Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Leonardo je napisao:
Da li je Njutn u svojim spisima ikada razmatrao pitanje starosti Zemlje?
Da li je njemu bila poznata bilo kakva nauchna metodogija, koja bi bar priblizno nagovestila njenu starost?

Nisam to proucavao.

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Madona, buduci da je najvitalnija osoba na svetu sa svojih 50(igra,skace,izvodi salto na bini...) je izuzetna osoba po svemu ocigledno neverovatnog zdravlja. Da li je to mozda od njenog "morala" i njene "vere u boga"?

Njena vitalnost dolazi od zdravog zivota, a to sto ona svoje zdravlje zloupotrebljava, to je druga stvar.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, s kojim naucnicima ste se sreli u Americi? Jel ste pricali sa Arijelom Rotom i Robertom Dzentrijem?

Ovoga puta sam bio na jednom zdravstvenom seminaru i sreo sam se sa vrhunskim lekarima.

Miroljub Petrovic
Mladen M je napisao:
Profesore, mnogi nasi 'uceni' ljudi i neki pravoslavni svestenici govore da je kreacionizam djelo zapada i protestanata i da kreacionizam ima malo dodirnih tacaka sa pravoslavljem. Cak je neki ruski djakon Andrej Kurajev napisao tekst o tome da je taj zapadni kreacionizam pogresan, da svijet nije nastao za 6 dana i sl.
Mada rekao bih da su to oni pravoslavci sto naginju prema ekumenizmu, pa cak idu i dotle da prihvate evoluciju.

Vidjeli smo da postoji kreacionizam i u islamu, moje je pitanje koliko je kreacionizam prisutan u pravoslavlju (jel bio uopste il se tek budi) i koliko se potencijalno razlikuje od onog sa zapada i onog u islamu? s obzirom da ste vi jedan od prvih koji je prosirio ovo ucenje
Osim Biblije odakle ste najvise crpili znanje za kreacionizam?

Kreacinizam je vezan za naucne cinjenice, a u okviru pravoslavlja je kreacionizam najjaci jer ukazuje na najbolju teologiju - da je covek najveca vrednost, sto znaci uzdizanje porodice i otadzbine na najvisi nivo, jer bez toga nema dobrih ljudi.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Otkr.9
5 I dade im se da ih ne ubijaju, nego da ih muče pet meseci; i mučenje njihovo beše kao mučenje skorpijino kad ujede čoveka;

Kakvo je ovo mucenje od strane demona?

Pitajte one koji su opsednuti demonima. U pitanju je nesto mnogo strasno.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, da li jedete keks i da li preporucujete neku vrstu keksa?

Ne jedem kupovni keks, vec prirodni koji se kod kuce pravi od prirodnih namirnica sa pijace.

MilosC
Miroljub Petrovic je napisao:
Laki je napisao:

Ne jedem kupovni keks, vec prirodni koji se kod kuce pravi od prirodnih namirnica sa pijace.

A šta mislite o "Plazmi" s obzirom da je jedan od navodno najzdravijih keksova?

ALEX
1 Mojsijeva 35, 22
I kad Izrailj živeše u onoj zemlji, otide Ruvim i leže s Valom inočom oca svog. I to doču Izrailj. A imaše Jakov dvanaest sinova.

Nije mi jasan ovaj stih! To jest, jasan mi je stih al mi nije jasno sta je dalje bilo i zasto to nigdje ne pise (bar ja nevidim)! Sta je Izrael uradio kad je saznao za to? Znam da nije ubio svog sina Ruvima iako je mozda trebao (jel jeste?). I zasto se kaze da je Izrael zivio i docuo, a da je Jakov imao 12 sinova!

bokiva
Sta mislis o davanju organa?
"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Miroljub Petrovic
MilosC je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Laki je napisao:

A šta mislite o "Plazmi" s obzirom da je jedan od navodno najzdravijih keksova?

Treba da odes u fabriku da vidis kako ga prave. Doslo bi ti da povracas.

Miroljub Petrovic
ALEX je napisao:
1 Mojsijeva 35, 22
I kad Izrailj živeše u onoj zemlji, otide Ruvim i leže s Valom inočom oca svog. I to doču Izrailj. A imaše Jakov dvanaest sinova.

Nije mi jasan ovaj stih! To jest, jasan mi je stih al mi nije jasno sta je dalje bilo i zasto to nigdje ne pise (bar ja nevidim)! Sta je Izrael uradio kad je saznao za to? Znam da nije ubio svog sina Ruvima iako je mozda trebao (jel jeste?). I zasto se kaze da je Izrael zivio i docuo, a da je Jakov imao 12 sinova!

Izrael i Jakov su ista licnost, iako treba pogledati u originalu da li se pod "Izrael" misli na osobu ili narod, iako to nije bitno. Dakle, Jakov nije ubio svog sina zato sto je ovaj legao sa njegovom sluskinjom, ali je izgubio prvenastvo i bio na neki nacin odbacen od brace, odnosno smatran kao neko ko je los, nepouzdan, neko kome je oduzeto prvenastvo, neko ko nije sposoban da bude najstariji i vodja porodice.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Sta mislis o davanju organa?

Ljudi koji ne znaju za Boga mogu davanjem organa nekome da pomognu, ali glavna pomoc je nauciti coveka da zdravo zivi. U tom slucaju nije potrebno da se daju organi.

electronpn
Citajuci vase knjige o zdravoj ishrani zakljucila sam , da zbog danasnjeg nezdravog hranjenja stoke nije zdravo jesti nista sto je zivotinjskog porekla.Ono sto mi nije jasno je:Kako se u organizmu koji konzumira samo biljnu hranu rastvaraju vitamin A i E,posto znam da se ostali vitamini rastvaraju u vodi ,a ovi vitamini(A i E) samo u mastima?Pozdrav za gospodina Petrovica!

dreamer_30
Miroljube kako tumacis recenicu svetog vladike Nikolaja Velimirovica:"Jevreji su pobjegli od faraonskog carstva,ali faraonsko carstvo nikad nije pobjeglo iz njih".

