Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Eh Miroljube znas li koliko ima nas slobodnih momaka koji ne mogu da nadju normalnu osobu,a pri tom nas ne zanimaju gore pomenute.

Ima vas puno koji PRICATE da ne mozete da nadjete normalnu osobu, ali nista NE RADITE da nadjete normalnu osobu, jer nista korisno ne znate da radite, niste mnogo duhovni, ne krecete se tamo gde su normalne osobe (pobozne devojke) itd, itd, nego samo kukate kako ste mucenici i pacenici, i kako vas je Bog napustio.Grin

kotor
Miroljub Petrovic je napisao:
Kotor je napisao:
Eh Miroljube znas li koliko ima nas slobodnih momaka koji ne mogu da nadju normalnu osobu,a pri tom nas ne zanimaju gore pomenute.

Ima vas puno koji PRICATE da ne mozete da nadjete normalnu osobu, ali nista NE RADITE da nadjete normalnu osobu, jer nista korisno ne znate da radite, niste mnogo duhovni, ne krecete se tamo gde su normalne osobe (pobozne devojke) itd, itd, nego samo kukate kako ste mucenici i pacenici, i kako vas je Bog napustio.Grin

Ko kaze da ne radimo (mislim na sebe) drugo uopste ne mislim da me je Bog napustio,osim toga on je taj koji upravlja nama kao sto je Isaku namenio Rebeku pravu
Mojsijeva 24,14, Kojoj djevojci rečem: nagni krčag svoj da se napijem, a ona reče: na pij, i kamile ću ti napojiti; daj to da bude ona koju si namijenio ...

zanzak
U pravu ste Miroljube,mislio sam na zgodne zene u onom povrsnom,tjelesnom smislu.Nisam rekao da razmisljam o njima,nego sam vas pitao kako se izboriti sa osjecajima koji vecina muskaraca ima kada ugleda takvu vrstu "zgodne" zene?Mozemo se posluziti primjerima iz Biblije.Jedan David,za koga sam Gospod svjedoci da niko nije bio poput njega,nije uspio odoliti zeni Urije Hetejina.Jedan Solomon,tvorac onakvih tekstova o mudrosti,nije bio u stanju da odoli zenama.Djeluje prilicno obeshrabrujuce da ljudi takvih moralnih kapaciteta nisu mogli odoliti tom grijehu.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 04.02.2009 20:26

cicy
Kotor je napisao:

Gdje se kreću takve žene? I ja bi htio takve da upoznam? Nemoj samo reći iz pobožne porodice jer takvih skoro više nema.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
U pravu ste Miroljube,mislio sam na zgodne zene u onom povrsnom,tjelesnom smislu.Nisam rekao da razmisljam o njima,nego sam vas pitao kako se izboriti sa osjecajima koji vecina muskaraca ima kada ugleda takvu vrstu "zgodne" zene?Mozemo se posluziti primjerima iz Biblije.Jedan David,za koga sam Gospod svjedoci da niko nije bio poput njega,nije uspio odoliti zeni Urije Hetejina.Jedan Solomon,tvorac onakvih tekstova o mudrosti,nije bio u stanju da odoli zenama.Djeluje prilicno obeshrabrujuce da ljudi takvih moralnih kapaciteta nisu mogli odoliti tom grijehu.

Al' su ti primeri! Sto se ne ugledas na Danila, Iliju, Jeilisija, apostole? Pogledaj samo kako su prosli David i Solomon, i dovoljno je da ti se zgade sve te kamenjarke. Seti se reci iz Biblije: "Ima nesto sto je gore od smrti, a to je zla zena." Te "zgodne" zene su kao flase alkohola - spolja doterane i lepe, a unutra teski otrov. U Bibliji su te "zgodne" zene opisane recima: "Zena lepa a bez razuma je kao zlatna vilica u ustima svinje." Bolje ti je da te prebiju huligani bejzbol palicama nego da padnes u kandze tim azdajama. Uzmi radi nesto korisno pa ti nece padati na pamet budalastine.

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Kotor je napisao:

Ko kaze da ne radimo (mislim na sebe) drugo uopste ne mislim da me je Bog napustio,osim toga on je taj koji upravlja nama kao sto je Isaku namenio Rebeku pravu
Mojsijeva 24,14, Kojoj djevojci rečem: nagni krčag svoj da se napijem, a ona reče: na pij, i kamile ću ti napojiti; daj to da bude ona koju si namijenio ...

Kad budes kao Isak (duhovan i sposoban za posao) onda ces kao Isak znati gde da trazis svoju Reveku i Bog ce ti je dati.

