Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Niksicanin
Jesu li bili i ako jesu cime se moze dokazati da su prijepotopni ljudi bili inteligentniji od poslije-potopne civilizacije?
Smile

Miroljub Petrovic
Danas sam cuo za zaista neverovatan dogadjaj. Sreo sam se sa mojim prijateljem koji mi je ispricao sledece: "Imam prijatelja koji zivi na Novom Beogradu i njemu sam dao tvoja predavanja na DVD-u, i njemu su se mnogo svidela. Danas sam se sreo sa njim i on mi je rekao da treba ponovo da mu narezem tvoja predavanja, jer ih je dao Davidu Dabicu, za koga nije znao da je Radovan Karadzic. Karadzic je stanovao blizu njega na Novom Beogradu i oni su se odlicno poznavali, ali ovaj nije znao da je Dabic ustvari Karadzic. I posto su bili dobri prijatelji, ovaj moj drugar je odneo diskove sa tvojim predavanjima Dabicu, a ovaj se odusevio i rekao: 'Znam ja tog Petrovica, gledao sam njegove emisije na TV Palmi'. I kada su uhapsili Karadzica, kod njega su bili diskovi sa Petrovicevim predavanjima, kaze ovaj momak, tako da sada nemam vise te diskove i treba ponovo da mi ih narezes."

E sad, ja ne znam da li su bas kod Karadzica u torbi tog dana bili diskovi sa mojim predavanjima, ili kod njega negde kuci, ali moglo bi da se desi da moja predavanja odu u Hag pa da ih tamo jos neko pogleda. Mozda ih pogleda Karla del Ponte, ili neko od onih inkvizitora, pa se opamete.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Nije mi jasno ako je uragan Ike i Gustav opustosio Texas,zbog promene klime ako se to gleda kao bozija kazna ,zasto je stradalo neduzno stavnovnistvo koje je i siromasno kao sto su Haiti i Kuba?

Ti ljudi da su pametni ne bi tu ziveli, nego bi se sklonili negde u prirodu. Oni su duhovno siromasni, a ne materijalno. Svako ko je pametan moze da zna gde je opasno i sta je opasno, i da se na vreme skloni.

Miroljub Petrovic
nebojsaCA je napisao:
Koja je najdestruktivnija sekta koja deluje na podruciju Srbije i koliki broj sledbenika, po Vasoj proceni, ima?

Masoni, ima ih puno.

Miroljub Petrovic
Niksicanin je napisao:
Jesu li bili i ako jesu cime se moze dokazati da su prijepotopni ljudi bili inteligentniji od poslije-potopne civilizacije?

Pogledaj kako su napredne bile drevne civilizacije, a kako je posle doslo do degeneracije. Ako bismo se vratili u proslost imali bismo jos naprednije civilizacije.

whey
Miroljub Petrovic je napisao:
bokiva je napisao:
Nije mi jasno ako je uragan Ike i Gustav opustosio Texas,zbog promene klime ako se to gleda kao bozija kazna ,zasto je stradalo neduzno stavnovnistvo koje je i siromasno kao sto su Haiti i Kuba?

Ti ljudi da su pametni ne bi tu ziveli, nego bi se sklonili negde u prirodu. Oni su duhovno siromasni, a ne materijalno. Svako ko je pametan moze da zna gde je opasno i sta je opasno, i da se na vreme skloni.

Da li vi zivite u prirodi, na selu ili u gradu?
Kako uspijevate raditi posao kojim se bavite ako zivite u prirodi, pa da i mi koji smo u gradu znamo kako da prezivimo bez grada?
U kakvoj bi covjek prirodi trebalo da zivi, da li mislite na klasicno selo ili neku divljinu i kako covjek da opstane ako se izoluje od svijeta?
Napominjem da bi trebalo da prvi date primjer na sebi ako kazete da tako treba.
Izmenio/la whey na 18.09.2008 23:05

http://www.fitnessbodybuilding.co.uk
dreamer_30
Miroljube da li mislis da je slucajno sto su ove prirodne katastrofe zadesile bas Nju Orleans i Hjuston?poznato je da je Nju Orleans osim jazz-a i centar vudu magije,a od nekih pravoslavnih svestenika sam cuo prije godinu i vise da je antihrist rodjen i da zivi u Hjustonu.

anton
Kako su se u Palestini u Isusovo doba uzgajale svinje(mislim na događaj kada je Isus otjerao demone u krdo svinja)kad su se smatrale nečistima?
Koji je po vama najbolji prijevod Biblije na jezicima naših govornih područja(Kršćanska sadašnjost,Daničić_Karadžić ili neka druga)?

