pocetak foruma
|
|
Djole |
Odgovorio 16.08.2008 04:42
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 18.07.2008 01:48 Lokacija: Nepoznata |
Profesore,zanima me da li srte culi za Lava Gershmana?Procitao sam njegovu knjigu u kojoj opisuje njegov zivot i sve o tome kako je postao veoma uspesan beli mag.Naravno,tu su i crni magovi,koji su rasprostranjeniji.Beli magovi cine razne stvari,ali nista sto bi naskodilo slobodnoj volji. Gersman je takodje mnogo proputovao i pricao je njegovoj poseti Americi,rekao je da tamo ima mnogo crnih magova i da je tamo nekakvo negativno okruzenje,tamo se veoma lose osecao. Sta mislite o tome? |
|
|
Djole |
Odgovorio 16.08.2008 04:46
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 18.07.2008 01:48 Lokacija: Nepoznata |
Da li i vi mislite da je cilj vladajuce organizacije - masona,da se ugradi mikro chip svim ljudima na planeti? U Digitalnom andjelu,jedan od uticajnijih masona Rok Feler je to rekao i mislim da je to istina. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 09:07
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Tomo12345 je napisao: Poštovanje i pozdrav svima! Zanima me vaše mišljenje o potopu i piramidama. dakle, pretpostavimo da su piramide građene 500 godina nakon potopa. Je li moguće da je unutar tih 500 godina populacija na zemlji dosegla tako veliku brojku.Prema Herodotovim riječima Keopsovu je piramidu dvadeset godina gradilo 100.000 ljudi.nadam se da ovo pitanje nije re-post. Hvala Radi se o tome da su u starim vremenima ljudi bili mnogo mudriji i sposobniji za zivot, pa su znali da je covek najveca vrednost i imali su jaku porodicu sa puno dece. Svaka zena je htela da ima sto vise dece i da bude udata za coveka koji je najpre duhovno, a zatim i dovoljno ekonomski jak da izdrzava nju i decu dok sinovi ne porastu. Muskarci su zeleli isto - puno dece i sto jacu porodicu. U toj nameri zenama nije smetalo ako muskarac ima jos zena, ukoliko je taj muskarac sporoban da bude muz (posto je uvek postojao deficit u dobrim muskarcima). Iz takve zivotne filozofije proizilazilo je mnogo dece i brz rast populacije. Posto je taj rast populacije pratila i velika moralna dekadencija, mnogi narodi su nakon velikog uspona nestajali ili bili veoma redukovani (zbog bolesti, ratova i sl). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 09:51
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
SAV TVOJ je napisao: Izvinjavam se sto se nisam odmah izjasnio da sam hrvat i katolik koji pokusava da zivi svoju vjeroispovijest,i protivnik je bezboznosti u bilo kojem obliku,a prijatelj svima kojima je Isus,BOG gospodar i Spasitelj. Imate prijatelje hrvate-katolike kao sto ste i sami rekli... Nema sta da se izvinjavate. Nije uopste bilo potrebno da kazete da ste Hrvat i katolik, jer to ovde nije bitno. Bitno je da zelite da se izgradjujete i napredujete, i da budete sto blizi Mojsijevom Bogu Isusu Hristu. Koje to kvalitete mora imati katolik da moze biti vas prijatelj,osim onih "standardnih" koje ima i dobar pravoslavac,te braca smo po Hristu ili Kristu. Ili bolje receno kada katolik u vasim ocima postaje vas neprijatelj? ( poznat mi je vas stav o papi i papistima ) Svako moze da bude moj prijatelj ako postuje osnovne moralne principe: 1) da nije kurvar, 2) da nije izelica i pijanica, 3) da nije idolopoklonik, sto znaci da ulaze u dobre ljude (porodicu i prijatelje). Visi oblik prijateljstva je kada covek cita Bibliju i zivi po njenim principima. Svaki katolik koji ispunjava gornje uslove je moj prijatelj, jer to znaci da misli svojom glavom, a ne da drugi misle umesto njega o religijskim pitanjima (papa, biskupi itd). Pre nekoliko dana imao sam susret sa mitropolitom Amfilohijem u zgradi patrijarsije (mitropolit je nezvanicno patrijarh, jer patrijarh Pavle momentalno nije u stanju da obavlja poslove patrijarha). Pricali smo preko 2 sata, ali to je bio razgovor dva brata u Hristu, a ne Boga i sluge (kao sto izgledaju razgovori pape i njegovih sledbenika). Dakle da ponovim, mi treba da se osposobljavamo da mislimo svojom glavom, a ne da nam drugi ljudi budu bogovi i da oni misle i rade i zvacu i gutaju umesto nas. