Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Don Huan je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:

Opet ti sa tvojim "pametnim" pitanjima. ......... tako da mozes da zakljucis da je "Biblija skroz pogresna".

Opet ti sa tvojim "pametnim zakljuchcima.

Sto onda dolazis ovde? Dolazis da provociras, naravno. Opseo te demon o neda ti mira. Ali neces vise jer cu da te posecem ko Sim Nimroda.

Biblija je skroz tacna, ali su tvoji zakljuchci ponekad skroz pogresni, i to u krupnim pitanjima.
Prvo, zlocin ubistva (to samo u tvom prevodu pise)

Tako je, samo u mom prevodu i originalu (i u svim engleskim prevodima, i mnostvu drugih prevoda). E blago tebi i tvom poznavanju Biblije.

drugo, Boziji sinovi (imas svoje tumacenje, a lepo ti pise, samo ne citas, ili opet imas neki svoj prevod)

Opsednut si, rekao sam ti, ali ti se ne svidja dijagnoza, nego zelis da budes Don Huan, frajer, mangup, pljuvac, demonski vojvoda.

Uostalom da ne nabrajam dalje, ajde odgovori mi samo na jos jedno pitanje i vise se necu, kako ti to kazes, praviti pametan.

Zavrsio si karijeru ovde.

anton
U jednoj sam knjizi čitao da ljudi žive duže i zdravije u sredinama gdje se stariji ljudi više poštuju. S obzirom da su u Bibliji i Abraham i Izak i Jakov i Mojsije doživjeli visoku dob,a bili su iznimno poštovani,može li ova tvrdnja biti točna?

Johanan
zahvalan je napisao:

(...) dali vi imate mozda neki link sa audio zapisom Starog
i Novog Zaveta za koji mislite da je verodostojno uradjen. (...)

Evo ga... sve u kompletu (psalmi posebno)

Audio Biblija - 697 MB

Evo i psalmi...

... bez muzicke pratnje:

Psalmi - 39.8 MB

... a evo i sa muzickom pratnjom:

Psalmi_muzicka pratnja - 47 MB

Pozdrav!
Izmenio/la Johanan na 17.12.2008 08:06

messiah resurrection
Mislim da je krajnje neozbiljno iskljucivati sa foruma ljude koji postavljaju link sa misljenjem nase pravoslavne crkve?

Imao bih jedno pitanje za vas....gledao sam dokumentarac cudesna stvorenja i savrsen dizajn kamile od strane Boga(duge trepavice,zalihe vode i masti...) tacno je opremljena za pustinjske uslove i sa tim se slazem...ali pitanje je u toku stvaranja rekli ste da je na celoj planeti vladala umerena klima...tako da pustinja nije ni bilo??????

nikola
Znate mozda odakle potice verovanje kod muslimana da ce se pojaviti Antihrist (Mast-al-dadzal). "On treba da bude jednook i da mu na celu bude oznaka sa slovima C.F.R. tj, Kafir ili nevernik" - iz knj. masonski i okultni simboli 142.str

http://www.youtub...tYwtFb2Zyo
Izmenio/la nikola na 16.12.2008 16:39

Johanan
Miroljube,

jeste li pobliže upoznati sa radom Franz Delitzscha (wikipedia - He defended the Jewish community against anti-Semitic attacks and translated the New Testament into Hebrew)? Imam njegov komentar staroga zavjeta na kompjuteru - čini mi se jako dobar.

Jeste li čitali knjigu - Darvinova crna kutija: biohemijski izazov teoriji evolucije (dr. Majkl Bihi)?
Izmenio/la Johanan na 16.12.2008 21:41

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
U jednoj sam knjizi čitao da ljudi žive duže i zdravije u sredinama gdje se stariji ljudi više poštuju. S obzirom da su u Bibliji i Abraham i Izak i Jakov i Mojsije doživjeli visoku dob,a bili su iznimno poštovani,može li ova tvrdnja biti točna?

Nisam cuo za tu tvrdnju ranije, ali ona ima smisla, jer tamo gde su moralni standardi visi, tamo se i stariji ljudi vise postuju, a tamo se onda i duze zivi, jer je moral direktno povezan sa dugovecnoscu.

Miroljub Petrovic
messiah resurrection je napisao:
Mislim da je krajnje neozbiljno iskljucivati sa foruma ljude koji postavljaju link sa misljenjem nase pravoslavne crkve?

To nije misljenje nase pravoslavne crkve vec pojedinih teologa kojima ono sto Bog kaze nije autoritet, vec paganska ljudska naklapanja koja su se uvukla u crkvu. Ne kazem da su ti teolozi skroz negativni, ali po tom pitanju su definitivno u zabludi.

