Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
dreamer_30 je napisao:
"Gde je sada taj Atanasije da napada ove koji su gori od Slobe na onako agresivan nacin?"

Miroljube ja sam svojim usima slusao vladiku Atanasija kako prije pola godine napada Dinkica,Djelica,Djilasa i ekipu kako su Srbiju doveli na prosjacki stap i prodaju jeftino drzavnu imovinu strancima i tako to.
Ja mislim da je veliki problem sto mediji i razni "crkveni analiticari"tipa Miodrag M.Petrovic i Mirko Djordjevic,koji inace blati svakodnevno preko tv ekrana Mitropoliju crnogorsko-primorsku,a velica Mirasa Dedeica i njegovu sektu u medijima non-stop svasta pricaju za crkvene velikodostojnike.To se onda prenosi preko raznih sajtova,nesto doda b92,nesto Vijesti....Ja licno ne mogu da vjerujem da 45 arhijereja koji su zivot posvetili crkvi svaki radi protiv interesa crkve i naroda."Koliko ljudi toliko i cudi',kaze narodna poslovica,ali ja mislim da neko ovdje svjesno blati instituciju ovaga naroda koja je stara preko 800 godina.Ja cu ipak povjerovati prije ucenicima prepodobnog oca Justina Popovica Amfilohiju,Atanasiju i Artemiju nego raznim placenicima koji kako rece njima podgoricki paroh Velibor Dzomic u lice "se brukaju pod stare dane za 50,100 eura",misleci na Mirka Djordjevica i njemu slicne.

Ja ne verujem nikome, osim Bogu. Znam da narod i crkva propadaju i da skoro niko od vladika nista ne radi (rade samo po neki). Jedini koji nesto rade su lokalni svestenici, ali njima su ruke vezane jer za sve treba da pitaju vladiku, koji dok se smiluje i odgovori, Isus je vec dosao. Ti "velikodstojnici" nece da ulaze u sukob sa narodom kome je omilio greh i religiju su sveli na bezvrednu formu. Nema svrhe da o njima uopste pricamo. Treba da se okrenemo Bogu i da spasavamo sta se spasti moze.

Natfes
Sveto pismo mora da bude savrseno u pravom smislu te reci i u svakom aspektu. Da li sam u pravu?

Ja kada bih nasao i najmanju gresku, odbacio bih sve sto sam ikada iz nje naucio.

Don Huan
Sada je na RTS-u bio intervju sa vladikom Grigorijem, episkopom zahumsko hercegovackim, i ostala mi je u secanju njegova recenica: "Sto kaze nas narod, Hristos bez popa nista", u smislu da je pop najvazniji.
Ne bih nesto posebno da komentarisem sta je sve pricao, ali ovo sam izneo jer je skoro bila diskusija o njegovom pismu. Vladika je jos dodao kako je prethodno kontaktirao sve vladike i najavio im da ima jedno pismo da im posalje, pa je nekima slao na mejl, nekima faksom, a ostalima postom.

zorank
Pozdrav Miroljube! Da li CPS stoji iza filmova Digitalni anđeo 1 i 2?

Natfes
Miroljub Petrovic je napisao:
Natfes je napisao:
Da li se zaista Sin Bozji odrekao Bozanskih moci u smislu da je kao i covek odnosno ljudi bio ogranicen prostorom i vremenom?

Tako je, Isus je pristao da bude samo covek i da ima iste mogucnosti koje mi danas imamo, pa nam je tako pokazao sta sve mozemo danas da uradimo, pa je cak i rekao da mozemo i mnogo vise nego sto je On uradio, ako se povezemo sa Ocem kao sto je On to radio. Da se Isus nije odrekao bozanskih atributa odmah bi Sotona skocio da omalovazava Njegov uspeh na zemlji. Ovako je Isus pokazao da je Sotona nula, i da nista ne moze coveku ako se covek poveze sa Bogom.