Miroljub Petrovic
cicy je napisao:
Kotor je napisao:

Gdje se kreću takve žene? I ja bi htio takve da upoznam? Nemoj samo reći iz pobožne porodice jer takvih skoro više nema.

Citaj malo moju knjigu "Brak i porodica" kad neces Bibliju da citas. Kad se malo vise budes duhovno izgradio znaces, kao sto je Isak znao, gde se krecu takve devojke.

kotor
Kad budes kao Isak (duhovan i sposoban za posao) onda ces kao Isak znati gde da trazis svoju Reveku i Bog ce ti je dati.

Miroljube citaj vise Bibliju Isak je nije trazio vec je Avram poslao svoga glavnog slugu da je nadje u njegovoj staroj postojbini.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 04.02.2009 21:22

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:

Miroljube citaj vise Bibliju Isak je nije trazio vec je Avram poslao svoga glavnog slugu da je nadje u njegovoj staroj postojbini.

Ha, ha, jel se ti to salis? Znaci, po tebi, Isak nije imao pojma da ce da se zeni, i odjednom, pojavila se Reveka? Isak je bio sposoban za zenidbu, znao je da radi i izdrzava porodicu, i bio je pobozan i duhovan. On je hteo da se zeni i to je bilo normalno, a akciju oko zenidbe je preuzeo onaj koji je bolje znao to da uradi, a to je njegov otac, pa je poslao iskusnog coveka da ispita stvari. Tako bi i danas trebalo da bude. E sad, druga je stvar sto danasnje oceve ne interesuje Avramov koncept poboznosti i zenidbe. Zato mladic danas treba da bude izgradjen kao Isak. U originalnom tekstu Biblije pise da kada je Reveka videla Isaka, bukvalno je pala sa kamile, jer je bila fascinirana onim sto je videla (i u fizickom i u duhovnom smislu). Dakle, baci se na posao, da ne budes siri u kukovima nego u ramenima, nauci da radis neki posao, pripremi ambijent gde ce porodica moci da funkcionise, budi moralan i duhovan, pa ce lako Bog da ti nadje neku koja ce "da padne sa kamile" zbog tebe.

zanzak
zanzak je napisao:

Al' su ti primeri! Sto se ne ugledas na Danila, Iliju, Jeilisija, apostole? Pogledaj samo kako su prosli David i Solomon, i dovoljno je da ti se zgade sve te kamenjarke. Seti se reci iz Biblije: "Ima nesto sto je gore od smrti, a to je zla zena." Te "zgodne" zene su kao flase alkohola - spolja doterane i lepe, a unutra teski otrov. U Bibliji su te "zgodne" zene opisane recima: "Zena lepa a bez razuma je kao zlatna vilica u ustima svinje." Bolje ti je da te prebiju huligani bejzbol palicama nego da padnes u kandze tim azdajama. Uzmi radi nesto korisno pa ti nece padati na pamet budalastine.

Svaka vam je na mjestu,tako da nemam sta vise pitati u vezi ovog.

panta
Imam jednog brata koji hoce da se zamonasi,kaze: "Dosta mi je da radim kod privatnika svi me iskoriscavaju bogate se na moj racun a drzava mi ne omogucava da normalno zivim i da radim ici cu u manastir i tamo cu naci neki mir"
Sta ti mislis o takvoj odluci?

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
Imam jednog brata koji hoce da se zamonasi,kaze: "Dosta mi je da radim kod privatnika svi me iskoriscavaju bogate se na moj racun a drzava mi ne omogucava da normalno zivim i da radim ici cu u manastir i tamo cu naci neki mir"
Sta ti mislis o takvoj odluci?

Bolje mu je da ode u manastir nego da propada u gradu. U manastiru ce da nauci da radi u prirodi i bice mnogo zdraviji. Ipak, ja sam radije za opciju da krene da radi nesto samostalno, u prirodi ili u zanatstvu, i da polako staje na noge.

cicy
1.Miroljube, možeš li mi reći značenje Daniel 4:24

2.Sportaš sam, 2 treninga dnevno i u vidu Daniel 1:12 i Daniel 1:15 želio bih preći na biljnu ishranu, no trebao bih biti "ljepši i ugojeniji" nego ostali dječaci, drugim riječima, moram nabiti masu. E sada, ovo će zvučati bahato ali nebi htio slušati savjete kako netrebam nabijati masu i trenirati u teretani jer ću to ipak napraviti, već samo želim znati koja hrana je najbolja zato. Zobene i kikiriki već imam u prehrani tako da su masti i ugljikohidrati pokriveni, no mene zanima odakle mogu dobiti proteine? Molim te nemoj zaobilazit pitanje nego mi odgovori ono što želim znati.

