pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.01.2009 14:55
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Henduin je napisao: I da lis čitao knjigu "Kroz tamnički prozor" od Vladike Nilokalaja - da vidiš šta čovek kaže za Evropu. Citao sam. To je najbolja kritika Ervope koju sam citao. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.01.2009 14:57
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Papa Benedikt je nedavno rehabilitovao biskupe koji se narocito isticu mrznjom prema Jevrejima. Dakle, otvoreno se priprema put za vracanje na stanje pred 2. svetski rat. Evo vesti: http://www.vijest...?id=293865 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.01.2009 15:00
|
cicy je napisao: Miroljube, kojeje tvoje mišljenje o 9/11 Postoji odlican video o tome koji objasnjava kakva je to bila namestaljka, zove se Loose Change ili tako nekako. |
|
|
Henduin |
Odgovorio 25.01.2009 17:20
|
Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 19.01.2009 12:44 Lokacija: Nepoznata |
da li imaš u elektronskom obliku knjigu "Biblijska proročanstva" |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.01.2009 18:08
|
Henduin je napisao: da li imaš u elektronskom obliku knjigu "Biblijska proročanstva" Ima je negde, pa kad je nadjem postavicu je. |
|
|
dreamer_30 |
Odgovorio 25.01.2009 20:05
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 24.06.2008 19:44 Lokacija: Nepoznata |
Cesto se u starom zavjetu kaze za neke careve da su sve radili sto je po volji Gospoda,ali visine u Izrailju ne bjese oborene.Tek ih Josija obori,jer one gnjeve Gospoda. Sta su visine? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.01.2009 21:52
|
dreamer_30 je napisao: Cesto se u starom zavjetu kaze za neke careve da su sve radili sto je po volji Gospoda,ali visine u Izrailju ne bjese oborene.Tek ih Josija obori,jer one gnjeve Gospoda. Sta su visine? Koliko mi je poznato, obicno su ljudi na vrhovima brda (visinama) kadili svojim laznim bogovima, a nekada i prinosili zrtve. Izgleda da su ti carevi ukinuli obozavanje demona, ali nisu razvalili ta "svetilista" na visinama. |
|
|
Nektarije |
Odgovorio 25.01.2009 23:03
|
Član Odgovori: 40 Pristupio/la: 19.12.2008 18:58 Lokacija: Nepoznata |
Ej Miroljube cuo sam da Toni Radic treba da gostuje na Tv Kosavi,jel znas kad,sta?!
U pocetku bese Rec, i Rec bese u Boga, i Rec bese Bog.
|
|
|
lovepower |
Odgovorio 26.01.2009 01:57
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 19.01.2009 15:08 Lokacija: Nepoznata |
Biblija-rec Bozija je pisana za svakoga? Tj prostom ,razmljivom porukom? Zasto onda postoji citava nauka teologija i rasprave na mnogim temama iz Knjige? I cesto se ljudi ne mogu sloziti oko nekih osnovnih teoloskih pitanja? kako da spoznam i prepoznam.
