pocetak foruma
|
|
Filip A |
Odgovorio 05.10.2008 19:52
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 05.10.2008 19:51 Lokacija: Nepoznata |
Pozdravljam sve na forumu, a narocito domacina. Miroljube, svaka cast na strpljenju i ambicijama. Evo procitao sam sve strane, i trebalo je malo vise vremena od preporucenih dva sata. Naravno nisam citao samo Miroljubove odgovore, ali i da sam samo njih citao opet bi trebalo dosta vremena. No, zao mi je sto se tek sada ukljucujem, jer sam propustio da postavljam pitanja o nekim aktuelnim temama, ili o nekim pitanjima o kojima se diskutovalo i na nekoliko strana. Ne bih sada da dodatno opterecujem ovaj forum, ali posto imam par pitanja o nekim stvarima, i mislim da ti Miroljube nisi do kraja odgovorio na neka pitanja, a dok sam citao sve postove, usput sam zapisivao uglavnom tvoje odgovore, pa bih ti u vezi njih i postavio neka pitanja. Ideja je da citiram ono sto je neko rekao ili sto si ti rekao (u vecini slucajeva citirao bih tvoje odgovore, pa bih te nesto pitao), a da mi ti na to odgovoris. Ako to bude u redu, necu te zatrpavati pitanjima, vec mozda jedno do dva na dan. Opet ponavljam da mi je jako zao sto se tek sada ukljucujem na ovaj forum, i iznenadjuje me cinjenica da i pored toliko postavljenih pitanja, jos uvek ima novih. Cak i cinjenica da se sa teme o Stvaranju preslo na druge teoloske teme nije toliko strasna, ako se ima u vidu da su skoro svi clanovi odusevljeni mogucnoscu da „prosire svoje vidike“, da se tako izrazim. Pa, ako se slazes, krenuo bih pitanje po pitanje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.10.2008 19:58
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Perazdera je napisao: [quote]Miroljub Petrovic je napisao: Ispravite me ako gresim. Biljna hrana iako je prskana je mnogo zdravija i hranljivija od hrane zivotinjskog porekla. Tako je. Da li je prava ekoloska i organska hrana ona u cijoj proizvodnji se ne koristi nikakvo djubrivo za zemlju i nikakva hemija? Tako je, ali za takvu proizvodnju je potrebno odredjeno znanje. Nedavno sam bio na jednom medicinskom seminaru u Americi gde je strucnjak za proizvodnju organske hrane govorio kako je najvaznija stvar za proizvodnju zdrave hrane - zdravo zemljiste. Kada je zemljiste zdravo, kazao je, onda su i biljke zdrave i tada stetocine ne napadaju biljku. Stetocine napadaju samo bolesne i slabe biljke, kao sto i bolesti napadaju samo ljude koji su nezdravi sa slabim imunitetom. I jos je rekao da ne treba svake godine na istom zemljistu saditi istu biljku, vec menjati useve u zemljistu. Vrlo uskoro cu detaljnije da se pozabavim ovim pitanjem. Video sam na tom seminaru sjajne knjige o organskoj basti, enciklopedije za organsku proizvodnju itd. Ima kod nas jedan biolog koji je strucnjak za sve to i on bi uskoro trebao da pokrene sajt "Biblijski obrazovni centar" ili pod nekim slicnim imenom, i tu ce biti sjajnih informacija o svemu ovome. Da li postoje neki ekoloski i organski proizvodjaci hrane u Srbiji gde bi mogli kupiti zdravu i raznovrsnu biljnu hranu i biti sigurni da je ona 100% organska? Znam za jednog tipa koji proizvodi pastete, salame, virsle, majonez i kobasice od soje, i to od soje koju on proizvodi na svojoj zemlji. Tip je iz mesta Lokve u Vojvodini, a njegovi proizvodi se prodaju u prodavnicama zdrave hrane u plasticnom crevu, pakovanja su mala, od mozda 150 grama. Cuo sam da postoje neki ljudi u Ripnju i u jos par mesta u okolini Beograda koji prozivode biljke bez ikakve hemije. Da li bi mi preporucili, meni kao studentu iz provincije, neki restoran ili nesto slicno u sirem centru Beograda, gde bi povremeno mogao zdravo da se hranim ili nabavljam spremljene namernice? Ja znam