![Centar za Prirodnjacke Studije](../images/cps-logo.png)
pocetak foruma
|
|
NikitaVuk |
Odgovorio 11.02.2025 21:25
|
![]() Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 26.01.2025 20:01 Lokacija: Jastrebac |
Kad dobiješ nagon za samozadovoljavanjem, klju?no je da odmah skreneš misli i telo u drugom pravcu. Evo nekoliko prakti?nih saveta: 1. Beži od situacija koje te vode ka grehu! Ako primetiš da odre?ene okolnosti (npr. dosada, gledanje neprikladnog sadržaja, ležanje bez obaveza) pokre?u tvoj nagon, odmah ih izbegni. Ustani, iza?i iz sobe, promeni okolinu. 2. Molitva u trenutku iskušenja Kad se pojavi iskušenje, odmah se pomoli Jehovi i Hristu. Reci iskreno: "Bože, pomozi mi da pobedim ovo iskušenje, jer želim da živim po tvojoj volji." Nemoj ?ekati da se nagon razvije – prekini ga u korenu. 3. Zaposli ruke i um Ako si besposlen, iskušenje ?e do?i lakše. Uradi nešto što zahteva tvoju pažnju – vežbaj, ?itaj Bibliju, napiši nešto, bavi se hobijem. 4. Razmišljaj o posledicama Podseti se kako se ose?aš posle samozadovoljavanja – obi?no dolazi ose?aj krivice i udaljavanja od Boga. Vredi li to nekoliko trenutaka užitka? 5. Oja?aj um unapred Ne ?ekaj iskušenje da bi se borio – unapred izgradi disciplinu kroz post, molitvu i razmišljanje o Božjoj ljubavi. Kad se srce ispuni Duhom Svetim, telesni porivi gube snagu. Ako padneš, nemoj odustati – odmah se pokaj i nastavi borbu. Svaka pobeda ?e te u?initi ja?im. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.02.2025 22:21
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22753 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Jel ima neka aplikacija za prevodjenje da nije AI, da prevodi sa engleskom na ilirski, ili sa hebrejskog na ilirski, i obrnuto. |
|
|
Vojvoda777 |
Odgovorio 11.02.2025 23:26
|
![]() Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 06.01.2024 22:10 Lokacija: Srbija |
Da li Miroljube po vama uopšte sme da se koristi onda npr. Google translate, mape ili bilo šta ako ne?emo da imamo posla sa demonima i kako na?i alternativu ako ipak ne postoje aplikacije bez AI ili ih je teško naci? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.02.2025 03:22
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22753 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Vojvoda777 - poruka glasi: Da li Miroljube po vama uopšte sme da se koristi onda npr. Google translate, mape ili bilo šta ako ne?emo da imamo posla sa demonima i kako na?i alternativu ako ipak ne postoje aplikacije bez AI ili ih je teško naci? Tako je, i Google Maps i Google Transtator pokrece AI, javio mi je kolega da postoja aplikacija Organic Maps, koja ne koristi AI, a upravo radimo na pokretanju sajta gde ce biti postavljen spisak aplikacija koje ne koriste AI |
|
|
Dusannnnnnn |
Odgovorio 12.02.2025 12:44
|
![]() Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 10.09.2023 01:47 Lokacija: Srbija |
Vidim da ste pokrenuli temu gde je sve uklju?en AI. Onda je moje pitanje jel je mogu?e da se zara?uje online, a da se ne koristi AI? I jel ima neko ovde da je to uspeo, da me posavetuje, jer naravno radimo ono što je ugodno prema Bogu. Konkretno nije mi potrebna ne znam ni ja koja suma novca, nego bi mi to omogu?ilo da bih mogao da imam farmu ovaca/kokoški u isto vreme. Da bih mogao da skinem moje sa grba?e jer naravno oni to ne podržavaju da se ja time bavim i ako ve? imamo životinje. (Kažu oka?i diplomu kod ovaca, to ?e i da bude :)). Ako radim online i ovo skinuo bi ih sa grba?e dok ne stanem na noge. Mene privla?i da radim za sebe, svojim rukama kao što se pre živelo. Završavam neki fakultet (ra?unarstvo i informatika) zbog mojih opet, pristao sam da upišem jer tamo dodješ na ispite i prepišeš i ku?i sam tako da nije mi nešto oduzimalo vremena pa ajde. Ina?e razumem nešto osnovno jer me to ne privla?i nego život u prirodi. Pa ako bi me neko posavetovao bio bih mu zahvalan, jer zašto da ne uzmem novac i poguram sebe na selu, dok još imamo internet, jer pitanje je još koliko ?emo mo?i da ga koristimo mi na Božijoj strani. Zamolio bih Miroljuba da mi ne obriše komentar, jer mi je potrebna pomo?. I ljude da mi odgovaraju u privatnoj poruci da ne zatrpavamo forum. Hvala Vam puno unapred!!! |
