Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Slipo
Miroljub Petrovic je napisao:
Slipo je napisao:
Evo da postavim još jedno pitanje za Vas, ali malo lakše: što mislite o kontemlaciji?

U pitanju je jedna vrsta prizivanja demona, gde onaj koji priziva demone moze da bude svestan, a najcesce nije svestan, da priziva demone.

Moram priznati da ste me jaaako šokirali (ništa osobno). Nisam očekivao takav odgovor jer su mi kontemplaciju predložili ajmo reći bliski ljudi, od kojih po njihovim djelima (ne priči) neočekujem medvjeđu uslugu. Nadam se da se nismo nesporazumjeli. Pa da li bi ste mi mogli odgovoriti da li postoji mogućnost kontemplacije s Bogom! Odnosno da budem još konkretniji; da li je takav način nazovimo sad to "molive-meditiranja" bez sotonskog, okultnog, demonskog...

I ako mogu znati koje ste Vi vjeroispovijest, iako su plodovi bitni?

Miroljub Petrovic
Slipo je napisao:
znači da se nebiste baš složili s ovim tekstom; što piše u drugom zaglavlju
http://en.wikiped...ki/Lucifer
ili što mene još više buni
„12 Kako pade sa nebesa, Svjetlonošo, sine Zorin? Kako li si oboren na zemlju, ti, vladaru naroda? 15 A sruši se u Podzemlje, u dubine provalije!" Iz 14,12

Pogledacu u originalu. Secam se da se u tom stihu koriste dva imena za Sotonu, jedno je "hejlel" (Svetlonosa), a ovo drugo ne znam napamet.

Miroljub Petrovic
Slipo je napisao:
Slipo je napisao:
Evo da postavim još jedno pitanje za Vas, ali malo lakše: što mislite o kontemlaciji?

U pitanju je jedna vrsta prizivanja demona, gde onaj koji priziva demone moze da bude svestan, a najcesce nije svestan, da priziva demone.

Moram priznati da ste me jaaako šokirali (ništa osobno). Nisam očekivao takav odgovor jer su mi kontemplaciju predložili ajmo reći bliski ljudi, od kojih po njihovim djelima (ne priči) neočekujem medvjeđu uslugu. Nadam se da se nismo nesporazumjeli. Pa da li bi ste mi mogli odgovoriti da li postoji mogućnost kontemplacije s Bogom! Odnosno da budem još konkretniji; da li je takav način nazovimo sad to "molive-meditiranja" bez sotonskog, okultnog, demonskog...

Ne moze sa Bogom na takav nacin da se komunicira. Meditacija je jedan oblik samohipnoze kojim se prizivaju demoni i ostecuje ceoni rezanj mozga (u ceonom reznju su centri za duhovnost, moralnost i volju). Ti sto su tvoji prijatelji dobronamerni ne vredi mnogo kad nisu informisani.

I ako mogu znati koje ste Vi vjeroispovijest, iako su plodovi bitni?

Ja sam pravoslavac (Jevrejin koji priznaje Isusa za Mesiju).

milos_va
bokiva je napisao:
Da li kad deca odu od roditelja i zasnuju porodicu treba jednog dana da se brinu o starim roditeljima ili da zive svoj zivot ili je u proslosti drugacije bilo,jer su nekoliko generacija zivele zajedno sad vecina ima previse obaveza itd...?

Sinovi treba da zive sa roditeljima kad se ozene i da brinu o njima, a ne da odu od roditelja, a roditelji da zive sami. U slucaju da su roditelji neki teski satanisti, onda covek treba da se razdvoji od njih.

A šta u slučaju kada roditelji imaju samo kćerku koja se uda i ode od kuće? Ko njih pazi?

