Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Servus Dei je napisao:
Izbrisano. Za mene je Luther veliki reformator i kršćanin, ne kažem da je u svemu bio u pravu, ali to je čovjek koji je postavio tri osnovna principa samo vjera, samo milost i samo pismo, koji su onda svim ostalim kršćanima bili putokaz.

Luter je bio hrabar covek koji se suprotstavio papskoj azdaji, ali je kasnije imao neka zastranjivanja. Radi se o tome da su danas svi protestanti prihvatili papu za autoritet i zato malo "strci" kad se stavi potpis nekog protestanta (postoje danas retki pojedinci medju protestantima koji nisu prihvatili materijalizam i papski autoritet, kao sto ste i vi jedan od retkih katolika kome je Isus Hristos autoritet, a ne papa).

Što se tiče potpisa, mogu ja staviti i riječi vladike Nikolaja ili Jovana Zlatoustog, nema problema.

Nema potrebe da stavljate nikakve reci u potpisu, ali ako hocete, vi stavljajte.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.03.2008 21:08

Miroljub Petrovic
bosko6 je napisao:
Sta mislite sta znaci broj seststotina sezdeset i sest???
Ja mislim da to znaci evoluciju i ljucka nedostiznost Boga. tj njegovo anuliranje... Pokusacu to objasniti... znaci to je niz od 6 brojeva 500,100,50,10,5 i 1 gledajuci to od jedinice to je niz brojeva koji se uvecavaju sa 5 puta pa sa 2 i tako dalje... Isto tako je i evolucija zasnovana... malo povecanje koje je donekle uverljivo, pa onda bum neke prelazne forme koje nedaju nikakvog smisla... ali posto evolucija nije bila globalno poznata u vreme pisanja otkrivenja ocigledno to znaci prekinut odnos sa bogom... jer gledajuci ceo niz fali nam 1000 tj niz bi trebao izgledati ovako:
1,5,10,50,100,500,1000 ali coveku je ta zadnja karika od 1000 oduzeta verovatno kad je bio proteran iz rajskog vrta..... pa zato je broj coveka samo 666 a ne 1666 a broj 666 se sastoji od 6 cifara a broj 1666 od 7 a 7 je Bozanski broj pa je samim Bog direktno nedostupan coveku...
DCLVXI=666
MDCLXVI=1666
I da napomenem da pri tumacenju ovoga sam koristio rimske brojeve
jer pretpostavljam da je knjiga otkrivenja napisana negde u rimskom carstvu.....
Recite mi dali sam u pravu oko tumacenja i oko pisanja knjige otkrivenja...

Nisam pristalica ovakvog tumacenja. Mislim da cemo tek jednog dana znati tacno tumacenje ovog broja. Cini mi se da broj 6 predstavlja "nesavrsenstvo", jer broj 7 predstavlja puninu i savrsenstvo u Bibliji. A broj 666 bi bio jedan "narociti oblik nesavrsenstva", odnosno odvojenosti od Boga.

electronpn
"Darvinizam - predavanje Natprirodno" pitanje:
1. Kako ste mogli da izvucete ljudske kosti i lobanje (kosti) konja iz Crvenog mora ako Egipatske vlasti ne dozvoljavaju da se bilo sta izvuce iz mora.(Licno znam da su kazen previsoke od 5.000 dolara pa navise, naravno ne dovodim u pitanje validnost Mojsijevog izvestaja vec mi se ovo ne uklapa).
2. Zasto Jevreju ne veruju u Novi Zavet tj. u Isusa Hrista. (kazu verujemo da je Bog stvorio coveka od zemlje ali ne verujemo da je stvorio Isusa)
P.S. Hvala unapred.

Miroljub Petrovic
electronpn je napisao:
"Darvinizam - predavanje Natprirodno" pitanje:
1. Kako ste mogli da izvucete ljudske kosti i lobanje (kosti) konja iz Crvenog mora ako Egipatske vlasti ne dozvoljavaju da se bilo sta izvuce iz mora.(Licno znam da su kazen previsoke od 5.000 dolara pa navise, naravno ne dovodim u pitanje validnost Mojsijevog izvestaja vec mi se ovo ne uklapa).

