pocetak foruma
|
|
Truth Seeker |
Odgovorio 15.03.2025 00:19
|
![]() Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 03.04.2022 07:26 Lokacija: Srbija |
Koje Vam je trenutno mišljenje o Aleksandru Avramovu i njegovom pozivanju na proteste i rušenje vlasti? Znam da se imali zajedni?ko gostovanje kod Vladimira. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.03.2025 08:34
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22795 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Truth Seeker - poruka glasi: Koje Vam je trenutno mišljenje o Aleksandru Avramovu i njegovom pozivanju na proteste i rušenje vlasti? Znam da se imali zajedni?ko gostovanje kod Vladimira. Pratim samo Avramove aktivnosti oko muzike i stvari koje su nam zajednicke. Isto to vazi i za najboljeg poznavaoca Drugog svetskog rata Miloslava Samardzica. Veoma uvazam njihov rad i smatram ih vrhunskim intelektualcima, ali se oko nekih pitanja ne slazem sa njima. Zelim im sve najbolje u zivotu. |
|
|
Marko_ |
Odgovorio 15.03.2025 16:56
|
![]() Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 11.03.2025 22:22 Lokacija: Beograd |
Poštovanje Miroljube, Odgledao sam Vaše klipove o Ilirima i njihovom pismu i definitivno se slažem sa Vama o falsifikovanju naše istorije. Imam jedno pitanje koje me buni, a to je konkretno vezano za ljude, obi?an narod - Iliri, Sloveni, Srbi ili kako god ih nazovemo koji su pisali glagoljicom. Da li su oni govorili istim jezikom kao i mi danas tj. narod koji živi na prostorima bivše Jugoslavije ili su govorili nekim drugim jezikom? Da li bih hipoteti?ki mogao da napišem ovo isto pitanje koriste?i se glagoljicom? Hvala unapred. |
|
|
Natalis |
Odgovorio 15.03.2025 19:22
|
![]() Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 24.04.2022 20:34 Lokacija: Kraljevo |
Poštovani Miroljube, Da li je Isus pricao aramejskim jezikom i da li su svi delovi Biblije pisani na hebrejskom ili postoje delovi koji su na aramejskom jeziku (npr. zar nije cuvena Isusova izjava "Eli, Eli, lama sabachtani" data u Jevandjelju po Mateju na aramejskom)? Uostalom, koja je uopste razlika izmedju ova dva jezika? Hvala na odgovoru! Ps. Izgleda da mi se obrisalo pitanje koje sam pre neki dan postavila a tice se vaseg misljenja o romanu Mihaila Bulgakova "Majstor i Margarita". ![]() |
|
|
DaniloDespot20 |
Odgovorio 15.03.2025 20:16
|
![]() Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 10.03.2025 08:00 Lokacija: Sombor |
Pozdrav,Miroljube Zanima me da li je Isus bio razapet i stvaranja svega za ceo svet? |
|
|
Truth Seeker |
Odgovorio 16.03.2025 04:27
|
![]() Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 03.04.2022 07:26 Lokacija: Srbija |
Pozdrav Miroljube, U moralnoj sam dilemi. Bavim se muzi?kom i video produkcijom za strano tržište isklju?ivo tehni?kim delom posla, pretežno sekularni materijali koji se kose sa Biblijskim u?enjima, ali sam razvio stabilan biznis sa dosta slobodnog vremena za sebe i svoju porodicu. Da li preporu?uješ da batalim sve projekte koji ne promovišu moralne vrednosti, ili da ?utim i radim dok u svom domu širim Božiju re? i koristim novac za ve?e dobro? Hvala unapred. Izmenio/la Truth Seeker na 16.03.2025 04:58 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2025 07:08
