Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Milojko je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:

Odgovorio sam na oba pitanje u prethodnim postovima. Ja nisam nikome "duhovni ucitelj", to sam vec rekao. Ja sam samo plagijator Bozjih reci i pokusavam da ljudima sazvacem i priblizim neke stvari da bi im bilo sto lakse da razumeju neke jednostavne Bozje poruke ljudima. Rekao sam da sam od raznih ljudi ucio razne stvari, a veci deo sam otkrivao sam kroz Bibliju i drugu literaturu.

U ovom zivotu svi ljudi imaju mnogo sansi da se pokaju. Ko odbaci pokajanje, i bude vaskrsnut na sud, onda nema vise pokajanja.

Uvek se pitam Miroljube od kuda tebi tolika hrabrost da ljudima tumacis Sveto Pismo, kada se toga libe i mnoga skolovana svetena lica i monasi sa stazom i od 4o godina.
Koje su tvoje kvalifikacije i ciju dozvolu imas da bi to radio, jer te vec mladi ljudi ovde smatraju za svoga duhovnika. Ne mislis li da je to sve opasno po tebe u smislu padanja u duhovnu samoobanu.
Pravoslvna Crkva a i ostale crkve se, pretpostavljam nikako ne slazu, da neko u njihovo ime objasnjava Sveto Pismo. To moze da se potvrdi, a ako imas neki sertifikat daj ga ovde.
Meni pravo da ti kazem nista ne smeta to sto radis, jer citam samo ono sto je meni korisno, a to je sve o zdravom nacinu zivota i veliko hvala za to.
Ovo je vise pitanje nego komentar pa molim da odgovoris

Ja ljudima uopste ne tumacim Sveto Pismo, jer je ono lako i razumljivo. Vec sam rekao da je biblijski tekst pisan za nepismene jevrejske pastire. Najveci problem koji postoji, a taj problem vidim i kod tebe, je sto su ljude ubedili da je Biblija nerazumljiva i teska za citanje, i da se glavne stvari ne mogu razumeti. Pored toga, imamo prevod koji je arhaican, nemamo konkordanse, istorijske tabele, karte i slicno, i onda ljudi imaju odredjene predrasude prema Svetom Pismu. Zato na ovom sajtu mogu da se nadju jednostavni dokazi i objasnjenja koji pokazuju jednostavnu poruku koju nam Bog daje, a koju i po savesti mozemo da znamo.

Dakle, Sotona je od Svetog Pisma napravio bauk, i evo ja se nasao, ako nema niko drugi, da razbijem taj bauk. Bio sam po svetu i video koliko su vodeci svetski eksperti totalne neznalice, tako da svako ko malo krene da cita i da uci moze za kratko vreme da se vine u velike visine duhovnosti, a to potvrdjuju i mnogobrojni istorijski primeri iz Svetog Pisma.

Dino
Evo jedna informacija što djeca uče na vjeronauku...naime, pitao sam prijateljicu kako joj ide škola, kaže da sad ima natjecanje iz vjeronauka. Mislim u sebi, aj bar neka nešto pametno djeca nauče (pritom sam mislio na Isusa). I onda je pitam a što će vas pitat. Kaže ona da moraju sve znat o nekim franjevcima i papama...koje godine su se pojavili, djelovanje i tako te gluposti. Pitam je dali moraju znat išta o Isusu...kaže niti jedno jedino pitanje...samo neki sv. Franjo i papa Ivan Pavao 2...

Žalosno....
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
Miroljube da li mislis da mora da postoji prelaz izmedju ishrane mesom na ishranu biljem osobe koja je dosad jela meso,ja sam probao da jedem neke zitarice pa mi nije bas uspelo,nesto ovako otprilike?
...