jedino za restoran "Sunce" u Domu omladine, i taj restoran radi od 12.30 - 16.00 sati kada sluze posnu hranu po principu svedskog stola. Placa se 500 dinara (oko 6,5 evra) i jedes koliko hoces, sam se sluzis kao u ekspres restoranu. Da li je knjiga "Kuvar zdrave hrane- Emilija Dozic" sasvim dovoljana kako bismo zdravo pripremali hranu i raznovrsno se hranili? Veliki deo recepata u tom kuvaru je na bazi kuvanja i termicke obrade. Najbolja stvar je sirova biljna hrana i za desetak dana izlazi iz stampe knjiga "Kuvar sudnjeg dana - pripremanje sirove biljne hrane bez elektricnih pomagala". U tom kuvaru ce biti jos nekih 90 recepata vise u odnosu na taj kuvar koji smo postavili na sajtu www.zakonizdravlj... Sirova hrana je ubedljivo najzdravija, ali je vazno nauciti kako se sprema da bude ukusna (ne mozemo da pasemo travu). Zanima me Vase misljenje o sredstvima za licnu higijenu. Dakle sta mislite o sapunima, pastama za zube, samponima, kupkama za tusiranje... Da li biste preporucili neke proizvodjace, posto cujem da u mnogim ovim sredstvima ima puno stetnih sastojaka. Ja licno koristim Niveu. Na ovom seminaru na kojem sam nedavno bio saznao sam da su paste za zube stetne jer negativno deluju na bakterije u nasim ustima koje su proizvodjaci vitamina B12 (inace, samo bakterije proizvode ovaj vitamin). Doktor koji je govorio o tome je rekao da on zube pere samo vodom, i da tu vodu sa kojom pere zube na kraju proguta. Mislim da to ima smisla. Sto se ostale hemije tice, ja preferiram decje sapune i sampone za kosu, jer su oni najblazi. Uskoro cu da naucim kako se u stara vremena koristio pepeo za pranje i odrzavanje higijene, i kako su ljudi pravili sapune u prirodi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.10.2008 19:59
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Filip A je napisao: Pozdravljam sve na forumu, a narocito domacina. Miroljube, svaka cast na strpljenju i ambicijama. Evo procitao sam sve strane, i trebalo je malo vise vremena od preporucenih dva sata. Naravno nisam citao samo Miroljubove odgovore, ali i da sam samo njih citao opet bi trebalo dosta vremena. No, zao mi je sto se tek sada ukljucujem, jer sam propustio da postavljam pitanja o nekim aktuelnim temama, ili o nekim pitanjima o kojima se diskutovalo i na nekoliko strana. Ne bih sada da dodatno opterecujem ovaj forum, ali posto imam par pitanja o nekim stvarima, i mislim da ti Miroljube nisi do kraja odgovorio na neka pitanja, a dok sam citao sve postove, usput sam zapisivao uglavnom tvoje odgovore, pa bih ti u vezi njih i postavio neka pitanja. Ideja je da citiram ono sto je neko rekao ili sto si ti rekao (u vecini slucajeva citirao bih tvoje odgovore, pa bih te nesto pitao), a da mi ti na to odgovoris. Ako to bude u redu, necu te zatrpavati pitanjima, vec mozda jedno do dva na dan. Opet ponavljam da mi je jako zao sto se tek sada ukljucujem na ovaj forum, i iznenadjuje me cinjenica da i pored toliko postavljenih pitanja, jos uvek ima novih. Cak i cinjenica da se sa teme o Stvaranju preslo na druge teoloske teme nije toliko strasna, ako se ima u vidu da su skoro svi clanovi odusevljeni mogucnoscu da „prosire svoje vidike“, da se tako izrazim. Pa, ako se slazes, krenuo bih pitanje po pitanje. Samo pitaj. Mozes i po deset pitanja odjednom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.10.2008 20:02
|
Stvaranje je napisao: Koliko je pouzdan metod datiranja koji je zasnovan na otkrivanju izotopa neodinijum 142 Pouzdan je isto kao i metod izotopa majmunodijuma 1365i. Salim se, sve su te metode iste i imaju za cilj da zamajavaju naivan narod, i da ga odvlace od Boga. |
|
|
Stefan Djuric |
Odgovorio 05.10.2008 20:32
|