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22795 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Marko_ - poruka glasi: Poštovanje Miroljube, Odgledao sam Vaše klipove o Ilirima i njihovom pismu i definitivno se slažem sa Vama o falsifikovanju naše istorije. Imam jedno pitanje koje me buni, a to je konkretno vezano za ljude, obi?an narod - Iliri, Sloveni, Srbi ili kako god ih nazovemo koji su pisali glagoljicom. Da li su oni govorili istim jezikom kao i mi danas tj. narod koji živi na prostorima bivše Jugoslavije ili su govorili nekim drugim jezikom? Da li bih hipoteti?ki mogao da napišem ovo isto pitanje koriste?i se glagoljicom? Hvala unapred. Verovatno su prvi Iliri, koji su dosli na Balkan, govorili hebrejskim jezikom i pisali glagoljicom (to pismo se u to vreme nije zvalo "glagoljica" u pitanju je noviji termin), a kasnije su, pod uticajem Jafetovih potomaka koji su dosli iz Indije, preuzeli njihov jezik i mesavinom hebrejskog i indijskog jezika je nastavo ovaj nas danasnji jezik koji se naziva "indo-evropski". To je moje misljenje na osnovu svih podataka. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2025 07:14
|
Natalis - poruka glasi: Poštovani Miroljube, Da li je Isus pricao aramejskim jezikom i da li su svi delovi Biblije pisani na hebrejskom ili postoje delovi koji su na aramejskom jeziku (npr. zar nije cuvena Isusova izjava "Eli, Eli, lama sabachtani" data u Jevandjelju po Mateju na aramejskom)? Uostalom, koja je uopste razlika izmedju ova dva jezika? Isus je pricao hebrejskim jezikom, cela Biblija - i prvi i drugi deo (Stari i Novi zavet) su pisani hebrejskim, osim nekih kracih delova u Danilu gde govore Haldejci (Vavilonjani) koji su pisali i govorili aramejski. "Eli Eli lama savahtani" je recenica na aramejskom u grckom prevodu jevandjelja, a u hebrejskom originalu pise: "Eli Eli lama azavtani" sto moze da sevidi u hebrejskom Mateju koji smo objavili. Pogledati knjigu "Jevrejski Jeshua ili grcki Isus". https://drive.goo...kdY2I/view Hvala na odgovoru! Ps. Izgleda da mi se obrisalo pitanje koje sam pre neki dan postavila a tice se vaseg misljenja o romanu Mihaila Bulgakova "Majstor i Margarita". To pitanje je verovatno izbrisano jer nisam citao taj roman. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2025 07:14
|
DaniloDespot20 - poruka glasi: Pozdrav,Miroljube Zanima me da li je Isus bio razapet i stvaranja svega za ceo svet? Naravno da jeste |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2025 07:17
|
Truth Seeker - poruka glasi: Pozdrav Miroljube, U moralnoj sam dilemi. Bavim se muzi?kom i video produkcijom za strano tržište isklju?ivo tehni?kim delom posla, pretežno sekularni materijali koji se kose sa Biblijskim u?enjima, ali sam razvio stabilan biznis sa dosta slobodnog vremena za sebe i svoju porodicu. Da li preporu?uješ da batalim sve projekte koji ne promovišu moralne vrednosti, ili da ?utim i radim dok u svom domu širim Božiju re? i koristim novac za ve?e dobro? Hvala unapred. Jasno je da ti ne prija da se bavis tim poslom, kao sto vozacu kamiona ne prija da prevozi pivo i alkohol. Treba sto pre da od novca koji zaradjujes napravis neko imanje u prirodi i da krenes neki novi posao oko proizvodnje hrane za sebe, i za druge, jer ce taj posao koji sada budes radio vrlo brzo biti ugasen, pogotovo onima koji se ne uklapaju u satanski sistem vrednosti. |
|
|
70mk18 |
Odgovorio 16.03.2025 08:37
|
![]() Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 26.06.2017 00:36 Lokacija: Slovenija |
pozdrav Miroljube. Vi kazete da je vrlo moguce da su pismenost u 8. vieku p.n.e na Balkan donijeli Izraelci, konkretno Gad i Areli, o tome ste vise puta pricali. Mozda sam pobrkao nesto , ali ne shvatam kako se to uklapa u hronologiju, ako su Jakov i njegovi sinovi, prema tradicionalnoj hronologiji, zivjeli mnogo prije toga... zar nije 8. vijek p.n.e otprilike vrijeme proroka Isaije? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2025 09:18
|
