pocetak foruma
|
|
anton |
Odgovorio 26.01.2009 14:04
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,dali su svi oni napici koji su masovno reklamirani 80-tih godina po svim novinama i časopisima bivše Juge(Petar Čelik)bili štetni za zdravlje? Smatrate li kvizove znanja štetnim takmičenjem? Miroljube ,ja smatram da je karneval,koji je u mom kraju jako popularan ostatak poganskih,čak bih rekao satanističkih običaja.Maskiranje u rogata i ostala gadna stvorenja.Spaljivanje lutke u obliku čovjeka,a sve to popraćeno opijanjem,uz lozinku čini što želiš.No kada o tome popričam sa nekim kaže da su to običaji koje treba čuvati. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 14:04
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
lovepower je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: lovepower je napisao: Biblija-rec Bozija je pisana za svakoga? Tj prostom ,razmljivom porukom? Zasto onda postoji citava nauka teologija i rasprave na mnogim temama iz Knjige? I cesto se ljudi ne mogu sloziti oko nekih osnovnih teoloskih pitanja? Problem je greh, a odatle proizilaze brojni drugi problemi. Ljudi ne zele da prihvate jednostavnu poruku Biblije jer bi to znacilo da treba da menjaju svoje lose zivotne navike. Bog u Bibliji jasno kaze da je problem ovog sveta moralne prirode, a ljudi ne zele da zive moralno (da se menjaju). Zato su ljudi izmislili razna tumacenja Biblije koja ce odgovarati njihovim sebicnim zeljama. Posto je covek duhovno bice, i ima potrebu za duhovnoscu, pogresna tumacenja Biblije su postala veliki izvor profita, jer su osnovane brojne verske zajednice koje umiruju savest ljudima i uljuljkavaju ih da mogu da zive u grehu, a da ih Bog prihvata. Mnoge verske zajednice su pocele sa iskrenim namerama, ali su vremenom skrenule u materijalizam i dodvoravanje grehu. Mislim ovog puta na pravoslavnu veru. Mnogi znameniti velikani ,preci nasi su imali razlicita stanovista. Pa se promovisala jedna teologija,jedna prica u narodu.Oni su tu ubacivali sigurno i filozofiju,a sigurno i da je drevna filozofija(paganska) uticala na stavove... tipa o smrtnosti i besmtrnosti duse. Oni se nisu klali i ubijali zbog nekih nebitnih neslaganja u teologiji, jer su se slagali oko centralnih pitanja, a to je ocuvanje porodice, naroda i drzave. O stanju mrtvih mogu da razgovaraju prijatelji i braca, a neprijatelji ne mogu o nicemu da razgovaraju, jer ce sve biti povod za sukob. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 14:07
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
anton je napisao: Miroljube,dali su svi oni napici koji su masovno reklamirani 80-tih godina po svim novinama i časopisima bivše Juge(Petar Čelik)bili štetni za zdravlje? Ne znam na koje tacno napitke mislis, ali uglavnom, svi napici koji se reklamiraju i prodaju, a nisu cista voda, nisu zdravi. Smatrate li kvizove znanja štetnim takmičenjem? Ljudi treba da se takmice u cinjenju dobra jedni drugima, jer jedino tako mogu da budu srecni. Miroljube ,ja smatram da je karneval,koji je u mom kraju jako popularan ostatak poganskih,čak bih rekao satanističkih običaja.Maskiranje u rogata i ostala gadna stvorenja.Spaljivanje lutke u obliku čovjeka,a sve to popraćeno opijanjem,uz lozinku čini što želiš.No kada o tome popričam sa nekim kaže da su to običaji koje treba čuvati. Ljudi nemaju obicaj da cuvaju svoju decu i porodicu, nego imaju neke druge obicaje, i zato stradaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 14:10
|
Evo jednog lepog plesa iz mesijanske sinagoge: http://www.youtub...wKsD5DGqW4 |
|
|
Lines |
Odgovorio 26.01.2009 14:57
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 15.07.2008 21:08 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Lines je napisao: Postovanje! U Srbiji je pokrenuta akcija gde se gradjani pozivaju da budu donatori svojih organa tacnije da ih zavestaju kako bi posle smrti njihovi organi mogli nekome da produze zivot. Sta mislite o tome? Da li je to human postupak ili se nesto krije iza toga sto mi ne znamo s religijskog stanovista? Kada bi se uveli zakoni koji bi zabranili distribuciju otrova, i kada bi se narod edukovao po pitanju zdravlja, ne bismo imali bolesne ljude, pa ovakve akcije ne bi imale smisla. Mislim da je ova akcija slicna borbi protiv droge kada se na posterima ispusuju natpisi: "Stop drogi" i slicno. Dakle, to je prica za naivne, da ispadne kako u drzavi neko brine o zdravlju. Neozbiljno, kao i sve drugo. Potpuno ste u pravu da kada bi sve bilo kako treba ni ljudi ne bi bili bolesni. Ali,posto nije tako, da li je vadjenje organa iz umrlog religijski opravdano ukoliko ce oni spasti zivot nekom detetu... Hvala! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 15:32