|
|
Lefi159 |
Odgovorio 12.02.2025 13:49
|
![]() Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 14.07.2024 20:58 Lokacija: Kotor |
Dusannnnnnn - poruka glasi: Vidim da ste pokrenuli temu gde je sve uklju?en AI. Onda je moje pitanje jel je mogu?e da se zara?uje online, a da se ne koristi AI? I jel ima neko ovde da je to uspeo, da me posavetuje, jer naravno radimo ono što je ugodno prema Bogu. Konkretno nije mi potrebna ne znam ni ja koja suma novca, nego bi mi to omogu?ilo da bih mogao da imam farmu ovaca/kokoški u isto vreme. Da bih mogao da skinem moje sa grba?e jer naravno oni to ne podržavaju da se ja time bavim i ako ve? imamo životinje. (Kažu oka?i diplomu kod ovaca, to ?e i da bude ![]() Sto se tice zarade preko interneta bez upotrebe AI-a, naravno da je moguce i jos dugo ce biti itekako moguce. Cinjenica je da se AI velikom brzinom siri i da ga sve vise ljudi koristi i to ti je pokazatelj koliko ljudi ne zele da ukljuce svoj mozak vec se oslanjaju na 'vjestacku' inteligenciju, i ono sto vecina ljudi ne vidi je da ce vremenom sve vise da raste potraznja za pametnim, kreativnim ljudima koji imaju vjestine koje se tesko sticu i koje AI ne moze tek tako da zamijeni. Ja imam priliku iz prve ruke da vidim koliko opada znanje i kapacitet ljudi koji se u potpunosti oslanjaju na AI (primjer, ja neki problem u programiranju rijesim za 5 min razmisljanja i pisanja koda, a neki 'ekspert' koji koristi AI i kome je polako zakrzljao mozak, ne moze da razmisli 3 minuta nego pola sata pokusava da natjera AI da mu rijesi taj problem). U mojoj oblasti programiranja aplikacija i sajtova uz pomoc Low-Code alata vec se pravi velika razlika izmedju AI i 100% Human Built aplikacija, tako da je sustina u tome da se specijalizujes u nekoj oblasti koju AI ne moze da zamijeni i da donosis vrijednost ljudima na najbolji nacin na koji tebi to odgovara. A sad sto se tice tvoje situacije, najbolje ti je da spojis online posao i to sto volis da radis i zivis u prirodi. Sve vise raste potraznja za znanjem o zivotu u prirodi i proizvodnji hrane i bez problema bi mogao odlican biznis da napravis od toga i da jako fino zivis. Evo i primjer mogu da ti dam jedne zene iz BiH koja se bavi organskom poljoprivredom i permakulturom i ima placenu zajednicu na internetu od preko 1200 ljudi, tako da sustina je da steknes znanje o necemu sto te zanima i mozes internet da iskoristis da pomazes ljudima sa tim znanjem i da zivis od toga, bez ikakve potrebe za vjestackom inteligencijom. |
|
|
DM87 |
Odgovorio 12.02.2025 16:45
|
![]() Član Odgovori: 179 Pristupio/la: 11.04.2009 23:42 Lokacija: Nepoznata |
Evropska Unija je dozvolila upotrebu praha celih larvi bube brašnare u ishrani. Re? je o prahu koji je tretiran UV zra?enjem i koji ?e se nalaziti u hlebu, kola?ima, testenini, siru, kompotima itd. Odre?ene su i maksimalno dozvoljene koli?ine tog praha na 100 grama proizvoda: za hleb, pecivo i kola?e - najviše 4 %, prenosi Doj?e Vele. Kompanija koja je dobila dozvolu da koristi tu vrstu ''brašna'' Nutri'Earth iz Francuske koja tvrdi da je ''jedini proizvo?a? prirodnog i održivog izvora vitamina D3 na svetu''. Reakcije su razli?ite, a na društvenim mrežama pojedini pozivaju na bojkot proizvo?a?a namirnica koje sadrže ''insekte''. https://youtu.be/...8ldlkl8YsW |
|
|
Milan Antonic |
Odgovorio 13.02.2025 08:33
|
![]() Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 07.04.2022 09:29 Lokacija: Pozarevac |
Mislim da ljudi koji piju, puse, zive na svinjetini i ostalo slicno, ne treba da se zanose pitanjem i trazenjem resenja da li je Google maps AI ili nije AI. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.02.2025 09:02
|
