Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
tovel
Miroljub Petrovic je napisao:
Petar je napisao:
Legija napisao novi knjigu. Naslov je "Magionicar," na naslovnoj strani neka cini mi se veoma okultisticka slika. Ovako knjigu opisuje recenzent: "Rec je o romanu opsesivne misli, odnosno o romanu ideje ili kljuca, do cije se srzi dospeva ovladavanjem, razumevanjem fantasticno-hipnotickih i alegoricno-parabolicnih, ali i neorealistickih strukturnih sekvenci."
Junak romana se bori protiv nepravde u svetu i za srpske nacionalne interese uz pomoc patuljaka i "bica tajni."
Da li ista ona sila koja je Tapiju pomagala da slika pise i Legijine romane?
p.s. treba imati u vidu da mnogi mladi srpski nacionalisti Legiju vide kao heroja i da njegov uticaj nije zanemarljiv

Secam se da su neke novine, pre izvesnog vremena, objavile Legijinu izjavu da je odusevljen romanima Dena Brauna (Da Vincijev kod, Andjeli i demoni, Digitalna tvrdjava). Znamo da su to ultra okultne knjige koje promovisu tajna drustva, a ismejavaju biblijskog Boga. E sad, moguce da je Legija dobronameran, a da neke stvari ne razume, pa zato pravi greske. Secam se da ga je Beba Popovic prozivao zato sto posti, pa ga je na jednom prijemu provocirao: "Jel ubijate sredom i petkom?" Moguce da je Legija pobozan i dobronameran, ali da pravi odredjene greske jer nije dovoljno informisan. Ali ako je dobronameran, Bog ce mu pokazati pravi put.

Uh,baš ste bez dlake na jeziku.Svaka vaša izjava je vrlo odvažna i smela.Znate li sta može da vas snađe posle jedne ovakve izjave oko Legije.Pa B92 i raznorazne NVO ima da eksploatišu ovaj vaš odgovor u negativne svrhe (naravno u slučaju da jednog dana postanete poznati široj javnosti) u najvećoj mogućoj meri.
Takođe pokazali ste da ste dosta upućeni u politički život u našoj zemlji.
Zamišljao sam vas kao nekoga ko se ne bavi tim pitanjima,kao nekoga ko je da tako kažem "povučeniji".

Petar
Branko je napisao:
Moguce je da ce veliki procenat ljudi da strada u katastrofama i zlu koje ce da dodje.Tako da ce onda da bude manji broj ljudi na zemlji i eto samo te 144 hiljdade.

Zvuci logicno.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Znaci mislite da ce samo 144 hiljade ljudi od zivih koji docekaju Hrista biti pravednici? Pa to je tako mali procenat, zar je moguce da ce tolike milijarde ljudi biti u stanju hule na svetog duha?

Koliko je procentualno bilo ljudi na strani Boga za vreme Noja? Jako malo. Isus kaze da ce pred Njegov dolazak biti kao "u vreme Nojevo". Ja smatram da taj broj nije mali procenat. Pored toga, veliki procenat ljudi ce pre toga nastradati u medjusobnim ratovima, katastrofama, bolestima itd. Pogledajte 6. poglavlje Otkrivenja i vidite kakve ce katastrofe da pogode zemlju. Ili 9. poglavlje 15. stih Otkrivenja gde se kaze da ce nastradati "trecina ljudi". Konacno, kada pogledate koliko se danas ljudi u svetu uopste ne interesuju za pravdu i moral, niti za svoju decu, a ni za sebe, ne treba nista da se cudite kada su ove brojke u pitanju. To je za mene cak veliki procenat pravednih.

Petar
Miroljub Petrovic je napisao:
Petar je napisao:
Znaci mislite da ce samo 144 hiljade ljudi od zivih koji docekaju Hrista biti pravednici? Pa to je tako mali procenat, zar je moguce da ce tolike milijarde ljudi biti u stanju hule na svetog duha?

