Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
cicy je napisao:
Miroljube, koje je značenje Luka 9:50.

Znaci onako kako pise. Ako te neko ne proganja kada moralno zivis, znaci da nije protiv tebe, u najkracem.

Miroljub Petrovic
Mladen M je napisao:
Sto mozete reci o ovom tekstu
http://www.ivonaz...A-GAS.html

5% istine i 95% neistine. Rat u Gazi je isprovociran od strane EU da bi se napao Izrael, i nema nikakve veze sa naftom.

Jel ovo namjesteno ili Obama stvarno ima kravatu sa zvjezdom Izraela?

Ako stvarno ne vidis da je namesteno u nekom kompjuterskom programu, onda treba da odes na ocni pregled.

Miroljub Petrovic
Bozidar Perisic je napisao:
nisi mi odgovorio da li vjerujes u ellen white?

Nisam ti odgovorio jer je pitanje neumesno. Ja verujem u Boga, a ne kao neki u mrtve ljude kao da su oni bozanstva. Dakle, ne verujem u Elen Vajt. Sto se tice njenih knjiga, vidi se da je dosta koristila raznu istorijsku literaturu. Mislim da su ona i C.S. Lewis dve svetle tacke u protestantizmu (iako se ne slazem sa njima po svim svim teoloskim pitanjima).

Obilic
Sta znaci kad u Bibliji pise za nekog coveka da je necist? Jel to znaci da treba da bude izolovan? Onda, sta znaci kad je recimo neka stvar necista? Sta se radi sa njom?
Zasto se toliko istice zabrana konzumiranja svinjskih proizvoda? Zar nije svinja jednako losa kao i druge neciste zivotinje? Ljudi jedu konje i hobotnice, rakove i skoljke pa je to ok, a ako neko jede svinju taj je zlikovac.

Obilic
Nigde ne pise u Bibliji da su ljudi koje su pobili Jakovljevi sinovi folirali da zele da postanu deo Bozjeg naroda, a to se i ne vidi iz konteksta nigde. Ostaje jedino da se smatra da su Simeon i Levi ucinili greh.Sam Jakov kaze u svom blagoslovu (49. glava): "Simeon i Levije, braca, macevi su im oruzje nepravdi, proklet da je gnev njihov."
Izmenio/la Obilic na 01.02.2009 18:27

NESA
Da je promovisanje EU uzele jos veci mah,evo dokaza,podelise nam u pre neki dan u srednjoj skoli neke ,,evropske dnevnike'',sa sloganima u fazonu ,,gde si ti u svemu ovome,gde je tvoja buducnost,itd.......''Uknjizi se promovise njihova demokratija,vrednosti,cak i banke i njihovi krediti,kartice raznorazne,ukratko velike materijalne prednosti a naravno sve upakovano u zvaku sa ,,moralom'' kondomi,i ostale slatke reci....Na stranicama vec standardno nakrivljene petokrake onako kao pentagram,zatim cuveni znak ,,mira'' dva prsta sve to upecatljivo na svakoj stranici,zatim slike EU ustanova{ne dovrsena vavilonska kula itd.....}ima jos dosta stvari a sve upakovano u jednu slatku zvakicu.Sve u svemu dobro je posluzilo da se podlozi vatra u kotlarnici a i javnoi sam na casu rekao sta mislim o tome.Eto kako se vrsi propaganda i dzabe samo da se privolimo.
nesa

Miroljub Petrovic
Obilic je napisao:
Sta znaci kad u Bibliji pise za nekog coveka da je necist? Jel to znaci da treba da bude izolovan? Onda, sta znaci kad je recimo neka stvar necista? Sta se radi sa njom?

Imas sve objasnjeno u Bibliji. Necisto je nesto sto je nezdravo i sto siri zarazu. Ako je neki covek zarazen (prljav ili necist), onda treba da bude izolovan odredjeno vreme od zdravih ljudi dok se ne izleci (ocisti). Neki necisti (zarazeni) predmeti su se prali, a neki unistavali. Dakle, imas sve objasnjeno u Bibliji.

