Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
što vidite loše u Hare Krishna pokretu?oni isto pozivaju na mir,da se makemo od alkohola,droge,ubijanja..?

Ha, ha, sta je ovo danas, sve neka neozbiljna pitanja. Sta kazete, Hare Krisna poziva na mir? Tako je, oni pozivaju da ljudi odbace mnoge lose stvari, ali ih takodje pozivaju da se klanjaju kipovima i da prizivaju demone. Pa bolje je da covek pije pivo i slusa "Nervoznog postara" nego da bude opsednut demonima kao oni u Hare Krisna.

milos_va
Ja mislim da sam shvatio našu konverzaciju: Čovek bi trebalo da se vrati u prirodu, da napusti gradove, i tamo započne novi život obrađujući zemlju i skupljajući plodove kao i pre nekoliko hiljada godina. To su pokušali Crveni Kmeri u Kambodži pa im nije nešto pošlo za rukom. Ali vidimo i da na Zemlji nema mnogo ruralnih delova, sve je betonirano i uništeno.

janko
zar ne bi bilo sve bolje kad Boga ne bi bilo? covek bi radio sta zeli, ovako Bog samo opterecuje coveka stvarajuci mu dodatne probleme, dok nijedan problem ne resava. covek bez Boga makar ne razmislja o strasnom sudu, o Bozijem gnevu itd... Bog u sustini stvara vise problema nego sto resava.

zar covek i ovako nije u deficitu pravih priajtelja i bliznjih koji ga iskreno vole, jos treba covek da se posvadja sa celim svetom, odbaci sve ljude, zbog Boga, koji je tamo negde, koji mu je navodno blizi od majke, oca,brata... koji ga navodno voli vise, i koji mu navodno vise pomaze, a kad treba coveku nije tu da ga uslisi.

zar nije dovoljno problema i nemoci na svetu, zar nije dovoljno patnje, jos covek mora da misli kako nije po Bozijoj volji, jos Bog treba da ga beskonacno dugo zavlaci svojim laznim obecanjima, a nikada ne dodje da mu konkretno resi problem i uslisi odredjenu molitvu

Laki
Gdine Miroljube, da li su dijamanti nastali tokom Potopa? Ako su nastali tokom Potopa, da li se moze potvrditi da je Zemlja mlada, koristeci dijamante?

zemuntrio
Gdine Miroljube,sta mislite o ovome:
Lov na Boziju cesticu,moguc smak sveta
Sudnji dan preti Zemlji?
Fizičari Volter Vagner i Luis Sančo podneli tužbu sudu zbog jednog skorašnjeg eksperimenta u Velikom hadronskom sudaraču (LHC), nedaleko od Ženeve, koji će, po njima, dovesti do stvaranja crne rupe koja će progutati možda i - čitav svemir!

Prošle godine se odustalo od eksperimenta na akceleratoru LHC zbog tehničkih problema sa superprovodnim magnetima koji su proizvedeni u SAD. Ove godine naučnici CERN-a sa mnogo entuzijazma planiraju početak rada sa ultrabrzim protonima, čija brzina treba da bude 99,999999 procenata brzine svetlosti. Očekuje se da eksperiment počne u maju ili nešto kasnije, ali je sve to dovedeno u pitanje tužbom koju su Federalnom okružnom sudu u Honoluluu podneli Volter Vagner i Luis Sančo 21. marta. Da bi sprečili, prema njihovom mišljenju, katastrofu ogromnih razmera - iščezavanje Zemlje u crnoj rupi stvorenoj sudarima protona koji raspolažu ogromnim energijama od sedam hiljada milijardi elektron-volta (7 TeV) - oni su tužili američki Departman za energiju (DOE) za isporuku superprovodnih magneta CERN-u od američke nacionalne Fermijeve laboratorije. Ta dva čoveka dovela su, dakle, u pitanje realizaciju projekta u koji su četrnaestogodišnji trud uložile hiljade fizičara iz više zemalja širom sveta, a na koji je do sada potrošeno oko osam milijardi američkih dolara! Neobično suđenje trebalo bi da se održi u junu ove godine.

http://www.glas-j...eti-zemlji
i jos
http://www.sfstud...php?t=1777
Izmenio/la zemuntrio na 21.08.2008 16:59

Xipos
Miroljube sta mislite zasto se ljudi toliko bore protiv Boga i veruju raznim vidovitim babama i kamenju koje donosi srecu i slicne gluposti.

