Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Kad smo već kod Isusovih čuda,ono čudo kada je Isus nahranio kruhom i ribama,pitam se zašto ribama,koliko znam ribe sadrže neke sastojke koje su nepovoljne za naš organizam,logičnije bi mi bilo da ih je nahranio nekim voćem ili povrećem...

Isus ih je nahranio onim sto su oni tada imali, samo sto je to umnozio. To je u tom trenutku bilo najlogicnije.

Miroljub Petrovic
ilija je napisao:
Profesore,

upravo sam gledao jedno Vashe predavanje, rekao bih starije, po pitanju starosti zemlje, i tu ste pominjali slabljenje magnetnog polja zemlje. Mene interesuje, koja je to sad neka nova moda( ili fora) prodavanja magneta ljudima u obliku narukvica mindjusa i tako to. Meni nije logicno da ce neki mali magnetic da nadoknadi jako magnetsko polje zemlje, i da li to koliko toliko pomaze? Ja sam imao prilike da slusham tu pricu ali nista posebno nisam obratio paznju na to. Takodje me interesuje, ako znate ili se secate, pominjali ste pitanje kako tvorac meri vreme i najavili to u nekom od tadasnjih buducih predavanja, pa me interesuje da li se secate koje je to predavanje ili postoji neki tekstic da malo procitam o tome.

Hvala.

To sa magnetnim narukvicama je cist okultizam. Sto se tice merenja vremena, preporucujem dve knjige:
http://www.cps.or...aznici.pdf
http://www.cps.or...lendar.pdf

U ovoj drugoj knjizi procitajte samo prvi deo.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Pored Muhamedovog groba, nalazi se jedan prazan grob za koji muslimani veruju da čeka Isusa?

Ne znam nista o tome. To nema veze sa temom.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Kakvo je tvoje misljenje o Budinom ucenju?

Ateizam i okultizam.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Prva Poslanica Apostola Pavla Korincanima, 7.glava o braku:
Jer se neverujuci muz posveti zenom , i zena neverujuca posveti se muzem; inace djeca vasa bila bi necista, a sada su sveta.

Kada se jedan bracni drug okrene Bogu, onda je to blagoslov i za drugog, a ujedno i moralno vaspitanje deteta. Onaj koji zivi u grehu je duhovno prljav ili "necist", a Bog svojim duhom ne moze da prebiva tamo gde je smece. Bog poziva na pokajanje i duhovnu izgradju da bi mogao da se useli u nas svojim duhom i da bismo tako mi postali sveti.

U Poslanici Galatima Apostol Pavle svedoci svakom coveku koji se obrezuje da tvorin sav zakon (5.gl,3)-Jer se sav Zakon ispunjava u jednoj rijeci, u ovoj: Ljubi bliznjega svojega kao sebe samoga.(5.gl,14).
U 3.gl,10- Opravdanje vjerom Avraama i vjernika. Zakon je pripremao i vodio ka Hristu Jer kojii su god od djela zakona pod prokletstvom su, jer je napisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu sto je napisano u Knjizi zakona da to cini.

Vec sam rekao da se mi "opravdavamo" verom. Oni koji misle da ce dobrim delima da se opravdaju i da zasluze spasenje, grdno se varaju. Mi spasenje dobijamo kao dar, a ne zato sto smo zasluzili. Delima samo pokazujemo da li prihvatamo to opravdanje, a opravdavamo se verom.

1.Kor.6 A sad vam napisah da se ne mesate s nekim koji se brat zove ako je bludnik, ili koristoljubac, ili idolopoklonik, ili opadac, ili pijanica, ili otimac; s takvim zajedno i da ne jedete.

Na kakvo se mesanje misli, dali se to odnosi da se ne utapamo zbog slabosti nasih

Kada u korpi imas deset jabuka, od kojih je samo jedna trula, sta mislis, da li ce ove zdrave jabuke da deluju na trulu da postane zdrava, ili ce sve da istrule pod dejstvom ove trule jabuke? Nemoralan covek je kao trula jabuka, neko ko siri nemoral, zarazu, bolest, i od takvih treba da se sklanjamo. Mi mozemo takvima da kazemo i pokazemo svojim primerom kako treba da zive, ali ako oni nemoralno zove sa njima ne bi trebali da se mnogo intimiziramo.

U ovom stihu se govori o nekome ko se izjasnjava kao religiozan, a zivi nemoralno. Takvi su gori od najgorih satanista, jer sablaznjavaju ljude i teraju ih od Boga. Takve treba izbegavati bas kao i sataniste.

