pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 06:27
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Leonardo je napisao: Zdravo Miroljube, poceo sam da citam Njutnovu knjigu gde se razmatraju Danilova prorocanstava i Jovanovo Otkrovenje. Otprilike da sam jednu trecinu vec procitao, i cini se da je u pitanju velika knjiga. Prevod mi se cini korektnim, no ti si naveo da je "prevod sirov" - U čemu je konkretno problem sa prevodom, i zašto ta knjiga nije objavljena i puštena u štampu? Prevod nije do kraja pregledan i lektorisan, ali je generalno upotrebljiv za citanje. Knjiga je prepuna nekih nevaznih istorijskih podataka tako da bi se ljudi izgubili u silnim podacima, a ne bi mnogo naucili. Ja znam da bi se na toj knjizi dobro zaradilo kada bi se objavila, jer bi je ljudi kupovali zbog Isaka Njutna, ali bih onda ljude opteretio nevaznim podacima i ucinio da im religija postane suvoparna i dosadna. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 06:57
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
nikola je napisao: Sta tacno hocete da kazete, da su danas ljudi koji idu da vide Jerusalim ovce za sisanje, ne idu da vide mesto morala nego mrtve stvari, jer to. U vecini slucajeva je tako. Navescu vam primer jednog mog poznanika koji pocetkom januara ide ponovo za Jerusalim. On je proletos bio prvi put u Jerusalimu sa svojim prijateljem koji ga je jedva nagovorio da odu da vide "sveti oganj". Covek je video cudo, odusevio se, i sada hoce ponovo tamo da ide. Posto coveka poznajem, znam da nista nije promenio u svom zivotu. Ne cita Bibliju, ne radi nikakav privatan posao, potpuno zavisi od sistema, dobronameran je, ali zivi u grehu, kao i vecina, a sada ce da ide u Jerusalim sa svojom "devojkom". Ok, covek ne zna, mozda ce da sazna jednog dana, Bog svuda ostavlja informacije o sebi, ali mesta na koja odlaze turisti nemaju veze sa Bogom. Na tim mestima je nekada hodao Isus, ali to nije razlog da mi idemo i da ljubimo ta mesta. Nijedna agencija koja vodi ljude u Izrael ne organizuje obilazak Muzeja Svitaka sa Mrtvog mora u Jerusalimu (u pitanju su Kumranski svici koji predstavljaju neoboriv dokaz da je sadasnja Biblija autenticna). Nijedna agencija ne organizuje obilazak Davidove pecine u Ein Gediju da ljudi vide kako je Bog cuvao Davida na neverovatan nacin. Ono sto se jedino organizuje to je obilazak crkava i manastira na mestima gde je Isus navodno upoznao Petra, gde je Isus navodno sahranjen i slicno. Tesko da cete naci i Bibliju da kupite, u onom moru lancica, suvenira itd. Vise hotela i turista imate u Tel Avivu nego u Jerusalimu, jer ljudi dodju u Jerusalim na par sati i odlaze, jer tamo nema provoda. U Tel Avivu su plaze, kupanje, veliki hoteli, "provod". Ne razumem Biblijski sistem vrednosti u slucaju Svetog Ognja i jeza mi da kazem da je demonska prevara na mestu na kojem je Bog dao otkup za coveka, Ne razumes jer ne citas Bibliju. Kakav odnos Bog ima prema gradu u kom se rade nemoralne stvari svedoci razorenje Jerusalim 70. godine. Znam za podatak 1101 godine da su Jerusalimom vladali Krstasi Latini i da se nije pojavio Sveti Oganj. Po cemu su pre toga idolopoklionisali pravoslavci, ne znam od kada se pojavljuje Sveti Oganj. Zasto vam zvuci da je to cudo ne-Bozje, zar nije logicno da je Bog time hteo da posalje vidljiv dokaz katolicima da su na pogresnom putu, zasto niste doneli ovakav zakljucak. I u katolickoj crkvi imate "cuda" tog tipa koliko hocete. Jerusalim je nakon razorenja u vecem delu istorije bio pod kontrolom Muslimana i to je bilo dobro, jer kod njih nema takvog idolopokonstva. Kada je "hriscanima" dozvoljeno da ulete u Izrael i naprave biznis, onda je pocelo da se ovo radi. Hriscanstvo u Izraelu je danas uglavnom biznis. Sekularni Jevreji koji vode drzavu to