pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.05.2020 22:23
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22828 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Andrej Jelusic - poruka glasi: U bibliji se na mnogo mesta pominje dusa,ali u tim konteskstima ta rec nema smisla s obzirom da znamo da dusa predstavlja spoj tela i duha.Mozete li pojasniti? Hvala unapred. Imas objasnjeno u donjoj knjizi: http://cps.org.rs...-smrti.pdf |
|
|
nesa013 |
Odgovorio 22.05.2020 08:58
|
![]() Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 04.06.2010 17:32 Lokacija: Nepoznata |
U PanÄevu je osnovana Å kola gusala i epske poezije “ Å kola tradicijeâ€. PredavaÄ je narodni guslar Aleksandar TauÅ¡an. Prijave i dodatna pitanja oko Å¡kole su preko broja telefona 064 6512 351, 063 186 88 05. https://m.faceboo...izacija-Sa Äuvajmo-porodicu-118086802921189/?tsid=0.2527079173863903&source=result |
|
|
Onlytruth |
Odgovorio 22.05.2020 19:03
|
![]() Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 05.03.2020 12:02 Lokacija: Užice |
Pozdrav, raÄunar mi nije u funkciji, ali imam Android telefon preko kog mogu da prevodim filmove, serije... Zbog ograniÄenosti koje imam jer za sad jedino koristim telefon, moja mogućnost prevoÄ‘enja je da prvo skinem film/epizodu serije pa ga prevedem u subcake aplikaciji. Nakon toga, to Å¡to prevedem ide na Vimeo, gde je svima dostupno. Ako neko ima predlog koji film, seriju ili bilo Å¡ta da prevedem, može da me obavesti preko ovog foruma ili e-maila |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.05.2020 23:00
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22828 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
5. epizoda zulufarske serije Sticel http://biblijskif...tisel1-e5/ |
|
|
Cas |
Odgovorio 23.05.2020 04:35
|
![]() Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 30.10.2019 12:21 Lokacija: Zg |
Vatikanske ubice Fra Dionizije JuriÄev, kapelan Pavelićeva dvora i kateheta. Ovoga monstruma najbolje ilustrira njegov govor, održan u Stazi za rata, prilikom pokrÅ¡tavanja Srba u kom je, pored ostalog, rekao: »U ovoj zemlji ne može da živi nitko osim Hrvata, jer ovo je zemlja Hrvatska, a tko se neće pokrstiti, mi znademo kud ćemo s njim. Ja sam u ovim gore krajevima davao oÄistiti od pileta sve do starca, a ako bude potreba, uÄiniti ću i ovdje, jer danas nije grehota ubiti ni malo dijete do 7 godina, a koje smeta naÅ¡em ustaÅ¡kom pokretu. Mi danas treba da budemo svi Hrvati i da se proÅ¡irimo, a kad se proÅ¡irimo i ojaÄamo, ako nam bude potrebno, joÅ¡ ćemo da oduzimamo od drugih. Nemojte misliti Å¡to sam ja u svećeniÄkoj odori, ali da znate da ja, kada je potrebno uzmem strojnicu u svoje ruke i tamanim sve do kolijevke, sve ono Å¡to je protiv ustaÅ¡ke države i vlasti«.“ |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2020 08:56
|
Cas - poruka glasi: Vatikanske ubice Fra Dionizije JuriÄev, kapelan Pavelićeva dvora i kateheta. Ovoga monstruma najbolje ilustrira njegov govor, održan u Stazi za rata, prilikom pokrÅ¡tavanja Srba u kom je, pored ostalog, rekao: »U ovoj zemlji ne može da živi nitko osim Hrvata, jer ovo je zemlja Hrvatska, a tko se neće pokrstiti, mi znademo kud ćemo s njim. Ja sam u ovim gore krajevima davao oÄistiti od pileta sve do starca, a ako bude potreba, uÄiniti ću i ovdje, jer danas nije grehota ubiti ni malo dijete do 7 godina, a koje smeta naÅ¡em ustaÅ¡kom pokretu. Mi danas treba da budemo svi Hrvati i da se proÅ¡irimo, a kad se proÅ¡irimo i ojaÄamo, ako nam bude potrebno, joÅ¡ ćemo da oduzimamo od drugih. Nemojte misliti Å¡to sam ja u svećeniÄkoj odori, ali da znate da ja, kada je potrebno uzmem strojnicu u svoje ruke i tamanim sve do kolijevke, sve ono Å¡to je protiv ustaÅ¡ke države i vlasti«.“ Sve ovo su on i njegovi pajtasi pricali i pre rata, ali su naivni Srbi mislili da se oni sale i da se to nikada nece desiti. Za ljude je svaki greh sala i onda oni koji su gori pokolju one koji su manje losi i tako zlo stalno napreduje, jer oni koji su malo manje losi ne rade na sebi. |