Nemanja
Pozdrav profesore Miroljube.Mene zanima sta bi se desilo u svetu ako bi evolucionisti masovno prevarili narod navodnim otkricem vanzemaljaca, ili dokazivanjem teorije o velikom prasku,koje vec naveliko smisljaju i pokusavaju da ostvare.Ranije su glupim naucnim fikcijama dokazivali da NLO postoji,i mnogi se primaju na to,kao i moji skolski drugovi.Evolucionisti navodno pokusavaju da dokazu da su na Marsu nekada (pre par miliona ili kolko vec godina,nebitno)ziveli neki vanzemaljci koji su ostavili tragove u reljefu Marsa (?!?!).Oni genetikom,fizikom i medijima mogu da delimicno ostvare svoj plan kojim bi neuko stanovnistvo ostavili bez daha,a ostali ateisti bi samo na njihovu rec poverovali,a tek satanisti,oni bi slavili.Dakle,da li bi to bio krah vere,koji bi doveo do Sudnjeg Dana,ili bi se svi vernici ujedinili protiv ovih neznaBozaca?

Miroljub Petrovic
kajem se je napisao:
Pozdrav brate,5.Mojsijeva glava 14,nam objasnjava koje meso smijemo da jedemo i koje je dobro primjetio sam da svinje nema a mi hriscani je jedemo e sad moze li tvoj komentar brate da li mi svi grijesimo ili sam mozda nesto propustio ili negdje ima da kaze suprotno.Naravno nikoga ne mislim niti zelim provocirati samo ako moze objasnjenje brate,pozdrav i zivio.

U 5. Mojsijevoj 14. poglavlje se ponavlja zapovest iz 3. Mojsijeve 11. poglavlje o cistim i necistim zivotinjama. Tu se takodje kaze kako se prepoznaju ciste zivotinje - imaju razdvojene papke i prezivaju. Nema potrebe da se u tekstu navedu sve zivotinje koje ne zadovoljavaju taj uslov.

Poznato je iz medicine da je nezdrava ishrana vodeci uzrok bolesti i smrti u savremenom svetu. Covek je po svojoj anatomiji i fiziologiji biljojed, a meso je drugostepena hrana koju je Tvorac ljudima dao da jedu prvi put posle Potopa, kao zamena za prvostepenu hranu (biljke).

U trofickoj piramidi ili piramidi ishrane, prvostepena hrana su biljke, drugostepena su biljojedi, pa onda mesojedi i najgora hrana je meso od svastojeda (svinje, rakovi itd). Bog je ljudima dao da jedu meso od biljojeda, i to od posebne grupe biljojeda (da sad ne ulazimo u anatomiju tih biljojeda). Ali ponavljam, meso je dato kao zamena za biljke. Zato vecina monaha jede samo biljnu hranu, jer je to najbolja hrana za coveka.

Mnogi hriscani ne insistiraju na ovom pitanju jer ljudi ne znaju nista o Bogu i onda hriscani pokusavaju da im prvo priblize istinu da Bog postoji, pa da im onda govore o zdravlju, postu itd.

Inace, Srbi nisu jeli svinjsko meso sve do dolaska Turaka na Balkan. Ne postoji nijedan istorijski izvestaj da su Srbi uzgajali ili jeli svinje. Oni su se bavili uzgajanjem ovaca i goveda, ali ne i svinja. Tek kad su Turci dosli i poceli da oduzimaju narodu ovce i goveda, Srbi su poceli da uzgajaju svinje jer ih Turci nisu jeli.

Neki hriscanski teolozi navode viziju koju je apostol Petar imao u kojoj mu je "zapovedjeno da jede neciste zivotinje", kao dokaz da je Bog sve vrste mesa izjednacio. Ta vizija nema veze sa jedenjem necistog mesa, vec sa porukom da se nijedan covek ne tretira kao necist, posto su neki Jevreji osporavali apostolu Petru njegov misionarski rad medju ne-Jevrejima i tvrdili da su ne-Jevreji necisti i da njih treba izbegavati. Onda je apostol Petar dobio viziju i sam ju je protumacio recima: "A Gospod meni pokaza da nijednog coveka ne zovem poganim ili necistim."

