Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Carpediem
http://www.danas...._id=144717

Smatram da bi ovaj clanak bio od koristi za vas.
Na prezentaciji Agencije za zastitu zivotne sredine se nalazi opsezniji tekst.
Nesto nije jasno, da li je ovo narucena studija Agencije za zastitu zivotne sredine ili je stvarno stanje na terenu, sta vi mislite?
Bog nije u sili, nego u pravdi!

Miroljub Petrovic
Poruka za posetioce foruma iz Hrvatske:

Uspeo sam da dobijem stand na sajmu knjiga u Zagrebu koji ce se odrzati od 12-16.11.2008. (od ove sledece srede do nedelje). Dakle, postojao bi stand Centra za prirodnjacke studije (CPS) na kojem bi se prodavale knjige koje smo objavili. Ako je neko iz Hrvatske zainteresovan da se angazuje oko tog sajma na standu CPS, sto bi ukljucilo da u naredna dva dana dodje do Beograda da se sa mnom dogovori oko toga, neka mi se javi na privatan e-mail:

Filip A
Miroljub Petrovic je napisao:
. Opet citiras los grcki prevod Mateja. Pomenuti tekst Mateja se odnosi na Isaiju 11,1 gde se kaze da ce "izniknuti sibljika i korena Jesejeva". "Sibljika" ili "grana" se na hebrejskom kaze "NeZaR" (u henrejskom se ne pisu samoglasnici), a grad NaZaRet ima isti koren, i tu je veza izmedju pomenutih tekstova samo sto se to ne vidi iz loseg grckog prevoda Mateja. Ocekujem da cu vrlo brzo da objavim prevod Mateja sa hebrejskog.

Alil ako nije sacuvan originalni tekst Matejevog jevandjelja, pa postoji sporenje da li je original na hebrejskom ili grckom, pa imajuci u vidu da ne postoji ni prepis originala, pa ni prepis prepisa, onda se postavlja pitanje da li je najstariji sacuvani tekst Matejevog jevandjelja na hebrejskom ili grckom. Da li to znate? Iz kog veka je najstariji sacuvani tekst Matejevog jevandjelja i na kojem jeziku je napisan?

Nenad78
Da li su ljudi koji obožavaju da gledaju horor filmove opsednuti demonima?
Izmenio/la Nenad78 na 10.11.2008 10:06
Nenad

Miroljub Petrovic
Filip A je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
. Opet citiras los grcki prevod Mateja. Pomenuti tekst Mateja se odnosi na Isaiju 11,1 gde se kaze da ce "izniknuti sibljika i korena Jesejeva". "Sibljika" ili "grana" se na hebrejskom kaze "NeZaR" (u henrejskom se ne pisu samoglasnici), a grad NaZaRet ima isti koren, i tu je veza izmedju pomenutih tekstova samo sto se to ne vidi iz loseg grckog prevoda Mateja. Ocekujem da cu vrlo brzo da objavim prevod Mateja sa hebrejskog.

Alil ako nije sacuvan originalni tekst Matejevog jevandjelja, pa postoji sporenje da li je original na hebrejskom ili grckom, pa imajuci u vidu da ne postoji ni prepis originala, pa ni prepis prepisa, onda se postavlja pitanje da li je najstariji sacuvani tekst Matejevog jevandjelja na hebrejskom ili grckom. Da li to znate? Iz kog veka je najstariji sacuvani tekst Matejevog jevandjelja i na kojem jeziku je napisan?

Potvrdjeno je da ne Matej pisan na hebrejskom i tu nema nikakve sumnje. Mozes o tome da procitas, na primer, u knjizi "Jevrejski Jeshua ili grcki Isus":
http://www.cps.or...shua02.zip

Miroljub Petrovic
Nenad78 je napisao:
Da li su ljudi koji obožavaju da gledaju horor filmove opsednuti demonima?

Uglavnom jesu.

anton
Miroljube,u vašim odgovorima često navodite da je najbolje da čovjek napusti grad i ode živjeti u selo,i tu mi je sve jasno,no zadnji put spominjali ste sela u unutrašnjosti.Dali to znači da bih ja trebao napustiti primorje i odseliti npr.u Liku ili Bosnu?Ovo pitam i zbog čestih natpisa po novinama kako se očekuje rast nivoa mora koji bi mogao biti fatalan za mnoga mjesta uz obalu.