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 10:00
|
nikola je napisao: Kada molimo od Boga da nas oslobodi od strasti i kada se to desi, nasa sloboda se sastoji u sluzenju drugima umesto padanja paznje na nasu licnost, dali moze tako da se kaze, da su drugi kojima sluzimo nasi bliznji ili i neprijatelji kojima sluzimo da bi bili deca Boga Generalno bi moglo tako da se kaze, ali mislim da u takvoj izjavi ima dosta rupa. Sluziti bliznjima znaci ziveti moralno, dakle raditi na licnom unapredjenju, i ne sablaznjavati ljude oko sebe, sto znaci ne prisiljavati ljude da budu pobozni. Licna poboznost i moralnost je dovoljna da podstakne svakog ozbiljnog coveka da se zapita o svom beskorisnom zivotu, i da zatrazi neku vrstu pomoci (informaciju, neku uslugu i slicno). Svojim roditeljima u kuci sluzimo tako sto odemo u prodavnicu, izbacimo djubre, budemo nasmejani i ljubazni prema njima itd, a ne tako sto ih teramo da poste, da se mole, da citaju Bibliju itd. Na slican nacin sluzimo i drugim ljudima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 10:02
|
Djole je napisao: Profesore,zanima me da li srte culi za Lava Gershmana?Procitao sam njegovu knjigu u kojoj opisuje njegov zivot i sve o tome kako je postao veoma uspesan beli mag.Naravno,tu su i crni magovi,koji su rasprostranjeniji.Beli magovi cine razne stvari,ali nista sto bi naskodilo slobodnoj volji. Gersman je takodje mnogo proputovao i pricao je njegovoj poseti Americi,rekao je da tamo ima mnogo crnih magova i da je tamo nekakvo negativno okruzenje,tamo se veoma lose osecao. Sta mislite o tome? Lav Gersman je opasniji od onih koji sebe nazivaju crnim magovima, jer ne postoji razlika medju magovima - svi su oni okultisti. Ovaj tip se predstavlja kao dobar, a radi isti posao kao i drugi okultisti, a to je prizivanje demona i pravljenje velike duhovne stete svuda gde dodje. To sto on mozda nije svestan da demoni rade preko njega, to je jos veca opasnost i za njega i za one koji dolaze sa njim u kontakt. |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 16.08.2008 10:04
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Profesore da li smatrate da ljudi ne treba u domacinstvu da imaju bilo kakve zivotinje? dakle ni macke ni pse, takodje vrlo je problematicno i drzanje stoke i ostale zivine... ps. u vezi sa vasim odgovorima na pm a smatram da ce koristiti i ostalima! Sta mislite da li u narednih nekoliko godina je realno ocekivati da neka od zemalja poput Amerike, Rusije , Irana ili sl. baci nuklearnu bombu? Svima je jasno da Americi ratovanje odgovara a cuju se neke glasine da zemlje poput Izraela rade na stvaranju podzemnih sklonista, kao da se pripremaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 10:04
|
Djole je napisao: Da li i vi mislite da je cilj vladajuce organizacije - masona,da se ugradi mikro chip svim ljudima na planeti? U Digitalnom andjelu,jedan od uticajnijih masona Rok Feler je to rekao i mislim da je to istina. Znam samo da Sotona preko svojih ljudi hoce da uspostavi potpunu kontrolu nad ljudima i da on od njih napravi stoku koja se vodi na klanje. Znate da se takvoj stoci buse usi i stavljaju brojevi, ili se zigosu po telu. Kako ce ljudi biti fizicki zigosani to nije toliko vazno. Fizickom zigosanju prethodi duhovno zigosanje - dakle, ako se mi duhovno izgradimo i naucimo sta je dobro, a sta zlo, onda cemo lako moci da zaobicemo sva fizicka zigosanja. |
