pocetak foruma
|
|
Boki |
Odgovorio 01.09.2008 08:16
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 26.05.2008 22:29 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav svima! Evo jedne lepe emisije sa Svetigore: http://www.svetig.../node/4174 Na radiju Svetigora u razlicitim sekcijama ima jos dobrih emisija, ko bi voleo nek poslusa, kratke su a poucne. Izmenio/la Boki na 01.09.2008 08:16 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.09.2008 11:23
|
Super Administrator Odgovori: 22625 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
anton je napisao: Molim vas da mi odgovorite još i ovo: 1.Dali je Abrahamov sin Jišmael,bez obzira što nije izabrani sin,i na neki je način"otpao"ipak ostao vjeran pravom Bogu i pravoj religiji? Nemamo izvestaj o tome u Bibliji. 2.Dali je Salomon,ostao vjeran pravoj religiji,iako ,kako piše u Bibliji, njegovo srce nije pripadalo Bogu kao srce njegova oca Davida? Solomon se jedno vreme odvojio od Boga, a posle se vratio. |
|
|
tovel |
Odgovorio 01.09.2008 11:59
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Kakvo je vase misljenje povodom nedavnih desavanja oko povlacenja iz prodaje knjige pod nazivom "Dragulj Medine" usled ostrog protesta islamskih vernika (po tvrdnjama nekih cak i blagih pretnji)? |
|
|
Laki |
Odgovorio 01.09.2008 12:42
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, mnogi ateisti kazu da je Muhamed sirio svoju religiju "macem i ognjem", tj. ratovanjem. Da li je ovo tacno? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.09.2008 13:12
|
Super Administrator Odgovori: 22625 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
tovel je napisao: Kakvo je vase misljenje povodom nedavnih desavanja oko povlacenja iz prodaje knjige pod nazivom "Dragulj Medine" usled ostrog protesta islamskih vernika (po tvrdnjama nekih cak i blagih pretnji)? Najtoplije i najsrdacnije pozdravljam protest islamskih vernika. To je primer kako bi religiozni ljudi trebali da postupaju i brane religiju, moral i istinu. Ta knjiga je skup pljuvanja i improvizacija, a izasla je u stampu pod izgovorom "slobode misljenja". Zasto hriscani u Srbiji nisu tako reagovali kada je objavljena u Srbiji knjiga "Da Vincijev kod" i "Andjeli i demoni", u kojima se na mnogo strasniji nacin napadaju Isus i Biblija? Zato sto su hriscani u Srbiji postali mlaki i malokrvni, i posle se cudimo zasto drzava i narod propadaju. Kad je imuni sistem drzave jak, onda on unistava "strano telo", a imuni sistem drzave su religiozni ljudi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.09.2008 13:13
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, mnogi ateisti kazu da je Muhamed sirio svoju religiju "macem i ognjem", tj. ratovanjem. Da li je ovo tacno? To kazu i za Mojsija. |
|
|
anton |
Odgovorio 01.09.2008 16:28
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Da,Miroljube,to dobro kažete da smo mi kršćani mlaki.Sjećam se kada se film Da Vinčijev kod premijerno prikazivao po kinima širom svijeta i u kršćanskim zemljama niko da makne prstom,jedino je u muslimanskom Pakistanu odmah zabranjen. Malo sam dosadan,tek sam se jučer učlanio,ali da vam postavim još jedno pitanje. Zašto su ljudi do Noe onako dugo Živjeli? Ja mislim da je to bio dio Božjeg plana kako bi se čovječanstvo šta više razmnožilo(dulje trajanje spolne aktivnosti). Drugo,mislim da su jeli zdravu hranu,upravo onakvu kakvu vi preporučate. i treće,mislim da mnoge bolesti koje danas haraju onda nisu postojale ili su postojale,ali zbog zdravog života ljudi,bolesti nisu imale efekta.Ispravite me ako griješim ili nadopunite,akosam nešto zaboravio. |
|
|
Slipo |
Odgovorio 01.09.2008 17:37
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 04.08.2008 17:41 Lokacija: Nepoznata |
Da li bi ste mi bili voljni objansiti ovaj dio, tj. da preciziram "sjajna zvijezda Danica"?! Ne naziva li se još i Lucifer, pali anđeo Danicom? Ja, Ivan, čuh glas koji mi govoraše: »Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu! Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad!« »Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica.« I Duh i Zaručnica govore: »Dođi!« I tko ovo čuje, neka rekne: »Dođi!« Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava! Svjedok za sve ovo govori: »Da, dolazim ubrzo!« Amen! Dođi, Gospodine Isuse! Riječ Gospodnja. Lijep pozdrav. Izmenio/la Slipo na 01.09.2008 17:38 |
|
|
stivstivo |
Odgovorio 01.09.2008 19:02
|
Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 14.02.2008 00:34 Lokacija: Nepoznata |
Stvarno, bas sam istrazivao o dubinama okeana i saznao da postoje " bezdani" u dubinama okena. To su rupe na dnu okeana koje niko nije ispitao, istrazivali su do odredjene dubine i pronasli da je dole mnogo veliki pritisak i da prosto tecu reke neke vrste sabijene vode po dnu. ali kazu da nije istrazeno ni 2% okeana kamoli bezdana, niko nikad nije sisao pa ni sonda. |
|
|
Slipo |
Odgovorio 01.09.2008 21:21
|
Evo da postavim još jedno pitanje za Vas, ali malo lakše: što mislite o kontemlaciji?
