pocetak foruma
|
|
nikola |
Odgovorio 13.11.2008 22:41
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Ode Nikola Kavaja, kakvo misljenje imate o njemu, najvise je zalio sto mu nije uspeo atentat na Tita i u Cetinje ce da ostavi svoje kosti. Uvek patriota i antiekumenista, zadnji Vaskrs docekao je u rasko-prizrenski manastir http://www.kurir-...-komandosu Izmenio/la nikola na 13.11.2008 22:42 |
|
|
Laki |
Odgovorio 13.11.2008 22:48
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, zasto ateisti ne napadaju hinduizam, budizam, konfucizam? Zasto im je Knjiga nad knjigama trn u oku, a ne Zevs, Mars, Jupiter i ostali bogovi? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:24
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
simke je napisao: Sto se tice bake iz kamenjara(Crna Gora),je ziva istina i nije prica ni od kog novinara. Ima mnogo stvari na ovom svetu koje nisu bas laka za objasniti i razumeti...niti naucno a ni dati im atribut demona. A mozda su ljudi tamo blagosloveni i zive u prirodnim uslovima(pa su im neke stvari manje stetne) jes da je kamenjar.... Mogu da vas povezem sa osobom cija je to baba i da vam da detaljnije informacije,pa da odemo tamo da istrazujemo... Meni je ne shvatljivo,al Bog zna sto je to tako. Pozz Sve stvari u ovom svetu, koje su vazne, mogu se lako razumeti. Taj primer sa babom je potpuno neadekvatan, a dali su ga ateisti da bi "dokazali" kako se moze nezdravo ziveti i biti zdrav i srecan. Ta laz me podseca na jedan primer koji sam cuo u Americi, kada su iznosili podatke koliko je ljudi pokusalo samoubistvo sa mosta Golden Gejt. Do sada je samoubistvo pokusalo oko 12.000 ljudi, a samo je 12 njih prezivelo. I onda je rodjak od jednog prezivelog samoubice izjavio: "Ko kaze da je skakanje sa mosta Golden Gejt opasno? Moj rodjak je skakao sa tog mosta i nista mu se nije desilo." Naravno da postoje neki primeri koji izgledaju kao cudni kad ih ateisti nasminkaju. Poznato je da ce ljudi koji puse duvan, piju rakiju i jedu slaninu, a nikada se ne nerviraju, duze ziveti od onih koji jedu posnu hranu, ne puse i ne piju, svakodnevno treniraju i zive u prirodi, a stalno su u stresu. Jedan moj poznanik se pridrzavao bukvalno svih zdravstvenih nacela fizickog zdravlja, cak i pisao knjige o zdravlju, ali se stalno nervirao jer je imao neposlusne sinove koje nije umeo da dovede u red. I onda je dobio cir na zelucu od sekiracije, a kasnije i rak, pa se sav raspao i umro. Dakle, nema nista cudno u primeru te babe za svakoga ko ima usi da cuje i oci da vidi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:34
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Tijana je napisao: Gospodine Petrovicu, zasto delujete tako agresivno i cinicno u svojim odgovorima? Taj dogmatican stil i ton ne prilici nekome ko je pobozan i duhovan...vise odaje sujetnost, ili gresim? Nezna gospodjice, ovde se vode muski razgovori. Ovaj svet propada jer su muskarci postali mlakonje i nesposobnjakovici, nepobozni i nemoralni, i zaista je krajnje vreme da prestanemo mi muskarci da jedni druge ceskamo po usima. Ja ovde nastupam ostro prema svakom obliku muskog feminizma i intelektualne lenjosti. Za vas je ta moja ostrina jedan oblik agresivnosti, zato sto ste zensko. Sa vama, naravno, tako ne bih razgovarao. Takodje, kada se pojave ovde neki "filozofi" koji se prave pametni, onda moram malo da ih opaucim, a nekada i da budem ironican, da bi uvideli koliko nema smisla liberalna teologija koju zagovaraju. Opet, vama je to cinicno jer ste zensko. Sa vama bih drugacije razgovarao, jer je zenska duhovna struktura mnogo neznija. Dakle, mislim da gresite u vasoj proceni mog nastupa. Ja sam cak vrlo blag zato sto nemam velika ovlascenja, a kada bi ih imao, onda bi ostrina mog nastupa bila takva da to ne biste mogli ni da gledate ni da slusate (posto ste zensko) jer bi se desila repriza zauzimanja hananske zemlje u vreme Isusa Navina. Usput, sta mislite o laznoj duhovnosti na nasim prostorima? Ne mislim o tome. Zelim da se bavim samo pozitivnim stvarima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:39