|
|
nikola |
Odgovorio 16.08.2008 10:10
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Kazete da smo gazde samo u kuci i svojoj firmi. U jednom postu na Vidovdan forumu pomenuli ste da ste ulazili u satanisticke sekte i izvlacili ljude odatle, dali mislite da je sada tako nesto primenljivo |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 10:22
|
Neverni Toma je napisao: Postavicu mozda glupo pitanje, ako Isus nije rodjen od zene i ne moze da se poredi sa Jovanom jer je nesto drugo jer je rodjen od Duha, cemu toliko detaljan rodoslov od oca Josifa, kad mu Josif uopste nije otac. Da je napisan rodoslov od majke, to bi mozda i imalo nekog smisla? Pitanje uopste nije glupo nego vrlo pametno. Biblijski koncept jeste da je muz "vlasnik" zene i dece (na hebrejskoj jeziku se muz kaze "baal" sto znaci "vlasnik, gospodar", a ista rec se koristi i kad je neko vlasnik kuce, zemlje itd). Dalje, ako citate Bibliju, na primer rodoslove prvih ljudi, ili Isusov rodoslov, videcete da se kaze da je "Adam rodio Sita" ili "Avram je rodio Isaka" itd. Dakle, muz i zena su "jedno telo" (ili "jedno meso" kako pise u originalu), a muz je glava telu i zeni. Ako cemo striktno biblijski, Josif je rodio Isusa, a ne Marija, jer je Marija deo njegovog tela (kao sto je Eva bila deo Adamovog tela). Posto smo u (duhovnom) ratu, zene imaju vaznu ulogu pomocnika u ratu i ne spominju se na listi onih koji su na prvoj liniji fronta, jer su tamo muskarci (ovo je analogija). Posto je Isus bio samo covek na zemlji (po pitanju svojih mogucnosti), On je bio i rodjen od zene, kao i drugi ljudi, takodje se krstio, kao i drugi ljudi, i u svemu bio kao mi, osim u grehu. Njegov identitet je nebeski, i zato je zacet Svetim Duhom, ali je po svemu drugom bio samo covek i tako nam pokazao kako svaki covek moze da zivi. On kaze da cemo mi cak moci da cinimo veca cuda nego On, ako budemo ziveli ugodno pred Bogom. Najvece cudo nije vaskrsenje mrtvih, nego moralan zivot koji podstice druge da zive moralno i duhovno vaskrsavaju - prelaze is smrti u zivot. Bogu je veoma lako da vaskrsne fizicki mrtvog coveka, ali mu je nemoguce da vaskrsne duhovno mrtvog coveka ako ovaj to nece. I zato je najvece cudo u ovom svetu - cudo obracenja ili novorodjenja, kada nemoralan covek odluci da postane moralan, a ne cuda koja rade okultisti kada pogledom pomeraju viljuske i kada lebde u vazduhu. To su budalastine i demonska pilicarska cuda. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 10:41
|
Mladen M je napisao: Profesore da li smatrate da ljudi ne treba u domacinstvu da imaju bilo kakve zivotinje? dakle ni macke ni pse, takodje vrlo je problematicno i drzanje stoke i ostale zivine... Mislim da ljudi treba da zive u prirodi i da treba da imaju i psa i macku, kao i konja. Pas je cuvar kuce, mogli bi da kazemo, a macka je cuvar skladista hrane, jer tamo gde postoji macka nema miseva. Konj je vazan za ficike poslove i za transport, a to ce ljudi uskoro lepo moci da vide kad cena nafte jos vise skoci i kad zivot u gradovima bude bio nemoguc. Problem sa drzanjem zivotinja postoji u gradovima, narocito u stanovima, jer su gradovi prljav i nezdrav ambijent, i zivotinje oboljevaju od mnogih bolesti (sto nije slucaj na selu). Imati psa ili macku u gradu povlaci za sobom rizik, ali posto su ljudi usamljeni onda takva zivotinja vredi vise od svih blaga ovoga sveta, jer