|
|
Bro2 |
Odgovorio 23.05.2020 22:01
|
![]() Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 17.11.2019 07:53 Lokacija: Croatia |
https://www.youtu...WSKtoURGAg |
|
|
Miljko |
Odgovorio 23.05.2020 22:32
|
![]() Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 06.10.2019 23:00 Lokacija: Beograd |
Poslanica Judina 9. stih: "A Äak se ni arhanÄ‘el Mihailo, dok se u svaÄ‘i sa Ä‘avolom prepirao oko Mojsijevog tela, nije usudio da iznese pogrdan sud protiv njega, nego je rekao: "Neka te Gospod ukori!"" PoÅ¡tovani, postavio bih dva pitanja u vezi ovog stiha: 1. Ako je Mihailo drugo ime za Isusa Hrista, zaÅ¡to bi ovde Mihailo govorio o Bogu(sebi) u trećem licu? Zar se odavde ne vidi da to oÄigledno nije Bog, nego Božije stvorenje, jer govori o Gospodu ne kao o sebi već kao o drugoj liÄnosti? 2. Ako možete da objasnite poruku ovog dela borbe za Mojsijevo telo, Å¡ta se odatle zakljuÄuje tj. Å¡ta nam stih poruÄuje? Hvala unapred na odgovorima! Mihailo Miljkovic
|
|
|
Monarh |
Odgovorio 23.05.2020 22:57
|
![]() Član Odgovori: 43 Pristupio/la: 16.02.2018 20:02 Lokacija: BrÄko |
Htio bih podijeliti ovu pjesmu koja melodiÄno opisuje drugi Hristov dolazak.Prelijepa je.Pozdrav svima. https://www.youtu...oSPrcan9-0 |
|
|
Armando67 |
Odgovorio 24.05.2020 03:00
|
![]() Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 09.05.2020 14:40 Lokacija: Bih |
Pitanje za miroljuba Zasto u Bibliji nigdje Isus nije rekao da je Bog? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.05.2020 04:30
|
Miljko - poruka glasi: Poslanica Judina 9. stih: "A Äak se ni arhanÄ‘el Mihailo, dok se u svaÄ‘i sa Ä‘avolom prepirao oko Mojsijevog tela, nije usudio da iznese pogrdan sud protiv njega, nego je rekao: "Neka te Gospod ukori!"" PoÅ¡tovani, postavio bih dva pitanja u vezi ovog stiha: 1. Ako je Mihailo drugo ime za Isusa Hrista, zaÅ¡to bi ovde Mihailo govorio o Bogu(sebi) u trećem licu? Zar se odavde ne vidi da to oÄigledno nije Bog, nego Božije stvorenje, jer govori o Gospodu ne kao o sebi već kao o drugoj liÄnosti? Isus je jedno od lica Bozanstva (Trojstva) koje se prilagodjava stvorenjima i komunicira sa njima u ime Boga, i ovde Isus (Mihajlo) kaze: "Gospod (Trojstvo) da te ukori Sotono." Dakle, Isus (Bog) je predstavnik Trojstva (Boga kojeg cine tri lica od kojeg je svako lice Bog - Otac, Sin i Sveti Duh). O Trojstvu imas u kratkom tekstu sa donjeg linka: www.cps.org.rs/tr... 2. Ako možete da objasnite poruku ovog dela borbe za Mojsijevo telo, Å¡ta se odatle zakljuÄuje tj. Å¡ta nam stih poruÄuje? Hvala unapred na odgovorima! Mojsije je prvi covek koga je Bog vaskrsao, i o tome se govori i u Novom zavetu: "Smrt je carovala od Adama do Mojsija" (Rimljanima 5,14) Kada je Bog (Isus) vaskrsavao Mojsija, Sotona se ocigledno bunio zbog toga jer je tvrdio da on (Sotona) ima pravo nad Mojsijem, posto je Mojsije sagresio zbog cega je umro i nije usao u Obecanu zemlju, ali ga je Bog ubrzo nakon smrti vaskrsao i preneo na Nebo. Zato se kasnije Mojsije, zajedno sa Ilijom (koji je takodje prenet na Nebo) javio Isusu na Gori preobrazenja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.05.2020 04:35