Miroljub Petrovic
Slipo je napisao:
Što se tiče čeonog režnja skinuo sam i slušao sam Vaše predavanje "Učenje" i šteta što ne postoji i na vašem site-u.

Postoji na nasem drugom sajtu:
www.zakonizdravlj...

u odeljku "knjige" u knjizi "Zakoni zdravlja i izlecenja" u poglavlju o mozgu.

Miroljub Petrovic
milos_va je napisao:
bokiva je napisao:
Da li kad deca odu od roditelja i zasnuju porodicu treba jednog dana da se brinu o starim roditeljima ili da zive svoj zivot ili je u proslosti drugacije bilo,jer su nekoliko generacija zivele zajedno sad vecina ima previse obaveza itd...?

Sinovi treba da zive sa roditeljima kad se ozene i da brinu o njima, a ne da odu od roditelja, a roditelji da zive sami. U slucaju da su roditelji neki teski satanisti, onda covek treba da se razdvoji od njih.

A šta u slučaju kada roditelji imaju samo kćerku koja se uda i ode od kuće? Ko njih pazi?

E blago takvim roditeljima. Posto nisu radjali i vaspitavali decu, onda ce o njima da brine mafija (drzava), pa ce da skapavaju sami u svojim stanovima koje su kupili na kredit.

Druga je stvar ako roditelji nemaju sinove jer su im poginuli u ratu. Onda o tim roditeljima brinu braca od muza (oca), kao i njegovi sinovci.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Projekat simuliranja velikog praska
Srpski naučnici u eksperimentu veka

Srpski naučnici u eksperimentu veka

Revolucionarni eksperiment simuliranja velikog praska u Evropskom institutu za nuklearna istraživanja (CERN) u Švajcarskoj startovaće 10. septembra, a prvi sudar čestica biće izveden do 21. oktobra u detektoru u čijoj su izgradnji učestvovali i srpski naučnici.

Tom važnom događaju, koji predstavlja prekretnicu u istoriji nauke, prisustvovaće i dr Dragan Popović, direktor Instituta za fiziku u Beogradu.
„Mnogo je naučnih tajni koje čekaju odgovore od ovog eksperimenta“ čiji je konačan cilj da objasni nastanak svemira, kaže za „Blic“ Popović, koji je bio deo tima od 20.000 naučnika iz celog sveta, od toga 7.000 fizičara angažovanih na 14-godišnjim pripremama eksperimenta veka i pravljenju Velikog hadronskog kolajdera (LHC).
„Nadamo se da ćemo konačno potvrditi postojanje Higsovog bozona, čestice koja eksperimentalno nikada nije registrovana, a objašnjava masu. Tu je i zagonetka materije i antimaterije i možda nekih novih tipova materije, pa pitanje šta se dešava sa tamnom materijom u svemiru i gde ona nestaje“, nabraja dr Popović i dodaje pitanje svih pitanja - da li će svemir nastaviti da se širi ili će početi da se hladi i skuplja.

„Moguća su i iznenađenja, a u tom slučaju, nauka će morati da preispita neke postulate i teorije“, napominje Popović, koji je poslednji put u julu bio u CERN-u.
Naš sagovornik napominje da će 4. oktobra u objektu smeštenom nadomak Ženeve, gde se sto metara ispod zemlje proteže tunel dug 27 kilometara, biti održana prezentacija detektora „Atlas“. Za tu gigantsku mašineriju Institut je uradio dva tzv. mala točka, dajući, srazmerno mogućnostima, svoj doprinos najvećem projektu u istoriji nauke.
„Otvorićemo i šampanjac“, uzbuđeno kaže Popović.
„Atlas“ je jedan od četiri detektora na kružnom tunelu kroz koji će se propustiti snopovi protona brzinom tek nešto manjom od brzine svetlosti i prvi u kojem će se dogoditi sudar.

Moze komentar na ovu vest?