je veliki prijatelj coveku. Sta mislite da li u narednih nekoliko godina je realno ocekivati da neka od zemalja poput Amerike, Rusije , Irana ili sl. baci nuklearnu bombu? Svima je jasno da Americi ratovanje odgovara a cuju se neke glasine da zemlje poput Izraela rade na stvaranju podzemnih sklonista, kao da se pripremaju. Iskreno, ocekujem da ce da se bace mnoge nuklerane bombe, sa raznih strana, ali oni koji budu bili van gradova u prirodnom ambijentu moci ce da opstanu i da funkcionisu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 10:54
|
nikola je napisao: Kazete da smo gazde samo u kuci i svojoj firmi. U jednom postu na Vidovdan forumu pomenuli ste da ste ulazili u satanisticke sekte i izvlacili ljude odatle, dali mislite da je sada tako nesto primenljivo Nisam nikada rekao da sam ulazio u satanisticke sekte. Ulazio sam jednom u Hare Krisna sektu da izvucem jednog coveka i rekao sebi da vise nikada necu ici u takvu "misiju" jer je to pravo leglo demona gde covek moze da pogine. Takodje, jednom sam usao u jednu protestansku okultisticku sektu, gde sam imao slicno iskustvo kao i u Hare Krisna, ali sve je to bilo davno kada nisam znao neke stvari i bio sam zapaljen da spasavam ljude, a nisam znao neke detalje. Sada tamo ne bih isao za sva blaga ovoga sveta da nekoga "izvlacim". Dakle, to jesu sekte bliske okultizmu i satanizmu, ali nisu klasicne satanisticke sekte gde se prinose zrtve i upraznjavaju seksualne orgije. Druga stvar su ove liberalne hriscanske zajednice koje samo pevaju "Bog je ljubav", zaljubljuju se, dolaze u sorcevima i mini suknjama na "bogosluzenja", organizuju "hriscanske rok koncerte", zajednicke ruckove i slicno. Tamo idem da drzim predavanja kad me pozovu, jer nisu mnogo opasni. Sto se tice biblijskog koncepta porodice, naravno da je to izvodljivo i danas, iako dosta teze nego u proslosti. Ukoliko se covek drzi Boga i zivi po Bibliji, onda je to itekako izvodljivo. U toku je pisanje moje knjige "Brak i porodica" gde cu detaljno da objasnim taj problem (knjiga "Tajna srecnog zivota" http://www.cps.or.../tajna.pdf je bila "zagrevanje" za ovu knjigu. Ocekujem da knjiga bude gotova u narednih mesec dana.) |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 10:56
|
wellness je napisao: Ako je biblija napisana bukvalno i treba je shvatati bukvalno, kako onda tumacis otkrivenje i knjigu proroka danila? U Danilu i Otkrivenju postoje simboli koji su objasnjeni na drugim mestima u Bibliji, dok ce pravo znacenje nekih stvari biti moguce u skoroj buducnosti kad se jos izdesavaju neki dogadjaji. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 11:08
|
Posto se polako priblizava 31. oktobar i sotonski praznik "Noc vestica" u mnogim zapadnim zemljama prodavnice bivaju sve punije sotonskim maskama i drugim rekvizitima za proslavu tog praznika. Posto se na taj praznik prinose ljudske zrtve, satanisti uveliko pred taj praznik kindapuju decu koje kasnije prinose na zrtvu Sotoni. Satanisti su odavno prisutni na nasim prostorima, a od skoro su duboko usli u vlast i politiku, i vec je bilo brojnih slucajeva navodnog nestanka dece u porodilistima. Jedan takav slucaj se desio i pre neki dan kada su roditelji novorodjenog zdravog deteta obavesteni da im je dete umrlo, a kada su roditeljima dali les deteta, ovi su videli da to nije njihovo dete. Vise o tome moze se pogledati na linku: http://www.kurir-...-smrt-bebe |
|
|
filosof26 |
Odgovorio 16.08.2008 12:21
|
Član Odgovori: 43 Pristupio/la: 01.07.2008 17:17 Lokacija: Nepoznata |
Da li je u istoriji postojao ijedan papa koji je radio za dobrobit covjecanstva? Da li je apostol Petar stvarno bio prvi papa?