3.Daniel 12:11 - to je proročanstvo o čemu i kad ono završava?
Izmenio/la cicy na 05.02.2009 01:22

beginner
pozdav domacine,

htedoh da se nadovezem na pantino pitanje. poznajem dosta majstora zanatlija i ljudi koji imaju svoje radnje ili proizvodnju u strukama kao sto su bravarija,stolarstvo,auto mehanika,poljoprivreda i slicno. moje pitanje je ako je Bog rekao Bogu Bozje carevu carevo..zasto onda niko od njih nije registrovao preduzece,firmu..ili ako je zemljoradnik sto bar ne zakupi tezgu na pijaci pa prodaje vec samo parkira traktor proda i ode. da naglasim da u vecini slucaja moji poznanici su koliko toliko pobozni,moralni..znaju prave vrednosti ali nemaju matematiku kada se spomene desetak,porez Bogu, porez caru i slicno. Mislim kada bi uredno placali sve poreze kako nalaze zakon i moral da bi imali vece blagoslove ali realno stanje je da vecina ljudi jedva prezivljava sto zbog poreza sto zbog sistema.
Izmenio/la beginner na 05.02.2009 01:37

Avel
Ova zdrava ishrana, to je 100% provereno tacno!!!! To je jednostavno receno zakon! Ko hoce, neka se hrani zdravo, i bice zdrav- to je zakon! Evo ja posle dva meseca takve hrane mogu samo da garantujem i ohrabrim sve. Eh da sam te stvari znao od kada sam bio mali... Da sam se tako hranio od malena...

Evo jos jedna dobra vest: dao sam svom ocu da gleda Nauka i problem smrti, on se odusevio predavanjima, mislo sam da ce ici tesko, ali on mi sam trazi da gleda dalje :)

I da postavim pitanje: da li je zdravo jesti ziv krompir, video sam na internetu da u zivom krompiru ima neka otrovna supstanca koja u vecini slucajeva izaziva smrt... a koja se kuvanjem otklanja.

Miroljube, Bog te blagoslovio, samo napred!
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.02.2009 07:57

Miroljub Petrovic
cicy je napisao:
1.Miroljube, možeš li mi reći značenje Daniel 4:24

Bog je odlucio da dovede u red bahatog cara i da pokaze primer kako ce i drugi da prodju ako se budu ponasali kao on, jer je car bio uzor celom narodu.

2.Sportaš sam, 2 treninga dnevno i u vidu Daniel 1:12 i Daniel 1:15 želio bih preći na biljnu ishranu, no trebao bih biti "ljepši i ugojeniji" nego ostali dječaci, drugim riječima, moram nabiti masu. E sada, ovo će zvučati bahato ali nebi htio slušati savjete kako netrebam nabijati masu i trenirati u teretani jer ću to ipak napraviti, već samo želim znati koja hrana je najbolja zato. Zobene i kikiriki već imam u prehrani tako da su masti i ugljikohidrati pokriveni, no mene zanima odakle mogu dobiti proteine? Molim te nemoj zaobilazit pitanje nego mi odgovori ono što želim znati.

Evo ti gde ima najvise proteina:
(Namirnica - Kolicina u gramima na 100 g)
Soja 38, Suncokret 27, Socivo 24, Leblebije 23, Badem 18,3, Kikiriki 16,5, Jecam 14, Psenica 13, Kukuruz 9,4, Integralni hleb 8,9, Beli hleb 8,2, Pirinac 7,2, Grasak 6,7, Lucerka 6,6, Krompir 2, Paradajz 1,3, Crni luk 1,2, Krastavac 1, Kokosov orah 5, Suve smokve 4,5, Masline 3,5, Avokado 2,1, Tresnje 0,8, Narandze 0,8.

Necu da ti drzim pridike, posto si odlucio da se "pumpas" iako bi ti bolje bilo da nabijas masu mozga, nego misicnu masu. Taj tekst iz Danila si pogresno protumacio. Termin "lepsi i ugojeniji" je los prevod, misli se da covek ne treba da bude neuhranjen, kao sto je bio slucaj sa nekim robovima medju kojima je bio Danilo.

3.Daniel 12:11 - to je proročanstvo o čemu i kad ono završava?

