Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
MilanSM
Miroljub Petrovic je napisao:
Ova pesma me podseca na neke nacional-socijaliste, koji se "bore" za otadzbinu, mrze homoseksualce, i slicno, a zastupaju lazni koncept "arijevske rase" i zagovaraju sovinizam. Spot je ultra destruktivan, sa demonskim rok ritmom, devojcicom koja lici na neku pobunjenu osobu koja se bori za "svoja prava". U pozadini kosati muskarci sa elektricnim gitara i crveno-crnim nijansama. Nekome ko stalno slusa hevi metal i poziv na smrt, ova pesma moze da bude kao nesto "lepo", ili "manje lose".

Sa priklonjenom glavom na dole i gledanjem u pod ne lici mi bas na "borca za prava", ali dobro.

Mislim da se ne mogu elektricne gitare okarakterisati kao demonske. Kao sto bubnjevi mogu da prave demonske zvuke, mogu da ucestvuju i u stvaranju bogougodne muzike (Adonaj npr). Dok se i klasicnom muzikom i klavirom moze huliti na Gospoda.

Ali mozda ste i potpuno u pravu. Svakako da se ova pesma ne moze porediti sa duhovnom muzikom, sa "Teodulijom", "Belim platnom", "Iskonom" itd.

alkoni
Sta znace tekstovi kada Bog kaze Mojsiju, kada je trebao da izvede narod iz Egipta, pre svakog zla koje je trebao da pusti na Egipat, Bog kaze...ja cu uciniti da otvrdne srce Faraonu i ne pusti narod, ispada kada citamo,da se Bog direkno mesao u njegovu slobodnu volju odlucivanja, sto je u suprotnosti sa slobodom odlucivanja Faraona, jer po ovom prevodu koji imamo, onaj ko cita prvi put sigurno ce da postavi pitanje,da li to znaci da je Bog mogao i za deseto zlo kada je pobio sve prvence ponovo da ucini da otvrdne srce Faraonu i ovaj opet ne pusti narod.Naravno da je sve napisanu u skladu sa Bozjim predznanjem jer je bog znao da ce Faraon da pustoi narod tek posle desetog zla,ali da li u originalu pise isto sto i na nasem prevodu,..ja cu odluciti da otvrdne srce Faraonu...
Nikola Djordjevic - "U pocetku stvori Bog..."

Miroljub Petrovic
alkoni je napisao:
Sta znace tekstovi kada Bog kaze Mojsiju, kada je trebao da izvede narod iz Egipta, pre svakog zla koje je trebao da pusti na Egipat, Bog kaze...ja cu uciniti da otvrdne srce Faraonu i ne pusti narod, ispada kada citamo,da se Bog direkno mesao u njegovu slobodnu volju odlucivanja, sto je u suprotnosti sa slobodom odlucivanja Faraona, jer po ovom prevodu koji imamo, onaj ko cita prvi put sigurno ce da postavi pitanje,da li to znaci da je Bog mogao i za deseto zlo kada je pobio sve prvence ponovo da ucini da otvrdne srce Faraonu i ovaj opet ne pusti narod.Naravno da je sve napisanu u skladu sa Bozjim predznanjem jer je bog znao da ce Faraon da pustoi narod tek posle desetog zla,ali da li u originalu pise isto sto i na nasem prevodu,..ja cu odluciti da otvrdne srce Faraonu...

Ja sam o tome vec govorio ovde, ali niste citali prethodne postove. Faraon je svojim odbijanjem svega sto je moralno doveo sebe u stanje duhovne smrti, kada Bog vise na njega nije mogao da deluje. Kao duhovno mrtav, faraon je bio upotrebljen za potpuni slom egipatskih bogova (demona).

Boki
Pozdrav, mozete li da objasnite Hristove reci na krstu pre nego sto je ispusito duh: Boze moj, zasto si me ostavio?

Da li ovde mozda radi o iskusenju? Ili je u pitanju ljudska strana Hrista? Da li je Hrist znao da ce izgovoriti ove reci na krstu u vreme Tajne vecere, kao sto je znao da ce ga se Petar odreci tri puta?