dopustaju jer od turista uzimaju velike pare. Kada bi hriscani iskoristili mogucnosti koje imaju u Izraelu, to bi bilo cudo obracenja celog Izraela. U Izraelu ne postoji nijedno hriscansko leciliste na bazi zdravog zivota i biblijskih principa, ne postoji nijedna normalna hriscanska skola gde studenti mogu da uce jezik Biblije i da razumeju Bozju poruku. Postoje samo crkve i manastiri gde ljudi odlaze da nesto "vide", da kupe suvenir, i to je to. Nema nikakvog poziva na promenu loseg nacina zivota. Ljudi se vracaju teoloski nepismeni, ali fascinirani "cudima". Po cemu znate da je sadsasnji centar Jerusalima bio i tada u centru pa sigurno nije groblje, danasnji Ras u Srbiji je daleko od Raske, Sinaj sadasnji daleko od Sinaja Biblijskog. Nemojte da se salite. Zidine Jerusalima postoje nekoliko hiljada godina kao i zidine Harama. Delimicno su ruseni zidovi, ali temelji grada i Hrama, kao i brdo na kojem se nalazi Stari Grad i Hram se nisu pomerili u Australiju. Hrist je obecao razna cuda i veca od onih koje je cinio, Tako je, ali je Isus rekao ko ce to moci da cini: "Koji me veruje kao sto Pismo rece." Koje Pismo? U pitanju je Sveto Pismo ili Biblija, a u to vreme Novi zavet nije bio napisan. Naravno da je Isus mislio na Tanah (Stari zavet), jer je tamo sve zapisano o Njemu i Njegovoj nauci. On je taj koji Mojsiju daje zapovesti, On razdvaja Crveno more, On Adamu udahnjuje duh zivotni i stvara zvezde i galaksije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 07:04
|
nikola je napisao: Evo sad vidim da je grob Isusa Hrista podignut za verme vladavine Cara Konstantina Velikog, logicno je da je za hriscane grob Hristovog Vaskrsenja centralno mesto i centralno pitanje Hriscanstva, svaki hriscanin bi se tamo prvi naselio zasto da bude cudno sto je grob u centru grada, rekli ste da je Vaskrsenje najargurmentovanji dogadjaj u istoriji, u tim argumentima sigurno stoji opisano mesto groba koje moze danas lako da se proveri, znate nesto o tome Ne zna se gde je bio Hristov grob. Tamo gde danas tvrde da je Hristov grob to sigurno ne moze biti jer su se mrtvaci sahranjivali van grada, to je milijardu posto sigurno. Ne treba biti mnogo razuman pa da se to shvati. Mesto Hristovog groba nema nikakve veze sa onim sto Bog zeli ljudima da prenese. Zato nemamo ni datum Isusovog rodjenja, ni tacno mesto na Jordanu gde se krstio, ni bilo kakav drugi podatak koji bi ljudi iskoristili za idolopoklonstvo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 07:08
|
simke2 je napisao: Tako i u crkvi govore na sve strane da trebamo da se molimo za mrtve...Ili je tacno to sto vele,promovisu ili je tesko bogohuljenje. A ja mislim da tesko koji crkveni covek drugacije misli i zna i uci ljude? ako gresim ispravite me. Ako bogohule,onda su oni glavni odgovorni za posrnuce i gubljenje vere u narodu,onda oni mnogooo veliku stetu prave,sto bi bilo STRAsHno. Upravo tako. Kad Djavo razori crkvu, onda je razorio ono najvrednije u narodu. Crkva se onda odvaja od drzave i nema nikakav pozitivan uticaj u drustvu. Sekularna drzava izdvaja novac i daje crkvi da zida velike zgrade sa skupim slikama i mozaicima, ali zato crkva nema nikakav uticaj na sistem obrazovanja, medije i sve ono sto se tice covekovog duha i morala. Ekonomiju preuzima mafija, a narod propada na svakom koraku. Ali, zato postoje "cuda" kojima se dokazuje da smo "mi u pravu". Posledica je crna pogibija koja se vidi na svakom cosku. |
|
|
nikola |
Odgovorio 20.12.2008 07:20