Koliko je procentualno bilo ljudi na strani Boga za vreme Noja? Jako malo. Isus kaze da ce pred Njegov dolazak biti kao "u vreme Nojevo". Ja smatram da taj broj nije mali procenat. Pored toga, veliki procenat ljudi ce pre toga nastradati u medjusobnim ratovima, katastrofama, bolestima itd. Pogledajte 6. poglavlje Otkrivenja i vidite kakve ce katastrofe da pogode zemlju. Ili 9. poglavlje 15. stih Otkrivenja gde se kaze da ce nastradati "trecina ljudi". Konacno, kada pogledate koliko se danas ljudi u svetu uopste ne interesuju za pravdu i moral, niti za svoju decu, a ni za sebe, ne treba nista da se cudite kada su ove brojke u pitanju. To je za mene cak veliki procenat pravednih.

Onda znaci da ce u tim katastrofama stradati i mnogo pravednih koji ce onda biti vaskrsnuti? Ili ce samo zlikovci biti pobijeni kao u Nojevo vreme?

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Uh,baš ste bez dlake na jeziku.Svaka vaša izjava je vrlo odvažna i smela.Znate li sta može da vas snađe posle jedne ovakve izjave oko Legije.Pa B92 i raznorazne NVO ima da eksploatišu ovaj vaš odgovor u negativne svrhe (naravno u slučaju da jednog dana postanete poznati široj javnosti) u najvećoj mogućoj meri.

Sta mi mogu B92 i razne NVO? Mogu samo da me izbegavaju, jer ce svaki atak na mene da bude kontraproduktivan za njih. Zrno istine je jace od lavine lazi. Ja znam da Legijina biografija nije savrsena, kao sto nije nikoga od nas. Ja ne znam da li on sada za nekoga radi i kakav je njegov odnos prema istini. U ovom trenutku je on za mene heroj, simbol nekoga ko se suprostavio najvecoj mafiji u istoriji Srbije, bez obzira na sve njegove nedostatke koje, uz Bozju pomoc, moze da ispravi. Sta ce biti od njega, videcemo.

Takođe pokazali ste da ste dosta upućeni u politički život u našoj zemlji. Zamišljao sam vas kao nekoga ko se ne bavi tim pitanjima,kao nekoga ko je da tako kažem "povučeniji".

Moje glavno zanimanje je teologija, a ne geologija ili medicina. A teologija je najvaznija nauka jer se pomocu nje covek upoznaje sa Bogom. Bog kaze: "Neka se mudri ne hvali svojom mudroscu, ni jaki neka se ne hvali svojom snagom, ni bogati neka se ne hvali svojim bogatstvom, nego ko se hvali neka se hvali time sto Mene poznaje, veli Gospod." Nista se u ovom svetu ne desava slucajno. Sto bolje poznajemo Boga, to cemo bolje poznavati desavanja u ovom svetu, ukjucuci i politiku, i klimatske promene, i prirodne katastrofe, i sve ostalo. Ja se prirodnim naukama bavim samo zbog teologije. Ne interesuje me eksploatacija uglja i trazenje leka protiv raka (lek odavno postoji).

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Onda znaci da ce u tim katastrofama stradati i mnogo pravednih koji ce onda biti vaskrsnuti? Ili ce samo zlikovci biti pobijeni kao u Nojevo vreme?

U tim katastrofama ce stradati i mnogo pravednih koji ne bi mogli da podnesu strahote poslednjih dana. Naravno, Bog ce uciniti da to stradanje bude maksimalno bezbolno.

Laki
Hteo bih da pitam nesto gdina Miroljuba u vezi zivotnog daha ili duha koji nam je Bog dao. Kad covek umre, duh se vraca Bogu. Zanima me sta je sa duhom Hitlera ili Staljina? Da ih nije Sotona prisvojio?
POZDRAV!

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Hteo bih da pitam nesto gdina Miroljuba u vezi zivotnog daha ili duha koji nam je Bog dao. Kad covek umre, duh se vraca Bogu. Zanima me sta je sa duhom Hitlera ili Staljina? Da ih nije Sotona prisvojio?

I njihov duh je kod Boga i ceka trenutak vaskrsenja.

Miroljub Petrovic
Dodo je napisao:
Pozdrav Miroljube vama i svima na ovum forumu, vidim da ovdje iznosite veoma važne Biblijske činjenice, koje su bitne za spas svakog od nas individualno. I zato vam dajem podršku, i želim Božji blagoslov.

Dobro dosao i hvala na pozdrsci.

