pocetak foruma
|
|
zrix |
Odgovorio 28.10.2008 17:13
|
Član Odgovori: 82 Pristupio/la: 10.10.2008 17:09 Lokacija: Nepoznata |
Zasto ima toliko objasnjenja razlicitih od dosta arheologa i teologa gde je sta ispravno u Bibliji sve to unosi konfuziju u ljudima,evo ovaj sajt koji vi nekad preporucujete iznosi suprotno od vas sto govorite o izlasku Izraelaca? http://www.bible....eribah.htm |
|
|
zrix |
Odgovorio 28.10.2008 17:16
|
Mada Džentri do današnjeg dana odbija da prihvati ove nalaze, njegovoj teoriji je konačni udarac zadalo otkriće polonijumskih aura u mladim granitnim stenama. Naime, nađene su stene koje su sadržale u sebi fragmente sedimentnih stena, sa tragovima mikrofosila. Drugim rečima, lava je smrvila i prekrila sedimentnu stenu sa mikrofosilima, i komadi te stene su ostali zarobljeni unutar lave. Lava se zatim ohladila, i postala granit, ali komadi sedimentnih stena su ostali kao inkluzije u okviru tog granita. Pošto u ovom granitu nalazimo polonijumske aure, znamo da polonijumske aure mogu nastati u okviru granita koji je stvoren hlađenjem obične lave, i to relativno skoro u geološkoj istoriji, znatno nakon nastanka života. Da li je tacno ovo vi kao geolog nam objasnite njihovu tvrdnju? |
|
|
anton |
Odgovorio 28.10.2008 19:47
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Zašto se u Ivanovom evanđelju izgon trgovaca iz Hrama događa na početku Isusovog djelovanja,a ostali evanđelisti taj događaj postavljaju na kraju? Dali je riječ o istom događaju ili je Isus više puta izbacivao trgovce? |
|
|
mastermind_x |
Odgovorio 28.10.2008 20:46
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 25.09.2008 17:41 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube na koji dan po našem kalendaru su židovi prinosili kad Jahvi? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.10.2008 22:15
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
nepoznati je napisao: http://www.teorij...m/ca2.html Na ovom linku su neki zadojeni darwinisti iznjeli dosta kritika i odgovara na vaše dokaze, nešto se vidi iz aviona da je podvala, ali nešto zbunjuje nas laike za geologiju, tako da bih molio da se osvrnete bar na neke njihove tvrdnje, recimo ovo što pišu za Roberta Gentrya. Oni se upravo bave nekim tehnickim pitanjima koje laici ne razumeju, pa tu lazu kao sumanuti. U stvari, oni prepisuju neozbiljna objasnjenja drugih evolucionista jer se drze devize da se "ne moze protiv celog sveta", a odbacivanje evolucije tako dozivljavaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.10.2008 22:22
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zrix je napisao: Zasto ima toliko objasnjenja razlicitih od dosta arheologa i teologa gde je sta ispravno u Bibliji sve to unosi konfuziju u ljudima,evo ovaj sajt koji vi nekad preporucujete iznosi suprotno od vas sto govorite o izlasku Izraelaca? http://www.bible....eribah.htm Treba da krenes da citas i da proucavas. To pitanje koje si postavio nije centralno. Kojim su putem Izrailjci isli, oko toga mozemo da raspravljamo, ali je sigurno da su isli i da su presli Crveno more i da se desilo sve onako kako je Bog zapisao u Bibliji. Ne znamo sve detalje, ali nije ni vazno da znamo sve detalje. Vazno je da znamo ono sto je centralno, a detaljima se usput bavimo. (Takodje, ne moramo da se slazemo oko svih manje vaznih detalja.) Evo, upravo sam se vratio sa casa hebrejskog jezika. Stvarno je veliki blagoslov za nas na Balkanu sto imamo Zeljka Stanojevica, coveka koji je ekspert za hebrejski jezik i sjajan covek. Kad on krene da objasnjava jezik Biblije to je kao da covek slusa najlepsu nebesku muziku, i kao da se coveku otvaraju i oci i usi da cuje direktan Bozji govor. E sad, zavisi ko sta hoce u zivotu. Lenjivci bi hteli da neko drugi za njih proucava teologiju, a oni koji su malo ozbiljniji ce krenuti da malo citaju, da istrazuju i da shvate jednostavne poruke koje je Bog dao. Treba da znamo da je religija postala veliki biznis i da ne treba da se upecamo u neku od mreza tog biznisa zbog sopstvenog nepoznavanja osnovnih stvari iz teologije. Uskoro ce predavanja hebrejskog jezika biti postavljena na sajtu ili ce moci da se nabave na disku. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.10.2008 22:23