Ja sam o tome govorio na ovom forumu. U pitanju je najveca naucna prevara u istoriji. Oni ce zaglupljenoj masi da dokazuju kako se "Veliki prasak zaista desio".

Miroljub Petrovic
Nemanja je napisao:
Pozdrav profesore Miroljube.Mene zanima sta bi se desilo u svetu ako bi evolucionisti masovno prevarili narod navodnim otkricem vanzemaljaca, ili dokazivanjem teorije o velikom prasku,koje vec naveliko smisljaju i pokusavaju da ostvare.Ranije su glupim naucnim fikcijama dokazivali da NLO postoji,i mnogi se primaju na to,kao i moji skolski drugovi.Evolucionisti navodno pokusavaju da dokazu da su na Marsu nekada (pre par miliona ili kolko vec godina,nebitno)ziveli neki vanzemaljci koji su ostavili tragove u reljefu Marsa (?!?!).Oni genetikom,fizikom i medijima mogu da delimicno ostvare svoj plan kojim bi neuko stanovnistvo ostavili bez daha,a ostali ateisti bi samo na njihovu rec poverovali,a tek satanisti,oni bi slavili.Dakle,da li bi to bio krah vere,koji bi doveo do Sudnjeg Dana,ili bi se svi vernici ujedinili protiv ovih neznaBozaca?

Ozbiljnom i religioznom coveku je odavno jasno sta se desava u ovom svetu i kako se manipulise sa ljudima. Lazi se emituju na sve strane i jedna nova laz ne menja mnogo situaciju, kada su u pitanju religiozni ljudi. Naravno, postoje oni koji se izjasnjavaju da su religiozni, ali ne poznaju Bibliju i onda ce i oni biti izmanipulisani "vanzemaljcima" (ili "vanzemljacima" kako rece jedan Ciga) i raznim "naucnim eksperimentima". Svi ti dokazi su vazni da jos vise ujedine ljude u pobuni protiv Boga i da stvore jos vecu mrznju prema onima koji su na Bozjoj strani.

Miroljub Petrovic
Servus Dei je napisao:

Zar ne vidis da su to gluposti?

Gluposti su njihova teološka objašnjenja, ali ovo da bi ta navodna planeta Nibiru mogla proći pored Zemlje i uzrokovati katastrofu je moguće, kad čitamo 8. i 9. glavu Otkrivenja, ni takav scenario nije isključen.

Mi znamo da ce to da se desi, ali ako evolucionisti kazu da ce to da bude ova ili ona planeta, onda je to smesno. Evolucionisti samo kao papagaji ponavljaju ono sto im kazu njihove gazde koje ih placaju i zato ne treba citati i gledati njihove programe.

anton
Bili ste u Izraelu.Recite mi dali tamo još uvijek postoji sekta Samarićana ili Samaritanaca. Dali su(ako uopće još postoje) još uvijek u lošim odnosima sa pravovjernim Židovima.

sigma
Imam jedno pitanje u vezi knjige Masonski simboli.
U principu sjajna knjiga i detaljno je svašta objašnjeno.
E sad, ja nisam ni znao da je moja kuća puna masonskih i oklutnih simbola.
Imam neke morske zvezde koje sam izronio ko zna u kojim sve morima. One su u obliku petokrake znači pentagram, oklutni simbol.
Imam skarabeje koje sam dobio od nekih mučenika koji žive u Egipatskim pustinjama, opet masonski simbol.
Imam neke drim kečere koje sam dobio od nekih Indijanaca iz Amerike koji su inače ljuta beda i sirotinja kakava je u Srbiji nezamisliva. To je opet neki oklutni simbol.
Imam dosta slika sa pčelama jer je moj deda bio dobar i poznat u proizvodnji meda. Pčela je opet masonski simbol kao i med.
Itd. itd…
Moje pitanje, kako je moguće da je Bog stvorio pčele da bi bile simbol masona ili morske zvezde.
Ako to nije tako ko što nije, onda nema masonskih simbola. Jednom je jedan starac ne znam koji tačno manastir u pitanju je Sveta Gora rekao da ni 666 nije sam po sebi negativan već kad se upotrebljava na zlo.
Ako su svi navedeni simboli i znaci apriori negativni oklutni, masonski, bez obzira na kontekst i nameru, onda lako može bilo koji pojam da se dovede u kontekst sa masonima koristeći logiku, filozofiju i istoriske događaje od Adama pa naovamo.
Šta onda ostaje nama.
Pretpostavljam da ste razumeli šta hoću da kažem…
Molim komentar…
Hvala…