Petar
Zanima me kakva je razlika izmedju duse i duha zivotnog? Da li dusu cini spoj duha i tela? Bez tela nema duse?
Jer duh zivotni se vraca Bogu u trenutku smrti i covek tada prakticno nestaje (ne zna nista, nema zelja, spava a ne sanja). Kako to kada njegov duh i dalje postoji?
Onda kao da je duh neka informacija koju Bog cuva radi ponovnog stvaranja. Duh zivotni nije zivot. Samo info o zivotu. Jesam dobro shvatio?

Dodo
Miroljube dali imate neke preciznije podatke o ovim pitanjima.

1.Koliko je do sada sveukupno živjelo ljudi na zemlji u ovih oko 6000 g.
2.Ima li nekih konkretnijih podataka o broju nastradalih pogubljenih,braće i sestara u srednjem vijeku od strane inkvizicije.
3.Koliko smo blizu kraja isteka 6000 g.

alkoni
Malo sam gledao pitanja i odgovore na vidovdan.org, i kako mi se cini tamo se sjatio najgori sljam koji Vas, Miroljube, bezocno napada i vredja, a svi su kao pravoslavni i pobozni.
Kako sa takvima izaci na kraj, posto recima i pricom izgleda da ne vredi?
Pozdrav i zelim Vam jos vise snage da se izborite sa takvima
Nikola Djordjevic - "U pocetku stvori Bog..."

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Zanima me kakva je razlika izmedju duse i duha zivotnog? Da li dusu cini spoj duha i tela? Bez tela nema duse?

Tako je.

Jer duh zivotni se vraca Bogu u trenutku smrti i covek tada prakticno nestaje (ne zna nista, nema zelja, spava a ne sanja). Kako to kada njegov duh i dalje postoji? Onda kao da je duh neka informacija koju Bog cuva radi ponovnog stvaranja. Duh zivotni nije zivot. Samo info o zivotu. Jesam dobro shvatio?

Odlicno si shvatio.

Miroljub Petrovic
Dodo je napisao:
1.Koliko je do sada sveukupno živjelo ljudi na zemlji u ovih oko 6000 g.

Nisam to izracunavao.

2.Ima li nekih konkretnijih podataka o broju nastradalih pogubljenih,braće i sestara u srednjem vijeku od strane inkvizicije.

Ne znam koliko je ljudi tada nastradalo, ali cifre se krecu oko 50 miliona, a mozda i vise.

3.Koliko smo blizu kraja isteka 6000 g.

Ja sam nesto racunao, i 6000 godina je isteklo sredinom 19. veka. Mi sad zivimo u periodu "zenik je odocnio" (vidi Jevandjelje po Mateju, 15. poglavlje).

Miroljub Petrovic
alkoni je napisao:
Malo sam gledao pitanja i odgovore na vidovdan.org, i kako mi se cini tamo se sjatio najgori sljam koji Vas, Miroljube, bezocno napada i vredja, a svi su kao pravoslavni i pobozni.
Kako sa takvima izaci na kraj, posto recima i pricom izgleda da ne vredi?
Pozdrav i zelim Vam jos vise snage da se izborite sa takvima

Nemoj tako. Na Vidovdanu ima sjajnih ljudi, a manjina su razbojnici, ali prave takvu buku kao da ih je milion. Problem je sto je moderator vrlo tolerantan prema svima, jer nece nikome da se zameri. Covek je mlad i vremenom ce shvatiti da bez "cvrste ruke" ne moze nista da se uradi. (Inace, moderator je vrlo pobozan covek.)

Miroljub Petrovic
Danas je objavljena vest da ce najpoznatiji svetski evolucionisti, 21. oktobra ove godine, u prisustvu "svih sefova drzava", u velikoj laboratoriji u Cernu, Svajcarska, "pokusati da simuliraju Veliki prasak", ili kako oni kazu "pocetak svemira". Podseticu da je ova prica sa institutom Cern i simuliranjem Velikog praska (evolucionog nastanka svemira) glavna tema jedne od najpoznatijih Sotoninih knjiga u istoriji - "Andjeli i demoni", knjizi koja je objavljena pre par godina i koja predstavlja uvod u knjigu "Da Vincijev kod". Ove dve knjige su mozda dve najbogohulnije knjige u istoriji.