U pitanju je sam kraj istorije pred Hristov dolazak. "Gnusoba pustosna" oznacava "laznog boga koji pustosi" (Sotonu), i kada se on ustolici kao car planete onda ce Hristos da krene prema nasoj zemlji da definitivno zavrsi posao. Onda ide rat na nebu protiv Sotone (opisan u Otkrivenju 12. poglavlje), kratak period 7 zala (opisan u Otkrivenju 15 i 16) i Hristov dolazak (opisan u Otkrivenju 19 i 20).

Miroljub Petrovic
beginner je napisao:
pozdav domacine,

htedoh da se nadovezem na pantino pitanje. poznajem dosta majstora zanatlija i ljudi koji imaju svoje radnje ili proizvodnju u strukama kao sto su bravarija,stolarstvo,auto mehanika,poljoprivreda i slicno. moje pitanje je ako je Bog rekao Bogu Bozje carevu carevo..zasto onda niko od njih nije registrovao preduzece,firmu..ili ako je zemljoradnik sto bar ne zakupi tezgu na pijaci pa prodaje vec samo parkira traktor proda i ode. da naglasim da u vecini slucaja moji poznanici su koliko toliko pobozni,moralni..znaju prave vrednosti ali nemaju matematiku kada se spomene desetak,porez Bogu, porez caru i slicno. Mislim kada bi uredno placali sve poreze kako nalaze zakon i moral da bi imali vece blagoslove ali realno stanje je da vecina ljudi jedva prezivljava sto zbog poreza sto zbog sistema.

Naravno da bi privatnici trebali da placaju porez, ali kao sto znas zivimo u lopovskoj drzavi i lopovskom svetu gde je kradja i prevara nacin kako se sticu materijalna sredstva, gde se zakonima unistava pojedinac kao preduzetnik, a uvodi potpuni robovlasnicki sistem gde ce svako da bude kontrolisan, a krajnji cilj je da se ljudi porobe kao narodi gladne Afrike u cijim drzavama 5% populacije zivi u izobilju, a 95% gladuje i pati se. Nekada ako nisi bio clan komunisticke partije nisi mogao da "napredujes" u drustvu (finansijski, poslovno itd), a danas ako nisi clan nekog okultnog tajnog drustva svuda su ti zatvorena vrata. I u takvom okruzenju i sistemu, gde se ljudi bore za goli opstanak, gde bi drzavna birokratija isisala krv coveku iz vene kad bi mogla, mnogi preduzetnici gledaju da se snadju kako znaju i umeju, da prehrane sebe i svoju decu, jer ovo je borba za goli zivot, jos malo pa kao u Ausvicu.

Miroljub Petrovic
Avel je napisao:
Ova zdrava ishrana, to je 100% provereno tacno!!!! To je jednostavno receno zakon! Ko hoce, neka se hrani zdravo, i bice zdrav- to je zakon! Evo ja posle dva meseca takve hrane mogu samo da garantujem i ohrabrim sve. Eh da sam te stvari znao od kada sam bio mali... Da sam se tako hranio od malena...

Evo jos jedna dobra vest: dao sam svom ocu da gleda Nauka i problem smrti, on se odusevio predavanjima, mislo sam da ce ici tesko, ali on mi sam trazi da gleda dalje :)

I da postavim pitanje: da li je zdravo jesti ziv krompir, video sam na internetu da u zivom krompiru ima neka otrovna supstanca koja u vecini slucajeva izaziva smrt... a koja se kuvanjem otklanja.

Miroljube, Bog te blagoslovio, samo napred!

Ja ga do sada nisam jeo sirovog, a jedna clanica foruma je iznela svoje iskustvo da vec godinama jede sirov krompir tako sto mu oljusti koru, izrenda ga, i pomesa sa drugim namirnicama, pa ga tako jede, i nikada nije imala problema, vec se cak sjajno oseca nakon takvog konzumiranja krompira.

kotor
Ako je svinja necista Jevrejima i Muslimanima,kako je nama Hriscanima cista cak volimo da je degustiramo za bozic,osim toga iako je svastojed i voli da se valja u blatu kazu da su vrlo inteligentne kao psi?

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Ako je svinja necista Jevrejima i Muslimanima,kako je nama Hriscanima cista cak volimo da je degustiramo za bozic,osim toga iako je svastojed i voli da se valja u blatu kazu da su vrlo inteligentne kao psi?

Svinja je cista "hriscanima", ali nije hriscanima. A to sto je inteligentna na neki nacin, to nema veze sa pitanjem kvaliteta njenog mesa.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.57 sekundi!