|
simke je napisao: Geneticki inzinjering(kloniranje) je interesantan i u isto vreme opasan poso. Cini mi se da se donekle kosi sa Bozijim postojanjem. Naucnici tvrde da bi imali i koristi od toga,u smislu dobijanja novih potrbnih orgna,onima kojima nedostaju iz raznoraznih razloga? A verovatno bi to ljudi zlopotrebili ili su vec na tom putu? Sta vi mislite? Ako covek moze da klonira coveka,i napravi porvsno istu osobu,time sigurno ne nastaje ista ta osoba a pogotovo u moralnom i duhovnom smislu? sta je sa takvim covekom,ako se napravi i odraste?oce li on imati dusu,duhovnost? Ja se izvinjavam ako su pitanja ne prekladna. Ali mi smo ljudi bica radoznla. Pitanja nisu neprikladna. Genetski inzenjering (kloniranje) je jedan monstruozan proces u kome se vrsi bukvalno izivljavanje nad zivim organizmima. U skoro svim slucajevima se stvaraju bolesna i degenerisana bica, ili dolazi do smrti. Za vise informacija o ovoj temi preporucujem najbolju svetsku knjigu o tome "Seme unistenja": http://www.cps.or...stenja.pdf |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:44
|
Vujo je napisao: Gdine Petrovicu, mozete li mi preporuciti neki dobar sajt gde bih mogao nauciti barem osnove hebrejskog jezika? Hvala unapred. Mogao bih da ti preporucim neke sajtove, ali ces se mnogo namuciti dok nesto saznas. Predlazem ti da sacekas jos koji dan ili sedmicu, jer ce uskoro biti dostupan kurs hebrejskog na DVD-u koji upravo snimamo. Tvrdim da ce to biti nesto fenomenalno. Predavac je zaista covek koga je Bog podigao da uradi veliku stvar za ljude sa naseg govornog podrucja. Pomocu tog kursa na disku svako ce moci da nauci hebrejski jezik prema najboljem svetskom udzbeniku i na najlaksi moguci nacin od najboljeg profesora. Bice objavljeno na ovom forumu i na sajtu cim disk bude pripremljen. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:45
|
ivanel je napisao: Poštovani , molim Vas za vašu pomoć, odnosno mišljenje ili tumačenje koje ja veoma cenim i koje bi mi možda donelo malo mira jer nemogu da izadjem iz konfrotacije sa samim sobom, a evo šta me muči: U 2. knjizi Moj. 20.4 stoji citiram: "Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje." Pitanje: Mogu li se Srpske Pravoslavne ikone i drugi objekti koji su prisutni u hramovima dovesti u bilo koju vezu sa gore navedenom zapovesti..? Takođe još jedna od mojih muka jeste i tajna svetog preičešća, da necitiram Gospoda jer znam da znate šta je rekao svojim učenicima one večeri, mene interesuje kako vi vidite sveto pričešće, odnosno dali se treba pričešćivati, ko se treba pričešćivati i kada? Zahvalan na odgovoru vaš zbunjeni prijatelj.. Na ta pitanja sam vec nekoliko puta odgovorio u prethodnim postovima. Dakle, predlazem vam da procitate moje prethodne postove (to mozete brzo da uradite). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:50
|