Zasto se toliko istice zabrana konzumiranja svinjskih proizvoda? Zar nije svinja jednako losa kao i druge neciste zivotinje? Ljudi jedu konje i hobotnice, rakove i skoljke pa je to ok, a ako neko jede svinju taj je zlikovac.

U hijerarhiji piramide ishrane postoje biljke, pa onda biljojedi, mesojedi i na kraju svastojedi. Svinja spada u ovu poslednju grupu koja predstavlja cistace i prirodne kante za djubre. U stara vremena ljudi u Izraelu nisu imali pristup rakovima (koji su takodje cistaci) i drugim "egzoticnim" zivotinjama. Svinja i pacov su bile najpoznatije prljave zivotinje koje su jeli neznabozacki narodi, a narocito svinja, pa se zato te zivotinje narocito navode kao neciste (nezdrave za ishranu).

Miroljub Petrovic
Obilic je napisao:
Nigde ne pise u Bibliji da su ljudi koje su pobili Jakovljevi sinovi folirali da zele da postanu deo Bozjeg naroda, a to se i ne vidi iz konteksta nigde. Ostaje jedino da se smatra da su Simeon i Levi ucinili greh.Sam Jakov kaze u svom blagoslovu (49. glava): "Simeon i Levije, braca, macevi su im oruzje nepravdi, proklet da je gnev njihov."

Ne mora eksplicitno da pise da bi mi znali da je vladar tog neznabozackog naroda bio spreman da natera ceo svoj narod da se obreze da bi ugodio svom sinu i obezbedio mu za zenu devojku koju je hteo. Dvojica brace koja su odgovorna za njihovu pogibiju su prekrsili dato obecanje i to je njihov greh, iako je put tom grehu pripremljen mnogo ranije, samim druzenjem i intimiziranjem sa neznabozackim narodom.

lovepower
Da li ste imali nekog duhovnika u zivotu ili ga sad imate?
Da li preporucujete mladima da ga imaju?
Sta mislite o blagoslovu,sta je to? ko to moze da daje,neki duhvni ljudi iz crkve, a moze i roditelji?
Setio sam se da ste pricali da kad hoce neko da se zeni/uda treba da pita nekog starijeg,jer se to odnosi na taj blagoslov?
kako da spoznam i prepoznam.
Kako da umolim?,,.....kako da volim?
..

Miroljub Petrovic
lovepower je napisao:
Da li ste imali nekog duhovnika u zivotu ili ga sad imate?
Da li preporucujete mladima da ga imaju?

Danas se pod terminom "duhovnik" obicno smatra neki guru kome se slepo veruje sve sto kaze. Ja sam u zivotu, a i sada, konsultovao i pitao za misljenje razne ljude za koje sam procenio da znaju bolje od mene neke stvari vezano za religiju i nauku, ali sve sam propustao kroz filter Biblije.

Sta mislite o blagoslovu,sta je to? ko to moze da daje,neki duhvni ljudi iz crkve, a moze i roditelji?

To je jedna vrsta molitve kada se neko ko je pobozan i moralan pomoli za coveka. Molitva za druge mnogo znaci tim osobama, narocito kada je taj, koji se moli, neko ko je blizak Bogu.

Setio sam se da ste pricali da kad hoce neko da se zeni/uda treba da pita nekog starijeg,jer se to odnosi na taj blagoslov?

Ne, to se odnosi na savet, preporuku.

Miroljub Petrovic
markoni1 je napisao:
לֹא תִּרְצָח:

Ovako na hebrejskom glasi 6. Bozija zapovest, i to iz Tanaha, a sa linka koji si ti ostavio.

A ovo je prevod

i411.photobucket.com/albums/pp191/operacija/commandment_06.gif

Da li je prevod valjan?

