pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 08:51
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Nemanja Glisic je napisao: Da li imate u planu da napisete jos neku knjigu (u skorijoj buducnosti) kad zavrsite pisanje knjige "Osnovi teokratije"? Konkretnije koju uzu oblast nameravate da obradite (naravno ako budete pisali)? Pozdrav. Planiram da napisem nesto razumljivo i jednostavno o zdravlju, kao i o prirodnom lecenju. Ali, to jednog dana. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 08:52
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
cicy je napisao: Miroljube, kad otvoris falkutet, sta bi mi preporucio. Da zavrsim medicinu na International institute for orginal medicine ili na tvome falkutetu? Na nasem fakultetu ce biti lakse jer ce biti na nasem jeziku, a bice i jeftinije. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.01.2009 08:53 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 08:56
|
Stefan je napisao: Imam jedno pitanje vezano na neki nacin za ishranu, ako je covekov sistem za varenje klasicni sistem kao kod biljojeda, da li bi to znacilo da recimo psi ili macke kod kojih je sistem za varenje nesto drugaciji, morali da jedu i meso (ovde ne uporedjujem ljude i zivotinje) vec se pitam, ako je dovoljno coveku da zadovolji svoje dnevne potrebe samo biljnom ishranom, da' l te iste potrebe mogu da zadovolje recimo i psi ako bi jeli samo povrce? (sa strane to sto oni ne zele to da jedu) I da li bi se kod pasa ili macaka takva vrsta ishrane dovela do nekih poboljsanja ukoliko je takva zvotinja bolesna ili bi dovelo do nedostatka nekog enzima ili sta vec. Nisam proucavao ishranu zivotinja, ali znam da su psi i macke mesojedi. E sad, da li oni mogu da funkcionisu na biljnoj hrani? Po logici, trebalo bi da mogu jer meso predstavlja preradjene biljke. Ali kazem, nisam to proucavao. Clab Ivan Vukosav je ovde naveo primer psa koji jede samo biljnu hranu i odlicnog je zdravlja. To izgleda logicno. Drugo pitanje koje me interesuje, da li se biljnom ishranom mogu prevazici neke od nasledne bolesti, ili makar ublaziti (sad lupam) tipa epilesije ili nekog drugog mozdanog oboljenja!?. Naravno. Zdravom i ishranom i zdravim nacinom zivota se mogu skoro potpuno zanemariti lose nasledne sklonosti. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.01.2009 08:57 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 08:59
|
Stefan je napisao: Evo i jednog teoloskog pitanja, da li ce u nekom trenutku Bog jasno staviti do znanja da on postoji i na taj nacin naterati ljude da se jasno opredele, ovo pitam vise zbog onih ljudi koji kazu dok ga ne vidim ne verujem!!! Isus je za takve ljude rekao: "Njima i mrtvi iz grobiva da ustanu, nece verovati." Bog je vec sada svakom razumnom coveku stavio do znanja da On postoji, ali ljudi traze "znak", a ustvari time zele da kazu da nece Boga i traze izgovore za svoj sebican zivot u grehu. Sa takvima ne treba da razgovaras o religiji, osim ako te ne pitaju (i ako ne provociraju). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 09:00
|
Ivan Vukosav je napisao: Stefan je napisao: Imam jedno pitanje vezano na neki nacin za ishranu, ako je covekov sistem za varenje klasicni sistem kao kod biljojeda, da li bi to znacilo da recimo psi ili macke kod kojih je sistem za varenje nesto drugaciji, morali da jedu i meso (ovde ne uporedjujem ljude i zivotinje) vec se pitam, ako je dovoljno coveku da zadovolji svoje dnevne potrebe samo biljnom ishranom, da' l te iste potrebe mogu da zadovolje recimo i psi ako bi jeli samo povrce? (sa strane to sto oni ne zele to da jedu) I da li bi se kod pasa ili macaka takva vrsta ishrane dovela do nekih poboljsanja ukoliko je takva zvotinja bolesna ili bi dovelo do nedostatka nekog enzima ili sta vec. Ja samo mogu dati jedan primjer - imam prijatelja koji je vegetarijanac i koji ima psa vegetarijanca. Taj pas jedva ceka da pojede kore od raznog povrca i voca, a krajnja poslastica mu je sami plod. Pas je jako zdrav i uživa u toj hrani... htio sam samo reći da je životinja kao i malo dijete - ono što ga naučiš da radi dok je manji to će nastaviti da radi dok poraste. On ne bi ni pomirisao mesnu hranu sada... Zbilja ne znam kakav je probavni takt psa ili mačke ali mogu sigurno posvjedočit da taj pas nema nikakvih problema, najmanje oko zdravlja. Hvala na primeru, logican je i dobar. |
