pocetak foruma
|
|
Bogdan B |
Odgovorio 12.08.2022 00:47
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 20.04.2022 00:42 Lokacija: Podgorica |
Pozdrav Miroljube i pozdrav z? clanov? foruma, Želio bih savjet kako da nau?im nešto više o poljoprivredi jer bih jednog dana volio pokrenuti posao. Imam 17 godina i živim u Podgorici, ali ve? planiram da pobjegnem iz ovog kaveza i pobjegnem negdje npr. u Slavoniju (od mnogih sam cuo da je tamo pustoš i da se zemlja prodaje za smijesne pare) pa ako znate nesto volio bih da mi preporu?ite neku knjigu ili strucnjaka na jutjubu od koga bih mogao nauciti malo vise. Srda?an pozdrav |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.08.2022 07:27
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Bogdan B - poruka glasi: Pozdrav Miroljube i pozdrav z? clanov? foruma, Želio bih savjet kako da nau?im nešto više o poljoprivredi jer bih jednog dana volio pokrenuti posao. Imam 17 godina i živim u Podgorici, ali ve? planiram da pobjegnem iz ovog kaveza i pobjegnem negdje npr. u Slavoniju (od mnogih sam cuo da je tamo pustoš i da se zemlja prodaje za smijesne pare) pa ako znate nesto volio bih da mi preporu?ite neku knjigu ili strucnjaka na jutjubu od koga bih mogao nauciti malo vise. Srda?an pozdrav B) Treba da ides tamo gde su dobri ljudi i dobri zakoni, koliko-toliko, a to nisu EU drzave. Imas u CG lokalitete gde ima plodne zemlje, ne treba ti mnogo da prezivis, a poljoprivredu moze svaki seljak da ti pokaze - izore se zemlja, baci djubre u nju, poseje seme, navodnjava i bere plod. |
|
|
Boki13 |
Odgovorio 13.08.2022 14:09
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 06.08.2022 10:43 Lokacija: Sombor |
Dobar dan poštovani Miroljub, ja, mladi? od 17, Gospod me je blagoslovio znanjem o mnogim važnim i pametnim stvarima, radim mnoge stvari kao u?enje nema?kog jezika i programiranja imam želju da služim Onom Koji Jeste, planiram imati yt kanal a jednoga dana ako ne na?em lokalnog provodadžiju do?i ?u k vama da me ženite. Pored svega što sam naveo proširujem svoje znanje kroz podkaste, vaše klipove i ?itanjem mnogih knjiga. Mene zanima da li ?inim previše stvari da bih na to dodao yt? Tako?e me zanima kakve teme bih pokrio sa svojim yt kanalom? ( Imam planove da imam audio knjige ali to nije dovoljno). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2022 15:52
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Boki13 - poruka glasi: Dobar dan poštovani Miroljub, ja, mladi? od 17, Gospod me je blagoslovio znanjem o mnogim važnim i pametnim stvarima, radim mnoge stvari kao u?enje nema?kog jezika i programiranja imam želju da služim Onom Koji Jeste, planiram imati yt kanal a jednoga dana ako ne na?em lokalnog provodadžiju do?i ?u k vama da me ženite. Pored svega što sam naveo proširujem svoje znanje kroz podkaste, vaše klipove i ?itanjem mnogih knjiga. Mene zanima da li ?inim previše stvari da bih na to dodao yt? Tako?e me zanima kakve teme bih pokrio sa svojim yt kanalom? ( Imam planove da imam audio knjige ali to nije dovoljno). Treba da pokrenes neki posao da budes svoj gazda, a onda vremenom, od viska slobodnog vremena da pokrenes YT kanal i sl gde bi, kao slobodan covek, mogao da das drugima primer sta i kako da rade. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2022 18:56
|
https://www.in4s....strjerali/ |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.08.2022 10:33
|
U drzavi Brunei se zna red! https://cps.org.r...brunei.pdf |