Prevod je dobar. Na hebrejskom se "ubiti" kaze "laharog", a ovde je u pitanju glagol koji znaci "pociniti zlocin ubistva".

miki
Da li ste culi za Branka Dragasa? Meni deluje dosta dobronamerno.
Na ovom linku http://www.dragas...w/6081/72/ ima emisija koja je snimljena za Dveri srpske. Ukoliko imate vremena pogledajte pa ostavite neki komentar(emisija je lose iseckana...).

Miroljub Petrovic
miki je napisao:
Da li ste culi za Branka Dragasa? Meni deluje dosta dobronamerno.
Na ovom linku http://www.dragas...w/6081/72/ ima emisija koja je snimljena za Dveri srpske. Ukoliko imate vremena pogledajte pa ostavite neki komentar(emisija je lose iseckana...).

Ne sumnjam da je covek dobronameran, ali nisam primetio da nudi neko resenje. Mi mozemo da kazemo da su ljudi sve vise bolesni, ali tesko da cete naci nekog lekara da kaze koji su vodeci uzroci bolesti (nezdrava hrana, duvan i alkohol) i da treba ici u kampanju za zdrav nacin zivota. Takodje, po pitanju unistenja porodice i drzave cucete mnoge kuknjave i zalopojke, ali ne i kako resiti probleme. U Bibliji su dati zakoni kako treba resavati svaki problem, ukljucujuci i ekonomski.

miki
Na njegovom sajtu redovno iznosi komentare i dao je resenje pod nazivom Narodni kapitalizam. Evo Vam i linka za njegove komentare http://www.dragas.../1/104/69/

stefan spasic
shta wi mislite o melhisedeku
1 mojsijeva 14.18
Jevrejima 7 1-3 kaze da on nije imao ni pocetka danima ni svrsetku kraja
pa shta vi mislite ko je on?

panta
Da li zivotinje mogu da misle i na kojem je nivou njihova svest?

Mladen M
profesore, da li ste upoznati sa davanjem nekakvih injekcija zenama u trudnoci da bi se kao odrzala trudnoca, radi se o nekim hormonima, progesterone i sl.
zanima koliko je to stetno i moze li da ostavi uticaja na novorodjence?
Izmenio/la Mladen M na 02.02.2009 17:55

anton
Miroljube,rekli ste da žena nemože da bude u ratovanju ravnopravna sa muškarcima.Mislim da može biti i bolja nego mnogi muškarci.Gledao sam dokumentarac o ženama Staljingrada za vrijeme opsade tog grada. Mnogi bi današnji muškarci mogli da se sakriju pred herojstvom koje su neke građanke Staljingrada pokazivale u borbi protiv Nijemaca. Isto tako jedan od najvećih pilotskih asova u sovjetskoj vojsci bila je žena.

Miroljub Petrovic
stefan spasic je napisao:
dali su 144000 samo jevreji ili drugi narodi?
i kaze da su 12000 od 12 plemena da li i ljudi sadasnji spadaju u ta plemena ?ili ne?

To pitanje nije centralno, pa ne bih ulazio u detalje. Govorio sam o tome u nekom od prethodnih postova.

Miroljub Petrovic
miki je napisao:
Na njegovom sajtu redovno iznosi komentare i dao je resenje pod nazivom Narodni kapitalizam. Evo Vam i linka za njegove komentare http://www.dragas.../1/104/69/

Njegovo objasnjenje "narodnog kapitalizma" je vise nego povrsno. Problem nije u ekonomiji nego u moralu. Dakle, potrebna je prvo moralna reforma, pa onda svaka druga. Da bi imali zdravu drzavu potrebni su zdravi pojedinci. Zdravi pojedinci stvaraju zdrave porodice i zdrave drzave. O tome imas u Bibliji, a ja cu to objasniti na popularan nacin u knjizi "Osnovi teokratije" koja se upravo priprema.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.55 sekundi!