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Miroljub Petrovic je napisao: Kada bi hriscani iskoristili mogucnosti koje imaju u Izraelu, to bi bilo cudo obracenja celog Izraela. U Izraelu ne postoji nijedno hriscansko leciliste na bazi zdravog zivota i biblijskih principa, ne postoji nijedna normalna hriscanska skola gde studenti mogu da uce jezik Biblije i da razumeju Bozju poruku. Postoje samo crkve i manastiri gde ljudi odlaze da nesto "vide", da kupe suvenir, i to je to. Nema nikakvog poziva na promenu loseg nacina zivota. Ljudi se vracaju teoloski nepismeni, ali fascinirani "cudima". Mislite da bi se citav Izrael okrenuo samo kada bi Hriscani i Izraelu iskoristili svoje mopgucnosti. Verujem da je tako kao sto kazete ali mi nekad ne zvuce dimenzije pravo, primer kako ste malopre odgovorili za svestenike na Ostrogu, kad god slusam neko od predavanja sta pricaju oni stalno govore o suceljavanji ljudi samih sa sobom, o grehu, i to svedoce svojim izborom u zivotu, ali niko njih ne slusa, ljudi idu tamo da vide i kupe narukvice, cini mi se da svestenici kolko mogu da maksimalno koriste to sto mogu, kad kupim cestitku u manastiru ona je uvek jeftinija nego da je sam odstampam, nije po meni to neka pljacka vec kupis poklon za nekog koji ce imati neku duhovnu poruku, tako mi se cini i drago mi je kad i to moze, do `90ih smo ziveli u potpunoj agoniji ateizma, ovo je sad mnogo bolje Izmenio/la nikola na 20.12.2008 07:21 |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 20.12.2008 15:01
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Profesore, sa duznim postovanjem prema Vama, ja smatram da svako cudo koje se desilo u manastiru Ostrog moze samo da pomogne na sirenju vjere. ako iza toga stoje demoni i sotona zar im onda to ne bi islo na njihovu stetu, ako neko pocne vise da razmislja o Bogu i vjeri? Uostalom zasto bi Bog dopustao djelovanje demona na tako svetom mjestu? Sve ostalo sto je receno za komercijalizaciju crkve i loseg cinjenja danasnjih svetitelja je na mjestu i potpuno se slazem. Izmenio/la Mladen M na 20.12.2008 15:02 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 18:36
|
nikola je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Kada bi hriscani iskoristili mogucnosti koje imaju u Izraelu, to bi bilo cudo obracenja celog Izraela. U Izraelu ne postoji nijedno hriscansko leciliste na bazi zdravog zivota i biblijskih principa, ne postoji nijedna normalna hriscanska skola gde studenti mogu da uce jezik Biblije i da razumeju Bozju poruku. Postoje samo crkve i manastiri gde ljudi odlaze da nesto "vide", da kupe suvenir, i to je to. Nema nikakvog poziva na promenu loseg nacina zivota. Ljudi se vracaju teoloski nepismeni, ali fascinirani "cudima". Mislite da bi se citav Izrael okrenuo samo kada bi Hriscani i Izraelu iskoristili svoje mopgucnosti. Verujem da je tako kao sto kazete ali mi nekad ne zvuce dimenzije pravo, primer kako ste malopre odgovorili za svestenike na Ostrogu, kad god slusam neko od predavanja sta pricaju oni stalno govore o suceljavanji ljudi samih sa sobom, o grehu, i to svedoce svojim izborom u zivotu, ali niko njih ne slusa, ljudi idu tamo da vide i kupe narukvice, cini mi se da svestenici kolko mogu da maksimalno koriste to sto mogu, kad kupim cestitku u manastiru ona je uvek jeftinija nego da je sam odstampam, nije po meni to neka pljacka vec kupis poklon za nekog koji ce imati neku duhovnu poruku, tako mi se cini i drago mi je kad i to moze, do `90ih smo ziveli u potpunoj agoniji ateizma, ovo je sad mnogo bolje Pitanje je kad je bilo gore. Po meni je komunizam manje zlo od demokratije, jer u komunizmu ima vise morala. Naravno da svestenici mogu mnogo vise da urade, ali nece da ulaze u sukob sa vladikama i narodom, i onda Djavo sve unistava. Kako mogu muslimanski svestenici da se izbore za serijatske zakone u svojim zemljama? Takobi mogli i hriscanski svestenici da se izbore za biblijske zakone, ali svestenici su dosli na los glas zbog svega loseg sto cine i onda nemaju uticaj u narodu, tako da su posteni svestenici u veoma teskoj situaciji - ako krenu nesto korisno da rade mogu da budu izbaceni iz sluzbe. Ja kad sa njima razgovaram kazem im da je bolje da rade kao ja, da budu van sistema, nego da budu u sistemu vezanih ruku. |