Hvala na odgovoru

Laki
Gdine Miroljube, koje je najverodostojnije, naucno objasnjenje za crveni pomak galaksija? I da li jedete sutlijas?

janko
alkoni je napisao:

Ja sam o tome vec govorio ovde, ali niste citali prethodne postove. Faraon je svojim odbijanjem svega sto je moralno doveo sebe u stanje duhovne smrti, kada Bog vise na njega nije mogao da deluje. Kao duhovno mrtav, faraon je bio upotrebljen za potpuni slom egipatskih bogova (demona).

Dobar dan, dal ja mogu da pitam isto to, zasto je Bog ubio prvence?
Zar ne bi bilo pametnije da je Bog ucinio da na primer faraon postane senilan i zaboravi na egipatske bogove i da je zarobio jevrejski narod. A da se sacuvaju prvenci? Cesto vidimo da se neko iz cista mira slogira pa sve zaboravi, zaboravi i kojeg mrzi i kojeg ne voli, i ko mu je sta zgresio. Slog bi u tom slucaju mogao da bude vaspitna mera kao i svaka bolest, kao sto se to i danas desava, koju Bog ima prava da da.

Da se ovde mozda ne radi o tome da je Bog davao ove nesrece iako je znao da se faraon nece pokajati. Kao da je Bog sam odredio tezi nacin da se ovaj izlazak izvede. Da li je to uradio da bi demonstrirao svoju silu pred jevrejima, te da ga ovi posle slusaju? Da je malo prepravio plan, moglo je sve da se izvede mnogo mirnije. Zasto to nije ucinio? I danas se desava da se neko slogira i sve zaboravi. Kada Bog dozvoli da se neko slogira, posto nista nije slucajno, i posto Bog sve radi po promisli, to znaci da Bog dozvoljava da ljudi u nekim situacijama izgube svoju volju. Nek me ko ispravi ako gresim?...
Izmenio/la janko na 17.08.2008 14:53

Mladen M
Ako se slaze profesor preporucio bih svima a posebno mladima da procitaju knjigu ''Mladost i Strasti'' od prof. Vladimira Dimitrijevica. Citajuci prepoznao sam sebe i prepoznace se 99% mladih danasnjice. Knjiga je pomoc pri borbi protiv grijeha i kurvarstva.
mozete je skinuti http://www.pravos...trasti.zip.

Aleksandar Simovic
Svaka cast Mladenu M!
Knjiga Vlada Dimitrijevica je zaista fantasticna, vec sam vise puta pokusavao da nadjem na internetu da je preporucim jer je zaista prepuna opomena i saveta za svaki greh posebno. Inace citalac moze da uvidi da je prof Dimitrijevic svaki greh na osnovu Biblije zapisao i objasnio kako se izleciti od toga. Zaista izvrsna literatura.
Prof Miroljube, vec sam pricao sa Vladom Dimitrijevicem i mozete tu knjigu postaviti u delu za knjige u elektronskom formatu.
Boga se boj i zapovesti njegove drži, jer je to čoveku sve.

Boki
Aleksandar Simovic je napisao:
Svaka cast Mladenu M!
Knjiga Vlada Dimitrijevica je zaista fantasticna, vec sam vise puta pokusavao da nadjem na internetu da je preporucim jer je zaista prepuna opomena i saveta za svaki greh posebno. Inace citalac moze da uvidi da je prof Dimitrijevic svaki greh na osnovu Biblije zapisao i objasnio kako se izleciti od toga. Zaista izvrsna literatura.
Prof Miroljube, vec sam pricao sa Vladom Dimitrijevicem i mozete tu knjigu postaviti u delu za knjige u elektronskom formatu.

Odlicno, i ja sam trazio tu knjigu, cuo sam je dobra protiv demona...

Svako dobro
Izmenio/la Boki na 17.08.2008 17:36

Atos
Gospodine Miroljube, mozete li da mi objasnite sljedece:

Dio svakodnevne molitve glasi:
’’...Utesitelju, Duse istine, koji si svuda i sve ispunjavas, dodji i useli se u nas’’

1) Duh Sveti je zivotvoran kao sto pise u simbolu vjere i on daje zivot svim bicima.
Hristos kaze apostolima da ce On otici od njih i da ce im poslati Utesitelja, Duha istine.

Ne razumijem kako ce ga poslati ako je on vec svuda i sve ispunjava. Takodje u Bibliji pise da je Bog duh i da je svuda prisutan.