70mk18 - poruka glasi: pozdrav Miroljube. Vi kazete da je vrlo moguce da su pismenost u 8. vieku p.n.e na Balkan donijeli Izraelci, konkretno Gad i Areli, o tome ste vise puta pricali. Mozda sam pobrkao nesto , ali ne shvatam kako se to uklapa u hronologiju, ako su Jakov i njegovi sinovi, prema tradicionalnoj hronologiji, zivjeli mnogo prije toga... zar nije 8. vijek p.n.e otprilike vrijeme proroka Isaije? Rekao sam da su potomci Gada i Arilija doneli pismenost. Herodot kaze da su Kad i Ilirije doneli pismenost, u ustvari to su Gad i Arilije, to jest njihovi potomci su doneli pismenost. Gad i Arilije su ziveli pre. |
|
|
Marko_ |
Odgovorio 16.03.2025 11:40
|
![]() Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 11.03.2025 22:22 Lokacija: Beograd |
Da li je dovoljno da znam srpski jezik i da naucim "glagoljicu" tj. nacin na koji se pisu, citaju i izgovaraju slova tog pisma, kako bih mogao da procitam i razumem sacuvana dela pisana "glagoljicom" ili je potrebno da uz to znam i hebrejski, crkvenoslovenski jezik ili neki treci jezik ?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 16.03.2025 21:05 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2025 21:07
|
Marko_ - poruka glasi: Da li je dovoljno da znam srpski jezik i da naucim "glagoljicu" tj. nacin na koji se pisu, citaju i izgovaraju slova tog pisma, kako bih mogao da procitam i razumem sacuvana dela pisana "glagoljicom" ili je potrebno da uz to znam i hebrejski, crkvenoslovenski jezik ili neki treci jezik ? Dovoljno je da znas ilirski jezik (srpski, hrvatski...), a pozeljno je da znas i osnove hebrejskog. Idealno je da znas i hebrejski dobro onda mozes da odlicno razumes Bibliju i da ozenis Jevrejku, jer su one najbolje zene. |
|
|
Mita |
Odgovorio 18.03.2025 12:40
|
![]() Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 04.07.2017 16:34 Lokacija: Sabac |
Poštovanje, Miroljube, zanima me kako tumacite slucaj "zvucni top"? Da li postoji mogucnost delovanja demonskih sila jer je nacin na koji su se ljudi razbežali iz cista mira veoma cudan, a i simptomi koje prijavljuju (zujanje u ušima, dezorijentisanost, bolovi u glavi itd.) su cesti kod ljudi koje opsedaju demoni? Da li su masovni "minuti cutanja" u stvari satanisticki rituali? Hvala. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.03.2025 13:37
|
Mita - poruka glasi: Poštovanje, Miroljube, zanima me kako tumacite slucaj "zvucni top"? Da li postoji mogucnost delovanja demonskih sila jer je nacin na koji su se ljudi razbežali iz cista mira veoma cudan, a i simptomi koje prijavljuju (zujanje u ušima, dezorijentisanost, bolovi u glavi itd.) su cesti kod ljudi koje opsedaju demoni? Da li su masovni "minuti cutanja" u stvari satanisticki rituali? Hvala. Nemoj da se bavis ludilima u Smrdogradu. Jasno je da je u pitanju sredstvo za rasterivanje demonstranata, a sutra ce da ga koriste protiv Bozjeg naroda. |
|
|
Vojvoda777 |
Odgovorio 18.03.2025 21:45
|
![]() Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 06.01.2024 22:10 Lokacija: Srbija |
Pozdrav. Da li cete obavestiti clanove forume kada dodje praznik Pashe i praznik Beskvasnih hlebova? |
|
|
mkulis |
Odgovorio 18.03.2025 22:17
|
![]() Član Odgovori: 39 Pristupio/la: 13.01.2020 22:31 Lokacija: BiH |
Miroljube sto mislite o ovim naocalama koje (tako bar kazu) blokiraju plavo svijetlo i smanjuju naprezanje ociju? https://www.compu...-black-hr/ |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.03.2025 11:29
|
Vojvoda777 - poruka glasi: Pozdrav. Da li cete obavestiti clanove forume kada dodje praznik Pashe i praznik Beskvasnih hlebova? Ima sve objasnjeno na stranici sa strane ovog foruma: http://cps.org.rs...index.html |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.03.2025 11:29
|
mkulis - poruka glasi: Miroljube sto mislite o ovim naocalama koje (tako bar kazu) blokiraju plavo svijetlo i smanjuju naprezanje ociju? https://www.compu...-black-hr/ Nema potrebe za tim jer postoji program na kompjuteru koji to isto radi. |
|
Predji na forum: |