... I to još postavljen na Megaupload gdje treba čekati dugo zbog sporog protoka.
Uzgred, jedan korisnik ranije je nešto lupao oko "trećeg" Adamovog rebra (valjda je mislio trinaestog). U Postanju 2,21 piše da je Bog nadomjestio mesom rebro kojim se poslužio za stvaranje Eve. Da li je logično pretpostaviti da je Adam imao isti broj rebara kao današnji čovjek (jer to i njegovi potomci imaju u genetskom zapisu) a da je svoj život proveo sa jednim rebrom manje (što vjerovatno nije osjećao kao fizički hendikep)?

Srb
Kakvo je vase misljenje o uticaju starih satanistickih religija i kultova na danasnje hriscanstvo, njegove obicaje, praznike i simbole? Licno sam malo istrazivao to pitanje, pa na primeru Bozica postoje argumenti po kojima se Bozic praznuje na stari praznik Saturnalija, 25. decembar, sto je praznik koji potice od Nimroda, praunuka Nojevog, koji je gradio Vavilonsku kulu. Taj Nimrod koji se pobunio protiv Boga i njegova majka su gotovo obozavani, i simbol majke i deteta je postao kultan. Rasirio se po starim paganskim kulturama pod raznim imenima, u Egiptu su to bili Oziris i Izida itd. I sada na osnovu toga postoje argumenti po kojima je u danasnjim obicajima slika Djeve Marije i Isusa kao deteta samo prilagodjen stari paganski (satanisticki) kult, prilagodjena ta simbolicna slika majke i deteta.
Ili na primer na ikoni Svete Trojice, gde je Bog Otac prikazan kao starac s bradom, lik zaista podseca na prikaz Zevsa iz stare grcke mitologije. Kod Srba na primer, koji su pre pokrstavanja postovali kult predaka, uvedena je krsna slava kao dan na koji se porodica krstila gotovo kao zamena za taj praznik.
Postavlja se pitanje, koliko je zapravo tesko razdvojiti ono sto je zaista hriscansko od paganskog u danasnjim obicajima? Naravno da nam je Biblija referentna tacka i jedini validan vodic, medjutim mi smo jos narod koji se rukovodi obicajima, tradicijom i simbolima vise nego Pismom. Bojim se da jos puno satanistickog imamo u obicajima...
Molim vas za komentar

anton
Miroljube,nešto sam prolistao knjigu koja govori o iskustvima ljudi koji su bili klinički "mrtvi". Svi oni kasnije pričaju o biću koje ih je dočekalo nakraju nekakvog tunela,a opisuju ga kao svjetlost odnosno biće "sazdano od svjetlosti".Ja mislim da je stvar jednostavna,ko bi mogao biti svjetlost,ako ne svjetlonoša-lucifer.

Šta je najbolje koristiti nakon brijanja?Losion ili nešto drugo?

Dali bi Šaul ispravno postupio da je ubio Jonatana,zbog meda kojeg je jeo,usprkos njegovoj zabrani?

Miroljub Petrovic
Bozidar Perisic je napisao:
vidim da se ovdije dosta prica o prehrani.gledo sam na tvojim predavanjima kako govoris o prehrani i kako mozemo biti zdravi,pa kakva je to prehrana i koliko ona utjece na zdravlje

Imas sve na sajtu www.zakonizdravlj...

Miroljub Petrovic
lovepower je napisao:
Sta mislite o mekinjama(za ljudsku upotrebu) u hlebu.
Ja sam vise puta stavljao mekinje u domaci hleb sa integralnim brasnom,ne daju nikakav specjialan ukus al je dobra aroma i izgled..A cesto ispadne tanji no obicno. Al bitno da je dobar. Jesu li dobre te mekinje,korisne za ishranu?.

Mekinje su ti ono sto se odvaja od zrna zita kada se ono melje i prosejava, dakle najhranljiviji deo zita. Mozes da ga dodajes, ako hoces u hleb, a i ne moras. Kad imas hleb od integralnog brasna nista ti reko toga ne treba, a ti dodaj i semenke, i suvo voce, eksperimentisi.

Dajte o toj masini za hleb koju je uzeo vas prijatelj jos informacija,kakva je,kako izgleda,kolika je? Gde je uzeo?

Uzeo ju je u hipermarketu "Rodic" u Beogradu. Firma je "Moulinee", kosta nesto preko 4000 dinara. Imas da je kupis u svim vecim radnjama tehnicke robe.

Koji je po vama idealna kombinacija namernica za hleb? jer ja ponekad stavljam, i suncokret i belo brasno-tip 500, i mekinje i naravno integralno. a ponekad i susam dodam..

Mislim da je najukusnija kombinacija dve mere psenicnog integralnog brasna, i po jedna mera razenog i jecmenog brasna. Idealno je ako imas mlin za zito pa meljes zitarice i dobijas brasno neposredno pre nego sto mesis hleb, ali mozes i da kupis integralno brasno (ima da se kupi i masina za mlevenje zitarica). Opet ponavljam, dovoljno je i samo integralno psenicno brasno, a ko hoce da se igra i da pravi razne ukuse, nista ne smeta.

Miroljub Petrovic
MlikeM je napisao:
Pogledao sam film “Expelled” Intelligent Design
Ricard Davkins na kraju filma predpostavlja da postoji Inteligentni Dizajn ali na sledeci nacin:

Pa zašto ga onda preporučuje ovaj Panto na forumu? A baš sam počeo da skidam... I to još postavljen na Megaupload gdje treba čekati dugo zbog sporog protoka.