Vecina nalaza je slikana pod vodom, a nalazi koji su uzeti sa dna mora, uzeti su uz odobrenje egipatskih vlasti, bas kao sto je dobijena dozvola da se tu roni i istrazuje.

2. Zasto Jevreju ne veruju u Novi Zavet tj. u Isusa Hrista. (kazu verujemo da je Bog stvorio coveka od zemlje ali ne verujemo da je stvorio Isusa)

Pitanje da li je Isus Mesija je teolosko pitanje. Da bi se znao odgovor na to pitanje potrebno je poznavati Bibliju i biblijska prorocanstva. Danas malo ljudi cita Bibliju i zeli da zivi sa nacelima iznetim u Bibliji, i to je razlog zasto ljudi ne znaju odgovore na mnoga teoloska pitanja. Jevreji se drze biblijske tradicije i zato su najslozniji, najvredniji, najzdraviji itd (ali nedovoljno citaju Bibliju), a hriscani deklarativno prihvataju da je Isus Mesija, a zive kao pagani u doba Rimskog carstva (i skoro uopste ne citaju Bibliju). Kakvo je savremeno zapadnjacko hriscanstvo svedoci istrazivanje radjeno u Nemackoj (koja je dominantno hriscanska zemlja), koje je pokazalo da samo 2% Nemaca veruje u vaskrsenje! Kakvo im je hriscanstvo, takvo im je i moralno stanje u drzavi.

Miroljub Petrovic
luckychucky je napisao:
Radi se o tome da su danas svi protestanti prihvatili papu za autoritet i zato malo "strci" kad se stavi potpis nekog protestanta (postoje danas retki pojedinci medju protestantima koji nisu prihvatili materijalizam i papski autoritet, kao sto ste i vi jedan od retkih katolika kome je Isus Hristos autoritet, a ne papa).

Molim????
Ne smeta vam da se koristite obiljem dobre protestantske naučne i hrišćanske literature dok istovremeno nastojite da ih na svaki način ponizite (pretpostavljam zbog "privrženosti" duhu pravoslavlja)?

Ja se koristim i evolucionistickom literaturom, kao sto se koristim i protestantskom literaturom. Ali ja samo skupljam sirove informacije, a odbacujem evolucionisticku i protestantnsku filozofiju. Evolucionisti objavljuju naucne radove da bi pridobili ljude za evoluciju, a protestanti objavljuju knjige da bi pridobili ljude za svoju sektu. Ima i postenih protestanata, ali oni su retki. Pre bih pravio dogovor sa katolicima, nego sa protestantima, jer imam iskustva i sa jednima i sa drugima. Katolici su mnogo posteniji. Protestantni su klasicni mafijasi i kriminalci, ali oni sitni kriminalci, pilicari, a uzor im je papa, voleli bi da budu kao on, ali ne mogu jer su pilicari.

Kad bi vam ovde pricao svoja iskustva sa protestantnima, stomak bi vas zaboleo. Oni su gori od sekularaca, oni vise sablaznjavaju narod nego ateisti.

Koliko sam mogao da zapazim čak i preporučujete neke knjige kao što je "Moj bijeg od demona" čiji autor je prema izdavačkoj kući Methaphysica "Rodžer Norn". Dakle moje pitanje je: Da li znate za original knjige Rože Mornoa i da li je izdanje Methaphysice "cenzurisano"?

Pogledaj samo kakav si pilicar i cime se bavis. Drago mi je ako je knjiga cenzurisana, jer znam da protestantni koriste svaku priliku da vrbuju ljude za svoju sektu. Da li je vazno da se u toj knjizi spomene crkva kojoj pripada autor knjige? Vama je vazno jer ste sektas. Svrha te knjige je da pokaze sta sve rade ljudi koji se bave okultizmom, a ne da se reklamira neka verska zajednica. I vi umesto da budete srecni zbog toga, vi dizete galamu i smeta vam sto je iz te, i mozda jos neke knjige, izbacena reklama za sektasenje.

