Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Nikola9999
Udruzenje gradjana "Pravo na izbor" je juce organizovalo protest protiv prisilne vakcinacije, i poslali su dopis svim verskim zajednicama:
-СПЦ (Патријарху, Митрополитима,Епископима)
-Надбискупу
-Адвентистичкој цркви
-Исламској вери (Београдском муфтији, Муамеру Зукорлићу)
-Јеврејима (Рабину,Хабаду , јеврејској заједници)
Samo je adventisticka crkva odgovorila i podrzala ovaj protest, i NIKO VISE.
Cini mi se da ste rekli da je zakonski moguce da se izbegne prisilna vakcinacija bez posledica. Mozete li podeliti sa nama koji je to nacin?

Miroljub Petrovic
MarkoPop - poruka glasi:

Da li treba da se prijavimo za ovih 100 eura? :)

Ako nemas da jedes, prijavi se.

Miroljub Petrovic
Nikola9999 - poruka glasi:

Udruzenje gradjana "Pravo na izbor" je juce organizovalo protest protiv prisilne vakcinacije, i poslali su dopis svim verskim zajednicama:
-Надбискупу
-Адвентистичкој цркви
Cini mi se da ste rekli da je zakonski moguce da se izbegne prisilna vakcinacija bez posledica. Mozete li podeliti sa nama koji je to nacin?

Ako ne ides kod dzelata u dom zdravlja, nece niko da te dira. Ako te imaju u sistemu, mogu da budu malo dosadni, samo ih ignorises, i to je to. Retko ko je dobio poziv na sud, a i to se lako obara, to svaki advokat mozes da ospori.

Nije mi poznato da su adventisti podrzali neobaveznu vakcinaciju. Odakle ti ta informacija.

Nikola9999
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Nikola9999 - poruka glasi:

-Надбискупу
-Адвентистичкој цркви

Ako ne ides kod dzelata u dom zdravlja, nece niko da te dira. Ako te imaju u sistemu, mogu da budu malo dosadni, samo ih ignorises, i to je to. Retko ko je dobio poziv na sud, a i to se lako obara, to svaki advokat mozes da ospori.

Nije mi poznato da su adventisti podrzali neobaveznu vakcinaciju. Odakle ti ta informacija.

1. https://prnt.sc/s...
2. https://prnt.sc/s...
3. https://prnt.sc/s...
Evo, podrzali su slobodu izbora.

Milan Ivic
Uprkos tome sto je Saul zastranio, David ga je nazivao Bozijim pomazanikom. Dve prilike je imao da ga ubije, ali to nije ucinio iako je Saul njega proganjao da mu skine glavu. David je naredio da se pogubi covek koji je prenosio "radosnu" vest da je Saul mrtav.
Iako je Navuhodonosor naredio da se Danilo baci u kavez sa lavom, Danilo mu ipak rece "Ziveo care doveka".
Vidimo iz ovoga da su se i David i Danilo strogo drzali zapovesti -postuj vlast-.
Da li je u Bozijim ocima greh svaka losa rec koja se uputi aktuelnom vladaru jedne zemlje, moze li se iz ovog izvuci ovakav zakljucak?

Alex88
https://www.faceb...mp;theater

Miroljub Petrovic
9. epizoda zulufarske serije Shticel

http://biblijskif...tisel1-e9/

Miroljub Petrovic
Milan Ivic - poruka glasi:

Uprkos tome sto je Saul zastranio, David ga je nazivao Bozijim pomazanikom. Dve prilike je imao da ga ubije, ali to nije ucinio iako je Saul njega proganjao da mu skine glavu. David je naredio da se pogubi covek koji je prenosio "radosnu" vest da je Saul mrtav.
Iako je Navuhodonosor naredio da se Danilo baci u kavez sa lavom, Danilo mu ipak rece "Ziveo care doveka".
Vidimo iz ovoga da su se i David i Danilo strogo drzali zapovesti -postuj vlast-.
Da li je u Bozijim ocima greh svaka losa rec koja se uputi aktuelnom vladaru jedne zemlje, moze li se iz ovog izvuci ovakav zakljucak?