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Bili ste u Izraelu.Recite mi dali tamo još uvijek postoji sekta Samarićana ili Samaritanaca. Dali su(ako uopće još postoje) još uvijek u lošim odnosima sa pravovjernim Židovima.

Ne znam. Nisam susretao takve.

Miroljub Petrovic
sigma je napisao:
Imam jedno pitanje u vezi knjige Masonski simboli.
U principu sjajna knjiga i detaljno je svašta objašnjeno.
E sad, ja nisam ni znao da je moja kuća puna masonskih i oklutnih simbola.
Imam neke morske zvezde koje sam izronio ko zna u kojim sve morima. One su u obliku petokrake znači pentagram, oklutni simbol.
Imam skarabeje koje sam dobio od nekih mučenika koji žive u Egipatskim pustinjama, opet masonski simbol.
Imam neke drim kečere koje sam dobio od nekih Indijanaca iz Amerike koji su inače ljuta beda i sirotinja kakava je u Srbiji nezamisliva. To je opet neki oklutni simbol.
Imam dosta slika sa pčelama jer je moj deda bio dobar i poznat u proizvodnji meda. Pčela je opet masonski simbol kao i med.
Itd. itd…
Moje pitanje, kako je moguće da je Bog stvorio pčele da bi bile simbol masona ili morske zvezde.
Ako to nije tako ko što nije, onda nema masonskih simbola. Jednom je jedan starac ne znam koji tačno manastir u pitanju je Sveta Gora rekao da ni 666 nije sam po sebi negativan već kad se upotrebljava na zlo.
Ako su svi navedeni simboli i znaci apriori negativni oklutni, masonski, bez obzira na kontekst i nameru, onda lako može bilo koji pojam da se dovede u kontekst sa masonima koristeći logiku, filozofiju i istoriske događaje od Adama pa naovamo.
Šta onda ostaje nama.
Pretpostavljam da ste razumeli šta hoću da kažem…
Molim komentar…
Hvala…

Jedno je kad u prirodi pronadjes neko Bozje stvorenje, a drugo je kad to stvorenje pocne da se obozava. Dalje, Bog ne koristi nikakve simbole, tako da samo koriscenje nekih simbola je vec nesto negativno (natpisi i znaci na majcama, razliciti simboli oko vrata i slicno).

Morska zvezda u obliku pentagrama nema veze sa okultizmom, jer je u pitanju zivi organizam. Nije lose da covek ima u fioci morsku zvezdu kao uspomenu na neko putovanje, ali ako je ta morska zvezda koriscena u ritualne svrhe ili prizivanje demona, onda se situacija menja. Postoje brojni slucajevi ljudi koji su donosili iz Afrike, kao "suvenire", predmete koje su koristili vracari i okultisti, pa kad su to doneli kuci pocele su cudne stvari da im se desavaju - da im deca imaju kosmarne snove, da im se pomera namestaj u kuci itd. itd. Postoji jedna sjajna knjiga na engleskom sa mnostvom ovakvih primera koja se zove "Abeceda okultizma" koju jos nismo preveli (Occult ABC, Kurt E. Koch).

Dakle, ako si ti izvadio mirsku zvezdu iz mora i doneo je kuci za uspomenu, onda tu nema nikakvih problema.