Ja sam ozbiljno poceo da se zanimam za Boga pre cetri godine nisam bio savrsen mnogo pre toga citao sam i horoskope i slicne gluposti ali nikad nisam nesto preterano ozbiljno bio zainteresovan i uvek sam imao sumnju jer pricaju o generalnim stvarima koje ljude interesuju kao sto je ljubav posao zdravlje i to manje ili vise vrte se uvek iste recenice malo promenjene.

I mogu da porucim svima koji zele da saznaju istinu da izdvoje samo jedan sat nedeljno citajuci savete Svetih otaca, meni je konkretno otvorila oci knjiga od oca Tadeja KAKVE SU TI MISLI TAKAV TI JE I ZIVOT a posle sam isao na sajt SVETOSAVLJE i BIBLIOTEKU SVETI NAUM (odlicna za pocetnike) zatim RADIO SVETIGORA.

Svako ko posveti samo malo vremena u pronalazenju Boga docice do nesumnjivvog dokaza da on postoji.

Slava Bogu

Miroljub Petrovic
milos_va je napisao:
Ja mislim da sam shvatio našu konverzaciju: Čovek bi trebalo da se vrati u prirodu, da napusti gradove, i tamo započne novi život obrađujući zemlju i skupljajući plodove kao i pre nekoliko hiljada godina. To su pokušali Crveni Kmeri u Kambodži pa im nije nešto pošlo za rukom. Ali vidimo i da na Zemlji nema mnogo ruralnih delova, sve je betonirano i uništeno.

Prikazali ste zivot u prirodi kao sto bi to prikazale zene komunistickih generala koje zive same u vilama na Dedinju. Postoje prirodni zakoni koji vam se ocigledno ne svidjaju, i sta da vam radim. Lezite onda i dalje na vasem kaucu i menjajte programe na TV-u, i psujte vlast sto vam u zivotu sve lose ide. Za onoga ko je ozbiljan ima itekako dovoljno i previse lepih i jeftinih prirodnih predela za zivot.

Miroljub Petrovic
janko je napisao:
zar ne bi bilo sve bolje kad Boga ne bi bilo? covek bi radio sta zeli, ovako Bog samo opterecuje coveka stvarajuci mu dodatne probleme, dok nijedan problem ne resava. covek bez Boga makar ne razmislja o strasnom sudu, o Bozijem gnevu itd... Bog u sustini stvara vise problema nego sto resava.

Pa ljudi upravo zive kao da Boga nema i zato imaju bezbroj problema, a onda okrivljuju Boga (za koga tvrde da ne postoji) da je On za sve kriv.

zar covek i ovako nije u deficitu pravih priajtelja i bliznjih koji ga iskreno vole, jos treba covek da se posvadja sa celim svetom, odbaci sve ljude, zbog Boga, koji je tamo negde, koji mu je navodno blizi od majke, oca,brata... koji ga navodno voli vise, i koji mu navodno vise pomaze, a kad treba coveku nije tu da ga uslisi.

Covek jedino ako se odvoji od sveta moze da stekne prave prijatelje. Ako smo bliski svetu, bicemo kao i svet, dakle bicemo sebicnjaci, perverznjaci, narkomani, lopovi, lazovi itd, i kako kao takvi mozemo da imamo prijetelje? Ne mogu dva lopova da budu jedan drugome prijatelji. Pored toga, i kada bi svi stanovnici Zemlje bili protiv Boga, opet je jedina moguca odluka za razumnog coveka da bude na Bozjoj strani jer imati samo Boga kao prijatelja je dovoljno za srecan ovozemljaski zivot, a time se postaje i deo jedne velike porodice koja postoji u svemiru.

zar nije dovoljno problema i nemoci na svetu, zar nije dovoljno patnje, jos covek mora da misli kako nije po Bozijoj volji, jos Bog treba da ga beskonacno dugo zavlaci svojim laznim obecanjima, a nikada ne dodje da mu konkretno resi problem i uslisi odredjenu molitvu

Vidim da ste potpuno razvaljeni ateistickim i neznabozackim filozofijama, pa pricate besmislice. Nisam siguran da cu dalje da odgovaram na ovakva nebulozna pitanja.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, da li su dijamanti nastali tokom Potopa? Ako su nastali tokom Potopa, da li se moze potvrditi da je Zemlja mlada, koristeci dijamante?

