pocetak foruma
|
|
Petar |
Odgovorio 22.03.2008 19:43
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Pa to nije bas sasvim jasno kako demon i kada moze napasti coveka. Ja sam cak procitao u knjizi "Masonski i okultni simboli" da je napad demona moguc cak i kada neko probusi usi (radi mindjusa). Da li ste vi bas sigurni da demon napada samo one koji zagaze u greh? Ako sam dobro shvatio, prava borba izmedju dobra i zla ne odvija se spolja, ne medju ljudima, vec u samom coveku. Popriste bitke je nas um! Mi smo stalno pod napadom, stalno u ratu, stalno napadnuti od demona. Demon radi o glavi i nekome ko je sasvim pobozan, ili mislite da to nije moguce? Sta je to sa tim seksom? Ne moze uopste pre braka, cak ni u vezi koja ce izvesno postati brak? |
|
|
Petar |
Odgovorio 22.03.2008 19:44
|
Gde su andjeli? Gde oni borave tacno? Kuda se krecu? Mogu li se oni prizivati kao i demoni (naravno bez onih perverznih rituala)? |
|
|
Petar |
Odgovorio 22.03.2008 19:46
|
Sta znaci rece apostola Pavla: "Kada sam slab onda sam silan?" Molim vas nemojte odgovarati u jednoj recenici. |
|
|
Petar |
Odgovorio 22.03.2008 19:51
|
Bio sam evo nekoliko dana u vojsci pa sam dobio vikend posle zakletve. Mogu vam reci da je za 90% ljudi tamo sex jedina tema za razgovor. Ustvari to nije razgovor o sexu, to je nesto strasno. Naravno ne usudjujem se da ponovim nista od toga ovde, mozete pretpostaviti o kakvim se gadostima radi. Slusajuci to, skoro da sam opet dobio svoj napad panike! Ovaj greh kurvarstva je mozda najstrasniji i najrasprostranjeniji od svih, da li vi mislite tako? Ili ga ipak sije srebroljublje? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 21:02
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bokiva je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Moguce. Ja verujem da postoje. Moguce al to su demoni a ne neki vanzemaljci,sam si rekao u svom predavanju o tome da su to duhovi pakosti na nebu. Peta mojsijeva 4.19 I da ne bi podigavsi oci svoje k nebu i videvsi sunce i mesec i zvezde,svu vojsku nebesku,prevario se i klanjao im se i sluzio im,jer ih gospod Bog dade svim narodima pod celim nebom. Ko kaze da su demoni? Ja u predavanju nisam rekao da na nebu postoje samo "duhovi pakosti". Dve trecine andjela su na Bozjoj strani, a moguce je da postoje i bica slicna nama (zemljanima). A sto se tice idolopoklonstva, obozavanje bilo kod stvorenja kao Boga, ukljucujuci i dobre andjele, je idolopoklonstvo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 21:05
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Aca je napisao: Kad smo vec kod sporta i tako tih stvari, sta mislite o americkom rvanju, koje je postalo tako popularno, narocito kod dece? Nema tu sta da se misli. To je najgori satanizam u gladijatorstvu. Po tom "sportu" je nastao onaj odvratni film "Gladijator" (koji je dobio Oskara). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 21:07
|
alexandar je napisao: Miroljube, sta mislite o sudbini. Na nekoliko mesta u Starom Zavetu Bog kaze kako ce da se desi to i to, pa da ce otvrdnuti srce nekog cara, pa ce se dogoditi ono sto kaze preko proroka, pa su mnoga prorocanstva ispunjena, pa je i Juda uradio ono sto je Isus predvideo, i rekao svojim ucenicima, a sa druge strane kaze se da ne postoji sudbina i da svako ima slobodnu volju. Ako Gospod zna da ce se nesto dogoditi u dalekoj buducnosti, kako onda covek moze da ima slobodnu volju? Dogadja se upravo ono sto treba da se dogodi, dakle neko drugi odlucuje o ishodu dogadjaja. Bog tu govori o generalnom toku stvari, da ce zlo da se iskoreni, a da ce oni koji stanu na Njegovu strani biti sa Njim kroz celu vecnost, a da ce oni drugi nestati. U tom smislu postoji "sudbina" - vecni zivot ili vecna smrt, ali covek bira na koju ce stranu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 21:09
|
acomegas je napisao: Je li to znaci da između S.P. Crkve i Koptske nema razlike u sustini, Koliko mi je poznato do nesporazuma je doslo oko toga da li je Isus imao na sebi samo bozansku, ili i bozansku i ljudsku prirodu. a htio sam i to da vas pitam da li je to uredu da se ljudi na Filipinima porede sa Bogom i razapinju se na krst na Veliki petak? Meni to vise izgleda kao OKULTIZAM. Nisam znao za to. Ako je to tacno, onda su stvarno demonizovani. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 21:24