|
|
boZo |
Odgovorio 20.12.2008 18:43
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 05.07.2008 04:50 Lokacija: Nepoznata |
receno je da su pronadjeni fosili pigvina koji su ziveli pre potopa. pigvini su mogli da zive u tim toplim uslovima? (umerenim) |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 18:55
|
Mladen M je napisao: Profesore, sa duznim postovanjem prema Vama, ja smatram da svako cudo koje se desilo u manastiru Ostrog moze samo da pomogne na sirenju vjere. ako iza toga stoje demoni i sotona zar im onda to ne bi islo na njihovu stetu, ako neko pocne vise da razmislja o Bogu i vjeri? Ne mogu demonska cuda da pomognu sirenju vere. Naravno da je demonima u interesu da se ljudi fasciniraju cudima da bi ih okrenuli protiv Boga. U Bibliji jasno pise da je "gad pred Gospodom onaj koji prica sa mrtvima". Kada demon nagovori coveka da huli na Boga, a da to lici na sluzbu Bogu, covek je odsecen od Boga. Na slican nacin ce uskoro sve ucestalije pojavljivanje navodno device Marije, i njena poruka za ujedinjenje hriscana pod okriljem pape, biti cudo za odvajanje ljudi od Boga. Za koji dan cu postaviti ovde jednu sjajnu knjigu o tome. Uostalom zasto bi Bog dopustao djelovanje demona na tako svetom mjestu? Kakvo bre sveto mesto? Da li je Jerusalim najsvetije mesto, ako bismo tako gledali? Naravno da jeste. Pa kako onda Bog dopusta da se u Jerusalimu, na 100 metara od navodnog Hristovog groba organizuju parade homoseksualaca i ostalih poremecenih ljudi? Sveto mesto je tamo gde se postuju Bozje zapovesti. Sveto mesto moze da bude svaki dom ili svaka tacka na kojoj se nalazi pobozan covek, jer tamo gde je poboznost, tamo je i Bog prisutan. Poboznost se meri na jednostavan nacin - merom stvaranja dobrih ljudi. Ko posle obilaska Ostroga prestaje da se kurva ili da zdere nezdravu hranu ili prestaje da pusi ili da pije alkohol? Ili, koja devojka nakon obilaska Ostroga odlucuje da bude majka i supruga, ili koji mladic ili muz odlucuje da ulaze u svoju suprugu i porodicu? Niko, nego se svi vrate sa nekim suvenirima za koje veruju da imaju magicnu moc, i da ce ti suveniri da ih stite (odnosno Bog preko tih suvenira). Slicne stvari su se radile i na Kosovu pa je Bog poslao koljace da popale crkve i manastire, kao sto je popalio i jerusalimski Hram. Tako ce i Ostrog uskoro da prodje, osim ako ne dodje papa u Crnu Goru pa se duhovna propast jos vise produbi. Onda ce na kraju Bog da spali sva idolopoklonicka mesta. Ako ne verujete, citajte Bibliju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 18:56
|
boZo je napisao: receno je da su pronadjeni fosili pigvina koji su ziveli pre potopa. pigvini su mogli da zive u tim toplim uslovima? (umerenim) Naravno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 19:00
|
Neke postove sam obrisao jer su se samo bavili komentarem. Uskoro cu postaviti ovde tekst o misljenima svetih otaca po pitanju stanja mrtvih. |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 20.12.2008 19:04
|
Miroljub Petrovic je napisao: Ko posle obilaska Ostroga prestaje da se kurva ili da zdere nezdravu hranu ili prestaje da pusi ili da pije alkohol? Ili, koja devojka nakon obilaska Ostroga odlucuje da bude majka i supruga, ili koji mladic ili muz odlucuje da ulaze u svoju suprugu i porodicu? Niko, nego se svi vrate sa nekim suvenirima za koje veruju da imaju magicnu moc, i da ce ti suveniri da ih stite (odnosno Bog preko tih suvenira). Slabo ce ko da se promijeni, znam to dobro i tu ste u pravu. Ja samo zelim da vjerujem da Bog zaista stoji iza tih cuda jer i sam Isus je lijecio na slican nacin pa cak i one koji su duboko bili u grijehu. zar sam Gospod Isus nije rekao onda oboljelima kad su mu trazili da ih izlijeci, da 'samo' povjeruju i bice odmah izlijeceni? e tako i ja zelim da vjerujem da se desava slicno pod Ostrogom, mozda grijesim Izmenio/la Mladen M na 20.12.2008 19:08 |