Imao bih jedno pitanje za vas....gledao sam dokumentarac cudesna stvorenja i savrsen dizajn kamile od strane Boga(duge trepavice,zalihe vode i masti...) tacno je opremljena za pustinjske uslove i sa tim se slazem...ali pitanje je u toku stvaranja rekli ste da je na celoj planeti vladala umerena klima...tako da pustinja nije ni bilo??????

Odgovorio sam na to pitanje vise puta, ali ti nisi citao, kao sto ni Bibliju ne citas pa verujes svakakvim ljudskim izmisljotinama. Bog je organizmima dao odredjene potencijale koji mogu doci do izrazaja i u uslovima poremecaja klimatskih uslova, ukoliko se covek odvoji od Boga. Zbog nepristojnog ponasanja si banovan, i nemoj da se ukljucujes jedno 10 dana, da se malo odmorim od tvog bezobrazluka, pa se posle ponovo ukljuci, ali budi normalan, inace cu morati trajno da te brisem.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Znate mozda odakle potice verovanje kod muslimana da ce se pojaviti Antihrist (Mast-al-dadzal). "On treba da bude jednook i da mu na celu bude oznaka sa slovima C.F.R. tj, Kafir ili nevernik" - iz knj. masonski i okultni simboli 142.str

http://www.youtub...tYwtFb2Zyo

Ne znam za to verovanje. To nije verovanje ozbiljnih muslimana.

Miroljub Petrovic
Ivan Vukosav je napisao:
Miroljube,
jeste li pobliže upoznati sa radom Franz Delitzscha (wikipedia - He defended the Jewish community against anti-Semitic attacks and translated the New Testament into Hebrew)? Imam njegov komentar staroga zavjeta na kompjuteru - čini mi se jako dobar.

Ne znam za tog coveka.

Jeste li čitali knjigu - Darvinova crna kutija: biohemijski izazov teoriji evolucije (dr. Majkl Bihi)?

Tu knjigu smo objavili, ali je jos nismo postavili na sajt, uskoro cemo. Tip ne veruje u doslovno Stvaranje za 6 dana i kroz svoje radove stalno provlaci neke okultne elemente. Priznaje da je katolik, sto ukazuje da veruje u vrlo problematicnu vrstu nauke. Njegova knjiga je bioloski odlicna.

Miroljub Petrovic
Zavrsio sam sa pisanjem knjige "Brak i porodica" i ostalo je jos samo da se tekst pregleda, i to sam planirao ovih dana da zavrsim, medjutim, dobio sam jednu sjajnu knjigu, koju momentalno lektorisem i koja ce uskoro biti postavljena u elektronskoj formi, a takodje ce ici i u stampu, nesto fenomenalno. Ne bih da otkrivam o cemu se radi, ali za koji dan ce moci da se procita.

Na donjem linku moze se videti kako ce izgledati korice za moju knjigu "Brak i porodica":
http://www.cps.or...

Johanan
Miroljub Petrovic je napisao:

Tu knjigu smo objavili, ali je jos nismo postavili na sajt, uskoro cemo. Tip ne veruje u doslovno Stvaranje za 6 dana i kroz svoje radove stalno provlaci neke okultne elemente. Priznaje da je katolik, sto ukazuje da veruje u vrlo problematicnu vrstu nauke. Njegova knjiga je bioloski odlicna.

Evo knjige... Darvinova crna kutija: biohemijski izazov teoriji evolucije
Izmenio/la Johanan na 17.12.2008 13:32

raubam
Da li ste čitali knjige o Adamu i Evi i knjigu o Enochu?

Koje je vaše mišljenje o njima?

Miroljub Petrovic
raubam je napisao:
Da li ste čitali knjige o Adamu i Evi i knjigu o Enochu?

Koje je vaše mišljenje o njima?

Nisam cuo za neku novu knjigu o Adamu i Evi. Knjigu o Enohu nisam citao.

Miroljub Petrovic
Slobodan Dumendzija je napisao:
Pozdravljam te Miroljube.Mozes li mi ukratko reci nesto o nazarenima,jesu li sekta ili hriscanska zajednica.

Treba da citas Bibliju pa da se osposobljavas da prepoznajes. Nazareni su marginalna hriscanska verska zajednica u Srbiji. Nisu opasni, iako imaju neke teoloske zablude. Ono sto je glavni problem kod njih, kao i kod drugih modernih hriscana, jeste da im je uticaj po pitanju morala skoro nikakav, da imaju slabu porodicu i sve ostalo sto je poznato. Ali, nisu sada mnogo opasni, iako ce sutra da se ujedine sa papom.

Miroljub Petrovic
mastermind je napisao:
pozdrav Miroljube!