Ne moze da se izvuce takav zakljucak. Nekada Bog nadahne coveka da iznese reci kritike na racun vlasti, kao sto je to radio Jovan Krstitelj prema Irodu koji je radio rodosvrnuce. Pop Momcilo Djujic je dizao ustanak protiv vlasti koja je ubijala neduzni narod. Treba poznavati teologiju da bi se razumela svaka zapovest i kontekst u odredjenoj situaciji. Ne moze se generalizovati jer ima mnogo specificnosti za svaki poseban slucaj.

Cas
https://youtu.be/...

Kako je nasto sport,Stevan Tomović

Mat5
Da li ce biti uskoro jos epizoda serije "Susret"?

Miroljub Petrovic
Mat5 - poruka glasi:

Da li ce biti uskoro jos epizoda serije "Susret"?

Bice, samo da nadjemo prevodioce posto za sada samo jedan covek prevodi, a usput radi bastu, uci hebrejski, zida kucu, ide u skolu jahanja... pa ne moze sve da postigne.

70mk18
Da li su hriscani vec na saboru u Jerusalimu 50. godine izbacili drzanje zakona? Tj., kad je bio zakon potpuno odbacen od strane 'zvanicne' crkve? Hvala

Miroljub Petrovic
70mk18 - poruka glasi:

Da li su hriscani vec na saboru u Jerusalimu 50. godine izbacili drzanje zakona? Tj., kad je bio zakon potpuno odbacen od strane 'zvanicne' crkve? Hvala

Zakon se drzao sve dok hriscanstvo nije postala drzavna religija u 4. veku odlukom cara Konstantina. Onda je prestao progon hriscana, hriscanski svestenici su dobili status drzavnog sluzbenika, usle su velike pare u hriscanstvo i krenula je propast. Dok je bio progon, hriscani su bili samo oni najverniji.

Draza Dalmatinac
Pomaže Bog,

Kako objasniti ovoliko povećanu koncentraciju teških metala u tkivu mozga pacijenata i zdravih ljudi, naročito uranijuma
http://zivimzasrb...%b0%d0%bc/

Pavle Pletikosa
Pozdrav Miroljube,
Hteo bih da ti zahvalim sto si gotovo jedini koji dopire do ljudi, pa i do mene, i obraca ih ka Bibliji i uci nacinu kako su ziveli nasi preci. Ne odstupaj i ne daj se pokolebati.

Imam 22 godine i poceo sam da citam Bibliju nedavno, pa bih hteo da postavim par pitanja.

Da li su psalmi, mudrosti Solomonove i dela apostolska reč Božija kao što su i Mojsijeve knjige?

Znam da je Hristos rekao kad su ga pitali zasto njegovi ucenici nisu oprali ruke po obredu, da Bog ne gleda na ciste ruke vec na srce, tj. da obred na kraju krajeva nije bitan vec kako covek zivi. Ali radi neke doslednosti u molitvenom pravilu nekad mi nije jasno da li u molitvi da se molim Bogu Ocu ili Hristu?

Sve najbolje.

Mikiz
Rezultati veganske ishrane na blizancima .....

https://www-insid...ass-2020-5

Miroljub Petrovic
Draza Dalmatinac - poruka glasi:

Pomaže Bog,

Kako objasniti ovoliko povećanu koncentraciju teških metala u tkivu mozga pacijenata i zdravih ljudi, naročito uranijuma
http://zivimzasrb...%b0%d0%bc/

Nisam rekao da je osiromaseni uranijum zdrav i da nije stetan, ali njegov uticaj na porast obolelih je vise nego minoran, a njihova miki maus istrazivanja nema svrhe da se komentarisu. Koliko je tu istine, a koliko politike, to jedino da odem licno da proverim, njima nista ne verujem.