Ovo je od pre par dana. Ovih dana sam poceo da citam Sveto Pismo polako od pocetka. Krenuo sam sa citanjem knjige ,,Dokazi za Hrista" (Isusov zlocin) i nesto sto sam tamo procitao me podseti na nesto.
Razmisljam tako, poznato je da je Isus setao po vodi i kaze Blumberg u spomenutoj knjizi da je Isus rekao (po njemu doslovan prevod sa grckog): ,,Ne bojte se, ja jesam".

Zanima me, kako se uklapa ovo cudo hodanja po vodi u kontekst nase prethodne price o Sinu Bozjem koji je prihvatio da bude poput ljudi odnosno, kako Vi kazete, odrekao se bozanskih atributa?

P.S. I ostala cuda naravno, ne samo hodanje po vodi.

Miroljub Petrovic
gorkitj je napisao:
Brate Miroljube, interesuje me malo vise Vase misljenje o nekim pitanjima o kojima razmisljam u zadnje vrijeme.
Naime, sta mislite, prije svega, o 2012 godini za koju kazu da ce biti kao kraj svijeta 21. 12. 2012. Sta se u stvari krije iza te price?

To su price ciji je cilj da se komprmituju biblijska prorocanstva. Svakakve budale govore o kraju sveta, i to se nikada ne obistinjava, pa kada ljudi procitaju u Bibliji da ce Bog da dodje da napravi red na zemlji, onda oni kaze: "A da, znamo mi za ta navodna prorocanstva o smaku sveta... To su budalastine."

Drugo, takodje me interesuje Vase misljenje o vakcinama da li su uopste potrebne i koliko su korisne za ljudski organizam.

Vakcine su potpuno stetne. Uskoro ce biti postavljen na sajt jedan sjajan video o tome, a u knjizi na donjem linku imate detaljno o vakcinama:

http://www.cps.or...akcine.zip

Miroljub Petrovic
robertrp je napisao:
Poštovanje!
Želio bih vas pozdraviti i reći da se umnogome slažem sa postavkama
koje iznosite u vezi stvaranja.Pročitao sam neke vaše knjige,vrlo su logične i znanstvene u smislu dokaza i logike.
Primijetio sam da baš ne volite Jehovine svjedoke,što je razlog tome?
Niti jedan Jehovin svjedok nije sudjelovao u krvavim ratovima,niti je koga ubio za razliku od mnogih drugih kršćanskih denominacija.
Mnogi poslodavci traže baš njih jer su poznati po svom poštenju,a u mnogim ih se mjestima prepoznaje kao ljude iznimnih moralnih mjerila i čistog ponašanja.
U čemu je onda njihov "grijeh"?U doktrinama?
Ne bi li se članove određenih grupa trebalo procjenjivati po djelima i plodovima koje donose?
Srdačan pozdrav od Roberta

Slazem se da su mnogi Jehovini svedoci odgovorni i moralni ljudi, ali laz se nikada ne promovise kao 100% laz. Oni su izmanipulisani nekim laznim ucenjima koja su poptuno nevazna i besmislena, a imaju i neka opasna ucenja, i na tome insistiraju do fanatizma. Na primer, kojim se imenom Bogu treba obracati. To je skroz nebitno pitanje jer se u Bibliji Bog naziva raznim imenima. Dalje, njihovo ucenje da je Isus vec dosao, pa onda njihov okultisticki stav po pitanju 144.000 hiljada, i da ne nabrajam dalje.

Nikada od njih necete cuti da insistiraju na jakoj porodici, na ocuvanju dece od sekularnog sistema obrazovanja, na tome da zene budu majke i supruge itd. Oni ulaze u predbracne odnose ("zabavljaju se") i zive uglavnom sekularno, iako nisu sekularni kao ateisti.