Kako da umolim?,,.....kako da volim? .. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 08:06
|
Nektarije je napisao: Ej Miroljube cuo sam da Toni Radic treba da gostuje na Tv Kosavi,jel znas kad,sta?! Ne znam tacno, ali rekao mi je da treba da bude svakog radnog dana od 18.30 - 18.55. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 08:12
|
lovepower je napisao: Biblija-rec Bozija je pisana za svakoga? Tj prostom ,razmljivom porukom? Zasto onda postoji citava nauka teologija i rasprave na mnogim temama iz Knjige? I cesto se ljudi ne mogu sloziti oko nekih osnovnih teoloskih pitanja? Problem je greh, a odatle proizilaze brojni drugi problemi. Ljudi ne zele da prihvate jednostavnu poruku Biblije jer bi to znacilo da treba da menjaju svoje lose zivotne navike. Bog u Bibliji jasno kaze da je problem ovog sveta moralne prirode, a ljudi ne zele da zive moralno (da se menjaju). Zato su ljudi izmislili razna tumacenja Biblije koja ce odgovarati njihovim sebicnim zeljama. Posto je covek duhovno bice, i ima potrebu za duhovnoscu, pogresna tumacenja Biblije su postala veliki izvor profita, jer su osnovane brojne verske zajednice koje umiruju savest ljudima i uljuljkavaju ih da mogu da zive u grehu, a da ih Bog prihvata. Mnoge verske zajednice su pocele sa iskrenim namerama, ali su vremenom skrenule u materijalizam i dodvoravanje grehu. |
|
|
radnik |
Odgovorio 26.01.2009 12:12
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 26.01.2009 12:06 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, ja sam zaposlen kod privatnika koji radi svih sedam dana u nedelji, tokom cele godine. Ponedeljkom mi je slobodan dan, i taj dan ja ne radim nista u skladu sa Bozijom naredbom - 6 dana radi, a sedmi dan se odmaraj. Da li na taj nacin mogu da ispunjavam ovu Boziju zapovest, i koji ti dan u sedmici posvecujes Bogu za odmor? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 12:29
|
radnik je napisao: Miroljube, ja sam zaposlen kod privatnika koji radi svih sedam dana u nedelji, tokom cele godine. Ponedeljkom mi je slobodan dan, i taj dan ja ne radim nista u skladu sa Bozijom naredbom - 6 dana radi, a sedmi dan se odmaraj. Da li na taj nacin mogu da ispunjavam ovu Boziju zapovest, i koji ti dan u sedmici posvecujes Bogu za odmor? Pitanje praznika nije centralno pitanje u teologiji. U tvom slucaju, vaznije je da zadrzis posao i da imas sta da jedes, i da mozes da izdrzavas porodicu, nego da trazis od gazde da ne radis, kad ti mislis da treba da ne radis. Trebao bi da radis na tome da imas svoj privatni biznis, pa onda neces zavisiti od drugih, a moci ces i da praznujes kad smatras da treba. Ja praznujem sve praznike navedene u 3. Mojsijevoj 23, ali ponavljam, praznici nisu centralno pitanje u teologiji. Postoje neki koji insistiraju na praznicima (ukljucujuci i sedmicni dan od odmora), a ja insistiram na one tri stvari na kojima su apostoli insistirali: duhovno zdravlje, fizicko zdravlje i posvecenje pravom Bogu (sklanjanje od 3 stvari: kurvarstva, jedenja crkotina i idolopoklonstva). |
|
|
Filip A |
Odgovorio 26.01.2009 12:41
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 05.10.2008 19:51 Lokacija: Nepoznata |
Da li je Isus rekao da se nakon Jovana carstvo Bozije propoveda jevandjeljem (Luka 16,16)? |
|
|
Lines |
Odgovorio 26.01.2009 12:45
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 15.07.2008 21:08 Lokacija: Nepoznata |
Postovanje! U Srbiji je pokrenuta akcija gde se gradjani pozivaju da budu donatori svojih organa tacnije da ih zavestaju kako bi posle smrti njihovi organi mogli nekome da produze zivot. Sta mislite o tome? Da li je to human postupak ili se nesto krije iza toga sto mi ne znamo s religijskog stanovista? |
|
|
xxx |
Odgovorio 26.01.2009 12:46
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 30.12.2008 09:49 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Ja praznujem sve praznike navedene u 3. Mojsijevoj 23, ali ponavljam, praznici nisu centralno pitanje u teologiji. Postoje neki koji insistiraju na praznicima (ukljucujuci i sedmicni dan od odmora), a ja insistiram na one tri stvari na kojima su apostoli insistirali: duhovno zdravlje, fizicko zdravlje i posvecenje pravom Bogu (sklanjanje od 3 stvari: kurvarstva, jedenja crkotina i idolopoklonstva). da li mislite ovo pod jedenje crkotina-meso žrtvovano idolima ili sve meso? Izmenio/la xxx na 26.01.2009 12:46 "Mudrost daje mudrome viÅ¡e moći, nego Å¡to je imaju u gradu desetorica samosilnika. "