Razmislite o svom ponasanju. Ja znam da vas je dugogodisnje druzenje sa ljudima odredjenog profila oblikovalo u smislu da razmisljate kao i oni, ali pogledajte kuda to vodi. Moj savet vam je da odbacite greh i da se pokajete. Ja nikada nisam rekao: "Hej ljudi, svi trebate da postanete pravoslavni i da se krstite u pravoslavnoj crkvi jer bez toga necete biti spaseni." Vi da ste na mom mestu to biste itekako rekli za svoju versku zajednicu. Zato sto tako radite, zato vas niko ne ceni.

Branko
Gospodine Miroljube hteo bih da vam cestitam i da vam pozelim jos vise uspeha iako ste vi do sada uradili mnogo.Vasi stavovi pozitivno uticu na mene kao i na druge ljude koji su zedni istine..
Jeste da nas mnogi proglasavaju za cudake ali mi mozemo samo da ih sazaljevamo jer su oni na pogresnom putu.Citajuci vase radove mogu da zakljucim da zivot kome vi tezite je put istine i zivota.To nije lako jer zahteva velika odricanja(nekazem da ce uvek biti samo tezak-ima ruznih i sjajnih dogadjaja)

Ovo je samo pohvala od mene jer vam se divim sa koliko ljubavi radite posao(a to se moze videti u vasim predavanjima u kojima hocete da dokazete PRAVDU) zakljucio sam da je Gospod u vama video plemenitost i podario vam je energije da svoje znanje rasirite onima koji hoce da cuju.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 09.03.2008 09:45

stivstivo
Nesto sam mozgovao:

Ako je svemir beskonacan i ako je vreme beskonacno, bilo koliko da je mala verovatnoca da se nesto desi u beskonacnom znaci da ce da se desi,
znaci po toj logici treba da postoji sve sto se moze zamisliti i sto i nemozemo da zamislimo. Drugim recima u beskonacnom postoji sve.

Sta mislite o toj konstataciji.Grin

Miroljub Petrovic
Branko je napisao:
Gospodine Miroljube hteo bih da vam cestitam i da vam pozelim jos vise uspeha iako ste vi do sada uradili mnogo.Vasi stavovi pozitivno uticu na mene kao i na druge ljude koji su zedni istine.

Hvala

Miroljub Petrovic
luckychucky je napisao:
Dakle baš kako sam i mislio, i Rože Morno se "obratio" u pravoslavlje. Neka je na čast svima koji su sudjelovali u tom sramnom činu.

Sta pricate? Jeste li normalni? Ko je rekao da se Roze Morno obratio u pravoslavlje? Sramno je to sto pricate besmislice.

Sam autor (Rože Morno) je smatrao da treba pominjati crkvu u kojoj se obratio upravo iz razloga da pokaže da se paganskim verzijama "hrišćanstva" ne može eksperimentisati u borbi sa silama tame i zla.

To je tvoja pogresna interpretacija. Djavo kad coveka ne moze da odvoji od Boga, onda ga gura u fanatizam i tako potpuno obesmisli njegov rad i njegovu poboznost. Takav je slucaj i sa ljudima slicnim Roze Mornou. Sledbenici njegovog koncepta (protestanti koji su lovci na ljudske duse) su na nasim prostorima sablaznili ljude gde god su naisli. I sad je vama "sramno" sto je urednik sjajne knjige mozda isekao jednu ili dve recenice gde ovaj spominje svoju crkvu. Pa jel znate da bi ovde svaki covek bacio tu knjigu kad bi naisao na te (mozda) dve recenice. Ako mi ne verujete, prosetajte se malo medju ljude i pitajte ih sta misle o ...tistima, ...tistima, ...alcima, itd. Pitajte, pa cete da vidite sta ce svi da vam kazu: "Auu, to su oni sto zvone na vrata, sto presrecu po ulicama, sto guse, sto ne moze od njih da se zivi."