Član Odgovori: 36 Pristupio/la: 26.09.2008 11:00 Lokacija: Nepoznata |
Nisam najbolje razumeo pricu o NLO-ima,koju ste izlozili na jednom od predavanja.Da li vanzemaljci imaju veze sa nasom verom? |
|
|
Filip A |
Odgovorio 05.10.2008 20:33
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 05.10.2008 19:51 Lokacija: Nepoznata |
Evo sada sam trazio zabelezena pitanja, i video da su mi neke stvari postale jasnije, pa nema potrebe da postavim pitanje, a drugi deo pitanja ne mogu da pronadjem jer sam zapisivao redni broj strana na forumu zajedno sa vremenom odgovora, a verovatno je u medjuvremenu ponesto obrisano, pa tekst vise nije na istom mestu, sto otezava pronalazenje. Ipak javicu se. Pozdrav. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.10.2008 21:44
|
Stefan Djuric je napisao: Nisam najbolje razumeo pricu o NLO-ima,koju ste izlozili na jednom od predavanja.Da li vanzemaljci imaju veze sa nasom verom? Vanzemaljci su demoni. |
|
|
Duki |
Odgovorio 05.10.2008 22:45
|
Član Odgovori: 27 Pristupio/la: 11.07.2008 15:34 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Na ovom seminaru na kojem sam nedavno bio saznao sam da su paste za zube stetne jer negativno deluju na bakterije u nasim ustima koje su proizvodjaci vitamina B12 (inace, samo bakterije proizvode ovaj vitamin). Doktor koji je govorio o tome je rekao da on zube pere samo vodom, i da tu vodu sa kojom pere zube na kraju proguta. Mislim da to ima smisla. Ovo i te kako ima smisla. Oko 3 godine se hranim iskljucivo biljnom hranom (uglavnom sirovom), i u poslednje vreme mi se u ustima pojavljuju afte. Lekari ne znaju tacan uzrok, ali pretpostavljaju da ih mogu izazvati nedostatak vitamina B12, upotreba natrijum lauril sulfata (SLS), alergija na neke namirnice i dr. Nedavno sam poceo da perem zube pastom koja ne sadrzi SLS, ali stanje mi se nije mnogo poboljsalo. Verovatno imam nedostatak vitamina B12, tako da bih probao da perem zube bez paste. Voleo bih da znam kakvom cetkicom bi bilo adekvatno prati zube i da li bi se time rizikovalo njihovo zdravlje? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.10.2008 23:22
|
Duki je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Na ovom seminaru na kojem sam nedavno bio saznao sam da su paste za zube stetne jer negativno deluju na bakterije u nasim ustima koje su proizvodjaci vitamina B12 (inace, samo bakterije proizvode ovaj vitamin). Doktor koji je govorio o tome je rekao da on zube pere samo vodom, i da tu vodu sa kojom pere zube na kraju proguta. Mislim da to ima smisla. Ovo i te kako ima smisla. Oko 3 godine se hranim iskljucivo biljnom hranom (uglavnom sirovom), i u poslednje vreme mi se u ustima pojavljuju afte. Lekari ne znaju tacan uzrok, ali pretpostavljaju da ih mogu izazvati nedostatak vitamina B12, upotreba natrijum lauril sulfata (SLS), alergija na neke namirnice i dr. Nedavno sam poceo da perem zube pastom koja ne sadrzi SLS, ali stanje mi se nije mnogo poboljsalo. Verovatno imam nedostatak vitamina B12, tako da bih probao da perem zube bez paste. Voleo bih da znam kakvom cetkicom bi bilo adekvatno prati zube i da li bi se time rizikovalo njihovo zdravlje? Ne verujem da probleme imas zbog nedostatka B12, ali mozes da probas ovo sa pranjem zuba. Verovatno nemas dobru kombinaciju biljnih namirnica. Mozes to lako da proveris tako sto bi uzimao suplemente B12 i video da li ti se stanje poboljsava. Moguce je da jedes neke preradjene biljne namirnice koje u sebi imaju odredjene hemikalije (kao sto ih imaju kupovno sojino mleko, kao i skoro svi proizvodi koje pravi firma "Makrobiotika"). Ja kad sam god pojeo nesto od njihovih proizvoda imao sam zdravstvenih problema. Preradjene biljne namirnice koje treba da stoje na polici moraju da imaju neke sinteticke hemijske supstance koje ce im omoguciti da se dugo ne pokvare. To je mrtva hrana sa hemijom, i verovatno od tako necega imas te probleme. |