|
Perazdera je napisao: Koliko ja znam Novak je veran svojoj devojci sa kojom je u vezi najmanje dve godine. Da li je kurvarstvo ako imas seksualne odnose sa svojom devojkom, a nisi u braku sa njom? Naravno da je to kurvarstvo. Da li on ima neke obaveze prema toj devojci? Nema. On moze da je ostavi i da nikome ne odgovara. Pred Bogom postoji sest kategorija zena: (1) devojka (ona koja nije bila ni sa jednim muskarcem), (2) kurva (ona koja je imala odnose van braka, bilo predbracne ili vanbracne) (3) pustenica (ona koju je muz izbacio iz porodice jer je bila neposlusna. To su zene koje ne interesuje porodica i deca, nego koja hoce da bude musko i da prati modne trendove, karijeru i dr. Ovo kazem da ne ispadne da ju je muz oterao zato sto joj je zagoreo rucak). (4) silovana (devojka koja nije imala oca da brine o njoj) (5) udovica (zena kojoj je umro muz) (6) supruga (zena koja je kao devojka usla u brak i postuje rbacni zavet). Zajednica izmedju muskarca i zene ima kategoriju svetosti samo ako je Bog prisutan. Takva zajednica se zove "brak". Sve drugo je "gad pred Gospodom" i naziva se "kurvarstvo". Danas u Srbiji veoma malo devojki nisu imale seksualne odnose do svoje 18 godine. Ja znam za samo jednu koja i pored toga sto je "prelepa" jos uvek nije imala momka(uskoro ce da padne). Po mom misljenju 99% mladih su veliki kurvari, ali napomenuo bi da su muskarci nista naspram onog sto devojke rade. Danasnje devojke su samo slika muskaraca, one se priladodjavaju muskarcima. Kada bi muskarci bili pravi muskarci, devojke bi bile drugacije. Muskarci su krivi za sve, svidelo se to nekome ili ne. Cini mi se da je Njegos bio u pravu kad je rekao "Sve zene su k...e", a pitaju Njegosa: a tvoja majka? a Njegos odgovara "Pa i ona je zena!" Ne znam da je Njegos to izjavio. Gde je to izjavio, navedite. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 22:01
|
Konstantin je napisao: " Ko je medju vama bez greha neka prvi baci kamen" Znate sta profesore, ako je kazna za "kurvarstvo" mac, onda je 90% ljudi u ovoj zemlji trebalo da je mrtvo. Trebalo bi da su mrtve i one i njihovi ocevi, ali posto je Bog milostiv, onda ih Bog "trpi, jer ne zeli da niko pogine, nego da svi udju u pokajanje". A Djokovic ima stalnu devojku, dakle ne kurvu, Ha, ha, sta kazete, "stalna devojka". To mi lici na ono "prekid trudnoce". Dakle, abortus nije "klanje neduzne dece", nego "prekid trudnoce". Tako i ovo, nije kurva, nego "stalna devojka". A jel postoji i "nestalna devojka". Ha, ha, evo valjam se po patosu od smeha. ne devojku koja se ne daje za saku kikirikija, vec redovnu vezu, Ha. ha, kakve su ovo egzibicije, kakvo je ovo opravdavanje greha. Znaci, ona se "zaljubila" u njega zato sto je on lep, sarmantan, zna da svira gitaru pod prozorom, a ne zato sto ima pare i sto ga svi neznabosci tapsu po ramenu? Kako se nije zaljubila u nekog mladog svestenika? Ili u nekog taksistu? Pa zato sto je ne interesuje moral i religija, nego kes. ona jeste u grehu jer nije bracna, ali ako ona vodi braku, ako onad vodi deci, onda je u ocima Boga, po mom misljenju svakako ugodna. To vi mozete samo da mislite, a "misliti i cvece brati, nije isto". Verujem da covek zaista voli svoju devojku i da nema nameru da je "zavije u crno" kao sto kazete cesto. Samo vi verujte. Pogledajte kako zavrsavaju "veze" ovih "popularnih licnosti". Te veze propadaju i raspadaju se jer su zasnovane na sebicnosti i nemoralu. Naravno da Novaka ne treba obozavati, kao sto nikoga ne treba obozavati, ali ako vama Legija ima pozitivne tendencije, a Novak je kurvar i bezboznik onda sam ja gresnik koji ce da nestane zauvek zajedno sa Novakom Djokovicem, a Legija ce da zivi vecno, zaista pravicno. Ja nisam rekao da Novak nema pozitivne tendencije, i vase uporedjenje sa Legijom nije na mestu, jer sam ja o njima govorio u potpuno razlicitim kontekstima. Za