U verskim zajednicama, kao sto je ona kojoj pripada Roze Morno, svestenici uce vernike da onaj ko ne dolazi u crkvu taj je "otpao" i da nece biti spasen (to sam nedavno prvi put cuo i od jednog "pravoslavnog" "teologa"Wink. Glavni cilj skoro svih savremenih protestanata je da ljude dovuku u svoju "crkvu". To su radili i fariseji. Isus im kaze: "Tesko vama knjizevnici i fariseji, licemeri, sto prohodite more i zemlju da bi prisvojili jednog, i kad ga prisvojite, cinite ga sinom paklenim, duplo vecim od sebe." (Matej 23,15)

Da li shvatate? Pitanje koje savremen protestanti postavljaju jedni drugima jeste: "Koliko je ljudi krsteno? Koliko ljudi dolazi u "crkvu"?" A ne pitaju se kakvo je duhovno stanje tih mucenika. Kada sam nedavno drzao predavanje u Los Angelesu, u jednoj crkvi koja pripada "lancu crkava" kojoj propada Roze Morno, pre mog predavanja izasao je jedan vernik crkve da peva. I tip stvarno lepo peva, a ja posle saznam da je on homoseksualac. I ja pitam pastora (protestanskog svestenika): "Jeli bre, kako pederi kod vas mogu da budu vernici crkve?" A on mi kaze da je taj tip ne samo vernik, nego i vodja muzicke sekcije. I jos mi kaze da je u odboru njihove crkve bilo neslaganje kada su trebali da ga izaberu za vodju muzicke sekcije, ali da su onda izasli pred crkvu da glasaju, i vernici crkve su vecinski izglasali da on bude vodja muzicke sekcije. I kada je pastor objavio rezultate glasanja, skoro cela crkva je viknula "Amin".

Ja jos nisam cuo da papa prima homoseksaulce u crkvu. Ja razumem da dodje homoseksualac u crkvu da nesto nauci, ali da on postane clan crkve i jos vodja muzicke sekcije, a u isto vreme ima "decka", to je katastrofa. I vi se cudite zasto je mozda izbacena jedna recenica iz knjige. Izbacena je da se ljudi ne bi sablaznjavali.

I sad treba da grupa manipulanata u Srbiji kasapi to djelo?

Ko je manipulant? Takvi kao vi koji ne birate sredstva da ljude dovucete u svoju sektu, ili oni koji zele da ljudima daju informacije o vaznim stvarima koje se desavaju u ovom svetu?

On se nije stidio gdje pripada

Znam da se vi nicega ne stidite. I onda kad ljudi pocnu da vas biju, da bi se odbranili od vas, jer sablaznjavate gde god stignete, onda vi uzvikujete: "Evo dolazi sudnji dan, poceo je progon Bozjih slugu!" Za vas ne vazi ni ona biblijska: "Modrice od batina i bol koji prodire do srca, jesu lek zlome."

budite dosledni Njemu bez trulih kompromisa. I tada će vas svi pošteni ljudi više poštovati, uključujući i "sektaše".

Ne moze se biti u isto vreme i posten covek i sektas. Sektasi ce me postovati kad se obrate Bogu.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 09.03.2008 10:30

Miroljub Petrovic
stivstivo je napisao:
Nesto sam mozgovao:

Lose si mozgovao.

Ako je svemir beskonacan i ako je vreme beskonacno, bilo koliko da je mala verovatnoca da se nesto desi u beskonacnom znaci da ce da se desi, znaci po toj logici treba da postoji sve sto se moze zamisliti i sto i nemozemo da zamislimo. Drugim recima u beskonacnom postoji sve.
Sta mislite o toj konstataciji.Grin

Ko kaze da su svemir i vreme beskonacni? Bog je beskonacan, a sve drugo je konacno. A to sto evolucionisti hoce da svemir zamene Bogom, pa je kao svemir beskonacan, od toga nema nista. To su samo njihove puste zelje.