|
|
MilosC |
Odgovorio 05.10.2008 23:49
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 10.07.2008 17:40 Lokacija: Srbija |
Šta mislite o "Bonžiti" i kako se Vi hranite kada ste na nekom putu, daleko od kuće? |
|
|
Duki |
Odgovorio 06.10.2008 00:11
|
Član Odgovori: 27 Pristupio/la: 11.07.2008 15:34 Lokacija: Nepoznata |
Od namirnica koje se obradjuju, jedem samo ono sto sam spremim, npr. ponekad spremim hleb od brasna koje licno sameljem, ali sam poceo i njega da izbegavam jer cesto od njega dobijem gorusicu. Ponekad pojedem obareni krompir, ili popareni spanac i blitvu. Sve ostalo jedem u sirovom obliku. Morsku so retko koristim, kao i hladno cedjena ulja. Zacine izbegavam. Preradjenu kupovnu hranu sam poslednji put jeo kad sam se odvikavao od hrane zivotinjskog porekla, tako da ni ona nije uzrok. Probacu sa suplementima B12 na neko vreme, pa ako to prodje, onda cu u potpunosti izbaciti pastu za zube, jer se ipak brinem za zdravlje svojih zuba, pa ne bih bas da prenagljujem. O kakvoj kombinaciji biljnih namirnica ste mislili? Voce i povrce ne jedem u istom obroku, izbegavam da mesam orasaste plodove sa plodovima bogatim secerima, sokove ne pijem. Ima li jos nesto na sta bi trebalo da obratim paznju? |
|
|
Stefan Djuric |
Odgovorio 06.10.2008 00:21
|
Član Odgovori: 36 Pristupio/la: 26.09.2008 11:00 Lokacija: Nepoznata |
Najezio sam se kada sa procitao odgovor!Na osnovu cega ste dosli do zakljucka da su vanzemaljci demoni,i ako oni to zaista i jesu,sta predstavljaju leteci tanjiri? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.10.2008 10:52
|
MilosC je napisao: Šta mislite o "Bonžiti" i kako se Vi hranite kada ste na nekom putu, daleko od kuće? Bonzita je dobra poslastica. Kad sam na putu ponesem integralni hleb, neko voce i orasaste plodove, a nekada napravim sendvic sa povrcem. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.10.2008 11:04
|
Duki je napisao: Od namirnica koje se obradjuju, jedem samo ono sto sam spremim, npr. ponekad spremim hleb od brasna koje licno sameljem, ali sam poceo i njega da izbegavam jer cesto od njega dobijem gorusicu. Kako od hleba dobijas gorusicu? Onda ga dobro ne spremas, verovatno ga dobro ne ispeces. Zitarice su najvaznija namirnica, one imaju skoro sve sto treba coveku i veliku energetsku vrednost. Zitarice mozes grubo da sameljes u prekrupu (psenicu, raz, jecam, ovas, heljdu, proso, sta hoces), i onda da u to da stavis samo malo vode koliko da prekrupa upije i poveze se. Onda to ostavis preko noci da se osusi (pokrijes ga krpom) i sutra mozes da ga iseces na komade i da ga jedes sa svezim vocem ili povrcem. Ponekad pojedem obareni krompir, ili popareni spanac i blitvu. Sve ostalo jedem u sirovom obliku. Morsku so retko koristim, kao i hladno cedjena ulja. Zacine izbegavam. Mozes i so i zacine od biljaka da koristis, to daje lepsi ukus hrani. Probacu sa suplementima B12 na neko vreme, pa ako to prodje, onda cu u potpunosti izbaciti pastu za zube, jer se ipak brinem za zdravlje svojih zuba, pa ne bih bas da prenagljujem. Pasta za zube nema veze sa zdravljem zuba. Dovoljno je da zube isperes vodom. Crnci u Africi koji nikada ne peru zube imaju sjajne zube jer se zdravo hrane. O kakvoj kombinaciji biljnih namirnica ste mislili? Koliko sam video, ti zitarice skoro uopste ne jedes, a to je najvaznije. Pogledaj tabele u knjizi "Zdrava ishrana" i videces. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.10.2008 11:13
|