Miroljub Petrovic
Pavle Pletikosa - poruka glasi:

Da li su psalmi, mudrosti Solomonove i dela apostolska reč Božija kao što su i Mojsijeve knjige?

Sve sto je zapisano u Bibliji zapisano je pod Bozjim nadahnucem, ali treba praviti razliku kad Bog ili andjeo nesto govore, i kad ljudi nesto govore. Kad Bog i andjeo govore to je 100% istina, kao i kad neki prorok kaze: "Ovako veli Gospod..." Kad ljudi iznose svoje impresije nadahnuti Bozjim Duhom, i to je odredjena vrsta Bozjeg govora kroz gresnog i nesavrsenog coveka.

Znam da je Hristos rekao kad su ga pitali zasto njegovi ucenici nisu oprali ruke po obredu, da Bog ne gleda na ciste ruke vec na srce, tj. da obred na kraju krajeva nije bitan vec kako covek zivi. Ali radi neke doslednosti u molitvenom pravilu nekad mi nije jasno da li u molitvi da se molim Bogu Ocu ili Hristu?

Rabini su uveli obredno pranje ruku, koje nema veze sa higijenom nego sa ritualnom cistocom koje nema veze sa Biblijom, i zato su fariseji prozivali Isusa, a Isus ih je zbog toga ukoravao.

Mozes da se molis Bogu (kao Trojstvu) "u ime Isusa Hrista" (ja se tako najcesce molim), a mozes i da se molis direktno Isusu Hristu (ja se tako ponekad molim).

Monarh
Imam dva važna pitanja:

1)Recimo da momak koji je spreman za ženidbu treba da nađe djevojku za udaju.Ima privatan posao i sve ostalo i obrati se starijem provodadžiji da mu nađe djevojku.Provodadžija mu kaže da je uspio naći tri moralne djevojke za koje on smatra da su pogodne za udaju.Kako sad taj mladić da se odluči koju će oženiti?Može li izaći sa svakom od njih da ih upozna i procijeni ili??

2)Drugo pitanje se tiče djece.Pošto ih ne treba slati u škole(osim ako nisu dobro organizovane kao one koji vodi dr Zukorlić) zbog uticaja lošeg društva i profesora, da li ih se smije pustiti napolje da se igraju sa djecom?Naravno negdje u prirodu ako žive u selu, pa čak i u gradu ili ih treba nadzirati do određene godine?
Pozdrav.

Miroljub Petrovic
Monarh - poruka glasi:

Imam dva važna pitanja:

1)Recimo da momak koji je spreman za ženidbu treba da nađe djevojku za udaju.Ima privatan posao i sve ostalo i obrati se starijem provodadžiji da mu nađe djevojku.Provodadžija mu kaže da je uspio naći tri moralne djevojke za koje on smatra da su pogodne za udaju.Kako sad taj mladić da se odluči koju će oženiti?Može li izaći sa svakom od njih da ih upozna i procijeni ili??

On moze sa svakom od njih da prica u prisustvu navodadzije ili njenih roditelja, a moze i nasamo, za nekim stolom, a za drugim stolom da sedi navodadzija i roditelji, koji ne cuju razgovor, ali ih vide sta rade (nema pipanja).

2)Drugo pitanje se tiče djece.Pošto ih ne treba slati u škole(osim ako nisu dobro organizovane kao one koji vodi dr Zukorlić) zbog uticaja lošeg društva i profesora, da li ih se smije pustiti napolje da se igraju sa djecom?Naravno negdje u prirodu ako žive u selu, pa čak i u gradu ili ih treba nadzirati do određene godine?

Mogu da se igraju sa drugom decom koju roditelji odobre, i uz nadzor roditelja. Deca svuda idu sa roditeljima, a kasnije, kad napune 18 godina (mozda i pre), mogu da idu i samostalno, ako roditelj proceni da je ok.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.96 sekundi!