Petar
Interesuje me zasto mnogi ljudi nece da veruju u stvari koje su im neposredno pred ocima? Toliko takvih ljudi poznajem, i ne mogu da razumem njihove motive. To je kao sto Isus kaze "Oni i da im mrtvi ustaju, nece verovati" Koji su njihovi razlozi, motivi, zasto su takvi?
p.s. ovde ne mislim samo na religijska pitanja, nego uopste: npr. mnogi tvrde da recimo pusenje nije mnogo stetno, (i pored jasnih argumenata i dokaza koje ocigledno mogu da razumeju, oni odbijaju da prihvate istinu)

Konstantin
Profesore Petrovicu, sta mislite o Templarima?
Pominju se kao pretece Masona, i da su obozavali "nesto" sto su nasli ispod Hrama, a dalo im je veliku moc. Meni se cini da je bar u pocetku ovaj red vitezova vrlo pobozno i predano vojevao u Svetoj Zemlji, a da ih je francuski kralj lazno optuzio da bi se domogao njihove imovine.
Posto vidim da znate o Malteskim vitezovima, zanima me vase misljenje i o Templarima.
Jos me zanima vase misljenje o cuvenoj Plastanici iz Torina, za koju mnogi naucnici tvrde da zaista predstavlja Hristov lik, tj da je autenticna, sta mislite?
Trece, zanima me vase vidjenje fenomena stigmate?

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Ako evolucija nije u pravu,opet ostaje pitanje zasto primati toliko lice na ljude i zasto je Bog stvarao takve zivotinje koje su slicne liku ljudi?

Organizmi su medjusobno slicni jer su stvoreni da zive u istom ambijentu. Primati uopste ne lice na ljude. Razlika izmedju njih je ogromna, a ta razlika lezi u ceonom reznju coveka koji je mnogo razvijeniji nego kod bilo kojih drugih organizama.

Konstantin
Moram nesto da podelim sa vama profesore, poslednje 3 godine isao sam na putovanja preko katolicke crkve(dominantne u mom kraju), vise iz turistickih motiva, jer se moglo za male pare obici dosta toga u Evropi...izmedju ostalog Rim, Pariz, Minhen, Venecije...e to je sve bilo usput a krajnje odrediste i boraviste za nekih 7 dana bilo je malo selo Taize u Burgundiji, nedaleko od cuvenog manastira Cluny koji je pre izgradjne crkve Svetog Petra u Rimu bila najveca verska gradjevina u Evropi, nazalost manastir je izgoreo u Francuskoj revoluciji i sada je ergela konjaSad
Uglavnom, sustina je da u Taize-u postoji zajednica "monaha"...tj ljudi koji zive u komuni, moralnim i povucenim zivotom i zajedno rade i mole se u tom selu.Njihov osnivac je brat Roger, da li ste culi za njega i te susrete godisnje?...i sta mislite o tome?...pre 2 godine ga je ubila jedna rastrojena Rumunka tokom molitve pred svima i to nozem!....bio je u dubokoj starosti...znam da ce vam ovo delovati kao neka ekumenska a samim tim i zla organizacija, ali taj covek je za vreme rata u tom selu krio Jevreje, bio je protestant, ali je posle rata napravio tu komunu u koju su bili dobrodosli ljudi svih hriscanskih crkava, koji su bili zeljni mira, molitve, moralnog zivota i rada.Svake godine na leto hiljade mladih iz cele Evrope tamo odlazi kampuje, radi, postoje radionice gde se citaju delovi Biblije i onda se o njima razgovara, u selu se nalazi crkva iz 11 veka ceo kraj je vrlo idilican i meni se za ove 3 godine nista zlo nije desilo, niko me nije vrbovao ni za sta, niko me nije terao, sve u svemu eto za mene je to primer kako i na "trulom zapadu" imate oaze gde jos ima ljudskosti i hriscanstva. Braca inace nisu pod ingerencijom Pape ili bilo koje crkve.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Interesuje me zasto mnogi ljudi nece da veruju u stvari koje su im neposredno pred ocima? Toliko takvih ljudi poznajem, i ne mogu da razumem njihove motive. To je kao sto Isus kaze "Oni i da im mrtvi ustaju, nece verovati" Koji su njihovi razlozi, motivi, zasto su takvi?
p.s. ovde ne mislim samo na religijska pitanja, nego uopste: npr. mnogi tvrde da recimo pusenje nije mnogo stetno, (i pored jasnih argumenata i dokaza koje ocigledno mogu da razumeju, oni odbijaju da prihvate istinu)