|
|
Miljana |
Odgovorio 14.08.2022 11:25
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 22.03.2022 16:44 Lokacija: Kraljevo |
https://oazaznanj...zma-video/ |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.08.2022 11:44
|
Pustili su ih u studio jer pricaju kako je dete "izlecila" hrana bez glutena i slicne gluposti. Pitanje je sta je bio uzrok problema, moguce da je dete bilo demonizovano (sto je ocekivano kad mu vidis majku u minicu), pa se sad povukao demon i "dete ozdravilo". Autizam nastaje kao posledica ostecenja mozdanih celija zbog otrova iz vakcina, i konzumiranje hrane bez glutena tu ne moze da pomogne. Moze zdrava ishrana, naravno. |
|
|
Boki13 |
Odgovorio 14.08.2022 20:28
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 06.08.2022 10:43 Lokacija: Sombor |
Dobro ve?e Miroljub, Mene zanima šta mislite o trenutnoj situaciji u poljoprivredi koja ne ra?a mnogo plodom i kod manjih i kod ve?ih poljoprivrednika i kako se izboriti sa tim i zašto imamo te probleme sa poljoprivredom? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.08.2022 21:15
|
Boki13 - poruka glasi: Dobro ve?e Miroljub, Mene zanima šta mislite o trenutnoj situaciji u poljoprivredi koja ne ra?a mnogo plodom i kod manjih i kod ve?ih poljoprivrednika i kako se izboriti sa tim i zašto imamo te probleme sa poljoprivredom? Velika je susa, zbog greha na Zemlji, tako je bilo kroz celu istoriju, mozes da citas u Bibliji. Moze da se navodnjavaju baste i manje parcele, a velike njive ne mozes da navodjavas. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2022 10:21
|
Amerikanac opisuje zivot u Saudijskoj Arabiji: https://youtu.be/... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2022 15:52
|
U jednoj radio emisiji javlja se zena i kaze: ''Ja sam se javila da se ovako javno, da svi cuju, zahvalim Bogu. Istina, imam dvoje dece kojima sam i majka i otac, probleme sa poslom, nemamo dovoljno novaca za sve, ali svejedno hocu da se zahvalim Bogu za sve jer bez njegove pomoci, ja nista ne bih uspela.'' Cuje to jedan dovoljno bogat ateista, zovne svoju sekretaricu i kaze: ''Nadji ovu zenu i kupi joj dovoljno namirnica za duzi period i odnesi. Kada te pita - od koga je ovo, reci - od djavola'' - ismevajuci njenu veru. Sekretarica tako u uradi; doveze pred dom ove zene pun automobil raznih namirnica. Ova zena videci to, pade na kolena i krene da devojci ljubi ruku, blagosilja je i zahvaljuje se. Nakon toga pozdravi se sa dobrotvorkom i krenu u svoj dom. Sekretarica je upita: ''Zar vas ne zanima od koga je sve ovo?'' Zena odgovori: "Ne", dodavsi: ''Kad Gospod izda naredbu, i sam djavo je izvrsava.'' |
|
|
prorocanstva |
Odgovorio 16.08.2022 18:54
|
Član Odgovori: 45 Pristupio/la: 22.03.2022 12:00 Lokacija: Novi Sad |
Biblijski Jerihon - Dokazi o prelasku preko reke Jordana i nova italijanska studija koja potvrdjuje Biblijsko datiranje (1406-1410.god.p.n.e) unistenja Jerihona! Podrzite na bilo koji nacin ako mozete. Hvala unapred! https://www.youtu...IZgahN8odQ Instagram & YouTube: @prorocanstva
|
|
|
prorocanstva |
Odgovorio 17.08.2022 11:59
|
Član Odgovori: 45 Pristupio/la: 22.03.2022 12:00 Lokacija: Novi Sad |
Biljka koja ruši evoluciju u korenu! https://youtu.be/... Instagram & YouTube: @prorocanstva
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2022 12:17
|
https://www.youtu...Ictvb_FJb8 |
|
|
Jako |
Odgovorio 17.08.2022 17:34
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 31.07.2018 01:34 Lokacija: Novi Sad |