2) Nije mi jasno u cemu je razlika izmedju svetih predmeta (npr. Kovceg zavjeta) ili svetih mjeta (crkve, manastiri i dr.) i onih stvari i mjesta koja nisu sveta.

Koliko se sjecam, vi ste u jednom predavanju rekli da je nesto sveto ako je tu prisutan Bog i ja se u potpunosti slazem sa tim, ali u Bibliji pise da je Bog svuda prisutan. Kao da postoji kontradikcija.

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Pozdrav, mozete li da objasnite Hristove reci na krstu pre nego sto je ispusito duh: Boze moj, zasto si me ostavio?

Da li ovde mozda radi o iskusenju? Ili je u pitanju ljudska strana Hrista? Da li je Hrist znao da ce izgovoriti ove reci na krstu u vreme Tajne vecere, kao sto je znao da ce ga se Petar odreci tri puta?

Hvala na odgovoru

Isus je izgovorio ono sto je osecao, a to je odvajanje od Oca, i to prvi put u zivotu. To je onaj strasni osecaj koji smo mi trebali da osetimo. Isus je znao da ce biti strasno na krstu, ali nije unepred mogao da oseti ono sto ce osetiti.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, koje je najverodostojnije, naucno objasnjenje za crveni pomak galaksija?

Najverovatnije objasnjenje je da se galaksije krecu po kruznim putanjama.

I da li jedete sutlijas?

Ha,ha, kakvo pitanje! Jedem ponekad.

Laki
Gdine Miroljube, imam pitanja iz istorije. Nije li Draza Mihajlovic bio najblizi biblijskom konceptu da slusamo okupatora, kako bi nas Bog oslobodio od okupatora? Koliko znam, Draza se borio protiv Nemaca, a posle je odustao zbog nemackih odmazdi. Jedino je gresio sto se oslanjao na Cercila i kralja, a ne na Gospoda . I da li je Milos Obrenovic bas morao da ubije Karadjordja?

Miroljub Petrovic
janko je napisao:
Dobar dan, dal ja mogu da pitam isto to, zasto je Bog ubio prvence?
Zar ne bi bilo pametnije da je Bog ucinio da na primer faraon postane senilan i zaboravi na egipatske bogove i da je zarobio jevrejski narod. A da se sacuvaju prvenci? Cesto vidimo da se neko iz cista mira slogira pa sve zaboravi, zaboravi i kojeg mrzi i kojeg ne voli, i ko mu je sta zgresio. Slog bi u tom slucaju mogao da bude vaspitna mera kao i svaka bolest, kao sto se to i danas desava, koju Bog ima prava da da.

Da se ovde mozda ne radi o tome da je Bog davao ove nesrece iako je znao da se faraon nece pokajati. Kao da je Bog sam odredio tezi nacin da se ovaj izlazak izvede. Da li je to uradio da bi demonstrirao svoju silu pred jevrejima, te da ga ovi posle slusaju? Da je malo prepravio plan, moglo je sve da se izvede mnogo mirnije. Zasto to nije ucinio? I danas se desava da se neko slogira i sve zaboravi. Kada Bog dozvoli da se neko slogira, posto nista nije slucajno, i posto Bog sve radi po promisli, to znaci da Bog dozvoljava da ljudi u nekim situacijama izgube svoju volju. Nek me ko ispravi ako gresim?...

U Bibliji pise zasto se to tako desilo. Bog se tu obracunavao najpre sa bogovima egipatskim, a onda sa njihovim promoterima. U to vreme su svi narodi smatrali velikom i mocnom drzavom jer je navodno pod zastitom "mocnih bogova" kojima su Egipcani pravili velelepne hramove. Onda je Bog razvalio te bogove i pokazao ko je u stvari Bog i koga treba slediti.

Dalje, Bog kaze da je Izrailj Njegov "prvenac" - Izrailjci su prvi narod koji je Bog stvorio, koji je trebao da bude pelcer, uzor drugim narodima da i oni postanu Bozji narod. Faraon je hteo da ubije Bozjeg "prvenca", a izdao je i naredbu da se jevrejska deca ubijaju prilikom porodjaja. Faraon je to zeleo da uradi jer su ga tako naucili njegovi "bogovi" (demoni), a njegov zaglupljeni narod ga je sledio, i onda im se to vratilo na glavu.