Ljudima se od malih nogu ispira mozak preko ateistickog sistema obrazovanja i preko medija, tako da ne moze da se predvidi u kakve sve gluposti su ljudi spremni da veruju. Pre par dana me zvao prijatelj iz Norveske i kaze kako se u razredu njegovog sina tinejdzera, vodila rasprava o homoseksualizmu. I u celom razredu samo je njih 5 imalo negativan stav o tome, a ostali su smatrali da je to sloboda izbora. Dakle, ljude uce naopakim stvarima i onda ih salju na izbore da "izaberu". To je jedna od najvecih sotonskih prevara.

Miroljub Petrovic
milos je napisao:
zvezda ili partizan?

Jel se vi to salite? Kakva zvezda ili partizan? Ne interesuju me gladijatori, ne pratim.

Miroljub Petrovic
Konstantin je napisao:
sta mislite o Templarima? Pominju se kao pretece Masona, i da su obozavali "nesto" sto su nasli ispod Hrama, a dalo im je veliku moc.

Sva tajna drustva izmisljaju lazne price o svom nastanku. Sva tajna drustva su nastala sa ciljem da se uspostavi kontakt sa demonima i Sotonom, i da uz njihovu pomoc dodju do moci, vlasti i novca.

Jos me zanima vase misljenje o cuvenoj Plastanici iz Torina, za koju mnogi naucnici tvrde da zaista predstavlja Hristov lik, tj da je autenticna, sta mislite?

Kakav bre plastika? To je jos jedna od brojnih okultistickih prevara. Nisam znao da se Isus bavio i plastikom.

Trece, zanima me vase vidjenje fenomena stigmate?

Cist okultizam.

Miroljub Petrovic
Konstantin je napisao:
poslednje 3 godine isao sam na putovanja preko katolicke crkve(dominantne u mom kraju), jer se moglo za male pare obici dosta toga u Evropi...izmedju ostalog Rim, Pariz, Minhen, Venecije...e to je sve bilo usput a krajnje odrediste i boraviste za nekih 7 dana bilo je malo selo Taize u Burgundiji. Uglavnom, sustina je da u Taize-u postoji zajednica "monaha"...tj ljudi koji zive u komuni, moralnim i povucenim zivotom i zajedno rade i mole se u tom selu.Njihov osnivac je brat Roger, da li ste culi za njega i te susrete godisnje?...i sta mislite o tome?...pre 2 godine ga je ubila jedna rastrojena Rumunka tokom molitve pred svima i to nozem!

Nisam cuo za taj manastir, ni za tog coveka.

nikola
interesuje me kamen koji puca u vatri, koji minerali izazivanu pucanje, ukoliko je zemlja, dali se sa njom moze praviti ognjishte
(malo je pitanje nebulozno)
Izmenio/la nikola na 09.03.2008 20:34

Petar
Ja mislim da nije kriv ateisticki sistem obrazovanja i mediji. Ljudi zele da zive u lazi, nije im ispran mozak oni znaju sta cine....zele greh, zele smrt. Samo da se prozivi malo, isto sto zele i demoni.Zasto Hrist kaze "oprosti im, ne znaju sta cine?" Mozda zato sto jos ima sanse da se promene?
Sta mislite o vojsci? Redovno ili civilno?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.37 sekundi!