|
|
kaotic |
Odgovorio 29.01.2009 09:04
|
Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 02.01.2009 15:25 Lokacija: zagreb |
Molio bih ako tko ima linkove emisija Na rubu znanosti sa Miroljubom da mi stavi linkove (negdje sam na nekom forumu bio naletio ali ne znam naći sad). Hvala |
|
|
anton |
Odgovorio 29.01.2009 09:54
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,koliko vidim iz Biblije,psi su smatrani za toliko prljave životinje da su u Izraelu samo tumarali kao lutalice i jeli što su stigli,uključujući i ljudske leševe.Dali je to razlog što ih nisu iskoristili za neke korisne stvari,npr. kao čuvare stada? Mačke se u Bibliji ne spominju nigdje.Pročitao sam negdje da je prema njima vladala posebna averzija zbog egipćanskih obreda u kojima je mačka bila božanstvo. Dali znate,možda,koliko u Srbiji koštaju gusle(ovdje u Hrvatskoj su jako skupe)? Zašto se za vrijeme 2.svj.rata veliki broj Židova na području Jugoslavije nije masovno ustao protiv pogroma kao što su to npr.na području tzv.NDH učinili Srbi i tako se ipak veći broj spasio.Dok su Židovi uglavnom pobijeni. |
|
|
kotor |
Odgovorio 29.01.2009 10:54
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Nije mi jasno u bibliji pise da ce trgovina cvetati pre drugog Hristovog dolaska,( Otkrovenje 18:3,11) i da ce se mnogi zaneti u svom bogastvu dok nepropadne sve pred sam dolazak,a sad imamo recesiju i sve se manje robe proizvodi i mnogi trgovci su u krizi? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 14:37
|
Milojko je napisao: Mozete li sad vec orijentaciono reci koliko ce kostati studiranje na vasem buducem fakulteu godisnje. Otprilike, cena osnovnih studija ce kostati oko 950 evra (ukupno za sve tri godine studiranja, a fakultet nece morati da se studira tri godine, nego i brze, onom brzinom kojom se polazu ispiti). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 14:41
|
anton je napisao: Miroljube,koliko vidim iz Biblije,psi su smatrani za toliko prljave životinje da su u Izraelu samo tumarali kao lutalice i jeli što su stigli,uključujući i ljudske leševe.Dali je to razlog što ih nisu iskoristili za neke korisne stvari,npr. kao čuvare stada? Psi su korisceni za korisne stvari, ali su psi lutalice koriscene kao simbol necega zlog. Mačke se u Bibliji ne spominju nigdje.Pročitao sam negdje da je prema njima vladala posebna averzija zbog egipćanskih obreda u kojima je mačka bila božanstvo. Da je bilo potrebno da se macke spomenu, one bi bile spomenute. To sto nisu spomenute ne znaci da su macke pojam za nesto lose. Dali znate,možda,koliko u Srbiji koštaju gusle(ovdje u Hrvatskoj su jako skupe)? Mogu da se kupe od sto evra pa na gore. Zašto se za vrijeme 2.svj.rata veliki broj Židova na području Jugoslavije nije masovno ustao protiv pogroma kao što su to npr.na području tzv.NDH učinili Srbi i tako se ipak veći broj spasio.Dok su Židovi uglavnom pobijeni. Jevreji su ziveli po gradovima i kao takvi su bili pasivni i isli su kao ovce na klanje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 14:42
|
Kotor je napisao: Nije mi jasno u bibliji pise da ce trgovina cvetati pre drugog Hristovog dolaska,( Otkrovenje 18:3,11) i da ce se mnogi zaneti u svom bogastvu dok nepropadne sve pred sam dolazak,a sad imamo recesiju i sve se manje robe proizvodi i mnogi trgovci su u krizi? To sto je recesija ne znaci da se ljudi ne bave trgovinom i da ne misle samo o novcu. Trgovina i novac su smisao zivota za skoro sve ljude na planeti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 14:43
|
markoni1 je napisao: Hteo bih da vam dam jednu informaciju. Radi se o radnjama o kojima je Miroljub ovde vec govorio, a ja sam cekao da vidim da li ce predmetni dogadjaj biti i medijski ispracen, ali izgleda da postoji zavera cutanja. Naime, krajem prosle nedelje u Velikoj Plani je dosao jedan dzip ispred osnovne skole, i "cike" su pitale decu da li neko zna put do jednog dela grada, i nazalost javilo se jedno dete da zna put, uslo u dzip i bilo kidnapovano. Bas tuzno. Nisam cuo za taj dogadjaj. Jel negde objavljena ta vest? Ako jeste, stavi link. |
|
|
Henduin |
Odgovorio 29.01.2009 16:33
|
Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 19.01.2009 12:44 Lokacija: Nepoznata |