Oni nisu ucestvovali u ratovima, ali sa svojim ucenjem o zabrani transfuzije krvi mogu da naprave sebi velike probleme. Insistiraju da Isus nije Bog, i to potkrepljuju laznim prevodima, itd, itd. Dakle, nema od njih neke vajde, iako imaju neko postenje. Oni su fanaticni i insistiraju na nevaznim stvarima, i ljudi ih zato dozivljavaju negativno. Kao i kod svih liberalnih hriscana, najvaznija stvar im je "da li dolazis u crkvu", a ne "kako zivis".
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 11.12.2008 23:20

Miroljub Petrovic
Natfes je napisao:
Sveto pismo mora da bude savrseno u pravom smislu te reci i u svakom aspektu. Da li sam u pravu?

Ja kada bih nasao i najmanju gresku, odbacio bih sve sto sam ikada iz nje naucio.

Moglo bi i tako da se kaze.

Miroljub Petrovic
Don Huan je napisao:
Sada je na RTS-u bio intervju sa vladikom Grigorijem, episkopom zahumsko hercegovackim, i ostala mi je u secanju njegova recenica: "Sto kaze nas narod, Hristos bez popa nista", u smislu da je pop najvazniji.
Ne bih nesto posebno da komentarisem sta je sve pricao, ali ovo sam izneo jer je skoro bila diskusija o njegovom pismu. Vladika je jos dodao kako je prethodno kontaktirao sve vladike i najavio im da ima jedno pismo da im posalje, pa je nekima slao na mejl, nekima faksom, a ostalima postom.

On da je neki normalan covek, ne bi ga zvali da gostuje na drzavnoj televiziji. Na RTS-u mogu da gostuju samo evropljani i prodane duse, a retko kad dovedu nekog normalnog. I ako dovedu nekog normalnog, to obicno bude u grupi sa jos 5 ludaka, tako da u emisiji od sat vremena ovaj normalni govori 5 minuta (posto voditelj forsira ove druge).

Miroljub Petrovic
Uros88 je napisao:
Ako mozete samo da javite kada bude postavljen sav video materijal ili barem serijal "Opasnosti okultizma", hvala.

Bice postavljen sutra (petak). Izvinjavam se na gresci, sajt ce vrlo brzo biti podesen. Te emisije mozete sada da gledate na ovom veb linku u sekciji "Download". Uskoro ce biti postavljene nove emisije iz tog serijala.

Miroljub Petrovic
zorank je napisao:
Pozdrav Miroljube! Da li CPS stoji iza filmova Digitalni anđeo 1 i 2?

Ne.

Miroljub Petrovic
Natfes je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Natfes je napisao:
Da li se zaista Sin Bozji odrekao Bozanskih moci u smislu da je kao i covek odnosno ljudi bio ogranicen prostorom i vremenom?

Tako je, Isus je pristao da bude samo covek i da ima iste mogucnosti koje mi danas imamo, pa nam je tako pokazao sta sve mozemo danas da uradimo, pa je cak i rekao da mozemo i mnogo vise nego sto je On uradio, ako se povezemo sa Ocem kao sto je On to radio. Da se Isus nije odrekao bozanskih atributa odmah bi Sotona skocio da omalovazava Njegov uspeh na zemlji. Ovako je Isus pokazao da je Sotona nula, i da nista ne moze coveku ako se covek poveze sa Bogom.

Ovo je od pre par dana. Ovih dana sam poceo da citam Sveto Pismo polako od pocetka. Krenuo sam sa citanjem knjige ,,Dokazi za Hrista" (Isusov zlocin) i nesto sto sam tamo procitao me podseti na nesto.
Razmisljam tako, poznato je da je Isus setao po vodi i kaze Blumberg u spomenutoj knjizi da je Isus rekao (po njemu doslovan prevod sa grckog): ,,Ne bojte se, ja jesam".

Zanima me, kako se uklapa ovo cudo hodanja po vodi u kontekst nase prethodne price o Sinu Bozjem koji je prihvatio da bude poput ljudi odnosno, kako Vi kazete, odrekao se bozanskih atributa?

P.S. I ostala cuda naravno, ne samo hodanje po vodi.