Milan Antonic - poruka glasi: Mislim da ljudi koji piju, puse, zive na svinjetini i ostalo slicno, ne treba da se zanose pitanjem i trazenjem resenja da li je Google maps AI ili nije AI. To je samo tvoje "strucno" misljenje, prizivanje demona (AI) je mnogo opasnije od svinjetine, duvana, alkohola, jer je najgora bolest koja moze da zadesi coveka, bolest kad poludi (opsednu ga demoni) |
|
|
Vedo71000 |
Odgovorio 14.02.2025 05:09
|
![]() Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 12.02.2025 04:16 Lokacija: Sarajevo |
Poštovani Miroljube, želim prije svega da Vam se zahvalim na svemu što je Bog preko Vas uradio. Mnogo toga ste uradili za našu generaciju a i mene samog. Imam 2 pitanja za Vas? 1. Kao što znamo i kao što piše u Bibliji, ne trebamo kao bezbožnici tugovati previše za osobom koja umre, jer je to privremeno razdvanje, ali mene muci tu pitanje sta ako te osobe koje su nam puno znacile u zivotu ne odu u Carsko Nebesko (npr osoba nije bila pobozna ali iz mog vidjenja ta je osoba po savjesti ucinila mnogo dobrih stvari), vec budu unistene za vjecnost (što ipak znaci da ih više nikada necemo vidjeti)? 2. Pošto tvrdite da su AI demoni, da li to znaci da trebate prestati koristiti i Instagram, Youtube (Mediji preko kojih najviše dopirete do mladih), jer imamo informacije da te drustvene mreze koriste Vjestacku Inteligenciju za algoritme prikazivanja videa ciljanoj publici (Što bi po Vašem trebalo znaciti da demon odredjuje koji video/reel/tiktok ce izaci kojoj osobi)? Dakle vi objavitite neki Reel na Instagram kao što cesto radite i Algoritam(pokrenut Umjetnom Inteligencijom ("demonom") odredi da Vaš Reel izadje meni na pocetnoj strani. Bavim se IT-om i tvrdim da je nemogu?e biti na internetu i izbje?i AI jer je implementiran i na sam Google. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 15.02.2025 22:09 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.02.2025 10:35
|
Prva emisija iz serijala "Istorija bogumila": https://www.youtu...QJVqFbXSvo |
|
|
frolex |
Odgovorio 15.02.2025 00:55
|
![]() Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 09.06.2024 18:21 Lokacija: Srbija |
pozdrav. zanima me koliko vam je bilo potrebno meseci da savladate hebrejski jezik a koliko za alfabet? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.02.2025 06:48
|
frolex - poruka glasi: pozdrav. zanima me koliko vam je bilo potrebno meseci da savladate hebrejski jezik a koliko za alfabet? Za mesec dana moze jako puno da se nauci. Znam coveka koji je ceo alef nivo (pocetni nivo) savladao za mesec dana. Vrednim radom moze jako da se napreduje za nekoliko meseci. Obicni ljudi, koji se useljavaju u Izrael, posle 10 meseci ucenja jezika krenu da se zaposljavaju u Izraelu i da rade. |
|
|
Mark44 |
Odgovorio 15.02.2025 11:56
|
![]() Član Odgovori: 68 Pristupio/la: 26.06.2021 12:49 Lokacija: // |
https://youtu.be/...TK4pOlQaM5 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.02.2025 13:09
|
Demoni odvaljuju teoloski nepismene ljude. To je samo zagrevanje. Kad uskoro pocnu da simuliraju umrle ljude, to ce biti vrhunac manipulacije. |
|
|
Mark44 |
Odgovorio 15.02.2025 14:52
|
![]() Član Odgovori: 68 Pristupio/la: 26.06.2021 12:49 Lokacija: // |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Demoni odvaljuju teoloski nepismene ljude. To je samo zagrevanje. Kad uskoro pocnu da simuliraju umrle ljude, to ce biti vrhunac manipulacije. Ovaj igrac na duksu nosi 666 nisu bas nepismeni, a to je jedan od najboljih igraca u kosarci. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.02.2025 15:08
|
Mark44 - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Demoni odvaljuju teoloski nepismene ljude. To je samo zagrevanje. Kad uskoro pocnu da simuliraju umrle ljude, to ce biti vrhunac manipulacije. Ovaj igrac na duksu nosi 666 nisu bas nepismeni, a to je jedan od najboljih igraca u kosarci. Ne govorim o promoterima satanizma, nego o naivnom narodu koji u to veruje. |
|
|
CobriNN |
Odgovorio 15.02.2025 17:21
|
![]() Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 03.05.2024 23:19 Lokacija: Curug |
