Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
mastermind_x
dali možda imate na računalu matejevo evanđelje na hebrejskom? volio bih imati taj hebrejski tekst, pa u slobodno vrijeme probati prevoditi sam neke djelove koji me zanimaju!

Laki
Gdine Miroljube, zbog cega se Galileo Galilej zamerio papi, posto znam da mu je papa pretio?

anton
Miroljube,govorili ste o ljudima koji su opsjednuti demonima. Zanima me dali demonima mogu biti opsjednuta neka mjesta,i to ona gdje obično nema ljudi(napuštene kuće,ruševine,poganski hramovi isl.)?

Synex
Da li ste gledali tribinu Smederevo Dom Kulture na temu DUHOVNOST PRAVOSLAVNA NA UDARU EKUMENIZMA
Otac Žarko Gavrilović i Otac Simeon drže besjedu na ovu temu.
Šta vi mislite o ovome?
Vjerujem u ...

Synex
Možete li još da mi objasnite kako to ako poslije smrti nema ništa kako je onda Hristos rekao onom razbojniku da će zaista još danas on biti sa Njim u Raju.
Vjerujem u ...

Stefan Djuric
Miroljub Petrovic je napisao:
milos_va je napisao:
Na lokalnoj televiziji u VA emituje se animirana serija o događajima u Bibliji od producenata Hana -Barbera. Da li si ti prevodio i pozajmio glas pošto imam utisak da jeste tvoj?

Jeste, to sam ja radio i to je moj glas, ali ne znam ko im je dao da emituju posto sam raznim distributerima dao da taj program distribuiraju (u zamenu za kratku reklamu CPS-a na kraju programa).

Na zalost te reklame nema,a crtane filmove repriziraju po 68 puta.

Stefan Djuric
Sta mislite o ovim snimcima?
http://www.youtub...re=related
Izmenio/la Stefan Djuric na 12.11.2008 15:25

Natfes
Synex je napisao:
Možete li još da mi objasnite kako to ako poslije smrti nema ništa kako je onda Hristos rekao onom razbojniku da će zaista još danas on biti sa Njim u Raju.

Gde može pomenuto predavanje da se pogleda? Nisam prisustvovao predavanju pa želim da ga čujem. Pretpostavljam da ste iz Smedereva kao i ja.

Što se odgovora tiče - ima ga u ranijim postovima, negde do 50 stranice. Mozda i mnogo ranije napisano.

Miroljub Petrovic
mastermind_x je napisao:
dali možda imate na računalu matejevo evanđelje na hebrejskom? volio bih imati taj hebrejski tekst, pa u slobodno vrijeme probati prevoditi sam neke djelove koji me zanimaju!

Nemam.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, zbog cega se Galileo Galilej zamerio papi, posto znam da mu je papa pretio?

Pricao je ruzno o papi.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Miroljube,govorili ste o ljudima koji su opsjednuti demonima. Zanima me dali demonima mogu biti opsjednuta neka mjesta,i to ona gdje obično nema ljudi(napuštene kuće,ruševine,poganski hramovi isl.)?

Demoni su obicno vezani za nemoralne ljude, a moguce je da na nekim idolopoklonickim mestima budu prisutni demoni.

Miroljub Petrovic
Synex je napisao:
Da li ste gledali tribinu Smederevo Dom Kulture na temu DUHOVNOST PRAVOSLAVNA NA UDARU EKUMENIZMA
Otac Žarko Gavrilović i Otac Simeon drže besjedu na ovu temu.
Šta vi mislite o ovome?

Nisam gledao, ali je tacno da je ekumenizam atak na sve sto je zdravo.

panta
Frown
Izmenio/la panta na 12.11.2008 21:41

Miroljub Petrovic
Synex je napisao:

To sam vec objasnio na ovom forumu nekoliko puta. Covek koji umre u svom sledecem trenutku biva vaskrsnut, iako od trenutka smrti do vaskrsenja moze da prodje hiljadu i vise godina, posto on taj period doslovno ne oseti vec "prespava", kako kaze Biblija. Dakle, razbojnik umire na krstu i bice vaskrsnut za oko 2000 godina. Taj period je za njega trenutak jer ce ga "prespavati", tako da mu Isus lepo kaze: "Za koji trenutak bices u raju", i to je zaista za bivseg razbojnika tako.

Miroljub Petrovic
Stefan Djuric je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
milos_va je napisao:
Na lokalnoj televiziji u VA emituje se animirana serija o događajima u Bibliji od producenata Hana -Barbera. Da li si ti prevodio i pozajmio glas pošto imam utisak da jeste tvoj?

Jeste, to sam ja radio i to je moj glas, ali ne znam ko im je dao da emituju posto sam raznim distributerima dao da taj program distribuiraju (u zamenu za kratku reklamu CPS-a na kraju programa).

Na zalost te reklame nema,a crtane filmove repriziraju po 68 puta.

Odlicno, reci im da mogu da dobiju jos crtanih filmova ako hoce, da ne emituju samo te od Hana-Barbera. Imamo jos 40 novih biblijskih crtanih filmova. A to sto ne emituju reklamu nije uopste vazno. Samo neka deca gledaju lep i duhovan program.

Miroljub Petrovic
Dobio sam informaciju vezano za jedan koncert koji ce se uskoro odrzati, za koji mislim da bi mogao da bude dobar, pa evo da podelim sa vama:

Čast nam je i zadovoljstvo da Vas obavestimo da će 7. decembra ove godine u Bitef teatru, sa početkom u 20 časova, biti održan koncert posvećen muzici jevrejske zajednice u Beogradu i Srbiji, u organizaciji Interdisciplinarnog Društva Etnomuzikologa – IDEm, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Beograda.

Nastupaće renomirana interpretatorka sefardske tradicije Drita Tutunović, world music sastav Shira U’tfila i klezmer ansambl J’haz Klezmori. Odabrani izvođači predstaviće tradicionalnu i savremenu varijantu sefardske tradicije koja je nekada bila vitalna praksa ovdašnjeg jevrejskog stanovništva (Tutunović, Shira U’tfila), rekonstrukciju aškenazi muzike (J’haz Klezmori), kao i druge varijante jevrejskog muzičkog nasleđa na koje su uticale srodne muzike (Shira U’tfila).

Filip A
Da li se Bitef teatar nalazi u prostorijama nekakve crkve?

nikola
Sta mislite o listu Pravda. Od kada je Toma iziso iz SRS cini mi se da je postao kanal preko koga B92 komunicira, ujedno i radikale i etiku Srpske Pravoslavne Crkve hoce da nagrde

http://www.pravda...-patriarkh

Miroljub Petrovic
Filip A je napisao:
Da li se Bitef teatar nalazi u prostorijama nekakve crkve?

To je nekada davno bila neka crkva, a danas je to neko pozoriste pored Bajlonove pijace.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Sta mislite o listu Pravda. Od kada je Toma iziso iz SRS cini mi se da je postao kanal preko koga B92 komunicira, ujedno i radikale i etiku Srpske Pravoslavne Crkve hoce da nagrde

http://www.pravda...-patriarkh

Otpad.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.50 sekundi!