Danas su nam u školi besplatno delili knjige pod nazivom"Evropski dnevnik" - cilj je u tome da deca što bolje upoznaju Evropu.To je neverovatno koliko hoće i na nas mlade da utiču tom njihovom Evropskom unijom, a što je najgore deca to prihvataju. Ali ima jedna dobra strana sto su nam dali tu knjigu sada ću manje da trošim novine za potpalu šporeta |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 29.01.2009 17:08
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Nezapamćene vrućine u Australiji http://www.cafemo...news=61687 Nevrijeme u SAD odnijelo 23 života http://www.cafemo...news=61665 Jesu li ovo posledice globalnog otopljavanja? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 18:19
|
Mladen M je napisao: Nezapamćene vrućine u Australiji http://www.cafemo...news=61687 Nevrijeme u SAD odnijelo 23 života http://www.cafemo...news=61665 Jesu li ovo posledice globalnog otopljavanja? Ima tu svega, i globalnog zagrevanja, i Bozjeg mesanja. U Australiji su se pre par godina organizovale olimpijske igre homoseksualaca, a na otvaranju je bilo 42.000 "ljudi" na stadionu. A u Americi i da ne govorimo sta se radi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 22:00
|
Bozidar Perisic je napisao: Cujem da si bio adventist a sad nisi.ja sam gledao tvoja predavanja problematika i nauka o smrti i mislim da super pricas.u cemu se ti neslazes sa adventizmom?ako nije tajna.......... Lose si cuo, nisam nikada bio adventista. Nekada sam cesce drzao predavanja u raznim protestanskim crkvama, pa su me razne crkve svojatale da sam "njihov". Danas me skoro niko od protestanata ne poziva da kod njih drzim predavanja jer su shvatili da ljude koje privuku u crkvu reklamirajuci moje predavanje ne mogu da zadrze, posto ljudi traze kontakt sa mnom, a ja im nikako ne sugerisem da ostanu u toj crkvi, i sto im se narocito ne svidja je to sto mnogi njihovi vernici napustaju svoje crkve nakon razgovora sa mnom. Sto se tice konkretno adventizma, sa njim se ne slazem jer je liberalan kao i svi drugi protestanski pokreti, a to znaci da stvaranje dobrih ljudi nije glavni cilj i misija crkve, nego pokusaj okupljanja sto veceg broja ljudi u crkvu po svaku cenu, ukljucujuci i komromise sa grehom, koji postaju sve veci i veci. Posto se javljas iz Marusevca, a to je centar adventisticke skole i fakulteta u Hrvatskoj, onda odlicno znas kakav se nemoral dopusta u toj skoli (i fakultetu). Odlicno znas kako su mladi neozbiljni, kako ulaze u predbracne odnose, kakve neozbiljne razgovore vode, kakve viceve pricaju (o Bogu), a takvo je stanje jer su profesori i pastori takvi - liberalni, neozbiljni i zeljni da se nikome ne zamere da ne bi izgubili posao. U adventistickoj crkvi je uvedena demokratija, glasanjem se donose odluke, bas kao i u svim neznabozackim sredinama, zene mogu da studiraju teologiju i da budu clanovi crkvenog odbora (kao i u drugim protestanskim crkvama), a svi pastori i vernici gledaju da sto pre dodju u gradove, da decu salju u najsekularnije skole, i onda ne treba da cudi da su deca pastora najnemoralnija u crkvi (uglavnom), i da daju los primer ostaloj deci i vernicima (takav je slucaj i u drugim protestanskim crkvama). Takodje, adventisti insistiraju na nekim perifernim teoloskim pitanjima kao sto su dan od odmora, obred pranja nogu i obred vecere Gospodnje, i slicno, a ne na osnovnim stvarima, a to su jaka porodica, puno dece, osposobljenost za zdrav zivot u prirodi, zivot po Mojsijevom zakonu (koji je Isus licno dao Mojsiju) i slicno. U adventizmu se navodno drze 10 Bozjih zapovesti, a ne znaju da su tih 10 zapovesti ustvari jedan sazetak svih zapovesti koje je Bog dao preko Mojsija. Zato ne treba da cudi sto je kod adventista porodica slaba, sto su zene komandanti u kuci, sto imaju malo dece i sto su deca sekularna, sto ne zive u prirodi, i sto umiru od istih onih bolesti od kojih umiru i neznabosci (rak debelog creva, bolesti srca i krvnih sudova i slicno). Evo, javili su mi pre neki dan iz Kalifornije da jedan od najpoznatijih adventistickih teologa, Dr Samuel Bakioki, umire od raka debelog creva. Znas ko umire od te vrste raka? Samo onaj koji krka i zdere, koji tamani meso i hedonise se. Ja sam video tog coveka i znam kako je debeo, i kako voli da se hedonise. Ono sto je jos strasnije u celom slucaju, jeste da na adventisckoj Loma Linda