Postovanje Miroljube. Dok citamo Bibliju u nekim momentima mozemo procitati "zene videoci" i zene vestice vracare. Za vestice-vracare je jasno kao dan. Sta mislite o tome, o zenama videocima ili zena kao prorok ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2022 22:35
|
Jako - poruka glasi: Postovanje Miroljube. Dok citamo Bibliju u nekim momentima mozemo procitati "zene videoci" i zene vestice vracare. Za vestice-vracare je jasno kao dan. Sta mislite o tome, o zenama videocima ili zena kao prorok ? Bilo je slucajeva da Bog progovori preko zena, kad nije imao poboznih muskaraca. |
|
|
Elijah |
Odgovorio 18.08.2022 12:19
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 16.08.2022 11:03 Lokacija: Celje |
Postovanje. Nije nikakvo pitanje ali zelio bi sa vama podijeliti crtani film Superknjiga. U njemu su prikazani biblijski dogadjaji i shodno tome sam biblijski tekst. Crtani film je na hrvatskom takodjer imaju verzije na makednoskom,bugarskom,arapskom i na jos mnogobrojnim stranim jezicima,kao i na engleskom to jest orginalnoj verziji crtanog filma. Posredujem vam link svih epizoda crtanog filma. __________________________________________________ https://www.youtu...e784ZJSkSE |
|
|
raicc94 |
Odgovorio 18.08.2022 14:57
|
Član Odgovori: 28 Pristupio/la: 22.05.2021 12:59 Lokacija: Magnum Illirikum |
RODI MAJKA NAZIREJA (SAMSON) Filisteji osiliše Božji narod pokoriše Pa u patnji moli tuži Bože dragi pomoc pruži. U pripremi Gospod ima Za izazov junacima Jaceg od svih Filisteja Rodi majka nazireja. U utrobi dok je bio Bog je majci porucio Da ne jede što necisto Da ne pije silovito. Istorija sad i prije Jaceg zapamtila nije Ne smije britva da ga brije Sam je protiv zle nacije. Otkud takvu snagu ima I po stasu baš ne štima Dušman nece da pogodi Jer duh Božji sa njim hodi. Pred Samsona lav iskoci Al' zvijer gleda smrt u oci Od snage se ruke žare Rastrže ga kao jare. Opet junak nema mira Filistejin provocira Iskušenja su na smjenu Odvede mu neko ženu. Lisica on hvata trista Kad vec nisu posla cista Za repove po dve veže Vatrom luc na njima žeže. Pa ih pušta u ljetinu Sve popali na brzinu Osta samo tužna slika I pepeo maslinika. Neprijatelj tu se sjati Moramo mu na put stati Uništi nam hranu s njiva Ulovit ga treba živa. Kad bijes hvata Filisteje Plaše ljude od Judeje Glavom cete da platite Samsona nam uhvatite. Samson ruke braci pruža Vežu ga u nova uža Bezopasan nije štetan Neprijatelj bice sretan. Kad stigoše do lehije Silno mnoštvo mu se smije Junak nije kao prije Osta kusur od delije. Od radosti skacu vicu Za pobjedu sretno klicu. Bice skoro na mukama U našim je sad rukama. Al' duh Božji na njeg sidje Ko Samsonu sad da pridje Kida uža snaga vrela Kao da su izgorjela. Pruži ruku ima srecu Nadje celjust magarecu Prilika se pruža nova A celjust je još sirova. Mnoge sa njom on zakaci Zauvjek se njima smraci Protivniku dah zastade Hiljadu ih tada pade. Samson vapi žedan Bogu Uhvatit me oni mogu Cini mi se smrt mi prijeti Bez vode cu sad umrijeti. U lehiji puce stijena Tece voda iz kamena On je pije od miline Gospod se za njega brine. U Gazi ga opkoliše Baš mu loše tu se piše Cekaju ga cijele noci Gradska vrata mora proci. Al' gledaju ljudi cudo Zar to nije strašno ludo Srce im u strahu lupa Samson gradska vrata cupa. Ponovit' se nece slika Vrata s oba dovratnika S prijevornicom što se vrti Sve na ledja covjek prti. Nosi vrata tako piše Ko to