pocetak foruma
|
|
simke |
Odgovorio 18.11.2008 16:29
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 16.10.2008 01:52 Lokacija: Nepoznata |
Uvek je bilo i postajalo nemorala,pa i u mnogim institucijama...ali kao sada verovatno nije bilo nikada. S obzirom da ljudi treba da se skoluju,da sticu odredjena znanja i imaju saznanja iz neke oblasti da bi istrazivali svet u kome zive a i olaksali tj unapredili zivote samim tim..(a druga je stvar sto su mnoge stvari tokom saznanja i napredovanja coveka u tome zloupotrebljene u ne sagledivim posledicama,od strane ljudi).a ljudi se skoluju sve vise i zatim vise znanja sticu al skoro sve ide u negativnom pravcu,(znaci nesto nije u redu) sta treba preduzeti u tom smislu skolovanja,ne skolovati se,?(sto postaje ne moguce-obavezno je skolovanje do sredjnje skole) ili treba mozda reformisati skolstvo ili sta vec. koje reforme predlazete za skolstvo? Oseca se jaka zavisnost od drzave,sistema,namecivanja... Naravno Bogu se treba moliti i ziveti pobozno. Al da li ce nam pomoci,zavisi od nas,zar ne? Boze pomozi.
|
|
|
Stefan Djuric |
Odgovorio 18.11.2008 17:57
|
Član Odgovori: 36 Pristupio/la: 26.09.2008 11:00 Lokacija: Nepoznata |
Da li je moguce da je Bog jos negde u svemiru stvorio inteligentna bica?Ne mislim na andjele i demone,tj na duhovna bica,vec na bica poput nas. |
|
|
nebojsaCA |
Odgovorio 18.11.2008 20:11
|
Član Odgovori: 34 Pristupio/la: 02.08.2008 21:11 Lokacija: Nepoznata |
Dobro vece! Zanima me koliko je zdrava sledeca hrana i koliko je dozvoljeno u dnevnim kolicinama konzumirati istu: suve smokve, urme, kestenje, susam, i, uopste, drugo suvo voce?
Acim
|
|
|
bojsane |
Odgovorio 18.11.2008 22:23
|
Član Odgovori: 64 Pristupio/la: 14.04.2008 14:10 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,da li na nekog konkretno misli Pavle u ovim stihovima,i na koga ili govori generalno:Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše ga kao Boga niti mu zahvališe, nego zaludješe u svojijem mislima, i potamnje nerazumno srce njihovo.Kad se građahu mudri, poludješe,I pretvoriše slavu vječnoga Boga u obličje smrtnoga čovjeka i ptica i četvoronožnijeh životinja i gadova,zato ih predade Bog u željama njihovijeh srca u nečistotu, da se pogane tjelesa njihova među njima samima;? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:05
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zrix je napisao: Naucnici kazu da je moguce izgraditi stounhendz ... To su naucnici kao sto je papa hriscanin. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:06
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zrix je napisao: Sta mislis o tome sto neki ljudi zamrzavaju svoja tela,posle smrti ,misleci da ce jednog dana nauka moci da ih ponovo ozivi? taj proces se zove Krionizacija Govorio sam o tome na ovom forumu. To su ateisticke budalastine. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:08
|
U pitanju su demoni. Pogledaj moje predavanje "Misterija Stonhendza" u odeljku "Download", serija "Tajne skrivene u stenama". Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.11.2008 01:08 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:10
|
zrix je napisao: zasto je Bog stvorio biljke mesozderke kako to da biljke koriste meso u ishrani u knjizi Harun Jahija se opisuju kao savrsenstvo dizajna? Bog ih u pocetku nije stvorio da budu mesozderi, ali su nakon pobune coveka mnogi organizmi to postali (od genetskog potencijala koji su u pocetku dobili) da bi i to podsecalo coveka na opasnosti od pobune protiv Tvorca. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:11
|
Mario Arambasic je napisao: Gdje mogu da saznam vise o onome sto ste govorili u predavanju "TAJNA KRALJEVSKE SFINGE" ili iz kojih Knjiga ste resersirali? Imate u knjizi "The Exodus Case", autor je Lenart Muler. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:13
|
simke je napisao: Gospodine Petrovicu,rekoste da ne zelite da se ovde bavite negativnim ,vec iskljucivo pozitivnim stvarima. A sad pisete najnovije vesti iz sveta,i kod nas koje su vise nego gadne,a onda to isto odmah rade i svi clanovi foruma.A nekad ste ih brisali. Mislim da bi mogli takvim 'informacijama' da prepunimo ovaj a i druge forume... Ovde se pise samo o pozitivnom, a pozitivno je to da treba da se okrenemo Bogu. Ja ponekad iznesem dozirano neke podatke koji ukazuju na ozbiljnost situacije. Gde to videste da to odmah rade "svi clanovi foruma"? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:14
|
panta je napisao: Mnogi ljudi kazu da su Adam i Eva izgubili vecni zivot na glup nacin samo zato sto su pojeli plod neko kaze jabuku,zasto kriviti njihove potomke zbog toga? Niko ne krivi njihove potomke. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:18
|