|
Lines je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Lines je napisao: Postovanje! U Srbiji je pokrenuta akcija gde se gradjani pozivaju da budu donatori svojih organa tacnije da ih zavestaju kako bi posle smrti njihovi organi mogli nekome da produze zivot. Sta mislite o tome? Da li je to human postupak ili se nesto krije iza toga sto mi ne znamo s religijskog stanovista? Kada bi se uveli zakoni koji bi zabranili distribuciju otrova, i kada bi se narod edukovao po pitanju zdravlja, ne bismo imali bolesne ljude, pa ovakve akcije ne bi imale smisla. Mislim da je ova akcija slicna borbi protiv droge kada se na posterima ispusuju natpisi: "Stop drogi" i slicno. Dakle, to je prica za naivne, da ispadne kako u drzavi neko brine o zdravlju. Neozbiljno, kao i sve drugo. Potpuno ste u pravu da kada bi sve bilo kako treba ni ljudi ne bi bili bolesni. Ali,posto nije tako, da li je vadjenje organa iz umrlog religijski opravdano ukoliko ce oni spasti zivot nekom detetu... Hvala! Naravno da je opravdano. |
|
|
Kevin |
Odgovorio 26.01.2009 16:38
|
Član Odgovori: 65 Pristupio/la: 24.05.2008 23:31 Lokacija: Nepoznata |
http://rapidshare...z.wav.html Izaberete Free User i zatim sačekajte oko pola minuta da se pojavi link za download... Jedan predstavnik masonerije govori o tome kako je ogroman dio državne vlasti Francuske u masoneriji itd...Gotostavao je na nekoj televiziji ali sam snimio audio zapis |
|
|
nikola |
Odgovorio 26.01.2009 16:57
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Miroljub Petrovic je napisao: Evo jednog lepog plesa iz mesijanske sinagoge: http://www.youtub...wKsD5DGqW4 Kolko je ozbiljno da se u sinagogi plese. Cesto se pomenu protestanti u negativnom kontekstu sto prave koncerte u svojim hramovima da nebi crkva bila prazna. Lepo izgleda i svidja mi se sto Izraelci u folk muzici slave ime Bozje. Gledao sam klipove mesijanskih Jevreja, puno dece, jaka porodica i svi zajedno sviraju i pevaju, sto dobro inace izgleda i deci se ureze praznicna atmosvera, ali je mozda preterano uvoditi folkor u hramove, sta vi misite Izmenio/la nikola na 26.01.2009 16:58 |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 26.01.2009 17:20
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Profesore, iako ste dosta rekli u vezi sukoba medju Izraelom i Palestinom pitao bih jos sledece, Rekli ste da iza 'zavjese' stoje Evropa i Vatikan koji su na strani Palestine jel tako? vidio sam neke uzasne slike poginule Palestinske djece, i opet kad vidim to ne mogu da shvatim zasto su takve stvari potrebne? jedino logicno objasnjenje jeste da i na jednoj i drugoj strani Sotona je taj koji kolo vodi, jesam li u pravu? Dalje, taj rat vodi sekularna drzava Izrael jel tako? dakle religiozni Jevreji tesko da imaju veze sa odlukama njihove vlasti? Izmenio/la Mladen M na 26.01.2009 17:23 |
|
|
milos_va |
Odgovorio 26.01.2009 18:06
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 20.08.2008 10:38 Lokacija: Valjevo |
Miroljub Petrovic je napisao: Lines je napisao: Postovanje! U Srbiji je pokrenuta akcija gde se gradjani pozivaju da budu donatori svojih organa tacnije da ih zavestaju kako bi posle smrti njihovi organi mogli nekome da produze zivot. Sta mislite o tome? Da li je to human postupak ili se nesto krije iza toga sto mi ne znamo s religijskog stanovista? Kada bi se uveli zakoni koji bi zabranili distribuciju otrova, i kada bi se narod edukovao po pitanju zdravlja, ne bismo imali bolesne ljude, pa ovakve akcije ne bi imale smisla. Mislim da je ova akcija slicna borbi protiv droge kada se na posterima ispusuju natpisi: "Stop drogi" i slicno. Dakle, to je prica za naivne, da ispadne kako u drzavi neko brine o zdravlju. Neozbiljno, kao i sve drugo. Zašto se samo donatorstvo odnosi na zamenu bolesnih organa? Možda neko doživi saobraćajni udes i potrebno mu je zameniti bubreg ili šta god. Ja sam pristalica donorstva organa. |