|
|
boZo |
Odgovorio 20.12.2008 19:48
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 05.07.2008 04:50 Lokacija: Nepoznata |
"Znam za podatak 1101 godine da su Jerusalimom vladali Krstasi Latini i da se nije pojavio Sveti Oganj. Po cemu su pre toga idolopoklionisali pravoslavci, ne znam od kada se pojavljuje Sveti Oganj. Zasto vam zvuci da je to cudo ne-Bozje, zar nije logicno da je Bog time hteo da posalje vidljiv dokaz katolicima da su na pogresnom putu, zasto niste doneli ovakav zakljucak" sa ovim oces da kazes da su pravoslavci na pravom putu? mi u srbiji skoro pa zivimo isto kao oni u evropi pi jedi veseli se.. jos malo pa ce se i ljucke zrtve prinositi. (ako nisu vec i poceli) Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.12.2008 19:59 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 19:59
|
Mladen M je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Ko posle obilaska Ostroga prestaje da se kurva ili da zdere nezdravu hranu ili prestaje da pusi ili da pije alkohol? Ili, koja devojka nakon obilaska Ostroga odlucuje da bude majka i supruga, ili koji mladic ili muz odlucuje da ulaze u svoju suprugu i porodicu? Niko, nego se svi vrate sa nekim suvenirima za koje veruju da imaju magicnu moc, i da ce ti suveniri da ih stite (odnosno Bog preko tih suvenira). Slabo ce ko da se promijeni, znam to dobro i tu ste u pravu. Ja samo zelim da vjerujem da Bog zaista stoji iza tih cuda jer i sam Isus je lijecio na slican nacin pa cak i one koji su duboko bili u grijehu. zar sam Gospod Isus nije rekao onda oboljelima kad su mu trazili da ih izlijeci, da 'samo' povjeruju i bice odmah izlijeceni? e tako i ja zelim da vjerujem da se desava slicno pod Ostrogom, mozda grijesim Bog je cinio cuda preko onih koji su ziveli po Njegovim zapovestima, a ne preko onih koji su se izjasnjavali da su pobozni a navlacili ljude na idolopoklonstvo. Ali, ako neko ne cita Bibliju, narocito Mojsijeve knjige (prvih 5 knjiga Biblije), onda mu samo preostaje da veruje ovom ili onom autoritetu, a onda nema nista od takve poboznosti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 20:02
|
boZo je napisao: "Znam za podatak 1101 godine da su Jerusalimom vladali Krstasi Latini i da se nije pojavio Sveti Oganj. Po cemu su pre toga idolopoklionisali pravoslavci, ne znam od kada se pojavljuje Sveti Oganj. Zasto vam zvuci da je to cudo ne-Bozje, zar nije logicno da je Bog time hteo da posalje vidljiv dokaz katolicima da su na pogresnom putu, zasto niste doneli ovakav zakljucak" sa ovim oces da kazes da su pravoslavci na pravom putu? mi u srbiji skoro pa zivimo isto kao oni u evropi pi jedi veseli se.. jos malo pa ce se i ljucke zrtve prinositi. (ako nisu vec i poceli) Deca nestaju iz porodilista u Srbiji. Sta mislite, za sta se koriste ta deca? Pogledajte video "Noc vestica" na ovom sajtu. Evo linka: http://video.goog...2504617884 |
|
|
zorank |
Odgovorio 20.12.2008 21:20
|
Član Odgovori: 116 Pristupio/la: 03.11.2008 22:23 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljube! Čitajući vaše odgovore stičem utisak da ste vi protivnik ikona i da ne priznajete mošti svetitelja? Da li je to tačno? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.12.2008 21:29
|