Miroljub Petrovic
whey je napisao:
bokiva je napisao:

Da li vi zivite u prirodi, na selu ili u gradu?
Kako uspijevate raditi posao kojim se bavite ako zivite u prirodi, pa da i mi koji smo u gradu znamo kako da prezivimo bez grada?
U kakvoj bi covjek prirodi trebalo da zivi, da li mislite na klasicno selo ili neku divljinu i kako covjek da opstane ako se izoluje od svijeta?
Napominjem da bi trebalo da prvi date primjer na sebi ako kazete da tako treba.

Ja zivim na periferiji grada, a veliki deo vremena provodim u prirodi. Uskoro cu da odem da zivim jos dalje od grada, sto ne znaci da necu biti prisutan u gradovima. Uvek mogu da dodjem i da odrzim predavanje ili da gostujem na TV-u, a u bilo kom mestu van grada postoji brz i jeftin internet preko mobilne telefonije, tako da je meni svejedno da li sam u Sakramentu, Jerusalimu, Malom Mokrom Lugu ili Ljutotuku. Kad kazem da treba ziveti u prirodi, ne mislim na klasicno selo gde ima puno kuca, vec prirodni ambijent gde su kuce razbacane, na mozda svakih 500 metara ili kilometar jedna od druge, gde postoji suma, livada, izvor vode, a gde moze da se pridje kolima.

Miroljub Petrovic
Uros88 je napisao:
Ja sam poceo da gledam taj film i posle par minuta mi je bilo muka, pa sam prestao da ga gledam, jer je ono sto se prikazivalo zaista bilo odvratno i besmisleno. Stvarno ne znam sta ste pametno i ligicno mogli da vidite u tom filmu.

Slazem se da je tako prvih deset minuta filma, ali od desetog minuta nije tako.

Znaci, na pocetku filma je satanizam, a posle se pojavljuje apostol Pavle i prica pouke iz Biblije? Nemojte molim vas da se salimo.

Miroljub Petrovic
dreamer_30 je napisao:
Miroljube da li mislis da je slucajno sto su ove prirodne katastrofe zadesile bas Nju Orleans i Hjuston?poznato je da je Nju Orleans osim jazz-a i centar vudu magije,a od nekih pravoslavnih svestenika sam cuo prije godinu i vise da je antihrist rodjen i da zivi u Hjustonu.

Nista se ne desava slucajno. A sto se rodjenja antihrista tice, pustite te price, to je neozbiljno.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Kako su se u Palestini u Isusovo doba uzgajale svinje(mislim na događaj kada je Isus otjerao demone u krdo svinja)kad su se smatrale nečistima?

Svinje su gajili narodi na severu Izraela koje su Asirci tu deselili.

Koji je po vama najbolji prijevod Biblije na jezicima naših govornih područja(Kršćanska sadašnjost,Daničić_Karadžić ili neka druga)?

Po meni je najbolji prevod Danicic-Karadzic, iako je mozda najbolji prevod Novog zaveta onaj koji je uradio Sinod. Mislim da ima da se kupi Biblija sa prevodom Danicica (Stari zavet) i Sinoda (Novi zavet). Pogledajte u pravoslavnim knjizarama, mozda u patrijarsijskoj knjizari.

zemuntrio
Zar nije molitva jedan "vid" kratkotrajne meditacije i duhovnog mira.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.09.2008 07:01

zemuntrio
Sta su misli??