|
|
nenad tosic |
Odgovorio 26.01.2009 18:09
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 16.12.2008 14:48 Lokacija: Nepoznata |
postovanje gospodine miroljube,svirate li gusle? niste mi odgovorili sta mislite o pesmi 'pogledaj dom svoj andjele' od riblje corbe. znam da nije u vezi sa temom,ali bih molio odgovore hvala |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 18:46
|
nikola je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Evo jednog lepog plesa iz mesijanske sinagoge: http://www.youtub...wKsD5DGqW4 Kolko je ozbiljno da se u sinagogi plese. Cesto se pomenu protestanti u negativnom kontekstu sto prave koncerte u svojim hramovima da nebi crkva bila prazna. Lepo izgleda i svidja mi se sto Izraelci u folk muzici slave ime Bozje. Gledao sam klipove mesijanskih Jevreja, puno dece, jaka porodica i svi zajedno sviraju i pevaju, sto dobro inace izgleda i deci se ureze praznicna atmosvera, ali je mozda preterano uvoditi folkor u hramove, sta vi misite Danasnje sinagoge nisu skupstine u kojima se donose drzavne odluke, kao sto je to nekada bilo. To su danas mesta okupljanja, ucenja, a ponekad i dostojanstvenog plesa ili pesme. Tu nema nista lose. Nije to padanje u trans kao kod nekih "hriscana". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 18:56
|
Mladen M je napisao: Profesore, iako ste dosta rekli u vezi sukoba medju Izraelom i Palestinom pitao bih jos sledece, Rekli ste da iza 'zavjese' stoje Evropa i Vatikan koji su na strani Palestine jel tako? vidio sam neke uzasne slike poginule Palestinske djece, i opet kad vidim to ne mogu da shvatim zasto su takve stvari potrebne? jedino logicno objasnjenje jeste da i na jednoj i drugoj strani Sotona je taj koji kolo vodi, jesam li u pravu? Dalje, taj rat vodi sekularna drzava Izrael jel tako? dakle religiozni Jevreji tesko da imaju veze sa odlukama njihove vlasti? Sigurno da je zalosno to sto deca stradaju. Ali odgovornost za njihovo stradanje snose njihovi ocevi koji skupe decu u skolu ili bolnicu, a onda odatle pocnu da pucaju i ispaljuju rakete na Izrael. Njihovi roditelji to svesno rade jer su ih evropljani tako naucili, da bi nakon izraelske reakcije, svi svetski mediji zagraktali kao divlje i gladne zveri protiv Izraela. Kada si video u medijima slike poginulih Izraelaca? A pre rekacije Izraela svakoga dana je na Izrael ispaljivano izmedju 80 i 90 raketa. Kada bi se iz neke kuce pucalo na tvog oca ili brata, ili na tvoju zenu i decu, da li bi se ti pitao: "Ima li dece u toj kuci odakle se puca na moje najmilije?" ili bi odmah celu kucu digao u vazduh? To je ista strategija koja je primenjivana u Bosni. Oko 75.000 Muslimana je Alija Izmetbegovic zrtvovao u Bosni da bi bio predsednik okupirane drzave, jer da nije provocirao Srbe i cinio najstrasnije zlocine, ovi nikada ne bi uzvratili, a tek kad su uzvratili svetska satanska masinerija (medijska i vojna) je mogla da se umesa. Isti scenario se sprema i Izraelu, samo sto ce Izraelci, na osnovu biblijskih prorocanstava, da se okrenu Bogu, pa ce Bog da se obracuna sa njihovim (i svojim) neprijateljima, a mi cemo verovatno da postanemo evropljani i onda ce svi anti-evropljani da se pobiju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 19:01
|
milos_va je napisao: Zašto se samo donatorstvo odnosi na zamenu bolesnih organa? Možda neko doživi saobraćajni udes i potrebno mu je zameniti bubreg ili šta god. Ja sam pristalica donorstva organa. Generalno si u pravu, ali kada bi se uveli zakoni da onaj ko izazove udes placa lecenje i ostetu, a ako izazove smrt ide pod mac, budi siguran da bi svi vozili pazljivo i da ne bi bilo udesa, pa onda ni potrebe za presadjivanjem organa. Danas je uveden stari koncept "oprostajnica" - platis unapred za svoje grehe (osiguranje) i onda mozes da radis sta hoces. Ne treba onda da cude tolike saobracajne nesrece i pogibije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 19:03
|
nenad tosic je napisao: postovanje gospodine miroljube,svirate li gusle? niste mi odgovorili sta mislite o pesmi 'pogledaj dom svoj andjele' od riblje corbe. znam da nije u vezi sa temom,ali bih molio odgovore hvala Sviram gusle, a gore navedenu "grupu" ne slusam. |