|
|
|
lovepower |
Odgovorio 26.01.2009 13:17
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 19.01.2009 15:08 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: lovepower je napisao: Biblija-rec Bozija je pisana za svakoga? Tj prostom ,razmljivom porukom? Zasto onda postoji citava nauka teologija i rasprave na mnogim temama iz Knjige? I cesto se ljudi ne mogu sloziti oko nekih osnovnih teoloskih pitanja? Problem je greh, a odatle proizilaze brojni drugi problemi. Ljudi ne zele da prihvate jednostavnu poruku Biblije jer bi to znacilo da treba da menjaju svoje lose zivotne navike. Bog u Bibliji jasno kaze da je problem ovog sveta moralne prirode, a ljudi ne zele da zive moralno (da se menjaju). Zato su ljudi izmislili razna tumacenja Biblije koja ce odgovarati njihovim sebicnim zeljama. Posto je covek duhovno bice, i ima potrebu za duhovnoscu, pogresna tumacenja Biblije su postala veliki izvor profita, jer su osnovane brojne verske zajednice koje umiruju savest ljudima i uljuljkavaju ih da mogu da zive u grehu, a da ih Bog prihvata. Mnoge verske zajednice su pocele sa iskrenim namerama, ali su vremenom skrenule u materijalizam i dodvoravanje grehu. Mislim ovog puta na pravoslavnu veru. Mnogi znameniti velikani ,preci nasi su imali razlicita stanovista. Pa se promovisala jedna teologija,jedna prica u narodu.Oni su tu ubacivali sigurno i filozofiju,a sigurno i da je drevna filozofija(paganska) uticala na stavove... tipa o smrtnosti i besmtrnosti duse. To i dan danas ljudi tumace na razlicite nacine,mada mislim da vecina misli da je dusa besmrtna, a i tako se uce na fakultetima,bas iz razloga navedenog gore-kako su ucili i sad uce poznati/priznati teolozi .... Meni se cini kao da to povlaci sa sobom i neke posledice,to kad covek razmislja na taj nacin da je dusa besmrtna,onda se to razvodnjava u druge pogresne stavove i poglede.Mozda nije tako(ili nije toliko bitno to o dusi) nego se meni cini samo da to moze da ima los uticaj na dalje razmisljanje,shvatanja...? Gresim li? To mi je slicno kao sto mnogi tvrde-misle da postoji sudbina(uglavnom ne vernici) Razume se meni da dusa nije besmrtna,jer je tu Bog koji je to... kako da spoznam i prepoznam.
Kako da umolim?,,.....kako da volim? .. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 13:56
|
Filip A je napisao: Da li je Isus rekao da se nakon Jovana carstvo Bozije propoveda jevandjeljem (Luka 16,16)? Jevandjelje mogu da razumeju samo oni koji razumeju ono sto je bilo napisano pre Jevandjelja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 13:58
|
Lines je napisao: Postovanje! U Srbiji je pokrenuta akcija gde se gradjani pozivaju da budu donatori svojih organa tacnije da ih zavestaju kako bi posle smrti njihovi organi mogli nekome da produze zivot. Sta mislite o tome? Da li je to human postupak ili se nesto krije iza toga sto mi ne znamo s religijskog stanovista? Kada bi se uveli zakoni koji bi zabranili distribuciju otrova, i kada bi se narod edukovao po pitanju zdravlja, ne bismo imali bolesne ljude, pa ovakve akcije ne bi imale smisla. Mislim da je ova akcija slicna borbi protiv droge kada se na posterima ispusuju natpisi: "Stop drogi" i slicno. Dakle, to je prica za naivne, da ispadne kako u drzavi neko brine o zdravlju. Neozbiljno, kao i sve drugo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.01.2009 14:01
|
xxx je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Ja praznujem sve praznike navedene u 3. Mojsijevoj 23, ali ponavljam, praznici nisu centralno pitanje u teologiji. Postoje neki koji insistiraju na praznicima (ukljucujuci i sedmicni dan od odmora), a ja insistiram na one tri stvari na kojima su apostoli insistirali: duhovno zdravlje, fizicko zdravlje i posvecenje pravom Bogu (sklanjanje od 3 stvari: kurvarstva, jedenja crkotina i idolopoklonstva). da li mislite ovo pod jedenje crkotina-meso žrtvovano idolima ili sve meso? Mislim na sve sto je nezdravo i neprirodno, a tada je glavni izvor nezdrave ishrane bilo meso crkotina. Dakle, nije probem jesti meso u malim kolicinama (do 10% ishrane), problem je kada je to meso nezdravo, a danas je jako tesko naci zdravo meso (jedino mozda na nekom selu). Naravno, najbolje je kada je covek skroz na biljnoj ishrani. |
|
Predji na forum: |