Miroljub Petrovic
MilosC je napisao:
1. Gledao sam jednom emisiju o nekoj KT formaciji, ako nisam pogrešio. U pitanju je sedimentna stena: u donjem delu su fosili, u sredini slojevi sa 200 puta većom koncentracijom iridijuma nego što je uobičajeno i na vrhu obični slojevi bez fosila. Da li znate šta je u pitanju i odakle toliko iridijuma?
2. Šta je šok-kvarc?

Nema nista od tog iridijuma, to su evolucionisticke izmisljotine. Vec sam rekao da se ne gleda televizija jer se na njoj samo emituju gluposti.

Prvi put cujem za "sok-kvarc".

Nemanja
Da li u Americi ima normalnih ljudi koji se kao i vi bave pitanjima problema smrti?

Miroljub Petrovic
Nemanja je napisao:
Da li u Americi ima normalnih ljudi koji se kao i vi bave pitanjima problema smrti?

Ono sto sam ja video, a bio sam u mnogim gradovima u Americi, i odrzao mnogo predavanja i po crkvama i univerzitetima, jeste da postoje iskreni i dobronamerni ljudi, koji se bave nekom uskom specijalnoscu, i u tome su odlicni, ali ako malo zagrebete po nekom drugom vaznom pitanju, onda vidite koliko su tanki i koliko nemaju sirinu koja je vazna za normalno funkcionisanje.

Na primer, neko je odlican strucnjak iz medicine, ali kad krene da prica o teologiji i prakticnim zivotnim pitanjima, on prica pricu koja se svidja njegovoj liberalnoj verskoj zajednici, jer nece da izgubi privilegije koje ima u svojoj "crkvi". Tu on prodaje svoje knjige, drzi predavanja, prima dnevnice, i to mu je "zlatna koka" koju cuva po svaku cenu, pa i po cenu istine.

Svi oni su u kreditima, zive po gradovima, porodice su im slabe, sto znaci da im se deca skoluju po sekularnom sistemu obrazovanja i da decu retko vidjaju, i kad deca odrastu napustaju svoje roditelje (tu mislim na sinove), tako da oni zive sami i pokusavaju da izvuku neki maksimum iz svoje uze specijalnosti kojom se bave. Opet kazem, oni jesu posteni, dobronamerni, ljubazni (Amerikanci su generalno vrlo ljubazni i gostoljubivi ljudi, za razliku od evropljana), ali nemaju sirinu, nemaju tradiciju morala i junastva kao sto je mi imamo ili kao sto je imaju Jevreji, tako da je to njihov veliki hendikep, i to se odrazava i na ono cime se bave.

Kada sam jednom prilikom bio u Jerusalimu na letnjem kursu hebrejskog jezika na najjacem izraelskom univerzitetu (Hebrew University of Jerusalem), na tom kursu je bilo oko 85% ljudi iz Amerike, a ostali su bili iz drugih zapadnih evropskih zemalja. Uslov za pohadjanje kursa je bio da je osoba zavrsila neki fakultet, a i skolarina je bila dosta visa u poredjenju sa drugim skolama hebrejskog jezika u Izraelu (radi uporedjenja, skolarina je kostala oko 600 evra za mesec dana ucenja, dok je na drugim odlicnim skolama skolarina 100-150 evra mesecno). Ovim zelim da kazem da su polaznici tog kursa bili mladi ljudi koji predstavljaju neku vrstu intelektualne i ekonomske elite u svojim zemljama.

Na tom kursu smo bili ja i moj prijatelj iz Crne Gore, jedan Albanac Malisor (Malisori su Albanci hriscani i tokom istorije nasi veliki saveznici u borbi protiv okupatora, a o njihovom moralu i junastvu je pisao i vojvoda kucki Marko Miljanov - pisac cuvenog dela "Primjeri cojstva i junastva).

Ne mogu da opisem koliko smo ja i ovaj moj prijatelj bili superiorni u odnosu na druge studente na tom kursu. Ne samo po pitanju znanja, nego i u svakom drugom pogledu. Osecali smo se kao da smo medju pacicima.