Sto god tkas, vezuj konce za nebo...
|
|
|
tovel |
Odgovorio 16.08.2008 12:34
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Posto se polako priblizava 31. oktobar i sotonski praznik "Noc vestica" u mnogim zapadnim zemljama prodavnice bivaju sve punije sotonskim maskama i drugim rekvizitima za proslavu tog praznika. Posto se na taj praznik prinose ljudske zrtve, satanisti uveliko pred taj praznik kindapuju decu koje kasnije prinose na zrtvu Sotoni. Satanisti su odavno prisutni na nasim prostorima, a od skoro su duboko usli u vlast i politiku, i vec je bilo brojnih slucajeva navodnog nestanka dece u porodilistima. Jedan takav slucaj se desio i pre neki dan kada su roditelji novorodjenog zdravog deteta obavesteni da im je dete umrlo, a kada su roditeljima dali les deteta, ovi su videli da to nije njihovo dete. Vise o tome moze se pogledati na linku: http://www.kurir-...-smrt-bebe Moguce je da su zlobnici videvsi koliko su roditelji mladi smatrali da ce uspeti u svojim namerama bez vecih problema i da ce se ubrzo zaboraviti na nemili dogadjaj te da ce se isti lakse zataskati. Generalno oko ovakvih slucajeva treba zatraziti vise informacija od inspektora Lukovica. Trebalo bi pogledati i podatke oko toga koliko je ovakvih dogadjaja zabelezeno u Beogradu,koliko u Vojvodini i koliko u ostatku Srbije. Inace je nezamislivo da se desavaju ovakve stvari,zaista nezamislivo ali kada se cela drzava raspada tesko da moze da se ocekuje bilo kakav stepen odgovornosti individue,grupe ili sire zajednice prema drzavi i naciji kojoj pripada. Sto je svakako za veliku tugu i zaljenje ali tako je kako je. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 13:16
|
filosof26 je napisao: Da li je u istoriji postojao ijedan papa koji je radio za dobrobit covjecanstva? Pa verovatno je bio neki koji je cinio i nesto dobro, ali generalno su svi bili negativni. Da li je apostol Petar stvarno bio prvi papa? Takvo pitanje moze da postavi samo neko ko nista ne zna o istoriji. Kakav papa? Apostol Petar je propovedao jevandjelje Jevrejima, a Pavle je propovedao u Rimu i ne-Jevrejima. Ne postoji nijedan istorijski izvestaj da je Petar ikada bio u Rimu. Apostol Petar je bio prvi papa, isto kao sto je i apostol Pavle bio prvi americki predsednik. |
|
|
Obilic |
Odgovorio 16.08.2008 13:29
|
Član Odgovori: 109 Pristupio/la: 12.08.2008 14:59 Lokacija: Beograd |
Ako su roditelji nemoralni, u smislu da su materijalisti i da destruktivno zive, ali nisu otvoreni satanisti, da li deca treba da se odvoje od njih? I ako nisu u mogucnosti da se odvoje kako treba da zive s njima? Da li je tacno da je Amfilohije podrzao sluzenje liturgije po "novom?" I ako jeste, sta to znaci? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 13:38
|
Neverni Toma je napisao: Moram da primetim nesto sto vam se nece dopasti i da vas malo ukorim. Nedavno sam gledao jednu emisiju koja kritikuje katolicku crkvu. Na udaru kritika je Papa Benedikt, kao neliberalan fundamentalista, od koga neki katolici strepe da bi mogao vratiti katolicku crkvu u srednji vek. U modernom drustvu, ako bi se papa drzao iskljucivosti po pitanju homoseksualnosti i drugih odlikama modernog drustva, u bliskoj buducnosti moglo bi doci do otcepljenja mnogih vernika u neke liberalnije pravce hriscanstva. Ono sto sam na pocetku rekao da vam se nece dopasti, to je da se ovde papa kritikuje upravo zbog onoga zbog cega