Mislim da su dijamantni stvoreni u pocetku. Nisam proucavao dijamante vezano za starost Zemlje.

Miroljub Petrovic
zemuntrio je napisao:
Gdine Miroljube,sta mislite o ovome:
Lov na Boziju cesticu,moguc smak sveta
Sudnji dan preti Zemlji?
Fizičari Volter Vagner i Luis Sančo podneli tužbu sudu zbog jednog skorašnjeg eksperimenta u Velikom hadronskom sudaraču (LHC), nedaleko od Ženeve, koji će, po njima, dovesti do stvaranja crne rupe koja će progutati možda i - čitav svemir!...

Nema od toga nista. Novinari moraju nesto da lupetaju da tizu tiraz svojim glupim novinama. A i njihovim gazdama dobro dodje da se narod sto vise zaglupljuje i odvlaci od pravog resavanja problema.

janko
Miroljub Petrovic je napisao:

Vidim da ste potpuno razvaljeni ateistickim i neznabozackim filozofijama, pa pricate besmislice. Nisam siguran da cu dalje da odgovaram na ovakva nebulozna pitanja.

bas treba da odgovarate na ovakva pitanja i to ljudima kao sto sam ja. Isus nije dosao da spasava pravednike i moralne ljude, nego naprotiv. Isus kaze: dosao sam da spasim sto je izgubljeno. nisam ja neznabozac, nego mi je opala vera. ako vam zvucim kao neznabozac to je od prica da je sve u svetu crno i da smo okruzeni demonima, da je sve deominizovano i da smo okruzeni masonima. zar bog ne zeli da vidi sve ovo sto je na svetu? i auto i avion, i kompjuter. i voce koje covek napravi da radja bolje. zar ga sve to ne podseca na stvaranje? zar Bog ne zeli da vidi da i mi mozemo nesto dobro da stvorimo? Zar Bog ne zeli da vidi da i mi znamo sta su leptoni, i sta je diferencijal? ili, da i mi mozemo da uzivamo u klasicnoj muzici kao on?

ja
Imam jedno pitanje u vezi vaseg predavanja “Darvinizam – cudo kanjona”.
Ocigledno je da se desila katastrofa koja je bila veoma jaka, koja je cak pomerila planine (stene pod uglom), katastrofa koja je pomocu poplave “napravila” kanjon Kolorado idruge kanjone….

Posto je za nastanak kanjona potreban potop i neka katasrtofa, nije mi jasno kako se ta velika katastofa uklapa u biblijski koncept poplave?
Po bibliji je padala kisa koja je napravila poplavu, a gde je tu onda katastrofa koja je pomerila stene (tj. one stene pod uglom), koja je pomocu potopa napravila velike kanjone?
Sta je konkretno pokrenulo tu katastrofu?
Veliki zemljotres, kometa, vulkan…?
O samom potopu imamo opis u bibliji (koliko dugo je padala kisa, koliko je trebalo da se voda povuce…). A zasto nemamo o tim zemljotresima kada se sve desilo u isto vreme?

U vasem predavanju ste spominjali ukrstene slojeve, koji nastaju usled poplave pomocu Uragana….
Znaci da je za vreme potopa bio i veoma, veoma jak uragan (ili cunami….)?

Pored samog potopa, jel nam biblija nesto govori o tim katastrofama?

Miroljub Petrovic
janko je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:

bas treba da odgovarate na ovakva pitanja i to ljudima kao sto sam ja. Isus nije dosao da spasava pravednike i moralne ljude, nego naprotiv. Isus kaze: dosao sam da spasim sto je izgubljeno. nisam ja neznabozac, nego mi je opala vera. ako vam zvucim kao neznabozac to je od prica da je sve u svetu crno i da smo okruzeni demonima, da je sve deominizovano i da smo okruzeni masonima. zar bog ne zeli da vidi sve ovo sto je na svetu? i auto i avion, i kompjuter. i voce koje covek napravi da radja bolje. zar ga sve to ne podseca na stvaranje? zar Bog ne zeli da vidi da i mi mozemo nesto dobro da stvorimo? Zar Bog ne zeli da vidi da i mi znamo sta su leptoni, i sta je diferencijal? ili, da i mi mozemo da uzivamo u klasicnoj muzici kao on?

