Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Ma znam da biljke imaju neke mehanizme ali ovako dobre nisam znao pa me cudi ovakav dizajn

Kad bi usao malo dublje u biologiju tek bi se cudio. Ovo nije nista u poredjenju sa drugim stravima koje je Bog stvorio.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Duze nemam u kuci Stari Zavet pa ne pitam precizno. Zasto su Avramovi sinovi kada im je sestra otisla sa nekim vladarem i obescastila se, primili poklone od tog vladara, on ju je uzeo za zenu, a potom kada su uspostavili bliske odnose, macem posekli njega i njegovu porodicu.
Gde je tu cast, ako neko udari samar ti mu udari dvadeset, kakvu poruku nosi ova prica ili je istorijski podatak

Ne mozes da postavljas takva pitanja dok ne procitas tekst iz Biblije. To sto nemas Stari zavet u kuci, to je kao da nemas krov na kuci. Stari zavet (pravi naziv je "Tanah") je fundament religije i osnova zivljenja, Bez poznavanja Tanaha covek je potpuno nepismen i nije u stanju ni u toalet da ode kako treba, a da ne govorim da bez poznavanja Tanaha nije moguce razumeti Isusovu misiju i tekstove Novog zaveta. Dakle, nabavi kompletnu Bibliju i baci se na citanje.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 30.08.2008 09:58

Miroljub Petrovic
milos_va je napisao:
Ako smo u početku imali nastajanje svih ljudi različite boje kože, i ako je kopno bilo spojeno kako to da danas( ne računajući migracije) crnci žive baš u Africi a skandinavci na severu Evrope koji su plavi. Crnci imaju i više znojnih žlezda od belaca. Da li su prilagođena tela crnaca nastala posle Potopa i razdvajanja kontinenata?

Imas to objasnjeno u tekstu "Poreklo rasa". Link je:
http://www.cps.or.../cks8.html

Miroljub Petrovic
filosof26 je napisao:
Profesore, vjerujete li da "negdje tamo" postoji neki oblik zivota slican nasem koji je takodje stvorio Tvorac? Samo zato sto o tome nista ne pise u Bibliji ne znaci da je Tvorac stvorio samo nas. Pitam zato sto je po meni sve sto je Tvorac stvorio smisleno, sve ima neku svrhu, a ne vidim razlog zasto bi stvorio toliko nebeskih tijela samo zbog nas. Sta Vi mislite?

Ja verujem da i na nekim drugim planetama postoje ljudi kao sto smo mi, ali koji se nisu pobunili protiv Boga.

Miroljub Petrovic
atokic je napisao:
Sta da Adam i Eva nisu pocinili grijeh tj. da nisu izabrali smrt, sta bi onda bilo sa ovim svijetom..odnosno..ljudi bi se radali, ne bi umirali..da li bi onda svi ti ljudi stali na ovaj svijet posto ne bi umirali!

Znas li koliki je univerzum? Ne znas. Ne znam ni ja. Ima mesta koliko hoces, ne brini, nego nece skoro niko na ovoj zemlji da zivi u Bozjem univerzumu, nego hoce da promene univerzum i da uspostave neke druge zakone.

Laki
Gdine Miroljube, da li je antropijski princip samo teorija ili dokazana cinjenica?

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, da li je antropijski princip samo teorija ili dokazana cinjenica?

Teorija.

Pera
Voce i povrce netreba jesti u istom obroku. U knjizi Kuvar zdrave hrane se kaze da voce treba jesti pre obroka 30 minuta(ako su banane i jos neko voce onda 50 minuta). Zar ovo onda nije jedenje izmedju dva obroka? Dakle ako mozete malo da mi pojasnite kada se jede voce? Ja licno nemogu da se zasitim ako jedem samo voce, eventualno mozda za veceru.

Rekli ste da dve, a maksimalno tri vrste voca treba konzumirati odjednom. Da li ovo vazi za povrce?

Miroljub Petrovic
Perazdera je napisao:
Voce i povrce netreba jesti u istom obroku. U knjizi Kuvar zdrave hrane se kaze da voce treba jesti pre obroka 30 minuta(ako su banane i jos neko voce onda 50 minuta). Zar ovo onda nije jedenje izmedju dva obroka? Dakle ako mozete malo da mi pojasnite kada se jede voce? Ja licno nemogu da se zasitim ako jedem samo voce, eventualno mozda za veceru.

Nekada ljudi uzmu malo voca pre jela od povrca. Posto se voce brzo vari, onda bi to mogao da bude jedan obrok gde se voce i povrce skoro ne mesaju. Ja nisam pristalica takvog "obroka".

Sto se tice obroka sa vocem, ako voce jedete sa integralnim hlebom i orasastim plodovima, onda cete itekako da se zasitite (ili ako samo jedete voce i integralni hleb, ili voce i orasaste plodove).

Rekli ste da dve, a maksimalno tri vrste voca treba konzumirati odjednom. Da li ovo vazi za povrce?

Kada je povrce u pitanju onda moze da bude i vise razlicitih biljaka, iako je bolje kad je obrok jednostavniji.

Boki
Miroljub Petrovic je napisao:
tovel je napisao:
Informacija je vrlo vrlo onespokojavajuca?
Dakle na Svetigori emisija nece biti do daljnjeg?

