Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Laki
Gdine Miroljube, da li je molekularni biolog Hjubert Joki kreacionista, posto vidim da obara evoluciju?

anton
Dali je Nikola Tesla bio kreacionista?

Recite mi dali su kao hrana zdrave šparoge,koje ja svakog proljeća berem i konzumiram u velikim količinama?

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Kako tumačite da se Jakov ''hrvao" sa Bogom?

To pitanje je povezano sa Trojstvom. U Bibliji vidimo da Bog spominje "andjela Gospodnjeg" kao nekoga koga On cesto puta salje i koga treba slusati. Kasnije vidimo da taj "andjeo Gospodnji" sebe naziva Bogom i ponavlja Bozje reci kao da ih je on rekao. Dalje kroz Bibliju vidimo da je taj "Andjeo Gospodnji" ustvari predvodnik andjela ili arhi-andjel Mihajlo (na hebrejskom "Mikael", sto znaci "ko je kao Bog"). Ako pogledamo biblijski tekst jasno vidimo da je u pitanju Isus Hristos. Dakle, Jakov se rvao sa Isusom Hristom - Bogom.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.09.2008 16:46

Miroljub Petrovic
operacija je napisao:
Hteo bih sa tobom da prodiskutujem o pitanju pokajanja.
Naime, u Svetom pismu se na mnogim mestima poziva na pokajanje, pa je cak i razbojnik razapet pored Isusa dobio spasenje jer se pokajao za svoje grehe.
Moje pitanje je, na koji nacin neko moze da se pokaje?
Da li to moze uciniti govoreci to sam sebi, ili bi trebalo da ode u crkvu i na mestu gde je prisutan i Bog, to izgovori svesteniku, i na koji nacin moze da se "obezbedi" prisustvo Boga, kao svedoka za taj cin?

Iz tvog pisma vidim da te je poslao Aleksandar Djakovac ili neki drugi ekumenista da provociras i da trazis od mene da kazem nesto sto ces posle na drugom mestu da objavljujes kao argument protiv mene.

Pitas: "Da li neko moze da se pokaje GOVORECI SAM SEBI?" a onda nastavljas "ili da ide u crkvu i na mestu GDE JE PRISUTAN BOG, i to izgovori svesteniku". Za tebe je molitva u tisini i u sebi "razgovor sam sa sobom"? E blago tebi i tvom supljem mozgu i tvojim praznoglavim prijateljima i tvojoj sotonskoj crkvi.

Ta crkva gde ste prisutni vi ekumenisti nema Bozje prisustvo jer Bog ne ide tamo gde je djubre. I pozdravi tvoje ekumensko drustvo, i reci im da vam Miroljub Petrovic svima "oca ocinskoga..."
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.09.2008 17:17

Miroljub Petrovic
Ko napise jos jedan tekst o mobilnim telefonima bice pociscen.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Koja je ovo godina po Jevrejskom kalendaru ako ne gledas rabinski?

Ne znamo tacno. Mozda bi mogli da izracunamo ali potrebno je odlicno poznavanje hebrejskog jezika.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Miroljube kada ces Dr Branislavu Mihajlovicu dozvoliti da odgovara na forumu?

Sta ima ja da mu dozvoljavam? Moze on odmah da otvori forum na kojem bi odgovarao na pitanja. Problem je sto je on dosta zauzet i u ovom trenutku nema vremena da odgovara na forumu. I ja sam zauzet, ali uspevam da nadjem vremena da odgovorim na pitanja jer veoma cenim interesovanje mnogih ljudi za ove teme.

bokiva
Otkud drago kamenje i retki metali u edemskom vrtu pre potopa kad za njih treba vreme i posebni uslovi da nastanu?
postanje 2
12 I zlato je one zemlje vrlo dobro; onde ima i bdela i dragog kamena oniha.
"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, da li je molekularni biolog Hjubert Joki kreacionista, posto vidim da obara evoluciju?