Film Krojačeva tajna o kome ste pisali nisam nikada gledao,ali sam kontaktirao sa prijateljem iz BG,koji je dobar poznavaoc domaćeg filma .On se slaže da je to najgnusniji domaći film koji je gledao i kaže da se čudio što je država izdvojila velike pare za taj film,kao i da je režiser Avramović dobio novac i za nastavak tog filma koji je u pripremi,ponovo u suradnji sa L.Ristovskim.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Miroljube,u vašim odgovorima često navodite da je najbolje da čovjek napusti grad i ode živjeti u selo,i tu mi je sve jasno,no zadnji put spominjali ste sela u unutrašnjosti.Dali to znači da bih ja trebao napustiti primorje i odseliti npr.u Liku ili Bosnu?Ovo pitam i zbog čestih natpisa po novinama kako se očekuje rast nivoa mora koji bi mogao biti fatalan za mnoga mjesta uz obalu.

Imas uz obalu mesta koja su na par stotina metara nadmorske visine, ali najvaznije je da imas malo plodne zemlje, malo sume i izvor vode. Ako nema izvora vode mozes da imas cisternu (kisnicaru) pa da je filtriras.

panta
U jednom vasem predavanju ste naveli da papa sumnja u svete spise,na koje se to spise odnosi?

panta
Da li postoje ocuvani spisi iz Novog Zaveta ili su to sve prepiske koje su licno pisali apostoli?

panta
Da li je Leonardo da Vinci bio mason?

panta
I da li je sabor u Nikeji u 3 veku odredio bozansku prirodu Isusa?

Carpediem
Na ovoj stranici se tvrdi za dr Horovica ciji DVD prodajete da se bavi nekim smutnim radnjama. Trebalo bi postaviti na vasoj prezentaciji biografije i bibliografije svih strucnjaka koje ste prevodili i objavljivali da ovi "strucni" mangupi ne bi mogli da prave ovakve podmetacine. Bilo bi zanimljivo na vasoj prezentaciji videti neke "zive" reci (reci podrske, pozdrave, zahvalnice, bilo sta...) Haruna Jahija, dr Horovica i drugih autora koje ste prevodili.

http://www.doktor...69ccd56c1a
Bog nije u sili, nego u pravdi!

dreamer_30
Prijetis li ti to meni Miroljube?
Posto si ti domacin ovdje ti imas pravo da postavljas pravila.Ja sam jedino htio da kazem nesto sto znam u odbrani vladike Nikolaja i Njegosa od bezobzirnih napada,jer sam u biblioteci Hilandara saznao nesto po tom pitanju i stalnoj prici da su bili masoni.Ja se vise necu ukljucivati u komentarisanje,cak nisam ni siguran da cu tebe vise pitati ista,ali iz postovanja prema tvom radu,jer sam dosta korisnih stvari naucio od tebe ovaj put ti oprastam,ali moram da te zamolim da mi ne prijetis vise,jer nema nijednog razloga za bilo kakvom konfrontacijom izmedju mene i tebe.

suki
Gospodine Petrovicu ne ponasate se po pravilima Mojsijevog zakona, moram da vam saopstim da ste izbaceni sa foruma.
Izmenio/la suki na 10.11.2008 17:07

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
U jednom vasem predavanju ste naveli da papa sumnja u svete spise,na koje se to spise odnosi?

Na Bibliju.

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
Da li postoje ocuvani spisi iz Novog Zaveta ili su to sve prepiske koje su licno pisali apostoli?

Ne postoji nijedan originalan tekst koji su pisali apostoli. Ali to nije potrebno da postoji posto postoje kopije za koje znamo da su autenticne.

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
Da li je Leonardo da Vinci bio mason?

Ne znamo. Mislim da nije.

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
I da li je sabor u Nikeji u 3 veku odredio bozansku prirodu Isusa?

Bozansku prirodu nam je Bog saopstio u Tanahu (Starom zavetu).

Miroljub Petrovic
Carpediem je napisao:
Na ovoj stranici se tvrdi za dr Horovica ciji DVD prodajete da se bavi nekim smutnim radnjama. Trebalo bi postaviti na vasoj prezentaciji biografije i bibliografije svih strucnjaka koje ste prevodili i objavljivali da ovi "strucni" mangupi ne bi mogli da prave ovakve podmetacine. Bilo bi zanimljivo na vasoj prezentaciji videti neke "zive" reci (reci podrske, pozdrave, zahvalnice, bilo sta...) Haruna Jahija, dr Horovica i drugih autora koje ste prevodili.

Nigde nije receno da se ja slazem sa svim stvarima koje pisu, govore ili rade ljudi cije smo knjige ili predavanja objavili. Ali ono sto smo objavili je sigurno korektno i iza toga stojimo. Ja sad ne znam da li Horovic vara svoju zenu ili voli da pije pivo sa ortacima posle fudbala. A vi ako nemate pametnija posla nego da drugima pronalazite mane onda ste u velikom problemu. Ti ljudi koji pljuju po Horovicu i drugima treba da se bave dokazima koje je izneo protiv farmaceutske mafije, a ne da pokusavaju da ga diskredituju jer nemaju dokaze protiv onoga sto on govori.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.51 sekundi!