U knjizi "Andjeli i demoni" se upravo govori o tome kako su naucnici simulirali Veliki prasak i kako je hriscanska crkva ubila glavnog inzenjera tog projekta da bi "sprecila promociju istine". Knjiga iz sve snage promovise tajna drustva.

Vest o buducem "velikom dogadjaju" moze da se procita na linku:

http://www.novost...2008-03-16

Ne bi me iznenadilo da Bog posalje zemljotres pa im pomrsi racune. A mozda ce i da ih pusti da jos malo isklijaju, pa ce onda da im posece i koren i grane.

Petar
Koliko vidim zlo je natprirodna pojava koja uopste nije nastala na zemlji. Zlo je doslo iz svemira. Ovo moze objasniti mozda zasto je zlo toliko uzasno i tesko shvatljivo ljudskom umu, upravo zato sto se radi o natprirodnoj pojavi. Ipak, jos uvek ne razumem da li bi zlo postojalo i kada ne bi postojala demonska sila? Da pojednostavim, zar Adam i Eva nikada ne bi uzeli zabranjeni plod da ih zmija nije nagovorila?
Drugo, da li bi covek bio sposoban da cini ovako strasno zlo i bez demona?
I jos nesto. zasto se demoni ne uniste, ta oni su u stanju totalne hule na Duha Svetoga, zasto ih Bog ne unisti? Zar i njih voli kao i ljude? Ili zeli da pusti zlo da se razvija, da vidimo koliko je strasno?
Nekako ne razumem bas sve to. Buni me.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.03.2008 09:43

Petar
Znate li sta je uzrok sukoba Amfilohija i Artemija? Za tanjug Amfilohije govori o Vatikanu u stilu - otvara se dijalog, moguca saradnja. Znam da ovo ne mora nista da znaci, mozda je samo diplomatski jezik u pitanju. Ali pitam se, znate li da li se nesto ekumensko krije iza toga?
p.s. mislim da je Amfilohije uvek trazio saveznike medju najvecim neprijateljima srpstva, iz naivnosti verovatno (setimo se Mila Djukanaja iz 97-98).

Mungos
Miroljube, da li ste citali knjigu 'Calvin and the Bible' ?
http://rapidshare..._Bible.rar

Sta mozete reci o ovom naucniku?

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
jos uvek ne razumem da li bi zlo postojalo i kada ne bi postojala demonska sila? Da pojednostavim, zar Adam i Eva nikada ne bi uzeli zabranjeni plod da ih zmija nije nagovorila?

Ja sam o tome vec govorio. Sam cin stvaranja bica sa slobodnom voljom ukljucuje mogucnost pobune stvorenih bica. U slucaju pobune, najveca zrtva je Bog, jer on vidi svo zlo koje postoji (mi vidimo samo jedan mali deo), i na kraju On biva ubijen najtezom smrcu da bi nam pruzio jos jednu sansu. Da se Lucifer nije pobunio, verovatno bi se neki drugi andjeo pobunio, a kasnije i Adam i Eva.

Drugo, da li bi covek bio sposoban da cini ovako strasno zlo i bez demona?

Da se covek prvi pobunio u svemiru, verovatno bi se njegove generacije opet pretvorile u ovo sto danas imamo.

I jos nesto. zasto se demoni ne uniste, ta oni su u stanju totalne hule na Duha Svetoga, zasto ih Bog ne unisti? Zar i njih voli kao i ljude? Ili zeli da pusti zlo da se razvija, da vidimo koliko je strasno?

Jos uvek postoje ljudi za koje ima nade da se obrate, koji nisu dosli u stanje hule na Duha Svetoga, i zato Bog ceka: "Ne kasni Gospod sa obecanjem svojim, nego nas trpi, jer zeli da svi udju u pokajanje." Demoni i dalje postoje, tu su da varaju one koji zele laz, ali oni ne mogu da uticu na ljude koji su na strani Boga. Opet, oni koji izaberu laz mogu da se vrate Bogu, ako ne odu predaleko.

nekako ne razumem bas sve to.

Potrebno je malo vremena da se sve kockice sloze. Polako.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.30 sekundi!