Vidi se da je tabela radjena od strane nekih hinduista. Imas na nasem sajtu obilje recepata tako da nema sta da ti ne uspe. Jedan moj prijatelj je pre neki dan kupio masinu za pravljenje integralnog hleba. Dakle, ubaci se brasno, so, kvasac i voda, stisne se dugme, i za dva sata dobijes integralni hleb. Toliko mu je taj hleb ukusan i hranljiv da jede samo dva puta dnevno, a cesto mu je obrok samo hleb, ili hleb sa malo meda. Cak su i njegovi ukucani, koji su teski mesojedi, poceli da se "dave" sa ovim hlebom.

Naravno da nije potrebna takva masina od 45 evra da bi se spremio dobar obrok (hleb). Moze i sa malo jednostavnog truda i sa obicnim sporetom (na struju ili na drva).

kaotic
kaotic je napisao:
Pozdrav,

molio bih ako tko ima deset božjih zapovijedi pisanih na izvornom jeziku, kako je i u izvornom tekstu pa da stavi link ili kao sliku.
hvala

Na donjem linku mozes da skines Bibliju na hebrejskom jeziku, i samo nadji 2. Mojsijevu 20. poglavlje:

http://www.karait...anach.html

hvala Miroljube. evo samo za one koje također zanima kao i mene.Pozdrav

http://www.mechon...pt0220.htm

Miroljub Petrovic
Juce sam sedeo sa jednim prijateljem sa kojim sam ranije pricao o raznim temama, ukljucujuci i zdravstvene. Njega su zaintrigirale cinjenice vezane za obrezanje, pa je razgovarao sa jednim svojim poznanikom koji radi kao ginekolog specijalista na klinici u Novom Pazaru, a pre toga je radio isti posao u Beogradu. Kod njega dolaze pacijenti koje uputi lekar opste prakse, ukoliko proceni da kod pacijenta postoji mogucnost nekog ozbiljnijeg problema. I ovaj moj prijatelj ga pita u vezi raka grlica materice (posto je od mene cuo cinjenice da supruge obrezanih muskaraca ne oboljevaju, skoro nikada, od ove vrste raka, koji je postao jedan od najucestalijih kod zena). I ovaj ginekolog mu je rekao, da dok je radio u Beogradu, od deset pacijentkinja, pet njih je imalo neku vrstu tumora na grlicu materice, i obicno su dva bila zlocudna (kancer), a tri "dobrocudna" tumora. Sada u Novom Pazaru (gde vecinski zive obrezani Muslimani), od deset pacijentkinja nijedna nema tumor na grlicu materice. Kaze da se ponekad, ali veoma retko, pojavi neka pacijentkinja koja ima dobrocudni tumor.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 04.02.2009 07:33

kotor
Miroljube prvo si rekao da otvaras muzej stvaranja u Beogradu,pa onda institut u Jerusalimu sad opet fakultet u Beogradu,koji ces projekat stvarno realizovati i sto ne zatrazis malo finansiske pomoci od kolega kreacionista iz USA?

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Miroljube prvo si rekao da otvaras muzej stvaranja u Beogradu,pa onda institut u Jerusalimu sad opet fakultet u Beogradu,koji ces projekat stvarno realizovati i sto ne zatrazis malo finansiske pomoci od kolega kreacionista iz USA?

Ja sam o tome govorio ovde, ali nisi pazljivo citao i slusao. Mozda da ponovim i nacrtam. U Beogradu (odnosno u Srbiji) se vode pregovori oko otvaranja muzeja Stvaranja koji bi nas centar radio sa nekim drugim licima ili firmom, tako da bi mi uradili strucni deo posla, a kasnije bi nas partner u projektu vodio taj posao i ostvarivao profit od posla. Na slican nacin objavljujemo i knjige - mi odradimo strucni deo posla (odabir knjige, prevod, priprema za stapmu), a izdavaci objavljuju i ostvaruju profit. Naravno da je nas strucni deo posla finansijski pokriven. Ako se pojavi neki sponzor pa finansira strucni deo, onda izdavac dobije knjigu ili video besplatno, a time je i cena knjiga ili videa niza na trzistu.