bolnici (u Kaliforniji), koja je jedna od najvecih i najskupljih u Americi, adventisticki lekari lece rak hemoterapijom, zracenjem i na slicne nacine, a i druge bolesti tretiraju na potpuno sekularan i nezdrav nacin, sto znaci da su potpuno odbacili zdravstvene principe lecenja koji su dati u Bibliji. Secam se kada je jedan adventisticki pastor prisustvovao mom predavanju u Kaliforniji i zvao me da posetim jednog adventistickog pastora u Loma Linda bolnici koji je bolovao od raka. Cuo je kako su se neki ljudi izlecili preko mene od raka i hteo je da pomogne svom kolegi. Ja sam posao sa njim u posetu tom coveku (bio je mlad, oko 40 godina). Nije bilo sanse da mu se bilo sta objasni. Ma kakva Biblija i dokazi. Njemu su dolazili njegove "sestre" iz crkve, medicinske sestre, da mu daju otrov - hemoterapiju. Ja sam bio zgranut. Ja mislim da se Dr Kelog, koji je osnovao Loma Linda bolnicu i koji se isticao lecenjem ljudi prirodnim metodama, okrece u grobu zbog onoga sto se radi na Loma Linda bolnici. I da ne pricam dalje, jer bih mogao jos mnogo toga da kazem negativnog, a zelim da se bavim onim sto je pozitivno. Ja imam neke prijatelje koji su clanovi adventisticke crkve, i nekih drugih protestanskih crkava, i njima ne smeta to sta ja mislim. Oni se uglavnom slazu sa mnom, ali smatraju da ipak treba biti clan i deo neke crkve. Dakle, ti i ja mozemo da se ne slazemo oko nekih pitanja, ali ako postoji tendencija ka pozitivnom, onda mozemo da razgovaramo. Nisam imao nameru da te uvredim, nego samo da ti odgovorim na pitanje. Ja volim sve protestante, ali ne volim njihov koncept zivota. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 30.01.2009 08:14 |
|
|
legends |
Odgovorio 29.01.2009 22:43
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 26.01.2009 23:12 Lokacija: Nova Pazova |
Vec izvesno vreme sam registrovan clan ovog sajta i uglavnov sam citao samo komentare, ali neko je napisao post o nestalom detetu u Velikoj Plani a i postoje vec neke diskusije na temu nestanka ljudi u svrhu obreda.Ja bih izneo moje iskustvo,posto sam ja iz Nove Pazove, da je prosle godine misticno nestao veliki broj gradjana Nove Pazove i okoline, cak je jedno vreme na centru Pazove bila istaknuta lista nestalih osoba (cak negde oko 25 do 30 osoba) medju kojima je bilo i dece.Postavicu neke primere http://www.elitem.../t282543-0 http://arhiva.kur...2007.shtml Polako ali sigurno i nas zahvata bolest okultizam i satanizam Usput postavio bih pitanje gospodinu Petrovicu.Zanima me vase misljenje o prorocima koji su postojali relativno skoro,recimo Tarabici.Vase misljenje o njima(izvinjavam se ako je pitanje mozda bilo posto nema mogucnost pretrage po postovima) Izmenio/la legends na 29.01.2009 22:45 |
|
|
lovepower |
Odgovorio 29.01.2009 23:04
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 19.01.2009 15:08 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: [quote]Stefan je napisao: Imam jedno pitanje vezano na neki nacin za ishranu, ako je covekov sistem za varenje klasicni sistem kao kod biljojeda, da li bi to znacilo da recimo psi ili macke kod kojih je sistem za varenje nesto drugaciji, morali da jedu i meso (ovde ne uporedjujem ljude i zivotinje) vec se pitam, ako je dovoljno coveku da zadovolji svoje dnevne potrebe samo biljnom ishranom, da' l te iste potrebe mogu da zadovolje recimo i psi ako bi jeli samo povrce? (sa strane to sto oni ne zele to da jedu) I da li bi se kod pasa ili macaka takva vrsta ishrane dovela do nekih poboljsanja ukoliko je takva zvotinja bolesna ili bi dovelo do nedostatka nekog enzima ili sta vec. Nisam proucavao ishranu zivotinja, ali znam da su psi i macke mesojedi. E sad, da li oni mogu da funkcionisu na biljnoj hrani? Po logici, trebalo bi da mogu jer meso predstavlja preradjene biljke. Ali kazem, nisam to proucavao. Clab Ivan Vukosav je ovde naveo primer psa koji jede samo biljnu hranu i odlicnog je zdravlja. To izgleda logicno. Evo jos jednog primera koji vam je promakao(niste se setili) ,a nalazi se u knjizi ''Lecenje raka sirovom hranom''-Dr. Kristin Nolfi, na 42 stranici onog malog dzepnog izdanja ,pisac navodi njenog psa dobermena koji jede sirovo voce i povrce i koji odlicno izgleda za svoje godine...i kaze da ne smrdi toliko kao ostali keovi ) ima logike i to kako da spoznam i prepoznam.