nebojsaCA je napisao: Imam nekoliko pitanja. Prvo, posto je poznato da je kuhinjska so koju koristimo, tj. natrijum-hlorid, cist otrov, da li je dobra zamena kalijumova so? Natrijum i hlorid su otrov kada su odvojeni, a kada su spojeni u so onda su blagotvorni (ako se koriste u malim kolicinama, a to je oko 2 grama dnevno). Drugo, posto je takodje poznato da se fluor u zubnoj pasti nalazi u meri opasnoj po zdravlje ljudi, da li je dovoljno zube prati samo sa cetkicom i vodom? Ne samo fluor, nego i druge hemikalije iz paste za zube mogu da budu opasne, narocito za korisne bakterije koje imamo u ustima a koje proizvode vitamin B12. Ja perem zube samo sa cetkicom i vodom, bez paste. I trece, da li je moguce da dete koje roditelji sacuvaju od vakcinisanja i koje se zdravo hrani, bude zarazeno sa upravo nekom od bolesti protiv koje je trebalo da bude vakcinisano? Ako roditelji brinu o detetu NEMA SANSI da ono bude zarazeno. Zarazne bolesti se javljaju samo tamo gde nema higijene. Bog je rekao da covek nece oboleti od "nijedne bolesti" ako bude ziveo po Bozjim zakonima fizicke i duhovne higijene. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:53
|
dav141414 je napisao: Zanima me kako to da se u mnogim prevodima i početku Biblije pojavljuje množina u jednom a jednina u drugom slučaju (ako se u originalu pojavljuje ista riječ? Bilo je tu svakakvih prevodilaca. Dobro je da imamo i ovakav prevod. Koje je 1. a koje 2. nebo ako je 3. mjesto gdje prebiva Bog? Neki smatraju da je 1. nebo atmosfera, a 2. nebo zvezdano nebo. Kad jos malo dublje udjem u hebrejski jezik mozda cu imati bolje razumevanje tog pitanja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:54
|
ALEX je napisao: Cetvrta knjiga Mojsijeva, 31, 28 I uzmi deo za Gospoda od vojnika koji su išli na vojsku, po jednu dušu od pedeset, i od ljudi i od goveda i od magaraca i od ovaca. Cetvrta knjiga Mojsijeva, 31, 25-47. Nisu mi jasni ovi stihovi... Konkretno nije mi jasno sta je bilo sa ovim ljudima? Dio tog ratnog plijena je trebao da ide "za Gospoda" i to razumijem, ali kako ljudi? Nece valjda da prinose ljude (konkretno djevojke, njih 32 000) na zrtvu? Ili ja nisam dobro razumio... Nisi dobro razumeo. Pogledaj jos neki prevod, ukljucujuci i engleski. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:55
|
nikola je napisao: Pogledao sam emisiju Masonerija iz odeljka Uspon satanizma, dal moguce da su vecina masona tolke kante od ljudi da veruju da ce ih humanitaran rad spasiti od Boga i da neznaju ko je zeteoc ove Zemlje, isti su kao ekumenisti sto veruju da ce ih pricesce spasiti od Boga. Samo mi nije logicno kako su nacitani teolozi tolko ispani kad misle da ce se spasiti ulaskom na siroka vrata. Sve su to isprani mozgovi koji samo gledaju sebican ovozemaljski interes, a mozak im radi kao kod kokoski. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:57
|
nikola je napisao: Ode Nikola Kavaja, kakvo misljenje imate o njemu, najvise je zalio sto mu nije uspeo atentat na Tita i u Cetinje ce da ostavi svoje kosti. Uvek patriota i antiekumenista, zadnji Vaskrs docekao je u rasko-prizrenski manastir http://www.kurir-...-komandosu Da je bila Bozja volja da ubije Tita to bi se i desilo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.11.2008 23:58
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, zasto ateisti ne napadaju hinduizam, budizam, konfucizam? Zasto im je Knjiga nad knjigama trn u oku, a ne Zevs, Mars, Jupiter i ostali bogovi? Dakle to ne znas, a toliko si dugo na ovom forumu? |
|
|
zorank |
Odgovorio 14.11.2008 00:15
|
Član Odgovori: 116 Pristupio/la: 03.11.2008 22:23 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljube! možeš li mi reći nešto o ljudima koji nameštaju kičmu i slično? Da li su to ljudi ljudi sa posebnim talentom ili sasvim nešto drugo' |