Za fakultet u Beogradu sam rekao da ce biti preko interneta, sto znaci da ja mogu da budem bilo gde na kugli zemaljskoj (kao i moje kolege u poslu) i da preko interneta vodim taj fakultet. Na slican nacin mogu i da se pripremaju knjige i video materijali, i veci deo materijala je tako i pripreman.

A sto se tice instituta u Jerusalimu, to je glavni projekat, jer moj cilj je da tamo provodim najveci deo vremena. A ako nesto pritreba, brze cu da stignem iz Izraela do Beograda, nego od Beograda do Vranja ili Pirota ili Mrkonjic Grada.

Sto se tice finansija, nisu problem finansije vec ljudi. Bog kontrolise sve finansije i On bi rado finansirao razne projekte, ali nema ljudi koji bi se angazovali da nesto pametno rade. Bog je odavno raspisao konkurs i nudi velike pare i mogucnosti, ali skoro niko se ne prijavljuje na Njegov konkurs.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 04.02.2009 10:56

Arsa
kaotic je napisao:

Na donjem linku mozes da skines Bibliju na hebrejskom jeziku, i samo nadji 2. Mojsijevu 20. poglavlje:

12 Thou shalt not murder, glasi prevod.

Jel mozete da stavite link gde pise da je prevod te zapovesti "ne pocini zlocin"

Miroljub Petrovic
Arsa je napisao:

Jel mozete da stavite link gde pise da je prevod te zapovesti "ne pocini zlocin"

Bili su gore postovi gde je iznet i original, kao i prevod, i to sam objasnio.

cicy
Arsa je napisao:
kaotic je napisao:

Nadam se da se ne ljutis Miroljube sto ja odgovaram

http://en.wikiped..._the_Bible

Vujo
Arsa je napisao:
kaotic je napisao:

Evo, nadam se da ce Miroljub dozvoliti da nesto kratko oko ovoga kazem. Svako ko zna engleski bar malo, poznaje razliku izmedju glagola murder i kill. Murder je zlocin ubistva, a kill je svako oduzimanje zivota( u samoodbrani, ratu...).

zanzak
Bezbroj sam puta procitao onaj Isusov stih da onaj ko pogleda na zenu sa zeljom cini preljubu u svom srcu.I svaki put kad to procitam osjecam sve vecu nelagodu u srcu,osjecam kao da mi taj stih smrtnu presudu potpisuje.Kako se mladji muskarac moze boriti protiv te pozude svaki put kad ugleda zgodnu zenu?

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Bezbroj sam puta procitao onaj Isusov stih da onaj ko pogleda na zenu sa zeljom cini preljubu u svom srcu.I svaki put kad to procitam osjecam sve vecu nelagodu u srcu,osjecam kao da mi taj stih smrtnu presudu potpisuje.Kako se mladji muskarac moze boriti protiv te pozude svaki put kad ugleda zgodnu zenu?

Gde si ti video zgodnu zenu? To sto zoves "zgodne zene" jesu drolje i kurvestije. Kad ides ulicom treba da sklanjas glavu od njih jer iz njih viri trista demona. Kad bi razmisljao o Bogu i uzvisenim stvarima ne bi ti padalo na pamet ni da gledas, a ni da razmisljas o "zgodnim zenama", septickim jamama, svinjskim brlozima i slicnim stvarima.

miki
kreacionista je napisao:
zanzak je napisao:

Gde si ti video zgodnu zenu? To sto zoves "zgodne zene" jesu drolje i kurvestije. Kad ides ulicom treba da sklanjas glavu od njih jer iz njih viri trista demona. Kad bi razmisljao o Bogu i uzvisenim stvarima ne bi ti padalo na pamet ni da gledas, a ni da razmisljas o "zgodnim zenama", septickim jamama, svinjskim brlozima i slicnim stvarima.