Dobar je film, a Ricard Davkins nista pametno ne govori, niti podrzava inteligentni dizajn. Njegov "inteligentni dizajn" nema veze s mozgom.

Miroljub Petrovic
Srb je napisao:
Kakvo je vase misljenje o uticaju starih satanistickih religija i kultova na danasnje hriscanstvo, njegove obicaje, praznike i simbole?...

Govorio sam vec o tome. Ima dosta paganskog u savremenom hriscanstvu, ali kod nas to nije mnogo ukorenjeno, kao sto je kod drugih naroda, tako da mislim da bi to moglo lako da se izbaci pod odredjenim uslovima koje bi Bog stvorio.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Miroljube,nešto sam prolistao knjigu koja govori o iskustvima ljudi koji su bili klinički "mrtvi". Svi oni kasnije pričaju o biću koje ih je dočekalo nakraju nekakvog tunela,a opisuju ga kao svjetlost odnosno biće "sazdano od svjetlosti".Ja mislim da je stvar jednostavna,ko bi mogao biti svjetlost,ako ne svjetlonoša-lucifer.

Tako je.

Šta je najbolje koristiti nakon brijanja?Losion ili nešto drugo?

Najbolje nista. Operes se vodom, obrises peskirom, i to je to. A mozes i da pustis bradu, ali ne kao clan foruma Alex.:D

Dali bi Šaul ispravno postupio da je ubio Jonatana,zbog meda kojeg je jeo,usprkos njegovoj zabrani?

Jel se salis? Zbog meda da neko pogine? Mogao je u najgorem slucaju da ga isiba zbog neposlusnosti.

Srb
Upravo sam procitao vest da su u Kolumbiji otkriveni fosilizovani ostaci ogromne zmije. Paleontolozi na osnovu ostataka procenjuju duzinu na izmedju 11 i 15 metara a tezinu na preko 1000kg! Starost su procenili na 60 miliona godina (sta drugo danas i ocekivati?)! Ali, osim toga, otkrice je zaista izuzetno, jos jedan dokaz da je zivi svet pre Potopa bio mnogo krupniji.
Pokusao sam da postavim link do izvestaja ali mi ne uspeva. Mozete proveriti jednostavno i na google-u ukucavajuci kljucne reci

Miroljub Petrovic
Srb je napisao:
Upravo sam procitao vest da su u Kolumbiji otkriveni fosilizovani ostaci ogromne zmije. Paleontolozi na osnovu ostataka procenjuju duzinu na izmedju 11 i 15 metara a tezinu na preko 1000kg! Starost su procenili na 60 miliona godina (sta drugo danas i ocekivati?)! Ali, osim toga, otkrice je zaista izuzetno, jos jedan dokaz da je zivi svet pre Potopa bio mnogo krupniji.
Pokusao sam da postavim link do izvestaja ali mi ne uspeva. Mozete proveriti jednostavno i na google-u ukucavajuci kljucne reci

Znam za to otkrice, bilo je na mnogim vestima.

Miroljub Petrovic
Koga interesuje kako da se pripremi za vreme koje dolazi, kad nas budu proganjali kao divlje zveri jer necemo da prihvatimo njihovog boga (Sotonu), moze na donjem linku da skine Uputstvo za prezivljavanje u prirodi koje je radila americka vojska. Videcemo negde u perspektivi da i to prevedemo i objavimo:

http://www.equipp...MANUAL.pdf

s b
Danas se na tv-u , vrtila prica kako je Isusova porodica svesno marginovalizovana (Marija,Josif,Jovan Krstitelj brat Jakov) kroz Novi Zavet, posebno vodjstvo za ucenike posle Hristovog stradanja koje je navodno preuzeo brat Jakov.A u korist Apostola Pavla i njegovih dela koja se isticu u Novom Zavetu.???
Navodno odredjenja grupa ljudi.

koja?

Sta mislite o ovome Milorade?
Da li je Isus zaista imao porodicu?Sta kazu drugi spisi o bratu Jakovu?

U Novom Zavetu o tome skoro nema nista?
...velika se kisa slila u dolini reke nila ...

panta
Miroljub Petrovic je napisao:
Koga interesuje kako da se pripremi za vreme koje dolazi, kad nas budu proganjali kao divlje zveri jer necemo da prihvatimo njihovog boga (Sotonu), moze na donjem linku da skine Uputstvo za prezivljavanje u prirodi koje je radila americka vojska. Videcemo negde u perspektivi da i to prevedemo i objavimo:

U ovom upustvu se pominje ishrana mesom?

nikola
Po Svetim ocima o progonima se govori da ce ljudi morati da se sakrivaju u planinama, znaci iskljucuje zivot po seoskim domacinstvima. Nisam video da o sudnjem danu Isus tako govori, On kaze kad dodje cas da svako ostane gde jeste, mozete da prokomentarisete, sta je po vama logicno
Izmenio/la nikola na 06.02.2009 22:54

Serafim
panta je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:

U ovom upustvu se pominje ishrana mesom?

Pa realno mislim da je kombinacija biljne i mesne hrane u umjerenoj kolicini najbolja hrana.
Inace izgleda zanimljivo ovaj "prirucnik za spasavanje",samo zar ne bi trebali da se spasavamo u jednoj sabornoj i apostolskoj crkvi, ne kao vikinzi po sumama i gorama!
Izmenio/la Serafim na 07.02.2009 00:06

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.57 sekundi!