bi trebao da se hvali po nekim normalnijim okolnostima. Dok vi tvrdite suprotno! Ko moze da zna o cemu sadasnji Papa misli, ili kakav je covek? Simpaticni ste. Znamo mi dobro sta papa govori, ali takodje znamo i sta on radi. To sto on prica je isto sto pricaju i politicari: "Mi cemo da otvorimo nova radna mesta, da se obracunamo sa kriminalom..." To su price za naivne. Papa i njemu slicni samo salju lazne reklame na koje se ljudi navlace, a ono po cemu su najpoznatiji jeste nemoral, materijalna raskos i lazno prikazivanje. Isus kaze: "Po rodovima njihovim poznacete ih." Ako vi ne prepoznajete sta papa radi, nego verujete njegovim reklamama, onda imate veliki problem. Ako uzmemo o cemu Papa govori, tu se ne mogu naci neke posebne zamerke. Ako neko zeli, moze da nadje da je 50% onoga sto vi pricate drugacije od onoga sto prica Isus. Lako je izvrnuti necije reci, ili ih tumaciti na negativan nacin. Lako je nekoga prozivati da je 666. Mozda je Miroljub Petrovic 666? Mozda bi dobar matematicar nasao 10 nacina kako da od Miroljub Petrovic napravi 666. Naravno, ovim ne zelim da vas uvredim, ali kao postena porata ne treba da klimamo glavom na sve sto kazete. I vi ste covek koji je podlozan "demonima", grehu, neispravnom razmisljanju. Ja nisam podlozan demonima jer ih svojim zivotom ne prizivam, za razliku od pape. Dalje, ja nisam rekao da je broj 666 ili neki cip, nacin kako se prepoznaju ljudi koji su nemoralni, vec njihov nacin zivota. Druga stvar koju zelim da primetim je da vi pricate o nekim univerzalnim principima kojisu bogougodni, i preko kojih se dobija spasenje. Ako neko nije kurvar, itd... Ako neko ima savest, itd... Zatim navodite da covek u srcu paganske religije moze da bude bogougodan, ako pazljivo slusa svoju savest, i da ce biti vasksrnut kao Isusovo dete. To je istina i tu se slazemo. Ali, nije li to upravo recept za univerzalnu religiju??? Mozes da budes u bilo kojoj veri, ali da si moralan, posten, itd... i tada si na Bozijoj strani? Mogu li katolici,muslimani,pravoslavci,hinduisti,budisti da se pronadju u ovom sto vi pricate? Pa mogu. Ako imaju "pozitivne tedencije", "slusaju savest","logicki misle", itd... To je upravo ta ozloglasena univerzalna religija. Opet pravite istu gresku kao i u gornjem razmisljanju. Nije dovoljno da se ljudi DEKLARATIVNO SLAZU oko nekog pitanja, vec treba da to primenjuju u praksi. Sta znaci "ziveti po svojoj savesti", to znaci, na primer, preseliti se u prirodni ambijent i osposobljavati se za zdrav zivot, a u gradovima raditi koliko se moze. Da vidim ko ce po tom pitanju da se PRAKTICNO slozi. Znam neke koji su se preselili u prirodu, ali to su retki pojedinci. Ili, hajde da vidim muza cija zena ce da se posveti deci, ili muskarca koji zna nesto privatno da radi i da ulaze u porodicu. Univerzalna religija se sastoji u prakticnom prihvatanju satanistickih principa zivota (zitov u gradovima, kurvarstvo, zderanje, materijalizam, slaba porodica, rad za drugoga), a u deklarativnom blebetanju o prihvatanju morala. Ono sto sam jos primetio citajuci prethodne odgovore, to je da ste blagonaklonjeni Islamu i sportkim navijacima koji imaju "moralnu potku". Ili ih samo ima dovoljno mnogo da vas bude strah da nesto lose kazete o njima pa da se dignu i naprave haos. Sta mislite ko je "opasniji": masoni i jezuiti, ili Muslimani i navijaci? Ako mislite da su ovi drugi opasniji, onda ste u