|
|
Obilic |
Odgovorio 26.01.2009 20:18
|
Član Odgovori: 109 Pristupio/la: 12.08.2008 14:59 Lokacija: Beograd |
Zasto je Bog ubio dva Judina sina? Ne pise sta je prvi ucinio, a drugi bas i nije napravio toliko strasan greh da zasluzi smrt? |
|
|
tovel |
Odgovorio 26.01.2009 22:19
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic: ...pa ce Bog da se obracuna sa njihovim (i svojim) neprijateljima, a mi cemo verovatno da postanemo evropljani i onda ce svi anti-evropljani da se pobiju. Ne treba biti zabrinut oko pitanja ulaska u EU u formalno-pravnom kontekstu dakle necemo nikada formalno postati clan EU o tome govore ozbiljni analiticari iz Nove srpske politicke misli (NSPM). Poznato je i ono pismo koje cirkulise internetom u kojem se pominje da Srbija mora trajno da bude izmestena iz evropskog razvoja i smestena u tzv prosireni Bliski istok (iako doduse i Grcka i Bugarska po tom konceptu spadaju u taj "milje" mada jesu clanice EU). U tom smislu nema bojazni,to sto mi (neki,vecina reklo bi se) idemo "mecki na rupu" i to sto Beogradski politicki sljam i diletanti sa svima onima koji ih podrzavaju samoinicijativno i jednostrano primenjuju SSP i uvlace se u zadnjicu "Briselskog monstruma" i to sto pokusavaju da svim sredstvima Srbe ubede da je Evropa jedina alternativa i da sve ostale prikazu kao ludake jer toboze nece da idu uz moderne evropske tokove to je vec drugo pitanje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 22:29
|
Obilic je napisao: Zasto je Bog ubio dva Judina sina? Ne pise sta je prvi ucinio, a drugi bas i nije napravio toliko strasan greh da zasluzi smrt? Po tvojim liberalnim kriterijumima to je tako, ali kada budes citao Bozje zapovesti u Mojsijevim knjigama, onda ces razumeti zasto se to desilo. Majka te dvojice sinova je bila paganka, i to od onih najgorih pagana, iz Hanana, tako da ne treba da cudi sto su ta deca bila neposlusna i nevaljala, a kasnije su takvi bili i kao odrasli ljudi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 22:33
|
tovel je napisao: Miroljub Petrovic: ...pa ce Bog da se obracuna sa njihovim (i svojim) neprijateljima, a mi cemo verovatno da postanemo evropljani i onda ce svi anti-evropljani da se pobiju. Ne treba biti zabrinut oko pitanja ulaska u EU u formalno-pravnom kontekstu dakle necemo nikada formalno postati clan EU o tome govore ozbiljni analiticari iz Nove srpske politicke misli (NSPM). E, ako ti "ozbiljni analiticari" tako kazu, onda to mora da je tako (kad bismo se salili). Poznato je i ono pismo koje cirkulise internetom u kojem se pominje da Srbija mora trajno da bude izmestena iz evropskog razvoja i smestena u tzv prosireni Bliski istok (iako doduse i Grcka i Bugarska po tom konceptu spadaju u taj "milje" mada jesu clanice EU). U tom smislu nema bojazni,to sto mi (neki,vecina reklo bi se) idemo "mecki na rupu" i to sto Beogradski politicki sljam i diletanti sa svima onima koji ih podrzavaju samoinicijativno i jednostrano primenjuju SSP i uvlace se u zadnjicu "Briselskog monstruma" i to sto pokusavaju da svim sredstvima Srbe ubede da je Evropa jedina alternativa i da sve ostale prikazu kao ludake jer toboze nece da idu uz moderne evropske tokove to je vec drugo pitanje. Idemo mi u EU brzinom svetlosti, ali najmanje lose u svemu je sto cemo zvanicno postati clanovi EU, a najgore je sto cemo uvesti sve njihove zakone i doziveti potpuni duhovni genocid, kao i ostali neznabozacki narodi EU. |
|
|
Drazen |
Odgovorio 26.01.2009 22:35
|
Član Odgovori: 29 Pristupio/la: 11.06.2008 21:30 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljube i svi ostali, Miroljube, danas sam napravio obrok po uzoru na jelo iz "Kuvar Sudnjeg dana", i ono sto mi je bilo jako neobicno je to da sam nakon minimalne porcije osjetio sitost, iako nisam koristio zitarice u mom jelu (a koje navodno dovode do sitosti). Da li samo zitarice dovode brzo do sitosti ili i neki sastojak u povrcu? Ako voce i povrce ne bi trebalo da se uzimaju tokom jednog obroka, da li to iskljucuje desert na kraju glavnog jela? Da li bi slatko trebalo uzimati samo kao jedan zaseban obrok? Pozdrav! Izmenio/la Drazen na 26.01.2009 22:36 |
|
Predji na forum: |