Stefan Djuric je napisao: Najezio sam se kada sa procitao odgovor! Bolje da se najezis i saznas istinu, nego da te snadje neko veliko zlo od demona i da ne znas sta te snaslo. Na osnovu cega ste dosli do zakljucka da su vanzemaljci demoni, U Bibliji je jasno otkriveno od koga dolaze natprirodni fenomeni tog tipa. Pored ljudi, u svemiru su stvoreni i andjeli - duhovna bica koja ne vidimo, ali koja mogu da "udju" u nas vidljivi deo spektra pa da ih vidimo. Bozji andjeli to rade samo ako im Bog kaze, a demoni (pobunjeni andjeli) to rade tamo gde je veliki nemoral (demoni polazu pravo na ljude koji nemoralno zive i dopusteno im je da sa njima manipulisu - sto je ljudski nemoral veci, to je demonima vise dopusteno da rade). i ako oni to zaista i jesu,sta predstavljaju leteci tanjiri? Leteci tanjiri su takodje jedna od manifestacija demonske aktivnosti. Da li je u pitanju samo svetlost, ili se demoni na neki nacin materijalizuju, te detalje ne znamo tacno, ali svako demonsko delovanje je sa ciljem da coveka fascinira nekom gluposcu i da od coveka trazi da ga obozava. Zato su ljudi tokom istorije demone nazivali "bogovima" jer su ih ovi fascinirali svakakvim natprirodnim budalastinama (pomeranjem predmeta, vizijama sirena, cudovista itd), pa su ih onda obozavali i pravili im kipove, statue i slicno. |
|
|
Laki |
Odgovorio 06.10.2008 11:45
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, sta mislite o Ilijadi i Odiseji? Koliko su ta dela istorijski tacna? I da li ona opisuju dela demona npr. Skila, Haribda, carobnice, jednooki div, podzemni svet, bogovi koji pomazu grckim i trojanskim ratnicima itd? |
|
|
gns |
Odgovorio 06.10.2008 12:10
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 20.09.2008 18:24 Lokacija: Ваљево |
Profesore šta mi možete reći o hrani u Americi,koja se kupuje u marketima.Pošto ste i sami bili. Ja sam bio prošle godine,5 meseci i čim sam se vratio konstatovali su mi Adeno virus,koji sam izlečio ali mi je oštetio jetru i to se već dugo vuče i nikako da je skroz zalečim.Pri svakom većem naporu mi se povećaju amilaze.Da li je moguće da mi je imunitet opao zbog loše ishrane... U tekstu " lečenje raka sirovom hranom" piše da povrće treba jesti zajedno sa korom. Da li se to odnosi na svo povrće? |
|
|
filosof26 |
Odgovorio 06.10.2008 13:06
|
Član Odgovori: 43 Pristupio/la: 01.07.2008 17:17 Lokacija: Nepoznata |
Profesore, da li ste culi za pojam "Ur"? Sta on oznacava? U jednom tekstu naisao sam na recenicu "Biblija kaže da je majka Kralja Solomona je bila iz Ur-a." Da li je to tacno?
Sto god tkas, vezuj konce za nebo...
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.10.2008 15:29
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, sta mislite o Ilijadi i Odiseji? Koliko su ta dela istorijski tacna? I da li ona opisuju dela demona npr. Skila, Haribda, carobnice, jednooki div, podzemni svet, bogovi koji pomazu grckim i trojanskim ratnicima itd? Davno sam to citao, znam da je puno okultizma. Neozbiljno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.10.2008 15:32
|
Gns je napisao: Profesore šta mi možete reći o hrani u Americi,koja se kupuje u marketima.Pošto ste i sami bili. Ja sam bio prošle godine,5 meseci i čim sam se vratio konstatovali su mi Adeno virus,koji sam izlečio ali mi je oštetio jetru i to se već dugo vuče i nikako da je skroz zalečim.Pri svakom većem naporu mi se povećaju amilaze.Da li je moguće da mi je imunitet opao zbog loše ishrane... Hrana je tamo losa, ali moze da se nadje i dobra u nekim prodavnicama koja se bave organskom hranom. Problem mozes da resis zdravim nacinom ishrane i zivota. U tekstu " lečenje raka sirovom hranom" piše da povrće treba jesti zajedno sa korom. Da li se to odnosi na svo povrće? Odnosi se na svo povrce. |
|
Predji na forum: |