Miroljub Petrovic
Atos je napisao:
Gospodine Miroljube, mozete li da mi objasnite sljedece:

Dio svakodnevne molitve glasi:
’’...Utesitelju, Duse istine, koji si svuda i sve ispunjavas, dodji i useli se u nas’’

1) Duh Sveti je zivotvoran kao sto pise u simbolu vjere i on daje zivot svim bicima.
Hristos kaze apostolima da ce On otici od njih i da ce im poslati Utesitelja, Duha istine.

Ne razumijem kako ce ga poslati ako je on vec svuda i sve ispunjava. Takodje u Bibliji pise da je Bog duh i da je svuda prisutan.

2) Nije mi jasno u cemu je razlika izmedju svetih predmeta (npr. Kovceg zavjeta) ili svetih mjeta (crkve, manastiri i dr.) i onih stvari i mjesta koja nisu sveta.

Koliko se sjecam, vi ste u jednom predavanju rekli da je nesto sveto ako je tu prisutan Bog i ja se u potpunosti slazem sa tim, ali u Bibliji pise da je Bog svuda prisutan. Kao da postoji kontradikcija.

Mi ne znamo kakvi se sve procesi odvijaju u bozanskom Bicu. Bog je svuda prisutan u smislu da zna sta se desava i da odrzava svaki aspekt zivota na zemlji. Sveti Duh je Bog koji je prisutan na poseban nacin, u smislu da komunicira sa ljudima, umudruje ih i poziva ih na pokajanje. Dakle, nije isto Bozje prisustvo kad on odrzava zivot i kad poziva ljude na pokajanje. Ali, ono sto je sigurno jeste da Bog nije svuda prisutan kao u hinduizmu, u smislu "sve je bog".

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, imam pitanja iz istorije. Nije li Draza Mihajlovic bio najblizi biblijskom konceptu da slusamo okupatora, kako bi nas Bog oslobodio od okupatora? Koliko znam, Draza se borio protiv Nemaca, a posle je odustao zbog nemackih odmazdi. Jedino je gresio sto se oslanjao na Cercila i kralja, a ne na Gospoda .

Mogli bi da raspredamo tu pricu, ali Draza je radio po nalogu kralja u izbeglistvu, a kralj je bio marioneta onih koji su ga ugostili. Kralja je interesovala vlast, a njegove gazde da se napadaju Nemci da bi Nemci imali siri front i da bi saveznicima bilo lakse. Kada su videli da je Tito bolji u tom smislu, onda su odbacili Drazu.

Bilo je tu svega, i ne bih da sad raspredamo o tome, jer to nije toliko bitno. Daleko od toga da je Draza bio najblizi biblijskom konceptu.

I da li je Milos Obrenovic bas morao da ubije Karadjordja?

Naravno da nije morao, ali posto je bio fukara, ubio ga je. Pogledajte posle kako su prosli Obrenovici. Stigla ih je Bozja kazna visetruko, kao Davida kad je ubio Uriju Hetejina.

Boki
Boki je napisao:

Hvala na odgovoru

Isus je izgovorio ono sto je osecao, a to je odvajanje od Oca, i to prvi put u zivotu. To je onaj strasni osecaj koji smo mi trebali da osetimo. Isus je znao da ce biti strasno na krstu, ali nije unepred mogao da oseti ono sto ce osetiti.

Lepo receno Wink Zelite li da kazete: uzdah odvajanja od Boga celokupnog covecanstva se svalilo u tom trenutku na Hrista ?

Pera
Posto ponekad jedete sutlijas, to znaci da konzumirate i mleko(osim ako ne spremate sutlijas na vodi). Da li se Vi hranite cisto biljnom hranom ili ponekad koristite mlecne proizvode, jaja i meso?

Alen P
Aleksandar Simovic je napisao:
Svaka cast Mladenu M!

Postoji li dotična knjiga u latinici? Pozdrav!

http://www.udrugapostanak.ucoz.com
Boki
Alen P je napisao:
Postoji li dotična knjiga u latinici? Pozdrav!

Mislim da mozes da nadjes na internetu program koji prebacuje iz cirilice u latinucu, cuo sam da ga koriste ljudi koji pisu za novine.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.33 sekundi!