Uklapa se odlicno. Svako od nas bi mogao da hoda po vodi, ako bi to bilo potrebno. Jogi letaci mogu to da rade uz pomoc demonske sile vrlo lako. Najvece natprirodno cudo koje Bog cini je promena karaktera. Hodanje po vodi nije nikakvo posebno cudo, kada se uporedi sa cudom promene karaktera. I okultisti ti mogu da rade (da hodaju po vodi), ali da vidimo ko moze svojim zivotom da podstakne gresnika da se promeni. Isus je hodao po vodi da bi spasavao ljude, a ne da bi ih zabavljao kao cudotvorac (kao sto to rade okultisti).

Synex
Da li ste čitali pismo koje je EPISKOP SAHUMSKO HERCEGOVAČKI GRIGORIJE poslao svim Episkopima i Mitropolitima SPC?
Do pismo je izazvalo mnoga negodovanja ali mislim da je Vladika Grigorije s`pravom ovo napisao.
Molim vas da pročitate i dadnete svoj komentar.

http://www.rtrs.t.../pismo.php
Vjerujem u ...

Miroljub Petrovic
Synex je napisao:
Da li ste čitali pismo koje je EPISKOP SAHUMSKO HERCEGOVAČKI GRIGORIJE poslao svim Episkopima i Mitropolitima SPC?
Do pismo je izazvalo mnoga negodovanja ali mislim da je Vladika Grigorije s`pravom ovo napisao.
Molim vas da pročitate i dadnete svoj komentar.

http://www.rtrs.t.../pismo.php

O tome sam vec pisao, imas na strani 354 ovog foruma.

Miroljub Petrovic
robertp je napisao:
Drago mi je da ste iznijeli vaše mišljenje o ovoj temi,ali mi dopustite da nadodam neke misli.
Zanimljivo je da se kod Jehovinih svedoka iznimno naglašava briga za obitelj,obiteljsko čitanje Biblije te se Bibliju stavlja kao autoritet pred sekularnim obrazovanjem.

Ne bih da ulazim u dublje analize Jehovinih svedoka. Znam da oni nemaju svoje privatne religijske skole (kao Jevreji, Muslimani i neki hriscani), a to je uslov svih uslova da bi se deca sacuvala od stetnog uticaja nenzabozackog sistema, sinovi kad odrastu nemaju obavezu da brinu o roditeljima, i da ne ulazim u druge detelje. Cinjenica je da oni pokazuju jednu visu dozu ozbiljnosti i poboznosti od mnogih drugih protestanata, ali daleko je to od biblijske poboznosti.

Ukoliko netko zastrani poduzimaju se koraci da se osoba pokaje ili se isključi iz zajednice.

Zastranjivanje je, za njih, ne dolazenje u crkvu, kao i kod drugih protestanata, a ako se zivi u grehu (a da niko ocigledno ne vidi) to se tolerise.

Čitajući vaše knjige vidio sam da zastupate uvjerenje o nepostojanju besmrtne duše,što vjeruju i oni a u skladu je sa biblijskim tumačenjem
čovjeka.

Cuo sam da oni ne veruju u to, ali nisam to detaljno proucavao. Nisam siguran da bismo se do kraja slozili.

Usput,i Jehovini svjedoci izdali su knjige slične tematike:Život-kako je nastao?Evolucijom ili stvaranjem te Postoji li Stvoritelj koji se brine za tebe.Tamo se žestoko zastupa upravo ovo za što se i vi borite,na temelju znanosti a ne evolucijskog mudrovanja.

Oni ne veruju u doslovnih 6 dana Stvaranja. Oni veruju da su dani Stvaranja bili dugi geoloski periodi.

Imam pitanje za vas!Da li kreacionisti pripadaju određenoj vjerskoj zajednici ili dolaze iz raznih vjerskih miljea?Pitam stoga što ni vi niste očito tradicionalni vjernik,jer zastupate doktrine koje u crkvama baš i nisu popularne.Ali važno je što je istina,a ne što je popularno,zar ne?