mene je Legija deset kopalja iznad Novaka. Legija je uradio mnogo dobrih stvari za svoj narod, a Novak do sada nije uradio nista dobro, vec samo lose - popularizuje gladijatorstvo i materijalizam. Ako hocete da saznate pravu sliku savremenog tenisa, pitajte oca Jelene Dokic, on je dovoljno hrabar i iskren da to kaze. Sad najozbiljnije, Novak Djokovic je posle mora sljama i besprizornih nitkova koji su deci bili uzor u ovoj zemlji, licnost koja je pozitivna, koja uci decu da se radom, trudom, vrlinom i postenjem moze uspeti, Tako je, u ovom svetu se moze "uspeti" ako je osoba dovoljno destruktivna. Novak je jedan od najvecih svetskih gladijatora u tenisu i to se ceni u moralno posrnulom svetu. on drzi lekcije celom svetu za sta su Srbi sposobni, to nema veze sa tenisom, vec sa karakterom, za koji se slazem sa vama da je Bogu najbitniji. Jeste, i Ljuba Zemunac je pokazao svetu za sta su Srbi sposobni, ali to nema veze sa Bogom. Novak ce pokazati ko je i kakav je, pokazace da li ce ga slava i demoni koji su za nju vezani poraziti ili ce ih nadvladati i biti porodican covek. Ako pogledate zivote drugih svetskih tenisera, crna mu se sudbina pise. Hajde da vidimo da li ce on da bude izuzetak. Ali meni je drago da deca danas sve vise kupuju rekete umesto cigara, bas zbog Novaka Djokovica, to je njegova zasluga, sto svojim vrlinama pokazuje deci da im droga, cigare, alkohol i druge gadosti ne trebaju. Jel mislite da Novak ne uzima "vitamine" (stimulativna sredstva). Profesionalni sport unistava covekovo fizicko zdravlje i njegovu psihu, skoro isto kao i droga. Nemojte da raspravljamo koja je droga gora - heroin ili profesionalni sport. Pogledajte neku od emisija Ducija Simonovica pa cete videti sta je profesionalni sport. A najveca mana po vama mu je sto ima stalnu devojku koju voli i sa kojom bludno sagresi iz ljubavi i strasti.... To sto ima "stalnu devojku" (ha, ha) je najmanji njegov problem. Njegov problem je u tome sto je upao u jednu masinu koja melje coveka, a "stalna devojka" je samo deo te masine. ako je on negativac pozitivaca nema! Vidi se da niste citali Bibliju i da ne znate ko su bili Mojsije, Danilo, Ilija, Isus, Pavle i mnogi drugi velikani. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 22:03
|
Perazdera je napisao: U potpunosti se slazem sa Vama Konstantine. Mislim da prefesor malo preteruje za neke stvari. Dodao bi profesore da jako postujem Vas i Vas rad, ali mislim da ste malo fanaticni. To mi isto kazu skoro svi ljudi koji puse. A kad dobiju rak, onda me zovu i vicu: "Bili ste u pravu! Bili ste u pravu!" Ti si prijatelju mlad i ne znas sta je greh. Bolje da ne saznas, i zato nemoj sa Djavolom da sadis tikve. |
|
|
electronpn |
Odgovorio 22.03.2008 22:04
|
Član Odgovori: 160 Pristupio/la: 16.02.2008 13:45 Lokacija: Paracin |
Kada neko ostane bez supruznika, da li je greh ponovo se udati ili ozeniti, ili je bolje ziveti sam ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 22:06
|
bokiva je napisao: Sta mislis o onom starom obicaju da rodjaci jedne porodice biraju devojku ili momka za udaju i zenidbu,da je iz dobre kuce ,da su zdravi itd....? O tome sam pisao u mojoj knjizi "Tajna srecnog zivota". Sve se to danas gleda za pse, a za ljude se ne gleda. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 22:13
|
Mungos je napisao: Moje pitanje Miroljubu, zasto je ljudski mozak, znaci ne um, nego je mozak taj koji je kriv sto osjecamo te tjelesne privlacnosti, tako i toliko programiran pogresno po meni da se sablaznjujemo na tjelesne 'kvalitete'? To nema veze sa mozgom nego sa covekovim duhom, odnosno karakterom. Problem je u vaspitanju, odnosno zakonima koji vladaju u porodici i drzavi. Kada bi ljudi bili vaspitani prema Bozjim principima, oni ne bi osecali telesne privlacnosti, nego duhovne. Kada mladic trazi posao on ne gleda da li je zena poslodavac "telesno privlacna", nego da li ce da mu ponudi dobar posao. A kad se zeni, ne gleda da li je devojka pobozna i moralna, i da li je interesuju deca i porodica, nego da li je "dobar seksualni objekat". Pobozna zena se trudi da bude duhovno privlacna, a ne telesno, i zato se duhovne zene oblace "de-mode", nose siroke i duge haljine, kosulje i dzempere. One ne zele da ih muskarci posmatraju zbog njihovog tela. Naravno da postoji telesna privlacnost u bracnoj postelji, i nigde vise. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 22:16