simke je napisao: Uvek je bilo i postajalo nemorala,pa i u mnogim institucijama...ali kao sada verovatno nije bilo nikada. S obzirom da ljudi treba da se skoluju,da sticu odredjena znanja i imaju saznanja iz neke oblasti da bi istrazivali svet u kome zive a i olaksali tj unapredili zivote samim tim..(a druga je stvar sto su mnoge stvari tokom saznanja i napredovanja coveka u tome zloupotrebljene u ne sagledivim posledicama,od strane ljudi).a ljudi se skoluju sve vise i zatim vise znanja sticu al skoro sve ide u negativnom pravcu,(znaci nesto nije u redu) sta treba preduzeti u tom smislu skolovanja,ne skolovati se,?(sto postaje ne moguce-obavezno je skolovanje do sredjnje skole) ili treba mozda reformisati skolstvo ili sta vec. koje reforme predlazete za skolstvo? Oseca se jaka zavisnost od drzave,sistema,namecivanja... Naravno Bogu se treba moliti i ziveti pobozno. Al da li ce nam pomoci,zavisi od nas,zar ne? Ja sam o tome vec vise puta govorio ali vi niste citali prethodne postove. Glavna skola treba da bude kod kuce, ali posto ima malo ozbiljnih roditelja, onda deca nemaju od koga da uce kod kuce. Skole mogu da se zavrsavaju preko interneta, ukljucujuci i osnovnu i srednju, posto je "skolovanje" obavezno. Ali covek treba da se uci da radi nesto prakticno i da ima svoju firmu, kao i da se nauci da prezivi u prirodi. Najbolji posao je proizvodnja hrane u prirodi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:19
|
Stefan Djuric je napisao: Da li je moguce da je Bog jos negde u svemiru stvorio inteligentna bica?Ne mislim na andjele i demone,tj na duhovna bica,vec na bica poput nas. Moguce. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:20
|
nebojsaCA je napisao: Dobro vece! Zanima me koliko je zdrava sledeca hrana i koliko je dozvoljeno u dnevnim kolicinama konzumirati istu: suve smokve, urme, kestenje, susam, i, uopste, drugo suvo voce? Zdravo je, samo ne treba preterivati. Oko 50 grama dnevno je OK. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 01:21
|
bojsane je napisao: Miroljube,da li na nekog konkretno misli Pavle u ovim stihovima,i na koga ili govori generalno:Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše ga kao Boga niti mu zahvališe, nego zaludješe u svojijem mislima, i potamnje nerazumno srce njihovo.Kad se građahu mudri, poludješe,I pretvoriše slavu vječnoga Boga u obličje smrtnoga čovjeka i ptica i četvoronožnijeh životinja i gadova,zato ih predade Bog u željama njihovijeh srca u nečistotu, da se pogane tjelesa njihova među njima samima;? Misli na idolopoklonike koji obozavaju zivotinje. |
|
|
simke |
Odgovorio 19.11.2008 03:24
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 16.10.2008 01:52 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: simke je napisao: Uvek je bilo i postajalo nemorala,pa i u mnogim institucijama...ali kao sada verovatno nije bilo nikada. S obzirom da ljudi treba da se skoluju,da sticu odredjena znanja i imaju saznanja iz neke oblasti da bi istrazivali svet u kome zive a i olaksali tj unapredili zivote samim tim..(a druga je stvar sto su mnoge stvari tokom saznanja i napredovanja coveka u tome zloupotrebljene u ne sagledivim posledicama,od strane ljudi).a ljudi se skoluju sve vise i zatim vise znanja sticu al skoro sve ide u negativnom pravcu,(znaci nesto nije u redu) sta treba preduzeti u tom smislu skolovanja,ne skolovati se,?(sto postaje ne moguce-obavezno je skolovanje do sredjnje skole) ili treba mozda reformisati skolstvo ili sta vec. koje reforme predlazete za skolstvo? Oseca se jaka zavisnost od drzave,sistema,namecivanja... Naravno Bogu se treba moliti i ziveti pobozno. Al da li ce nam pomoci,zavisi od nas,zar ne? Ja sam o tome vec vise puta govorio ali vi niste citali prethodne postove. Glavna skola treba da bude kod kuce, ali posto ima malo ozbiljnih roditelja, onda deca nemaju od koga da uce kod kuce. Skole mogu da se zavrsavaju preko interneta, ukljucujuci i osnovnu i srednju, posto je "skolovanje" obavezno. Ali covek treba da se uci da radi nesto prakticno i da ima svoju firmu, kao i da se nauci da prezivi u prirodi. Najbolji posao je proizvodnja hrane u prirodi. Citao sam prethodne postove i ovaj vas odgovor mi je poznat. Ali posto smo svesni da tako ne moze da funkcionise skolovanje i ceo sistem skolski . To moze pojedinac za sebe da ide vanredno i preko internete da studira. Ne moze se sve u stanu,mora praksa,labaratorija,teren...moraju ljudi da se krecu,komuniciraju,razmenjuju misljenja. Kad bih vas pitao za ekonomski sistem ,vi bi ste mi odgovorili ,rad na njivi,tj selu, u okviru porodice ili da se otvori firma(porodicna) ,to lepozvuci,al nije bas najpraktinije u ovim okolnostima u kojim se trenutno nalazimo. Znaci pitam o odredjenom sisitemu u drzavi,konkretno u ovom slucaju skolskom sad i ovde,kako ga promeniti,da bude praktican i koristan,sto manje stetan. Nisu nasi fakulteti bas laganica,nauci se tamo po dosta oko odredjene struke,nauke,(pa nasi strucnjaci budu dobri i poznati) samo sto se dosta covek i pokvari i zaglupi za neke stvari.. Al bi bilo lepo kad bi se nesto promenilo i uklopilo u drzavni sistem... nadam se da razumete? Boze pomozi.