|
|
Laki |
Odgovorio 14.11.2008 00:22
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Znam ja to, nego se cudim i trudim se da shvatim tu logiku ateista, ali mi slabo ide. Znaci, da batalim da se cudim?Laki je napisao: Gdine Miroljube, zasto ateisti ne napadaju hinduizam, budizam, konfucizam? Zasto im je Knjiga nad knjigama trn u oku, a ne Zevs, Mars, Jupiter i ostali bogovi? Dakle to ne znas, a toliko si dugo na ovom forumu? |
|
|
simke |
Odgovorio 14.11.2008 00:27
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 16.10.2008 01:52 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube zadovoljavate me vasim odgovorima,koji su prosti i logicni. Veceras sam bio na jednom predavanju, Srpskih dveri na masincu a tema je bila :'Pucanje svetskog finansiskog balona'-uzroci i posledice- a predavac je bio Branko Dragas i bilo je vrlo zanimljivo slusti ga,a i takodje covek ostavlja utisak dobrog strucnjaka i coveka antikapitalizma... Na predavanju sam iz ekonomskog ugla cuo o stvarima o kojima ste i vi govorili u predavanjima ,postovima a pogotovo u vasoj knjizi ''Ko vlada svetom'',tako da i iz tog ugla rispekt. Da li ste culi za ovog coveka,koji mora se priznati ostavlja pozitivan utisak? Pozdravljam Izmenio/la simke na 14.11.2008 00:30 Boze pomozi.
|
|
|
Tijana |
Odgovorio 14.11.2008 01:46
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 13.11.2008 15:41 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Nezna gospodjice, ovde se vode muski razgovori. Muski razgovori? Pa ne razgovaramo o fudbalu (a cak i u tom slucaju upucenu i zaiteresovanu zensku osobu treba saslusati), govorimo o temama koje treba da se ticu celog covecanstva. Uostalom ako ste Vi vec sa pravom super administratora odlucili da zene nemaju ovde sta da traze trebali ste napomenuti na home page da znam da ne zalazim dalje. A ako zaista mislite da zene ne treba da se tice duhovnost onda...zaista je suvisno bilo sta reci... Ovaj svet propada jer su muskarci postali mlakonje i nesposobnjakovici, nepobozni i nemoralni, i zaista je krajnje vreme da prestanemo mi muskarci da jedni druge ceskamo po usima. Ja ovde nastupam ostro prema svakom obliku muskog feminizma i intelektualne lenjosti. Da li svet propada zbog toga, nisam bas sasvim sigurna, ima tu udela sa obe strane. A sto se tice vracanja muskosti muskarcima tu Vas apsolutno podrzavam. Za vas je ta moja ostrina jedan oblik agresivnosti, zato sto ste zensko. Sa vama, naravno, tako ne bih razgovarao. Takodje, kada se pojave ovde neki "filozofi" koji se prave pametni, onda moram malo da ih opaucim, a nekada i da budem ironican, da bi uvideli koliko nema smisla liberalna teologija koju zagovaraju. Opet, vama je to cinicno jer ste zensko. Sa vama bih drugacije razgovarao, jer je zenska duhovna struktura mnogo neznija. Gospodine Petrovicu, verujte mi nisam ja toliko nezna da ne mogu podneti Vasu ostrinu, niti smatram da treba da podesavate specijalnu rezonancu za razgovor sa mnom. Agresivnost koju sam pomenula nije bila u bukvalnom smislu, vec sam time opisala stil kratkog, odsecnog ali pre svega NEargumentovanog odgovora bez imalo zelje da se udje u tematiku pitanja. Ja znam da postoje razna pitanja koja nas ponekada dovedu na ivicu strpljenja, ali takodje smatram da sva ta pitanja zasluzuju adekvatan odgovor (ako ga imate, a necemo Vam zameriti ni ako ga nemate) a to podrazumeva argumente. Za tako ucenog coveka kao sto ste Vi takvi odgovori mi deluju smesno, kao da odgovarate deci u predskolskom uzrastu pa hocete na brzinu da im zapusite usta na glupa pitanja. Ne mozemo