Izmenio/la Slipo na 01.09.2008 21:30 |
|
|
Laki |
Odgovorio 01.09.2008 21:41
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, imam pitanje o eroziji. Da li je recna erozija ustvari abrazivna, a morska erozija je fluvijalna? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.09.2008 22:07
|
anton je napisao: Da,Miroljube,to dobro kažete da smo mi kršćani mlaki.Sjećam se kada se film Da Vinčijev kod premijerno prikazivao po kinima širom svijeta i u kršćanskim zemljama niko da makne prstom,jedino je u muslimanskom Pakistanu odmah zabranjen. Malo sam dosadan,tek sam se jučer učlanio,ali da vam postavim još jedno pitanje. Zašto su ljudi do Noe onako dugo Živjeli? Ja mislim da je to bio dio Božjeg plana kako bi se čovječanstvo šta više razmnožilo(dulje trajanje spolne aktivnosti). Drugo,mislim da su jeli zdravu hranu,upravo onakvu kakvu vi preporučate. i treće,mislim da mnoge bolesti koje danas haraju onda nisu postojale ili su postojale,ali zbog zdravog života ljudi,bolesti nisu imale efekta.Ispravite me ako griješim ili nadopunite,akosam nešto zaboravio. Moze tako da se kaze. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.09.2008 22:09
|
Slipo je napisao: Da li bi ste mi bili voljni objansiti ovaj dio, tj. da preciziram "sjajna zvijezda Danica"?! Ne naziva li se još i Lucifer, pali anđeo Danicom? Ja, Ivan, čuh glas koji mi govoraše: »Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu! Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad!« »Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica.« I Duh i Zaručnica govore: »Dođi!« I tko ovo čuje, neka rekne: »Dođi!« Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava! Svjedok za sve ovo govori: »Da, dolazim ubrzo!« Amen! Dođi, Gospodine Isuse! Riječ Gospodnja. Lijep pozdrav. Ne pise tako u originalu. Za Lucifera se ne kaze "danica" nego "hejlel" sto znaci "svetlonosa". |
|
|
Nemanja Glisic |
Odgovorio 01.09.2008 22:13
|
Član Odgovori: 58 Pristupio/la: 10.04.2008 00:46 Lokacija: Srbija |
1. Jegnog mog prijatelja zanima zasto je zmija kaznjena, tj. zasto su joj oduzeta krila, kad ona nije govorila vec kroz nju Sotona? 2. Imate li jos nekih video materijala koji nisu postavljeni u katalogu na ovom sajtu i da li planirate da u skorijoj buducnosti odrzite jos neki serijal predavanja (npr. serijal "Ko vlada svetom" ili sl.)? Izmenio/la Nemanja Glisic na 01.09.2008 22:14 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.09.2008 22:27
|
Slipo je napisao: Evo da postavim još jedno pitanje za Vas, ali malo lakše: što mislite o kontemlaciji? U pitanju je jedna vrsta prizivanja demona, gde onaj koji priziva demone moze da bude svestan, a najcesce nije svestan, da priziva demone. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.09.2008 22:27
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, imam pitanje o eroziji. Da li je recna erozija ustvari abrazivna, a morska erozija je fluvijalna? Pogledajte u recniku. |
|
|
anton |
Odgovorio 01.09.2008 22:29
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Još jedno pitanje.Miroljube,dali je sa biblijskog gledišta bio ispravan Jiftahov postupak? On je kao što je poznato žrtvovao svoju kćerku,nakon što se zakleo Bogu na to, a Mojsijev zakon strogo zabranjuje ljudske žrtve. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.09.2008 22:29
|
Nemanja Glisic je napisao: 1. Jegnog mog prijatelja zanima zasto je zmija kaznjena, tj. zasto su joj oduzeta krila, kad ona nije govorila vec kroz nju Sotona? Nisam to proucavao u originalu. 2. Imate li jos nekih video materijala koji nisu postavljeni u katalogu na ovom sajtu U pripremi su novi video materijali. Jedan od njih je vezan za vakcine. i da li planirate da u skorijoj buducnosti odrzite jos neki serijal predavanja (npr. serijal "Ko vlada svetom" ili sl.)? Za sada ne planiram, ali nikad se ne zna. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.09.2008 22:30
|
anton je napisao: Još jedno pitanje.Miroljube,dali je sa biblijskog gledišta bio ispravan Jiftahov postupak? On je kao što je poznato žrtvovao svoju kćerku,nakon što se zakleo Bogu na to, a Mojsijev zakon strogo zabranjuje ljudske žrtve. Kako moze biti ispravan njegov postupak? U pitanju je bio sulud postupak. |
|
|
Slipo |
Odgovorio 01.09.2008 22:34
|
Miroljub Petrovic je napisao: Slipo je napisao: Da li bi ste mi bili voljni objansiti ovaj dio, tj. da preciziram "sjajna zvijezda Danica"?! Ne naziva li se još i Lucifer, pali anđeo Danicom? Ja, Ivan, čuh glas koji mi govoraše: »Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu! Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad!« »Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica.« I Duh i Zaručnica govore: »Dođi!« I tko ovo čuje, neka rekne: »Dođi!« Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava! Svjedok za sve ovo govori: »Da, dolazim ubrzo!« Amen! Dođi, Gospodine Isuse! Riječ Gospodnja. Lijep pozdrav. Ne pise tako u originalu. Za Lucifera se ne kaze "danica" nego "hejlel" sto znaci "svetlonosa". znači da se nebiste baš složili s ovim tekstom; što piše u drugom zaglavlju http://en.wikiped...ki/Lucifer ili što mene još više buni „12 Kako pade sa nebesa, Svjetlonošo, sine Zorin? Kako li si oboren na zemlju, ti, vladaru naroda? 15 A sruši se u Podzemlje, u dubine provalije!" Iz 14,12 nadam se da nisam naporan i obećajem da neću više ovu temu |
|
Predji na forum: |