|
|
|
Mladen M |
Odgovorio 19.11.2008 09:04
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Zasto Solomona povezuju sa masonerijom, jel to jos jedna od podvala satanizma?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.11.2008 10:06 |
|
|
Stefan Djuric |
Odgovorio 19.11.2008 09:43
|
Član Odgovori: 36 Pristupio/la: 26.09.2008 11:00 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Stefan Djuric je napisao: Da li je moguce da je Bog jos negde u svemiru stvorio inteligentna bica?Ne mislim na andjele i demone,tj na duhovna bica,vec na bica poput nas. Moguce. A da li je moguce da su ta bica ustvari "vanzemaljci" koji prave krugove u zitu? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 10:01
|
simke je napisao: Citao sam prethodne postove i ovaj vas odgovor mi je poznat. Ali posto smo svesni da tako ne moze da funkcionise skolovanje i ceo sistem skolski . To moze pojedinac za sebe da ide vanredno i preko internete da studira. Ja upravo i govorim o tome da mi mozemo samo pojedinacno i u malim grupama da delujemo. Ne mozemo da menjamo sistem jer vecina ne zeli promenu sistema. Sistem moze da se menja na bolje samo uvodjenjem teokratije, a za to je potrebno da ljudi to zele, i onda da Bog uvede takav sistem kao u vreme Mojsija i Isusa Navina. Dakle, mi treba da se bavimo onim sto mozemo, a ne da cekamo idealne uslove da bi nesto preuzeli. Ne moze se sve u stanu,mora praksa,labaratorija,teren...moraju ljudi da se krecu,komuniciraju,razmenjuju misljenja. Ko ti brani da komuniciras sa ljudima? Ja sam ucio geologiju i medicinu od najboljih svetskih strucnjaka (i jos uvek ucim). I druge stvari ucim od najboljih ljudi iz svojih oblasti. Dakle, mi mozemo da komuniciramo sa ljudima iz raznih oblasti, ako hocemo, i da u praksi ucimo ono sto treba. Kad bih vas pitao za ekonomski sistem ,vi bi ste mi odgovorili ,rad na njivi,tj selu, u okviru porodice ili da se otvori firma(porodicna) ,to lepozvuci,al nije bas najpraktinije u ovim okolnostima u kojim se trenutno nalazimo. Jel se ti to salis? Kako nije najprakticnije? Pa sta je prakticnije od toga? Znaci pitam o odredjenom sisitemu u drzavi,konkretno u ovom slucaju skolskom sad i ovde,kako ga promeniti,da bude praktican i koristan,sto manje stetan. To moze da se promeni tako sto bi udarile strasne katastrofe, pa onda ljudi poceli da misle, pa da dodje do promene. Ovako, stanje ce biti sve gore i gore. Nisu nasi fakulteti bas laganica,nauci se tamo po dosta oko odredjene struke,nauke,(pa nasi strucnjaci budu dobri i poznati) Moze nesto jako malo da se nauci, ali se nauci i mnogo toga loseg (da ne govorim o losem drustvu). Al bi bilo lepo kad bi se nesto promenilo i uklopilo u drzavni sistem... nadam se da razumete? Za sada nema od toga nista. Treba nesto strasno i veliko da se desi da bi doslo do promene sistema. Oni koji cekaju promenu sistema da bi krenuli sa individualnim promenama, mnogo ce lose da prodju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.11.2008 10:03
|
Mladen M je napisao: Zasto Solomona povezuju sa masonerijom, jel to jos jedna od podvala satanizma? Naravno da je podvala. Oni svakog svojataju, i Isusa. A ovde se javio neki mason i izjavio da sam i ja mason. Oni su zaglupili ljude preko medija i sistema obrazovanja i sada mogu da im prodaju svaku laz. |
|
Predji na forum: |