|
Govorio sam o tome mnogo puta, ali nisi citao forum. Isus je na Zemlji bio samo covek i pokazao je ljudima kako treba ziveti kao covek, dakle odrekao se svih bozanskih atributa, ali su u vise navrata hteli da ga kamenuju jer se poistovecivao sa Bogom Ocem i jer je oprastao grehe, sto samo Bog moze da cini. |
|
|
Moshee |
Odgovorio 24.05.2020 09:17
|
![]() Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 23.03.2020 18:57 Lokacija: Dubrovnik |
ZapitaÅ¡e ga njegovi uÄenici: "UÄitelju, tko li sagrijeÅ¡i, on ili njegovi roditelji te se slijep rodio?" Odgovori Isus: "Niti sagrijeÅ¡i on niti njegovi roditelji, nego je to zato da se na njemu oÄituju djela Božja. Kako ove Isusove rijeÄi tumaÄiti? Hvala! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.05.2020 11:17
|
Moshee - poruka glasi: ZapitaÅ¡e ga njegovi uÄenici: "UÄitelju, tko li sagrijeÅ¡i, on ili njegovi roditelji te se slijep rodio?" Odgovori Isus: "Niti sagrijeÅ¡i on niti njegovi roditelji, nego je to zato da se na njemu oÄituju djela Božja. Kako ove Isusove rijeÄi tumaÄiti? Hvala! Bog je dopustio da se ovaj covek rodi slep, da bi ga Isus izlecio i pokazao dela Bozja. Sad ce neko da kaze: "Bog dopusta da se neko rodi slep?" Bog dopusta mnoga zla u ovom svetu jer ljudi toliko vole greh da ako nema patnje i bola ljudi nikad ne bi ukljucili mozak. |
|
|
SreckoVVV |
Odgovorio 24.05.2020 12:09
|
![]() Član Odgovori: 199 Pristupio/la: 14.03.2015 09:40 Lokacija: Cuprija |
https://mailchi.m...3-may-2020 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.05.2020 12:26
|
Izasao je novi fim Miloslava Samardžića "Vojvoda Äujić", evo linka za iznajmljivanje ili kupovinu: https://vimeo.com...vodadjujic |
|
|
Alex88 |
Odgovorio 24.05.2020 12:41
|
![]() Član Odgovori: 104 Pristupio/la: 03.03.2016 21:11 Lokacija: Srbija |
Film "Ljubavno bozicno putovanje - 2 deo". https://youtu.be/... |
|
|
AKrstevski |
Odgovorio 24.05.2020 13:25
|
![]() Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 18.03.2019 19:26 Lokacija: Makedonija |
https://www.radio...60Ev5zw99A |
|
|
SreckoVVV |
Odgovorio 24.05.2020 15:26
|
![]() Član Odgovori: 199 Pristupio/la: 14.03.2015 09:40 Lokacija: Cuprija |
https://youtu.be/... |
|
|
Mojsije1234 |
Odgovorio 24.05.2020 19:26
|
![]() Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 12.05.2020 15:58 Lokacija: Zagreb, Hrvatska |
Zamolio bih G. Petrovića kojeg poÅ¡tujem i cijenim da mi odgovori na ovo pitanje. Vi kažete da su srpski junaci birali samo teži put. Ok. Je li BoÅ¡ko Obradović izabrao teži put? Srpski narod je kroz cijelu istoriju bio gord narod, ratovao bi kad ne bi bilo spoljnjeg neprijatelja, a kad bi doÅ¡ao neprijatelj, ujednili bi se protiv okupatora. Kako može biti junaÅ¡tvo kad Äovjek svoj ponos brani, a nije se obratio, nanovo rodio i pobjedio grijeh u sebi? ViÅ¡e Å¡tete je Srpski narod napravio ratovanjem protiv Turaka, nego obrnuto, a i viÅ¡e su stradalo Srba u meÄ‘usobnim sukobima dok nije bilo okupatora. I je li to osobina carskih sinova? Dalje, Å¡to se tiÄe Äetnika, poznato vamje da su se Nikola Kalabić i njegov otac svaÄ‘ali oko toga ko je veći Srbin pa da je otac Kalabića potegao piÅ¡tolj na svog sina zbog nacionalne gordosti. Nacionalizam je ratovanje za srpstvo, a ne dobre Srbe. Dakle Äovjeku koji je nacionalist je važnije da pogine za Srpsku državu, nego da ubije grijeh u sebi. Dakle ono Å¡to su Srbi radili je stvarno loÅ¡e Å¡to su bili gordi.
Izmenio/la Mojsije1234 na 24.05.2020 20:09 |
|
Predji na forum: |