Stvarno ste prenaglili Miroljube! Pa nisu sve zgodne zene drolje i kurvestine. Znate li vi koliko ima zodnih i jako privlacnih zena koje su "zakopcane do grla" ali jednostavno zrace nekom ljepotom kako unutrasnjom tako i spoljasnjom a da su jako kulturne i moralne?!

Sala na domacinov racun:

Pa te su najgore sto su skroz zakopcane, i koje su kao fine. Za ove gole baremde znas da su kurvetine... Smile

Da li Bog voli dobronamernu salu?

legends
negde sam procitao da svako ko nije obrezan nemoze uci u savez sa bogom?jel to tacno

Miroljub Petrovic
kreacionista je napisao:
zanzak je napisao:

Stvarno ste prenaglili Miroljube! Pa nisu sve zgodne zene drolje i kurvestine. Znate li vi koliko ima zodnih i jako privlacnih zena koje su "zakopcane do grla" ali jednostavno zrace nekom ljepotom kako unutrasnjom tako i spoljasnjom a da su jako kulturne i moralne?!

Takve zene koje su zakopcane do grla i koje zrace nekom lepotom su vrlo retke. Hoces da se nadjemo u gradu pa da brojimo koliko ce takvih da prodje (da ne brojimo babe i starije zene), pa da te posle pitam koliko si izbrojao, da li ih ima koliko prstiju na jednoj ruci? A i te koje su pristojno obucene i koje zrace unutrasnjom lepotom nisu one o kojima clan foruma "zanzak" razmislja.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 04.02.2009 20:25

Miroljub Petrovic
miki je napisao:
zanzak je napisao:

Sala na domacinov racun:

Pa te su najgore sto su skroz zakopcane, i koje su kao fine. Za ove gole baremde znas da su kurvetine... :)

Lupas ko Maksim po diviziji. Ta glupu izjavu su izmislile upravo nemoralne zene.
Da li Bog voli dobronamernu salu?

Koliko mi je poznato, jedino se Ilija salio na racun Valovih svestenika kad su ga ovi prizivali, a on se nije javio, pa im je Ilija rekao da "budu strpljivi, jer je Val mozda otisao u toalet" (tako pise u originalu), a oni su onda poceli da se seku nozevima i da urlaju, jer su tako hteli da umilostive Vala da im odgovori (i on im naravno nije odgovorio, jer je Val ustvari Sotona, a Sotona nije mogao u Ilijinom prisustvu ni da pomisli da se pojavi).
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 04.02.2009 19:30

kotor
kreacionista je napisao:
zanzak je napisao:

Takve zene koje su zakopcane do grla i koje zrace nekom lepotom su vrlo retke. Hoces da se nadjemo u gradu pa da brojimo koliko ce takvih da prodje, pa da te posle pitam koliko si izbrojao, da li ih ima koliko prstiju na jednoj ruci? A i te koje su pristojno obucene i koje zrace unutrasnjom lepotom nisu one o kojima clan foruma "zanzak" razmislja.

Eh Miroljube znas li koliko ima nas slobodnih momaka koji ne mogu da nadju normalnu osobu,a pri tom nas ne zanimaju gore pomenute.

Miroljub Petrovic
legends je napisao:
negde sam procitao da svako ko nije obrezan nemoze uci u savez sa bogom?jel to tacno

To nije tacno. To je uslov samo u ful teokratskoj drzavi kao sto je bila ona u vreme Isusa Navina. Danas svako ko cuva duhovno i fizicko zdravlje (ne kurva se i ne jede crkotine i smece), i nije idolopoklonik, moze da udje u savez sa Bogom.

Miroljub Petrovic
bosko6 je napisao:
Kako napreduju projekti??

http://www.cps.or...ojekti.htm

kada mozemo ocekivati prve materijale?

Uskoro.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.61 sekundi!