|
bokiva je napisao: Ko je faraon izlaska Tutmos III? Nije Tutmos III, nego Amenhotep III (bivsi Tutmos IV). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 22:26
|
ALEX je napisao: PITANJE: POSTOJI LI PO VASEM MISLJENJU POZNATA LICNOST KOJA JE "KAKO TREBA", KOJA JE "PO ZAKONU"? NIKO NIJE SAVRSEN, TO NI NE PITAM, ALI IMA LI NEKO KO JE JEDNOSTAVNO DOBAR LIK (A DA JE POZNAT)? Dobri likovi se danas ne promovisu u medijima, nego se ocrnjuju. Po meni su dobri likovi, a poznati, Vladimir Dimitrijevic, publicista i veroucitelj iz Cacka, i Bosko Obradovic i Danilo Tvrdisic iz organizacije "Dveri Srpske". Eto, da navedem samo neke. Naravno, tu je i onaj razbijac iz Haga, ali on nije pobozan u biblijskom smislu, pa cesto napravi neki problem (podrzava PLO i sl.) |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 22:34
|
Petar je napisao: Pa to nije bas sasvim jasno kako demon i kada moze napasti coveka. Ja sam cak procitao u knjizi "Masonski i okultni simboli" da je napad demona moguc cak i kada neko probusi usi (radi mindjusa). Da li ste vi bas sigurni da demon napada samo one koji zagaze u greh? Njih opseda, a ostale samo napada. Ako sam dobro shvatio, prava borba izmedju dobra i zla ne odvija se spolja, ne medju ljudima, vec u samom coveku. Popriste bitke je nas um! Mi smo stalno pod napadom, stalno u ratu, stalno napadnuti od demona. Demon radi o glavi i nekome ko je sasvim pobozan, ili mislite da to nije moguce? Napad demona je i kada vas neko ocrnjuje iz cista mira. Sta je to sa tim seksom? Ne moze uopste pre braka, cak ni u vezi koja ce izvesno postati brak? Kako vi znate da ce postati brak? Jadni su to brakovi gde se mladic i devojka "zabavljaju" pre braka. Zar ne vidite kakvi su ti danasnji "brakovi"? Treba prijatelju da se dovodis u red, da naucis da radis neki posao, da imas svoju firmu, da procitas Bibliju i da budes pobozan, pa kad sve to postignes, onda da nadjes dobrog menadzera (navodadziju) koji ce da te posavetuje. Jel znas da nasi svestenici kad se zene moraju da imaju pismenu garanciju od svestenika buduce supruge da je ona spremna i sposobna za brak, inace nema nista od braka. E tako treba i ti da radis, a ne da kukas sto ne mozes da se kurvas. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 22:35
|
Petar je napisao: Gde su andjeli? Gde oni borave tacno? Kuda se krecu? Mogu li se oni prizivati kao i demoni (naravno bez onih perverznih rituala)? Andjeli prebivaju u svemiru. Mi prizivamo Boga, a Bog cesto salje andjele da nam pomognu. Jednog dana cemo videti kako su nam andjeli pomagali. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 22:40
|
Petar je napisao: Sta znaci rece apostola Pavla: "Kada sam slab onda sam silan?" Covek samo kada se oseca slabim priziva Boga u pomoc, a kada priziva Boga, onda je najjaci, jer je Bog sa njim. Na drugom mestu u Bibliji pise: "Ako se pokazes slab kada ti je dobro, onda je tvoja snaga mala u vreme nevolje." |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.03.2008 22:43
|
Petar je napisao: Bio sam evo nekoliko dana u vojsci pa sam dobio vikend posle zakletve. Mogu vam reci da je za 90% ljudi tamo sex jedina tema za razgovor. Ustvari to nije razgovor o sexu, to je nesto strasno. Naravno ne usudjujem se da ponovim nista od toga ovde, mozete pretpostaviti o kakvim se gadostima radi. Slusajuci to, skoro da sam opet dobio svoj napad panike! Ovaj greh kurvarstva je mozda najstrasniji i najrasprostranjeniji od svih, da li vi mislite tako? Ili ga ipak sije srebroljublje? Mislim da su ta dva greha podjednako prisutna. Ti si me, cini mi se, pitao u vezi vojske, a ja sam ti indirektno odgovorio sta mislim, ali ti nisi razumeo. Gledaj da tamo sacuvas zivu glavu, ponesi neki mp3 player pa slusaj duhovnu muziku ili predavanja. |
|
Predji na forum: |