Nisi dobro razumeo. Rekao sam da se na direktora Radio Svetigore vrsi veliki pritisak da ukine moju emisiju, a nisam rekao da je emisija ukinuta. Javicu ako bude bila ukinuta.

Direktor radija Svetigore me je pitao sta ja predlazem kao resenje problema, a ja sam mu predlozio da trazi od mitropolita da rascini Djakovca (ponavljam, Djakovac mi izgleda simpatican, ali je preterao).

Pozdrav, ako mi dozvolite da kazem nesto o ovome, nema niceg loseg u vasem radu, zasto bi hteli da ukinu emisiju?

Ako je samo razlog u tome sto se radi o Svetoj Bogorodici, lako se moze videti iz Biblije da je u Isusovoj uzoj porodici bilo oko 7- oro dece, a mozda i vise, koliko sam ja uspeo da pronadjem po Jevandjeljima. To bi moglo biti iz vise Josifovovih brakova, i da nisu ostala deca od Marije, vec samo Isus.

Medjutim u Bibliji se na jednom mesto skoro jasno kaze da su Marija i Josif imali bracne noci nakon Hristovog rodjenja (Matej 2:25). I po svemu sudeci je najociglednije da su i ova ostala deca njihova. U Jevandjelju se ne pominju raniji brakovi Josifa, niti da su u bitanju Hristova polubraca i polusestre.

Nema smisla da vam oko ovoga prave problem, jer stvarno niste rekli nista pogresno, cak i da ste rekli, mada ja taj odgovor nisam video.

Pozdrav!

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Nema smisla da vam oko ovoga prave problem, jer stvarno niste rekli nista pogresno, cak i da ste rekli, mada ja taj odgovor nisam video.

Niko mi ne pravi probleme. Oni koji hoce da me proganjaju, samo prave sebi antireklamu.

Miroljub Petrovic
Servus Dei je napisao:
Šta mislite o ovome:

http://www.almigh...lanetx.htm

Zar ne vidis da su to gluposti?

Miroljub Petrovic
U verziju knjige "Ko vlada svetom" ubacio sam jos dve strane. Dodati deo pocinje na strani 63. sa paragrafom: "Masonska izjava da..." i ide do strane 65. i pocetka podnaslova "Tajna drustva, sloboda i ljudska prava". Verzija sa ispravkama moze da se skine na istom linku:

http://www.cps.or...svetom.zip

filosof26
Sta mislite o ideji da svijetom vladaju Hazari? I ko su u stvari Hazari?
Sto god tkas, vezuj konce za nebo...

Miroljub Petrovic
filosof26 je napisao:
Sta mislite o ideji da svijetom vladaju Hazari? I ko su u stvari Hazari?

To je jedna od brojnih satanskih prica kojom treba da se Jevreji prikazu kao najgori narod na svetu. Ti Hazari su ziveli nekada blizu Turske i prihvatili su judaizam, ali malo se zna o njima. I onda su se pojavili pametnjakovici da od toga prave "naucne teorije o zaveri".

Nenad
Miroljube, sta najbolje pokazuje da je Archaeopteryx bio prava ptica a ne prelazna forma?

Ako postoje stariji slojevi sa fosilima pravih ptica, gde mozemo da se informisemo o njima?

MilosC
Da li je onaj običaj kucanja u drvo kad se nešto loše kaže sujeverje?

Miroljub Petrovic
Nenad je napisao:
Miroljube, sta najbolje pokazuje da je Archaeopteryx bio prava ptica a ne prelazna forma?

Samo ptice imaju perje i jednu posebnu grudnu kost na koju se povezuju krila. Arheopteriks je imao obe ove osobine. Pored toga imao je asimetricno pero sto znaci da je bio dobar letac (sa druge strane simetricna pera imaju ptice losi letaci, kao kokoske, curke itd). Vise o Arheopteriksu imas na nasem sajtu na linku:
http://www.cps.or.../cks4.html

kao i u knjizi "Ikone evolucije" koju mozes da skines u odeljku "Download".

Ako postoje stariji slojevi sa fosilima pravih ptica, gde mozemo da se informisemo o njima?

Ne postoje stariji slojevi. Svi slojevi sedimentnih stena su iste starosti (osim ovih savremenih slojeva koji su natalozeni u zadnjih 4500 godina, ali to je tanak povrsinski sloj). Svi ti slojevi su natalozeni za vreme Potopa. Ta prica o starosti slojeva je evolucionisticka izmisljotina.

Miroljub Petrovic
MilosC je napisao:
Da li je onaj običaj kucanja u drvo kad se nešto loše kaže sujeverje?

Tako je, to je sujeverje i prizivanje demona.

nikola
Dali ce ljudi koje Bog vaskrsne na zivot vecni imati potencijale koje je imao Adam. Zivotinje koje su stvorene dali su bile stvorene za vecnost pa su zbog pada coveka okusile smrt i posali mesozderi. Hoce i one biti ponovo stvorene i za zivot vecni. Ako budu ziveli reptili hoce li covek biti vece gradje nego sto je danas.
Izmenio/la nikola na 31.08.2008 16:24

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.31 sekundi!