smije gledat više I dok bježi noc od zore Odnese ih na vrh gore. Al' i Samson greške pravi Smišlja Djavo plan lukavi. Kad je prvi covjek strad'o Preko žene ga je svlad'o. Junaku je baš na oku Ugleda ju na potoku Nepristojna nema stida Svidja mu se ta Dalida. I dok gleda njeno tijelo Oko nije mu vidjelo Najvažnije tu ne štima Lošu dušu ona ima. Nije svaka ljubav prava Ipak ce da sa njom spava Kad nekome taj grijeh godi I najjaceg smrt pogodi. Ne može joj da odoli Šapuce mu da ga voli Preklinju ga rijeci blage Odaj izvor svoje snage. Ovo što sad ona traži Za životnu tajnu važi Poce borba zvona zvone Božjeg sluge i Sotone. Tri puta ju obmanjuje Ona dalje navaljuje I dok strasti tijelom plove Sile zla mu dušu love. Sve slabije on se bori Iskušenje ga umori Radi što se nije smjelo Otvori joj srce cijelo. Ko je bila ta Dalida Što mu vezu s Bogom kida Provalija sad duboka Ostace bez oba oka. I dok prvi san ga hvata Njena ruka oko vrata Za Samsona kakvog jada Žena prva da ga svlada. Ta opasna ruka blaga Saznala je gdje je snaga Sjece kosu da ju skine Posta junak ko kucine. Za pouku uvijek važi Blago onom koji straži Još se radja ta Dalida Što ti vezu s Bogom kida. Kakva radost filisteja Svladat Bozjeg nazireja Vezaše ga i izbiše I oci mu povadiše. Vode ga u istu Gazu Više nisu na opazu Tu je nekad junak bio Gradska vrata izvadio. Sve je sada drugacije Jer duh Božji sa njim nije Smiju mu se on se stidi Slijep rugace i ne vidi. Okovan sa verigama Melje radi u mukama Paraju mu uši krici Od robova u tamnici. Duh ga Božji zato vodi Da robove oslobodi Kakav grijeh je ucinio Sada rob je i sam bio. K'o da tuga srce koci Suze liju slijepe oci Hrane narod Filisteja Ruke Bozjeg nazireja. U sramoti poniženja Samson misli svoje mijenja Boga ruži ta sramota Šta ucini od života. Protivnici se spremaju Da Dagonu žrtvu daju Da svog boga slave više Što Samsona uhvatiše. Puna kuca Filisteja Ruže Božjeg nazireja Silno mnoštvo tu ih stade I na krovu tri hiljade. Hoce da se provesele Pa Samsona vidjet' žele Dovedite njega sama Nek' zaigra tu pred nama. Zgrada stoji na dva stupa Junaku kroz misli lupa Dok pogrdno urla masa Vapi Bogu iz sveg glasa. Samo sada o Gospode Ukrepi me ove zgode Njih porazi što nas plaše Što mi oci iskopaše. Samson grli stupca oba Snažan k'o u staro doba Govori dok stupce klima Neka umrem i ja s njima. Polomi se zgrada s lica Ko kutija od šibica Ginu sluge od Dagona Poražen je sam sotona. Zbog Dalide s puno tuge Ode život Božjeg sluge Al' je nemoc Filisteja Božja snaga nazireja. Nemoj da ti s uma sidje Kad s kušanjem Djavo pridje Da zbog tudje ruke blage Izdaš izvor vjecne snage. Iz zbirke pjesama "Sa izvora žive vode" Milan K. Izmenio/la raicc94 na 18.08.2022 15:04 |
|
|
Jako |
Odgovorio 18.08.2022 15:15
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 31.07.2018 01:34 Lokacija: Novi Sad |
Jevan?elje po Mateju 19,21: „Ako ho?eš da budeš savršen”, re?e mu Isus, „idi i prodaj svoju imovinu i razdeli siromasima pa ?eš imati blago na nebu. Tada hajde za mnom.” Jevan?elje po Mateju 19,23: „Istinu vam kažem”, re?e Isus svojim u?enicima, „teško ?e bogataš u?i u Kraljevstvo nebesko. Kako da protumacimo ove recenice a da ne bogohulimo ? Jevan?elje po Mateju 19,29: I ko god je radi moga imena ostavio ku?e, ili bra?u, ili sestre, ili oca, ili majku, ili decu, ili njive, dobi?e stostruko više i nasledi?e ve?ni život. Da li ima nesto drugacije u prevodu od Hebrew Gospels? |
|
Predji na forum: |