Ja izbegavam termin "kreacionizam" jer nije naseg porekla i mnogi ga pogresno razumeju, ali ga koristim ako je neophodno da me neko bolje razume. Pod "kreacionistom" se danas podrazumeva svaki religiozni naucnik koji naucno brani Stvaranje. Tako ima muslimana kreacionista, hriscana i Jevreja kreacionista, iako se oni razliku u tekim teoloskim pitanjima. Ja jesam tradicionalni vernik koji se drzi biblijske tradicije, kao i tradicije mojih predaka (ne u svim detaljima, ali po svim centralnim pitanjima).
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 12.12.2008 09:48

Mladen M
Natfes je napisao:

Cuo sam jednog ateistu koji je kao nasao jednu matematicku gresku u vezi Solomonovog hrama, iz Starog Zavjeta.

Druga knjiga dnevnika, glava 4.

2.''I sali more, deset lakata beše mu od jednog kraja do drugog, okruglo naokolo, pet lakata visoko, a unaokolo mu beše trideset lakata.''

On je tu zamjerio jer je obim kruga (idealnog) broj pi * precnik
pi=3,14

Po matematici bi trebalo da je 31,4 lakata

Ja sam mu samo rekao da se nigdje ne kaze da je bio idealan krug u pitanje, mozda je to bio neki viseugaonik.

anton
Miroljube,mene zanima kako su Izraelci prihvaćali stranca,došljaka koji bi ostao među njima?I u tom pogledu mi dosta nije jasno,jer neki su zakoni zabranjivali Židovima druženje sa nežidovima. To je trajalo čak i nakon Isusove smrti kada je bilo postavljeno pitanje dali i neobrezane krstiti.

Sa druge strane u Nehemijinoj knjizi vidim da su Židovi otpuštali žene nežidovke,a opet u knjizi o Ruti vidim da je Ruta(Davidova prabaka pa tako i predak Isusov)iako nežidovka primjer morala i čestitosti.

Dali je Bog u Starom zavjetu pokazivao milost i ljudima iz Izraelcima neprijateljskih naroda? Tu mislim na primjer kada je Bog preko Elizeja očistio od gube sirijskog vojskovođu Naamana.

anton
Koliko su zdrave banane,s obzirom da pojedem i 1 kg dnevno?

Dali je za početak obavezno odmah prijeći na isključivo biljnu prehranu,ili je dovoljno jesti onu hranu koju Bog dozvoljava u 3.knjizi Mojsijevoj a u kojoj je dozvoljeno jesti čiste životinje?

Miroljub Petrovic
Mladen M je napisao:
Cuo sam jednog ateistu koji je kao nasao jednu matematicku gresku u vezi Solomonovog hrama, iz Starog Zavjeta.

Druga knjiga dnevnika, glava 4.

2.''I sali more, deset lakata beše mu od jednog kraja do drugog, okruglo naokolo, pet lakata visoko, a unaokolo mu beše trideset lakata.''

On je tu zamjerio jer je obim kruga (idealnog) broj pi * precnik
pi=3,14

Po matematici bi trebalo da je 31,4 lakata

Ja sam mu samo rekao da se nigdje ne kaze da je bio idealan krug u pitanje, mozda je to bio neki viseugaonik.

Lose je citao Bibliju. Pogledaj na internetu o kakvim se merama radi, da ovde ne razglabam.

Miroljub Petrovic
bosko6 je napisao:
Zanima me sta se desava sa zglobovima prilikom pucketanja. Mislim na pucketanje prstima , vratnim prsljenima i kicmenim... I koje su posledice tog pucketanja?

Zeleo bih i da saznam vise o osteoporozi ,lecenju i izlecenju...

Da li ima neka dostupna knjiga na internetu koja govori o ovim pojavama? Da je preporucite ili postavite....
Hvala

Imas na www.zakonizdravlj...

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.51 sekundi!