Ja odgovaram na pitanja, ali ne odgovaram na nebuloze. Budizam i slicni paganski koncepti, "nirvana" i okultizam, su nesto sto je opasno, a ako vi hocete to da reklamirate ovde, onda nemamo sta da pricamo.

To sto vam je opala vera to je zato sto upraznjavate negi greh. Probajte da radite nesto korisno i da vreme provodite u prirodi i sa dobrim ljudima i knjigama, a da izbegavate svaki oblik destrukcije, pa cete videti kako ce vam vera ojacati i kako ce vam zivot imati smisao. A ja da raspravljam ovde o Budi i nirvani nadugacko i nasiroko, nema sanse. Razuman covek ce shvatiti o cemu se tu radi i sa onim sto sam napisao.

Miroljub Petrovic
ja je napisao:
Imam jedno pitanje u vezi vaseg predavanja “Darvinizam – cudo kanjona”.
Ocigledno je da se desila katastrofa koja je bila veoma jaka, koja je cak pomerila planine (stene pod uglom), katastrofa koja je pomocu poplave “napravila” kanjon Kolorado idruge kanjone….

Posto je za nastanak kanjona potreban potop i neka katasrtofa, nije mi jasno kako se ta velika katastofa uklapa u biblijski koncept poplave?
Po bibliji je padala kisa koja je napravila poplavu, a gde je tu onda katastrofa koja je pomerila stene (tj. one stene pod uglom), koja je pomocu potopa napravila velike kanjone?
Sta je konkretno pokrenulo tu katastrofu?
Veliki zemljotres, kometa, vulkan…?
O samom potopu imamo opis u bibliji (koliko dugo je padala kisa, koliko je trebalo da se voda povuce…). A zasto nemamo o tim zemljotresima kada se sve desilo u isto vreme?

U vasem predavanju ste spominjali ukrstene slojeve, koji nastaju usled poplave pomocu Uragana….
Znaci da je za vreme potopa bio i veoma, veoma jak uragan (ili cunami….)?

Pored samog potopa, jel nam biblija nesto govori o tim katastrofama?

Biblija nam ne iznosi detalje o toj katastrofi, ali mi na terenu mozemo da vidimo sta se tu desilo. Skoro svi sedimentni na nasoj planeti nastali su delovanjem takozvanih "turbiditnih tokova", a to su tokovi kada na dnu mora ili okeana dodje do zemljotresa pa se pokrene velika kolicina podvodnog sedimenta koji zatrpava sve na dnu okeana. Ta aktivnost je bila pracena snaznim uraganima i zemljotresima koji su menjali smer vodenog toka. Tako su, u najkracem, natalozeni sedimenti.

A geomorfoloske pojave koje imamo danas na zemlji, kao sto su kanjoni, meandri i slicno, nastali su nakon tih 40 dana katastrofe, odnosno talozenja (zatrpavanja) svega zivog na zemlji (i velikim delom onoga sto je bilo u vodi). Posle tih 40 dana usledilo je 150 dana mirovanja, a onda je taj jedan kontinent koji je postojao poceo polako da se izdize (njegova brda i planine), a okeanski i vodeni baseni da se izdubljuju, i na kraju se pojavio iznad vode taj jedan kontinent na koji su se iskrcali Noje i ekipa. Prilikom tog spiranja vode u okeanske basene doslo je do formiranja kanjona i drugih uvala.

100 godina nakon iskrcavanja, kada su se organizmi umnozili i naselili zemlju, doslo je do razdvajanja kontinenata za vreme Faleka (1. Mojsijeva 10,25).

Boki
Cesto pitanje koje mi ljudi postavljaju je: "Odkud zlo u Satani?" Jasno je da svo zlo na svetu diriguje Satana, ali kako se zlo stvorilo u samom Satani? Razumljivo je, ako dobar inzinjer projektuje neki uredjaj, da se u njemu moze javiti neka sitna greska, ali da uredjaj "poludi" i pocne da radi potpuno suprotno od onoga sto je bila zamisao je neverovatno. Isto je cudno kako je moguce da Lucifer koji je stvoren kao savrsen andjeo, kao i svaki drugi, postane bas Satana. Ako je u njemu bio zdrav razum, cista savest, dobra volja, zdrav Sveti Duh, i sve sto krasi bezgresno bice, kako je moguce da se u njemu rodi nesto toliko uzasno? Sta je to toliko naopako krenulo u njemu, pa da postane potpuna suprotnost Bogu? Ljudi me tada pitaju: "da li je to neka sila koja je univerzalno zlo?" Ja im kazem da takva sila ne postoji, ali na ovo pitanje ne znam kako da odgovorim.