|
anton je napisao: Zašto se u Ivanovom evanđelju izgon trgovaca iz Hrama događa na početku Isusovog djelovanja,a ostali evanđelisti taj događaj postavljaju na kraju? Dali je riječ o istom događaju ili je Isus više puta izbacivao trgovce? Koliko mi je poznato Isus ih je izbacivao i na pocetku i na kraju sluzbe. Ali, to nije toliko vazno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.10.2008 22:27
|
zrix je napisao: Mada Džentri do današnjeg dana odbija da prihvati ove nalaze, njegovoj teoriji je konačni udarac zadalo otkriće polonijumskih aura u mladim granitnim stenama. Naime, nađene su stene koje su sadržale u sebi fragmente sedimentnih stena, sa tragovima mikrofosila. Drugim rečima, lava je smrvila i prekrila sedimentnu stenu sa mikrofosilima, i komadi te stene su ostali zarobljeni unutar lave. Lava se zatim ohladila, i postala granit, ali komadi sedimentnih stena su ostali kao inkluzije u okviru tog granita. Pošto u ovom granitu nalazimo polonijumske aure, znamo da polonijumske aure mogu nastati u okviru granita koji je stvoren hlađenjem obične lave, i to relativno skoro u geološkoj istoriji, znatno nakon nastanka života. Da li je tacno ovo vi kao geolog nam objasnite njihovu tvrdnju? To je kao da je neko napisao da so nije slana, ili da se Srbija nalazi na Marsu. Treba da se upoznate sa elementarnim stvarima vezanim za granit i polonijumove oreole i razumecete koliko je gornja trvdnja besmislena. Kada bi evolucionisti imali neki ozbiljan prigovor na Dzentrijeve radove, organizovali bi okrugli sto, doveli kamere i iskompromitovali ga. Ali, oni ga ignorisu, izbacuju sa posla (iako je on vodeci svetski strucnjak iz te oblasti) i maksimalno sikaniraju. Zasto? Mislim da sami mozete da zakljucite. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.10.2008 22:29
|
mastermind_x je napisao: Miroljube na koji dan po našem kalendaru su židovi prinosili kad Jahvi? Po kom "nasem" kalendaru? Mislite po ovom rimskom paganskom kalendaru? To nije "nas" kalendar, nego paganski kalendar. Jevreji nisu koristili taj kalendar, vec biblijski. O tome imate vise u Mojsijevim knjigama. |
|
|
mastermind_x |
Odgovorio 28.10.2008 22:48
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 25.09.2008 17:41 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: mastermind_x je napisao: Miroljube na koji dan po našem kalendaru su židovi prinosili kad Jahvi? Po kom "nasem" kalendaru? Mislite po ovom rimskom paganskom kalendaru? To nije "nas" kalendar, nego paganski kalendar. Jevreji nisu koristili taj kalendar, vec biblijski. O tome imate vise u Mojsijevim knjigama. neznam zašto vi uvijek imate problema s odgovorima na moja pitanja, ali dosad nažalost nisam dobio od vas nijedan zadovoljavajući odgovor! mislio sam da znate mozda odgovor na ovo pitanje da netrazim po netu, ali očito ništa od toga...morat ću se ipak sam potrudit! što se tiče kalendara to mi je totalno nebitno čiji se kalendar gleda, jer neće nas kalendar opravdati pred Bogom nego naša ljubav prema Bogu i bližnjemu! hvala na odgovoru! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.10.2008 23:37
|
mastermind_x je napisao: neznam zašto vi uvijek imate problema s odgovorima na moja pitanja, Nemam uopste problema sa tvojim pitanjima, jer ih ti retko postavljas. Ja moram malo pedagoski da delujem na tebe da bi te podstakao da razmisljas, a ne da od sebe pravis duhovnog invalida kome stalno neko treba da menja pampers pelene. ali dosad nažalost nisam dobio od vas nijedan zadovoljavajući odgovor! Verovatno sam onda ja los poznavalac tih tema, pa pokusaj da nadjes odgovore na drugom mestu. mislio sam da znate mozda odgovor na ovo pitanje da netrazim po netu, ali očito ništa od toga...morat ću se ipak sam potrudit! Toga nema na netu, nego u Bibliji, i to sam ti vec rekao nekoliko puta. što se tiče kalendara to mi je totalno nebitno čiji se kalendar gleda, jer neće nas kalendar opravdati pred Bogom nego naša ljubav prema Bogu i bližnjemu! E blago tebi i tvojoj teologiji. Pa kako se manifestuje ljubav prema Bogu i bliznjima? Bog ti kaze: "Sine, dodji 14. dana prvoga meseca u Jerusalim..." A ti otvoris zbirku paganskih rodjendana i otpevas sa drustvom par padavicarskih pesama o "Bozjoj ljubavi" i mislis da volis Boga? Ljubav prema Bogu se manifestuje poslusnoscu prema Njemu. A ljubav prema bliznjima se manifestuje ispunjavanjem obaveza prema njima. Ali dzabe ja pricam, ne mozes ti to da shvatis jer si zatrovan liberalnom teologijom. |