Boki
Kakvu ulogu imaju snovi? Psiholozi tvrde da covek sanja ono sto zeli da mu se desi, a ponekad i ono cega se podsvesno plasi.

Neurolozi tvrde da je uloga sna da odmori mozak od dnevne aktivnosti i arhiviranje invormacija skupljenih u toku dana. Zanimljiva je cinjenica da je u toku sna duplo aktivniji nego inace.

Kakva je uloga sna sa Biblijskog aspekta? Da li u snovima u kojima se sanja ono sto covek zeli, postoji mogucnost da Bog na ovaj nacin tesi i ohrabruje coveka da sledi svoje zelje i ucini neku promenu u svom zivotu?

Znamo iz prica o Danilu i Josifu da Bog koristi snove da prenese poruke.

Nedavno sam sanjao da treba da studiram Bogosloviju, i video u snu sebe na predavanjima teologije... San mi je bio veoma prijatan, pa sam se pitao da li Bog mozda zeli da idem u tom pravcu, buduci da koristi snove?

Miroljub Petrovic
zemuntrio je napisao:
Zar nije molitva jedan "vid" kratkotrajne meditacije i duhovnog mira.

Kad se kaze "meditacija" pod time se podrazumeva neki oblik samohipnoze koju upraznjavaju istocnjacke religije. Biblijska molitva nema veze sa meditacijom, jer je molitva razgovor sa Bogom.

Miroljub Petrovic
zemuntrio je napisao:
Sta su misli??

Misli su jedna od manifestacija postojanja duhovne komponente naseg bica koju smo dobili od Tvorca i po kome smo slicni Njemu, za razliku od zivotinja.

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Kakvu ulogu imaju snovi? Psiholozi tvrde da covek sanja ono sto zeli da mu se desi, a ponekad i ono cega se podsvesno plasi.

Neurolozi tvrde da je uloga sna da odmori mozak od dnevne aktivnosti i arhiviranje invormacija skupljenih u toku dana. Zanimljiva je cinjenica da je u toku sna duplo aktivniji nego inace.

Kakva je uloga sna sa Biblijskog aspekta? Da li u snovima u kojima se sanja ono sto covek zeli, postoji mogucnost da Bog na ovaj nacin tesi i ohrabruje coveka da sledi svoje zelje i ucini neku promenu u svom zivotu?

Znamo iz prica o Danilu i Josifu da Bog koristi snove da prenese poruke.

Nista se u zivotu ne desava slucajno, pa ni snovi. Moje je misljenje da ljudi koji su u zajednici sa Bogom veoma retko sanjaju, odnosno sanjaju samo kad im Bog salje neku poruku vaznu za njihov zivot. Oni koji gledaju TV ili nezdravo zive cesto sanjaju razne kosmare pod dejstvom demona.

Nedavno sam sanjao da treba da studiram Bogosloviju, i video u snu sebe na predavanjima teologije... San mi je bio veoma prijatan, pa sam se pitao da li Bog mozda zeli da idem u tom pravcu, buduci da koristi snove?

Lepo je to sto si sanjao i ja verujem da je to san od Boga. Ideal za svakog coveka je da se bavi teologijom, jer je teologija majka svih drugih nauka. Ne verujem da si sanjao da studiras teologiju na nekoj ekumenistickoj bogosloviji, jer ti onda san ne bi bio prijatan.

anton
Dali ste čitali (pomeni odličnu)knjigu"Postanak čovjeka i njegova sudbina"napisao ju je dr A.E.Wilder Smith,koji opisuje stvaranje čovjeka i svijeta pobijajući evoluciju i darvinizam.

Dali volite šah?

Dali je moj omiljeni napitak Cedevita zdrav,tj.dali ga preporučate?

anton
Danas sam u biblioteci uzeo jednu knjigu o paleontologiji,napisao ju je ImmanuelVelikovski,a zove se "Zemlja u previranju". Nisam je još počeo čitati,ali mi se listanjem čini dosta zanimljivom.Dali ste možda čitali navedenu knjigu?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.54 sekundi!