Hvala
Izmenio/la Boki na 21.08.2008 20:32

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Ima li neke štete od spavanja na stomaku ili potrbuške??

Daj Smajo ne zezaj. Spavaj kako hoces, kakve to veze ima? Nemoj samo da spavas na ekserima kao fakiri, jer ces sav da se izbodes.

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Kao što znamo nismo postali od majmuna, Bog nas je stvorio.. Po meni je moguće da je Bog neke ljude zbog neposluha pretvorio u majmune,zbog toga neke majmune zovu čovjekoliki .Vaše mišljenje Miroljube ?

Nije Bog ljude pretvarao u majmune, nego oni sami od sebe prave majmune, pa lice na ljude, a u stvari su majmuni. A ovi pravi majmuni su oduvek bili isti takvi - normalni majmuni (ovi drugi su nenormalni majmuni).

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Cesto pitanje koje mi ljudi postavljaju je: "Odkud zlo u Satani?" Jasno je da svo zlo na svetu diriguje Satana, ali kako se zlo stvorilo u samom Satani? Razumljivo je, ako dobar inzinjer projektuje neki uredjaj, da se u njemu moze javiti neka sitna greska, ali da uredjaj "poludi" i pocne da radi potpuno suprotno od onoga sto je bila zamisao je neverovatno. Isto je cudno kako je moguce da Lucifer koji je stvoren kao savrsen andjeo, kao i svaki drugi, postane bas Satana. Ako je u njemu bio zdrav razum, cista savest, dobra volja, zdrav Sveti Duh, i sve sto krasi bezgresno bice, kako je moguce da se u njemu rodi nesto toliko uzasno? Sta je to toliko naopako krenulo u njemu, pa da postane potpuna suprotnost Bogu? Ljudi me tada pitaju: "da li je to neka sila koja je univerzalno zlo?" Ja im kazem da takva sila ne postoji, ali na ovo pitanje ne znam kako da odgovorim.

Kao bice sa slobodnom voljom, Lucifer je izabrao put unistenja, jer nije prihvatio da bude stvorenje, vec je hteo da bude Stvoritelj. To je kao kad svom sinu das sva blaga ovoga sveta, a on ode na vrh nebodera i skoci bez padobrana. Bozje oblicje koje je dato svakome od nas treba da cuvamo i negujemo. Ako to ne budemo radili, onda cemo biti kao Sotona.

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Kojeg si ti mišljenja u vezi duse?

Pricao sam o tome ovde nadugacko i nasiroko. Pogledaj u prethodnim postovima da se ne ponavljam.

janko
ma ja volim prirodu, svaki dan sam u prirodi jer sam na selu. ni ja ne volim sto su lopovi svuda. i ja citam bibliju svaki dan. gledam sve sto pravite svaku emisiju. nego mene muce pitanja. znam ja sta ste odgovorili u emisijama, ali moram da vas licno pitam jer niste jasno rekli neke stvari.

zasto se Bog jednostavno ne pokaze? dodje u sred nekog najveceg grada i kaze: evo da me svi vide da postojim. pa da onda dodje u svaki grad i u svako mesto. da nam prica pouke, da dodje ovde na forum da pise ako je strasno da slusamo njegov glas.

znam ja, gledao sam ja emisiju: moze tako da dodje i Satana, zar ne? ali sve ovo sto pricamo ovde mogu biti i zablude koje Satana pise. i satana moze da napise knjigu i nazove je Rec Bozija. kako da znamo da biblija nije od Satane napisana? kako da znamo da nas satana ne muci kao sto prica o bozijem gnevu, kad je Bog blag i oprasta sve?

evo vi Miroljube, kazete da vam nista ne fali, a stalno pisete ko da ste vodja bande, a ne blagi Gospodov ambasador. ljudi vam kazu probleme, postave ocigledna pitanja, a vi kazete da necete da odgovarate, ko da sam namerno hteo da vas ljutim, a ne zanima me odgovor.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.35 sekundi!