Mladen M
Profesore kako vam se svidja ova muzika?
http://www.youtub...re=related

Miroljub Petrovic
okram666 je napisao:
Ovo su pitanje za Miroljuba postavljena iz neke morbidne radoznalosti.

Odgovoricu vam na pitanje, ali u buduce cete morati da se registrujete pod nekim drugim imenom.

1. Ako smo svi nastali od Adama i Eve uz pretpostavku da je evolucija "laž i obmana" kako onda objašnjavate različite rase ljudi (Azijate, crnce, belce...).

Genetika lako objasnjava kako su od srednjeg tipa Adama i Eve nastale sve danasnje rase ljudi. O tome imate detaljnije na linku:
http://www.cps.or.../cks8.html

2. Zašto se vređate ako neko kaže da smo nastali iz jednoćelijskog organizma i da delimo zajedničkog pretka sa primatima, nasuprot tome oduševljeni ste idejom da smo nastali iz blata.

Ljudi nisu nastali od blata, vec od Zivog Bica, a materijalna komponenta je sporedan aspekt naseg bica, pa je zato tako i prikazana. Covek je na prvom mestu duhovno bice.

3. Ako moral dolazi iz biblije tj. od Boga, iz toga zaključujem da ako se dokaže da bog ne postoji vi ćete postati ubica, lopov itd.

Tako je, ako dokazete da Bog ne postoji onda ja prihvatam da sam jedan od najvecih lazova i prevaranata na svetu.

4. Kako objašnjavate virusne infekcije koje su se odigravale tokom miliona godina i koje su ostavile RNK trag u našem DNK pritom šimpanze imaju te iste tragove na indentičnim mestima u svojem DNK.

To sto ste naveli je klasicna evolucionisticka dezinformacija. Virusi o kojma govorite su napravile bioloski skok sa majmuna na coveka delovanjem zlih ljudi koji su zakljucili da je biolosko oruzje mnogo bolje oruzje od nuklearnog - ako se koristi nuklearno oruzje, onda se unistavaju, pored ljudi, i infrastruktura (zdrade, mostovi, postrojenja...), a bioloskim oruzjem se samo unistavaju i onesposobljavaju ljudi. Tako se preko vakcina i na druge nacine zaraza siri medju ljudima, a zvanicna objasnjenja su onakva kakva ste naveli. To je klasicna laz na koju, na zalost, veliki deo sveta naseda jer nije zainteresovan za svoj zivot, pa propustaju da budu informisani o zivotnim stvarima. Ako vas interesuje ta problematika predlazem vam da procitate knjigu: "Vakcine - novi genocid?", koju mozete da skinete na donjem linku:
http://www.cps.or...akcine.zip

Miroljub Petrovic
Operacija je napisao:
Posto svi clanovi foruma mogu da procitaju sta si sve rekao o meni, a pritom ne znaju da sam ti privatnom porukom objasnio sta sam hteo da te pitam, i da mi do sada nisi odgovorio, bio bi red da to ucinis, jer neistine koje si izneo o meni i dalje stoje na forumu, a ti brises sve neistine o tebi.

Odgovorio sam ti na sve privatne poruke, ukljucujuci i one glupe. Ako si malo ozbiljan onda ces shvatiti da necu sa tobom da polemisem o temama koje si zapoceo iz vec navedenih razloga. Ti se ovde potpisujes pseudonimom tako da te niko nije uvredio, a ti ako si toliko posten i iskren, predstavi se punim imenom i prezimenom, ko si i sta si, pa da onda mogu i licno da ti kazem sta mislim.

Dakle, savetovao bih te da se vise ne ukljucujes na forum. Necu ponovo da te brisem i pruzam ti sansu da se uozbiljis. Dakle, nemoj neko vreme da se javljas.

Miroljub Petrovic
electronpn je napisao:
Citajuci vase knjige o zdravoj ishrani zakljucila sam , da zbog danasnjeg nezdravog hranjenja stoke nije zdravo jesti nista sto je zivotinjskog porekla.Ono sto mi nije jasno je:Kako se u organizmu koji konzumira samo biljnu hranu rastvaraju vitamin A i E,posto znam da se ostali vitamini rastvaraju u vodi ,a ovi vitamini(A i E) samo u mastima?Pozdrav za gospodina Petrovica!

Imate o tome u svakom udzbeniku iz fiziologije, ili u knjizi "Zdrava ishrana" koju mozete da skinete na nasem sajtu na linku:

http://www.zakoni...hrana.html

Miroljub Petrovic
dreamer_30 je napisao:
Miroljube kako tumacis recenicu svetog vladike Nikolaja Velimirovica:"Jevreji su pobjegli od faraonskog carstva,ali faraonsko carstvo nikad nije pobjeglo iz njih".

Nisam procitao tu njegovu izjavu, ali je ona u velikoj meri, ali ne i potuno, tacna. Tokom istorije su zbog toga Jevreji najvise postradali, ali su zbog takvog Bozjeg delovanja i najvise sacuvali pozitivnih karakteristika. Daleko od toga da su dobri, ali su u poredjenju sa drugim narodima najbolji.

Miroljub Petrovic
Mladen M je napisao:
Profesore kako vam se svidja ova muzika?
http://www.youtub...re=related

Dobra je muzika, ali je spot bez veze jer onaj lik sto svira klavir reklamira pusenje.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.49 sekundi!