čitanjem, uspoređivanjem i proučavanjem Starog i Novog zavjeta ustanovio sam jednu pogrešku koja se spominje izgleda u svim prijevodima! ja sam bacio oko na tri i uvidio istu pogrešku!

l9;l0;l5;k2; i7;k2;l3;l0;l5;k2;,
36. i7;l0;l5;k2; i0;k2;l0;l5;k2;l5;l6;k4;k2;, l9;l0;l5;k2; h0;lm2;k2;l2;l9;k2;k6;l6;k4;k2;, l9;l0;l5;k2; i7;l0;l4;l6;k4;k2;, l9;l0;l5;k2; i3;l6;o2;kk4;k2;, l9;l0;l5;k2; i1;k2;l4;km3;l6;k4;k2;,

Šelahov, 36 Kenanov, Arpakšadov, Šemov, Noin, Lamekov,

which was the son of Sala,
36 Which was the son of Cainan, which was the son of Arphaxad, which was the son of Sem, which was the son of Noe, which was the son of Lamech,

navodno o čemu se radi?! u Starom zavjetu...
24 Arpakšad rodi Šelaha, Šelah rodi Ebera. 25 Eberu su se rodila dva sina: jednomu bješe ime Peleg, jer se za njegova vijeka zemlja razdijelila....vidimo da se Arpakšadu rodio šelah dok ovaj Kenan koji je ubačen između njih u Lukinom evanđelju ni ne postoji....bar u Starom zavjetu!
na ovu pogrešku sam osobno naišao i predpostavljam da je greška nastala negdje u početku prevođenja Lukinog evanđelja vjerovatno sa hebrejskog na grčki! što mislite o ovome?

Tekst koji imamo predstavlja grcki prevod Lukinog jevandjelja (Luka je u originalu pisao na hebrejskom). U prevodu koji imamo koristi se rodoslov iz Septuaginte (grckog prevoda Tanaha (Starog zaveta)), a Septuaginta je slab prevod hebrejskog u kojem ima dosta gresaka u rodoslovima u odnosu na hebrejski original. Dakle, oni koji su prevodili Lukino jevandjelje sa hebrejskog na grcki jezik, koristili su Septuagintu i prepisali gresku rodoslovu gde je dodat Kainan.

nenad tosic
postovanje
od juce sam na forumu. pitao bih vas u vezi mitropolita amfilohija, da li ste sigurni da kada bi on dosao na celo srpske pravoslavne crkve da bi se nesto promenilo na bolje. ako jeste, recite mi na osnovu cega bazirate svoj optimizam. pitam zato sto je doticni uporedjivao pokojnog dindjica sa svetim savom kada je onom prvom drzao opelo 2003.godine
oprostite ako se ponavljam stigao sam tek do 20 stranice

Miroljub Petrovic
nenad tosic je napisao:
postovanje
od juce sam na forumu. pitao bih vas u vezi mitropolita amfilohija, da li ste sigurni da kada bi on dosao na celo srpske pravoslavne crkve da bi se nesto promenilo na bolje. ako jeste, recite mi na osnovu cega bazirate svoj optimizam. pitam zato sto je doticni uporedjivao pokojnog dindjica sa svetim savom kada je onom prvom drzao opelo 2003.godine
oprostite ako se ponavljam stigao sam tek do 20 stranice

Sigirno da bi mitropolit Amfilohije bio bolja opcija od Grigorija, ali ne verujem da bi se nista znacajnije promenilo. Po meni, potrebno je da dodje do radikalnih promena u crkvi, a to moze da se desi jedino kad nas zadese neke teske nesrece i katastrofe, mnogo gore od onih koje su nas snalazile u zadnjih 20 godina. A i onda, pitanje je da li bi doslo do promena. I politicki i verski vrh nase drzave je poptuno truo. Mi smo kao Izrailjci pred ulazak u Obecanu zemlju - potrebno je da se cela jedna generacija skloni (ne mora da pomre, ali da se skloni, da nema uticaj) i da dodje druga generacija, mladja, koja ima snage i volju i ljubav prema Bogu da nesto pametno uradi.

nikola
Kako generalno vidite mladje generacije u odnosu na satrije, dali su sa biblijse tacke gledista zrelije od svojih roditelja. Sticek utisak da se vise ne radjaju ljudi kao nase dede i babe

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Kako generalno vidite mladje generacije u odnosu na satrije, dali su sa biblijse tacke gledista zrelije od svojih roditelja. Sticek utisak da se vise ne radjaju ljudi kao nase dede i babe

Mladje generacije kod nas imaju veci potencijal od starijih ljudi, i pored velikog nemorala koji nas zapljuskuje, jer mladji ljudi imaju snage i hoce da se menjaju, a ovi stariji samo gledaju da se docepaju nekih privilegija i da bude status quo.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.52 sekundi!