Ne znam za tog tipa, ima dosta ljudi koji osporavaju evoluciju, ali malo njih koji su YUYE kreacionisti (Young Universe Young Earth kreacionisti).

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Dali je Nikola Tesla bio kreacionista?

Ne znam.

Recite mi dali su kao hrana zdrave šparoge,koje ja svakog proljeća berem i konzumiram u velikim količinama?

Ne znam sta su sparoge, ali verovatno su zdrave cim su biljke i cim ih jedes u velikim kolicinama, a nista ti se lose ne desava.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Otkud drago kamenje i retki metali u edemskom vrtu pre potopa kad za njih treba vreme i posebni uslovi da nastanu?
postanje 2
12 I zlato je one zemlje vrlo dobro; onde ima i bdela i dragog kamena oniha.

Jel se ti to salis? Potrebno je vreme da nastanu drago kamenje i retki metali? Jel to mislis da je Bogu "potrebno vreme" da ih stvori?

tovel
Na Pravnom fakultetu kao prvom na BU je dozvoljena "ljubavna" veza izmedju profesora i studenata,dakle doticni se nece vise morati skrivati kao do sada.
Mozete li reci nesto o tome?

nikola
Kada se zenimo, iz predhodnih postova kazali ste da su Jevreji morali da otpuste Hanejke (koje nisu priznavale Boga). Po meni je u redu ozeniti se poslusnom devojkom iako ne poznaje Bibliju, ako je poslusna postace pobozna. Kako gledate na to
Izmenio/la nikola na 28.09.2008 20:45

Dalibor
Postovanje g. Miroljube.
Da li covek moze ubiti demona?
Ako moze,kako to uraditi?
Hvala.

SVITAC
Pozdrav, Miroljube da li imate problema zbog vašeg hrabrog stava?
Da li ste zadovljni vašim odnosom sa ljudima od kako ste se vratili da živite u Srbiji? Da li ste u kontaktu sa nekim prijteljima iz škole, ili se sve to zaboravilo?

Sve najbolje.

anton
Trenutno čitam knjigu glavnog rabina u Hrvatskoj,Koktela Da-Dona o židovstvu.Na mnogo mjesta nailazim na pojam "usmena Tora". Kako tog pojma nema u objašnjenjima na kraju knjige,molim vas odgovorite mi šta to znači i koliki je njen autoritet kod Židova u poređenju sa pisanom Torom?

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Na Pravnom fakultetu kao prvom na BU je dozvoljena "ljubavna" veza izmedju profesora i studenata,dakle doticni se nece vise morati skrivati kao do sada.
Mozete li reci nesto o tome?

Prvi put cujem za to i uopste me ne interesuje sta rade neznabosci. Nemojte da se bavimo sotonskim gadostima.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Kada se zenimo, iz predhodnih postova kazali ste da su Jevreji morali da otpuste Hanejke (koje nisu priznavale Boga). Po meni je u redu ozeniti se poslusnom devojkom iako ne poznaje Bibliju, ako je poslusna postace pobozna. Kako gledate na to

E pa ti se tako ozeni, pa posle kukaj kad te zlo snadje.

Miroljub Petrovic
Dalibor je napisao:
Postovanje g. Miroljube.
Da li covek moze ubiti demona?
Ako moze,kako to uraditi?
Hvala.

Naravno da covek ne moze da ubije demona. Covek moze da bude u zajednici sa Bogom i onda je zasticen od demona.

Miroljub Petrovic
milorad je napisao:
... A KAKO BI MOGLO DA PISHE U BIBLIJI NESHTO SHTO SE DESILO POSLE NJENOG PISANJA???

Ako nije zapisano u Bibliji, onda znaci da nije teoloski vazno. A i da nije zapisano u Bibliji, trebalo bi da bude zapisano u nekoj istorijskom dokumentu. Nemojte da o tome ovde vise raspravljamo. Ta tema je iscrpljena u prethodnim postovima i koga interesuje moze da ih procita.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.55 sekundi!