velikoj zabudi, a ja upravo prve prve najvise prozivam. Dakle, vas prigovor da se "bojim" je neutemeljen. Ocigledno da ste ili van konteksta citali moje postove o Muslimanima i navijacima, ili ste zlonamerni. Ja sam rekao da su Muslimani u praksi najmoralniji, ako se uporede sa drugim narodima, i tu narocito mislim na njihovu jaku porodicu i veoma malu stopu nemorala i kriminala u islamskim zemljama, u poredjenju sa ostatkom sveta (u Izraelu je takodje mala stopa kriminala). Sto se navijaca tice, za njih sam rekao da su moralniji od nekih drugih, koji su ovde bili velicani. Ako ste citali sta sam ovde pisao, mogli ste da vidite moj negativan stav prema profesionalnom sportu (gladijatorstvu). Za kraj, da li znate da je katolicka inkvizicija u kojima je unistavan jereticki materijal, vrlo slicna sa birsanjem postova koji vam se ne dopadaju. Vas pristup je vrlo plitak. Zasto me niste uporedili sa Mojsijem koji je na slican nacin unistavao neznabozacke hramove? Jedno je ciscenje djubreta, a drugo je spaljivanje Biblija. Za vas je to mozda jedno te isto, i to me ne bi cudilo, jer tako razmislja vecina ljudi u ovom svetu, ali onda ne mozemo ovde ozbiljno da komuniciramo. Postoje neki drugi forumi gde je to moguce. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 16.08.2008 13:40 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.08.2008 13:56
|
Obilic je napisao: Ako su roditelji nemoralni, u smislu da su materijalisti i da destruktivno zive, ali nisu otvoreni satanisti, da li deca treba da se odvoje od njih? I ako nisu u mogucnosti da se odvoje kako treba da zive s njima? U Bibliji pise: "Postuj oca i majku", a ne pise: "Voli oca i majku." Isus je rekao ko su nasi "bliznji" - oni koji tvore volju Oca koji je na nebesima. Mi treba da postujemo nase roditelje, bez obzira kakvi su oni, sto znaci da ne smemo da ih vredjamo i ponizavamo, i da treba da brinemo o njima kada ostare i postanu nemocni. To ne znaci da treba sa njima da zivimo ako su nemoralni i destruktivni. Lepo je kad deca vole svoje roditelje, ali i ovakav oblik postovanja je jedan oblik ljubavi, u slucaju da su roditelji destruktivni. Postoji primer zene koju su roditelji nakon rodjenja ostavili pored kontejnera. Neki covek ju je nasao i odneo u dom. Roditelji je nikada nisu posetili niti pitali za nju. Ona kada je odrasla i upoznala Boga, pocela je da brine o tim svojim "roditeljima" koji su bili u bedi i siromastvu, sto ne znaci da je zivela sa njima, vec je placala njihovo izdrzavanje i brigu o njima. Mnogi nasi roditelji su sluzili onom zlikovcu Josipu Brozu i odgovorni su za sadasnje razorenje drzave, ali to ne znaci da ne treba da ih postujemo. Treba da im pomognemo koliko mozemo, i tamo gde mozemo, ali da bismo njima mogli da pomognemo treba prvo sebi da pomognemo. Ako su roditelji destruktivni, najbolje je da se naucimo da nesto radimo i da zivimo odvojeno od njih, ali da budemo u vezi sa njima i pomognemo im kad god mozemo i koliko mozemo. Ukoliko zivimo sa njima, jer ne mozemo da se odvojimo, to je onda kao zivot u vavilonskom ili egipatskom ropstvu - moraju da se slusaju oni koji nas izdrzavaju, ali treba razmisljati i raditi na dostizanju slobode. Da li je tacno da je Amfilohije podrzao sluzenje liturgije po "novom?" I ako jeste, sta to znaci? Prvi put to cujem. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 16.08.2008 13:58 |
|
Predji na forum: |