zorank je napisao: Pozdrav Miroljube! Čitajući vaše odgovore stičem utisak da ste vi protivnik ikona Nisam protivnik ikona, nego sam protivnik obozavanja ikona. Slika nekog znamenitog poboznog coveka moze da bude podsetnik na poboznost, kao sto je u stara vremena Bog rekao Izrailjcima da reci zakona ispisu na dovratnicima da bi ih to podsecali da zive moralno. "Obozavati" nesto, znaci postovati ga kao Boga (na sta i sama rec "obozavati" ukazuje). Neki ljudi misle da je ugodno pred Bogom da slike poboznih ljudi obozavaju i da se mole tim mrtvim predmetima, a to je klasicno idolopoklonstvo i hula na Boga. Ja o tome govorima. i da ne priznajete mošti svetitelja? Da li je to tačno? Sta ima da "priznajem" mosti svetitelja? Postoje pobozni ljudi preko kojih je Bog ucinio velike stvari za narod, ali njih treba dostojno sahraniti i to je to, a ne da se narod skuplja i da ljubi njihove posmrtne ostatke. To je bruka i najstrasnija hula i prizivanje demona. |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 21.12.2008 01:46
|
profesore, ima stvari koje nikad necu moci lako da shvatim, recimo zasto Bog trpi demone i sotonu? ja sam do prije nekih 2 godine bio maltene kao i svi 'savremeni' mladi ljudi, i kao mlad isao sam na neke zurke kao sto to vec mladi cine desavalo se ponekad da se organizuju nekakve zurke po udaljenih lokacija od civilizacije, recimo na nekoj plazi skrivenoj ili na planini i tamo se uglavnom okupe narkomani, pijanice, bludnici i sl. malo je tamo ljudi koji misle o vjeri i Bogu ti ljudi su ocigledno pod uticajem demona i u velikoj su zabludi jer misle da im je fino zasto Bog dopusta takvim stvorenjima da bituju-postoje neko vrijeme dal moze iz razloga sto ce neki od njih na kraju shvatiti da takav zivot i nije nesto cemu treba stremiti, vec da postoje puno vaznije stvari u zivotu i van njega? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.12.2008 04:15
|
Mladen M je napisao: profesore, ima stvari koje nikad necu moci lako da shvatim, recimo zasto Bog trpi demone i sotonu? ja sam do prije nekih 2 godine bio maltene kao i svi 'savremeni' mladi ljudi, i kao mlad isao sam na neke zurke kao sto to vec mladi cine desavalo se ponekad da se organizuju nekakve zurke po udaljenih lokacija od civilizacije, recimo na nekoj plazi skrivenoj ili na planini i tamo se uglavnom okupe narkomani, pijanice, bludnici i sl. malo je tamo ljudi koji misle o vjeri i Bogu ti ljudi su ocigledno pod uticajem demona i u velikoj su zabludi jer misle da im je fino zasto Bog dopusta takvim stvorenjima da bituju-postoje neko vrijeme dal moze iz razloga sto ce neki od njih na kraju shvatiti da takav zivot i nije nesto cemu treba stremiti, vec da postoje puno vaznije stvari u zivotu i van njega? Ja sam o tome govorio. Bog nikoga ne prisiljava da bude na Njegovoj strani. Kada ljudi izaberu zlo, Bog im nudi sansu da se vrate. U isto vreme, Sotona i demoni se bore za te ljude da ih do kraja upropaste i potpuno odvoje od Boga. Bog koristi mehanizam ljudske patnje, koja neminovno proizilazi kada covek izabere greh, da bi time pokusao da coveka podseti da je to sto radi pogresno. Ako ni patnja coveka ne urazumi onda sledi covekova pogibija. Bog bi mogao odmah da unisti Sotonu i demone, ali onda bi bili izgubljeni brojni ljudi koji treba da se opredele da li zele Boga ili ne. Dakle, ljudi su pred izborom, a uskoro ce svi da se opredele i nece biti nijednog za koga ce Bog morati da se bori. Istog trenutka ce Bog da pocisti Sotonu, demone i njihove sledbenike. Uskoro cu ovde da postavim jednu sjajnu knjigu koja govori o tome. |
|
|
zrix |
Odgovorio 21.12.2008 10:09
|
Član Odgovori: 82 Pristupio/la: 10.10.2008 17:09 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube sta mislis o zimnici sto se ostavlja u seoskim domacinstvima gde se povrce kiseli i dodaju velike kolicine soli da bi doslo do konzervacije? Neki seljaci pricaju da u slucaju rata ili neke nepogode jedna krava moze da prehrani svojim mlekom celu porodicu tako je bilo za vreme 1 i 2 sv rata koliko je to tacno? |
|
Predji na forum: |