jednostavno nesto pripisati djavolu npr. resiti stvar. To me podseca na tinejdzera koji odtrpi neku realnu kritiku od odraslog i na kraju svega ga opsuje (nemajuci sta da odgovori) i pobegne i misli je mnogo jak jer je "njegova bila zadnja". Nema veze sto nije imao argumente, bitno da je da ima stav! Dakle, mislim da gresite u vasoj proceni mog nastupa. Ja sam cak vrlo blag zato sto nemam velika ovlascenja, a kada bi ih imao, onda bi ostrina mog nastupa bila takva da to ne biste mogli ni da gledate ni da slusate (posto ste zensko) jer bi se desila repriza zauzimanja hananske zemlje u vreme Isusa Navina. Sta znaci ovlascenja? Od koga? Pa ni Bog koji ima sva ovlascenja ne daje sebi za pravo da se tako ponasa, i on je dao ljudima slobodnu volju! I ako on to postuje ko ste vi (ili ja, ili bilo ko) da na taj nacin menjate ljude, svet? Da li mozete da budete apsolutno sigurni da su Vasa uverenja ispravna da bi ste mogli druge da ubedjujete u njih? Cenim trud koji ulazete da pomognete drugima, ali ipak mi deluje da ste ovlastili sebe previse.I ne zaboravite na slobodnu volju. I zaista ne znam zasto ste u sve ovo uvukli razliku u polovima. Mislim da joj ovde zaista nije mesto jer nema veze sa temom. Ne volim ni sebe ni druge da etiketiram nicim pa ni feminizmom ili sovinizmom. Ali naravno ako zelite, mozemo i o tome, samo pretpostavljam na nekom drugom topic-u. Usput, sta mislite o laznoj duhovnosti na nasim prostorima? Ne mislim o tome. Zelim da se bavim samo pozitivnim stvarima. Naravno, ali i ako zamurimo one negativne nece nestati. Mozda bi trebalo njih prvo da resimo da bi svet bio lepsi i zdraviji. |
|
|
Dimitrije_ |
Odgovorio 14.11.2008 03:16
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 05.03.2008 19:51 Lokacija: Nepoznata |
Reč, dve o soji. Na ovom sajtu se može naći dosta toga o soji. Ne znam da li je sve tačno ali ja soju izbegavam u širokom luku. http://www.soyonl...ummary.htm Zašto reskirati sa sojom kada u pasulju imamo pravi rezervoar hranljivih sastojaka? http://www.tehnol...rce/pasulj Izmenio/la Dimitrije_ na 14.11.2008 03:18 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.11.2008 08:29
|
zorank je napisao: Pozdrav Miroljube! možeš li mi reći nešto o ljudima koji nameštaju kičmu i slično? Da li su to ljudi ljudi sa posebnim talentom ili sasvim nešto drugo' Postoje ljudi koji se time bave kao zaista strucnjaci i koju su u stanju da covekove kosti vrate u pravi polozaj, ukoliko je to fizicki izvodljivo od strane coveka. Sa druge strane, postoje okultisti koji se kriju iza imena "kiroprakticari" koji "podesavaju energiju" coveka i tako ga "isceljuju". U stvari, oni navlace demone na njega koji mu privremeno ucine olaksanje, da bi ga pridobili za dalje dolazenje kod njihovog medijuma (okultiste), a kasnije ucine da mu bude mnogo gore. Treba reci da se i ozbiljni strucnjaci za namestanje kostiju, koji dobro rade svoj posao, nekada takodje nazivaju "kiroprakticari". Ali prema nacinu na koji rade mozemo da razlikujemo ove dve grupe ljudi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.11.2008 08:30
|
Laki je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Znam ja to, nego se cudim i trudim se da shvatim tu logiku ateista, ali mi slabo ide. Znaci, da batalim da se cudim?Laki je napisao: Gdine Miroljube, zasto ateisti ne napadaju hinduizam, budizam, konfucizam? Zasto im je Knjiga nad knjigama trn u oku, a ne Zevs, Mars, Jupiter i ostali bogovi? Dakle to ne znas, a toliko si dugo na ovom forumu? Nema logike u grehu i nemoj da se trudis tamo gde to nema svrhe. |
|
Predji na forum: |