Pozdrav Miroljube, imam sa ženom jedan problem, nedavno smo saznali da je trudna i kad smo bili na prvom pregledu kod doktora, receno nam je da je beba mnogo manja nego sto treba da bude u 6oj nedelji, samim tim postoji rizik da se beba nece roditi zdrava ili da ce se kada bude porodjaj birati izmedju nje ili bebe. Doktori su rekli da moze sad da se skloni beba, ja prvo smatram da je abortus ubistvo ali ako skloni sada mocemo da imamo opet dece i ne zelim da dovedem to dete u situaciju da odrasta bez majke. Ona hoce da ostavi i da se zrtvuje, ja sam protiv jer zelim jos dece sa njom i ne zelim da rizikujemo i nju i bebu. Da li je ispravno moje misljenje i ako jeste da li mi mozete dati savet kako i nju da ubedim u to? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.02.2025 17:23
|
CobriNN - poruka glasi: Pozdrav Miroljube, imam sa ženom jedan problem, nedavno smo saznali da je trudna i kad smo bili na prvom pregledu kod doktora, receno nam je da je beba mnogo manja nego sto treba da bude u 6oj nedelji, samim tim postoji rizik da se beba nece roditi zdrava ili da ce se kada bude porodjaj birati izmedju nje ili bebe. Doktori su rekli da moze sad da se skloni beba, ja prvo smatram da je abortus ubistvo ali ako skloni sada mocemo da imamo opet dece i ne zelim da dovedem to dete u situaciju da odrasta bez majke. Ona hoce da ostavi i da se zrtvuje, ja sam protiv jer zelim jos dece sa njom i ne zelim da rizikujemo i nju i bebu. Da li je ispravno moje misljenje i ako jeste da li mi mozete dati savet kako i nju da ubedim u to? Treba da se konsultujes sa babicom Ivanom Velickov i da poslusas njen savet. Ako je zeni ugrozen zivot, dozvoljeno je da abortira, jer ce to dete biti spaseno jednog dana od strane Boga, a zena ce nastaviti da zivi. Ali, ponavljam, konsultuj se sa Ivanom Velickov i sa jos nekim ginekologom, preporucujem dr Slavicu Vasiljevic, evo kontakta od obe zene. http://cps.org.rs...index.html |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.02.2025 22:04
|
Vedo71000 - poruka glasi: Poštovani Miroljube, želim prije svega da Vam se zahvalim na svemu što je Bog preko Vas uradio. Mnogo toga ste uradili za našu generaciju a i mene samog. Imam 2 pitanja za Vas? 1. Kao što znamo i kao što piše u Bibliji, ne trebamo kao bezbožnici tugovati previše za osobom koja umre, jer je to privremeno razdvanje, ali mene muci tu pitanje sta ako te osobe koje su nam puno znacile u zivotu ne odu u Carsko Nebesko (npr osoba nije bila pobozna ali iz mog vidjenja ta je osoba po savjesti ucinila mnogo dobrih stvari), vec budu unistene za vjecnost (što ipak znaci da ih više nikada necemo vidjeti)? Ako je osoba zivela po svojoj savesti, bice spasena, kraj price. 2. Pošto tvrdite da su AI demoni, da li to znaci da trebate prestati koristiti i Instagram, Youtube (Mediji preko kojih najviše dopirete do mladih), jer imamo informacije da te drustvene mreze koriste Vjestacku Inteligenciju za algoritme prikazivanja videa ciljanoj publici (Što bi po Vašem trebalo znaciti da demon odredjuje koji video/reel/tiktok ce izaci kojoj osobi)? Dakle vi objavitite neki Reel na Instagram kao što cesto radite i Algoritam(pokrenut Umjetnom Inteligencijom ("demonom") odredi da Vaš Reel izadje meni na pocetnoj strani. Bavim se IT-om i tvrdim da je nemogu?e biti na internetu i izbje?i AI jer je implementiran i na sam Google. To sto je AI svuda implementiran, mene ne zanima, ja pustam zdravu informaciju na internet, a demoni neka probaju da je iskrive i da je zloupotrebe, svaki razuman covek ce time samo dobiti potvrdu onoga sto ja pricam. AI (demoni) mogu da mi preko svojih ljudi gase sajtove, da mi pljackaju kucu, da maltretiraju mene i moju porodicu, ali to je samo kompromiracija za njih, pucanje sebi u nogu, ja sam na to spreman cim sam krenuo da pricam zdravu pricu. AI moze samo da nudi svoje usluge, ali niko ne mora to da prihvati. To sto psi seru po ulicama, to ne znaci da ja necu proci tom ulicom da nekom spasim zivot. To sto je AI zagadio internet, to ne znaci da ja necu da koristim internet. |
|
Predji na forum: |