Slicna je situacija i sa drugim zivotinjama. Jedno je kad covek gaji zivotinje radi ishrane, a drugo je kad ih koristi kao ukras ili idol, pogotovo odvratne zivotinje kao sto su rakovi ili gmizavci.

Bio sam par puta u nekim hotelima gde me recepcionar pita da li mi smeta sto je soba broj 13 (jedina slobodna soba). Naravno da mi ne smeta. Desavalo mi se par puta da iznajmim auto koji u registarskim tablicama ima broj 666. Ni to mi nije problem. Ali kada vlasnik neke firme koristi neke od poznatih okultnih simbola, onda nema sumnje da se on time legitimise. Nadam se da razumete poentu.

milos_va
Nadovezivanje na prethodni post: Kada se nosi lančić oko vrata i na njemu krst jel to problem?

Drugo pitanje: Neko kaže " ja ne verujem da Bog postoji , pa samim tim ne verujem u postojanje raja i pakla i vaskrsenja" da li pojedinac ako se ponaša normalno ( pomaže drugima, nikoga ne mrzi; živi moralno) može očekivati da njegovi potomci budu psihički i fizički zdravi? On je već u svojoj glavi rekao sebi da ne postoji ništa ali nije prekršio 10 zapovesti u svom životu ( koje ne prihvata ali zna da ne valja krasti, ubijati zato što su mu rekli roditelji).

Laki
Gdine Miroljube, rekli ste da su reptili i rakovi odvratne zivotinje, a evolucionisti to kazu kada dokazuju "da nema Boga", plus kazu da je sve lose stvorene. Malo mi je cudno da se slazete s evolucionistima u nekoj tacki? Ne zamerite, mozda sam ja lose shvatio

Mladen M
Evo vec 10tak dana u Podgorici a i drugim gradovima u CG hara nekakvi stomacni virus. Zdravstvo toliko nema pojma o cemu se radi da su pozvali svetsku zdrastvenu organizaciju da oni ispitaju stvari.
Ne zna se je li vodom, vazduhom ili nekako drugacije stigao, uglavnom na stotine gradjana dnevno boluje od toga, prodje za dan ili dva.

Miroljub Petrovic
milos_va je napisao:
Nadovezivanje na prethodni post: Kada se nosi lančić oko vrata i na njemu krst jel to problem?

Krst je simbol koji se koristio u paganskom Rimu u okultne svrhe i to je razlog zasto je Isus razapet na krstu (da bi bio sto vise ponizen). Ja nisam pristalica nosenja bilo kakvih lancica, jer ako pogledte kroz istoriju, lancici, narukvice i prstenje svoje poreklo ima u okultizmu. Imate o tome vise u knjizi "Masonski i okultni simboli".

Drugo pitanje: Neko kaže " ja ne verujem da Bog postoji , pa samim tim ne verujem u postojanje raja i pakla i vaskrsenja" da li pojedinac ako se ponaša normalno ( pomaže drugima, nikoga ne mrzi; živi moralno) može očekivati da njegovi potomci budu psihički i fizički zdravi? On je već u svojoj glavi rekao sebi da ne postoji ništa ali nije prekršio 10 zapovesti u svom životu ( koje ne prihvata ali zna da ne valja krasti, ubijati zato što su mu rekli roditelji).

Isus kaze: "Kome je vise dato od njega ce se vise traziti." Ja verujem da svako ko zivi prema svetlosti koju ima, da ce biti spasen. To pise i u Bibliji (Rimljanima 2. poglavlje).
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 02.09.2008 16:05

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, rekli ste da su reptili i rakovi odvratne zivotinje, a evolucionisti to kazu kada dokazuju "da nema Boga", plus kazu da je sve lose stvorene. Malo mi je cudno da se slazete s evolucionistima u nekoj tacki? Ne zamerite, mozda sam ja lose shvatio

Lose si shvatio. Reptili su produkt pobune protiv Boga, a ne nepostojanja Boga.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.35 sekundi!