|
|
bojsane |
Odgovorio 29.10.2008 10:26
|
Član Odgovori: 64 Pristupio/la: 14.04.2008 14:10 Lokacija: Nepoznata |
Kako komentarisete stihove iz Jovanovog jevandjelja 9 1:3:"I prolazeci vidje covjeka slijepa od rodjenja.I zapitase ga ucenici njegovi govoreci:Ravi!ko sagrijesi,ili ovaj ili roditelji njegovi,te se rodi slijep?Isus odgovori:ni on sagrijesi,ni roditelji njegovi,nego da se jave dijela Bozija na njemu"? |
|
|
zrix |
Odgovorio 29.10.2008 10:34
|
Nije mi jasno ovo u vezi granita ,ako Dzentri kaze da su nastali veoma brzo,u enciklopedijama pise da su glavni sastojci granita kvarc,feldspat i liskun.Kvarc nastaje na visokoj temperaturi valjda,Feldspat je deo vulkanskih stena,to znaci da je granit nastao od vulkanskih stena tj.magme ali koliko brzo to ne znam? |
|
|
nikola |
Odgovorio 29.10.2008 14:51
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Ako dodje do okupacije da ekumenisti sednu na Svetosavski tron, znaci li to da SPC vise ne postoji, dali moze da se dovede u vezu kada ste govorili o razrusenju hrama sa razrusenjem SPC (iz vaseg predavanja Sta kriju stene iz Jerusalima). Trenutno retko ko poziva ljude na pokajanje u galvnom iz redova SPC i svaka cast Vama, sto za sebe kazete da niste veliki kao vasi preci vojvode, neznam nikog osim vas ko se tolko bori protiv greha u narodu. Jovan Krstitelj je pozivao na pokajanje i ubili su ga, sada se nesto tako najavljuje u novinama, dali je moguce da se ovo radi i da su crkvene vlasti tolko zastranile http://www.novina...jarha.html Izmenio/la nikola na 29.10.2008 16:03 |
|
|
nebojsaCA |
Odgovorio 29.10.2008 15:45
|
Član Odgovori: 34 Pristupio/la: 02.08.2008 21:11 Lokacija: Nepoznata |
Po Vasem misljenju, da li roditelji treba da vakcinisu decu, a posto oni sami kupuju iste, da li se moze vise verovati nasim proizvodjacima u odnosu na strane? Procitao sam knjigu o vakcinama, nesto sam i sam znao, ali, postavljam pitanje- da li je dete koje ne primi vakcine, protiv raznih zaraznih i fizickih bolesti, a pod uslovom da roditelji paze na njegovu zdravu ishranu, zasticeno?
Acim
|
|
|
Cuvena Familija |
Odgovorio 29.10.2008 16:36
|
Član Odgovori: 72 Pristupio/la: 21.07.2008 08:51 Lokacija: BG |
Malo potpore profesoru u borbi protiv antihrista. http://forum.crom....php?t=315 Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....
|
|
|
Laki |
Odgovorio 29.10.2008 18:37
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, koliko znam, kriolit nastaje hladjenjem lave i on je jednobojan, za razliku od granita koji ima bele i crne delove koji su nepomesani, a evolucionisti mesaju kriolit i granit. Da li je ovo dobro receno? |
|
|
ALEX |
Odgovorio 29.10.2008 21:24
|
Član Odgovori: 104 Pristupio/la: 24.02.2008 16:24 Lokacija: Republika Srpska, Banja Luka |
Kada izlazi vasa knjiga Osnovi Teokratije? Da li postoji u pdf formatu? Bar neka nesredjena verzija? Moze li da se dobije link? |
|
|
zrix |
Odgovorio 29.10.2008 23:02
|
Kako je vase misljenje o radu Majkla Mura http://en.wikiped...hael_Moore |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.10.2008 23:12
|
bojsane je napisao: Kako komentarisete stihove iz Jovanovog jevandjelja 9 1:3:"I prolazeci vidje covjeka slijepa od rodjenja.I zapitase ga ucenici njegovi govoreci:Ravi!ko sagrijesi,ili ovaj ili roditelji njegovi,te se rodi slijep?Isus odgovori:ni on sagrijesi,ni roditelji njegovi,nego da se jave dijela Bozija na njemu"? Ljudi onoga vremena su bili u zabludi verujuci da ako se neko rodi bolestan da je to kaznjavanje njegovih predaka za greh. U ovom slucaju Bog je dopustio da se rodi slep covek, verovatno kao posledica nezdravog zivota njegovih predaka, da bi na njemu pokazao svoju silu iscelenja. |
|
Predji na forum: |