Kako da umolim?,,.....kako da volim? .. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 23:11
|
legends je napisao: Vec izvesno vreme sam registrovan clan ovog sajta i uglavnov sam citao samo komentare, ali neko je napisao post o nestalom detetu u Velikoj Plani a i postoje vec neke diskusije na temu nestanka ljudi u svrhu obreda.Ja bih izneo moje iskustvo,posto sam ja iz Nove Pazove, da je prosle godine misticno nestao veliki broj gradjana Nove Pazove i okoline, cak je jedno vreme na centru Pazove bila istaknuta lista nestalih osoba (cak negde oko 25 do 30 osoba) medju kojima je bilo i dece.Postavicu neke primere http://www.elitem.../t282543-0 http://arhiva.kur...2007.shtml Polako ali sigurno i nas zahvata bolest okultizam i satanizam Mediji su pod kontrolom onih koji narucuju takve otmice, tako da ne treba da cudi sto se takve stvari ne objavljuju. Slicno je i u Americi i u drugim "naprednim" drzavama. Usput postavio bih pitanje gospodinu Petrovicu.Zanima me vase misljenje o prorocima koji su postojali relativno skoro,recimo Tarabici.Vase misljenje o njima(izvinjavam se ako je pitanje mozda bilo posto nema mogucnost pretrage po postovima) Tarabici su bili klasicni okultisti, seoski vracari. Oni su iznosili otrov po principu 20-30% lazi, a ostalo neka lako razumljiva istina do koje svako moze da dodje jednostavnim razmisljanjem. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.01.2009 23:12
|
lovepower je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: [quote]Stefan je napisao: Imam jedno pitanje vezano na neki nacin za ishranu, ako je covekov sistem za varenje klasicni sistem kao kod biljojeda, da li bi to znacilo da recimo psi ili macke kod kojih je sistem za varenje nesto drugaciji, morali da jedu i meso (ovde ne uporedjujem ljude i zivotinje) vec se pitam, ako je dovoljno coveku da zadovolji svoje dnevne potrebe samo biljnom ishranom, da' l te iste potrebe mogu da zadovolje recimo i psi ako bi jeli samo povrce? (sa strane to sto oni ne zele to da jedu) I da li bi se kod pasa ili macaka takva vrsta ishrane dovela do nekih poboljsanja ukoliko je takva zvotinja bolesna ili bi dovelo do nedostatka nekog enzima ili sta vec. Nisam proucavao ishranu zivotinja, ali znam da su psi i macke mesojedi. E sad, da li oni mogu da funkcionisu na biljnoj hrani? Po logici, trebalo bi da mogu jer meso predstavlja preradjene biljke. Ali kazem, nisam to proucavao. Clab Ivan Vukosav je ovde naveo primer psa koji jede samo biljnu hranu i odlicnog je zdravlja. To izgleda logicno. Evo jos jednog primera koji vam je promakao(niste se setili) ,a nalazi se u knjizi ''Lecenje raka sirovom hranom''-Dr. Kristin Nolfi, na 42 stranici onog malog dzepnog izdanja ,pisac navodi njenog psa dobermena koji jede sirovo voce i povrce i koji odlicno izgleda za svoje godine...i kaze da ne smrdi toliko kao ostali kerovi ) ima logike i to Hvala sto si me podsetio. |
|
Predji na forum: |