Slicna iskustva sam imao i kada sam drzao predavanja na nekim americkim hriscanskim univerzitetima. Na moje predavanje dodju neki poznati doktori nauka, pisci cuvenih knjiga, i toliko im se svidi moje predavanje i kako sam objasnio "prakticnu teologiju", da dolaze posle da me pitaju razna pitanja i bivaju sokirani koliko malo znaju i koliko imaju uski pogled na svet. Kad krenem da im pricam o porodici, bratstvu, junastvu, moralu, oni bukvalno ne disu i pretvore se u uvo. Toliko ih to fascinira, jer prvi put o tome slusaju, i vide da je to fenomenalno, ali nemaju snage da to primene u svojim zivotima. Oni ne mogu da shvate kako se moji programi i predavanja emituju na preko 70 televizija na prostorima bivise Jugoslavije (koja ima oko 20 miliona stanovnika), i to na televizijama koje su sekularne, a ne hriscanske, a oni izlaze samo na par privatnih hriscanskih televizija u Americi (nema sanse da izadju na neku sekularnu televiziju u Americi, koja ima 250 miliona stanovnika, i bezbroj sekularnih televizija). Ili, kako ja prodam 4000 knjiga nekog americkog autora u nasoj zemlji, a oni prodaju 2500 istih tih knjiga u Americi, za isto vreme.

Ovim ne zelim da se hvalim, jer dobro znam koliko sam slab i kakve nedostatke imam, ali zelim da kazem koliko je taj sekularni zapadnjacki sistem zivota destruktivan i koliko osakacuje ljude. Opet, ne bih zeleo da zvuci prepotentno, ali kad odem u Ameriku i Evropu osecam se kao kad dodje tata medju malu decu. Te ljude gledam sa sazaljenjem. Medjutim, kad se sretnem sa beogradskim rabinom, onda se ne osecam superiorno, jer znam da covek poznaje mnoge stvari bolje od mene i onda se sa jednim respektom i posebnim uvazavanjem ophodim prema njemu. Ili kad odem, na primer u Bijeljinu, Banjaluku, Cacak ili Podgoricu, kad se sretnem sa tim ljudima tamo, tacno vidim da su to zdravi i inteligenti ljudi, sposobni i pronicljivi, sposobni za svaku vrstu posla i razgovora, sto bi se reklo "Bog ih je dao za sve", i to je onda jedna potpuno druga prica. Tu se osecam kao vojvoda medju vojvodama, i onda tako i pricam sa njima. Oni mogu lako da razumeju pitanja zivota i smrti, dok ovi zapadnjaci su u velikom duhovnom ropstu, oni se bore, ali cini mi se, najvise sto moze da bude vajde od njih jeste da se uzmu podaci do kojih su dosli u uskom delu istrazivanja kojim su se bavili i da te podatke onda ubacujemo u jednu siru sliku o zivotu koju smo mi u stanju da napravimo.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 15.08.2008 10:00

MilosC
Jeste li počeli da prevodite "Jevrejske starine" od Josifa Flavija?

sigma
…..
Samo da postavim jedno podpitanje.
Slažem u vezi priče o americi, a pitanje se odnosi na naš narod.

Ili kad odem, na primer u Bijeljinu, Banjaluku, Cacak ili Podgoricu, kad se sretnem sa tim ljudima tamo, tacno vidim da su to zdravi i inteligenti ljudi, sposobni i pronicljivi, sposobni za svaku vrstu posla i razgovora, sto bi se reklo "Bog ih je dao za sve", i to je onda jedna potpuno druga prica.

Slažem se i sa tim.

E sad, kako objašnjavate da se ovom narodu dešava ono što se dešava, kad je tako pametan i inteligentan. Imate na izborima od 3 do 4 miliona ljudi koji izadju. Nek se pokradu pola glasova, ostaje milion do dva koji glasaju „fer“ i od toga neka pola glasa kao da su maloumni.
Ostaje 3-4 miliona onih koji ne glasaju. Neka je i tu kad bi izašli pola maloumnih.

Dakle imate recimo minimum oko 3 miliona ljudi koji su kao oni koje opisujete.
Neka je od njih 1% biblijski religiozno ili vrlo bliskih vašem konceptu.

Kako je moguće da ako imamo 30.000 extra ljudi, vrh čovečanstva u ovom trenutku, sve ovo da nam se desi i da se oni na neki način ne povežu i ne povedu narod, a sumnje nema da Bog ne bi bio s njima a samim tim rešenje bi bilo očigledno…..

Pozdrav,

Laki
Gdine Miroljube, rekli ste da postoji mogucnost da su prepotopni ljudi napravili dinosauruse genetskim inzenjeringom. Zanima me, koje zivotinje su koristili za dobijanje dinosaurusa?

MilosC
Da li postoji mogućnost da još negde postoji živa grupa dinosaurusa?

SAV TVOJ
U prvom postu pozdravio bi gospodara "kuce",i sve one koji u nju zalaze,a na poseban nacin pozdravljam upravitelja koji se trudi interpretirati volju stvarnog GOSPODARA ovog foruma na nacin kojim GA on dozivljava...

Alen P
Link za knjigu mistična medicina? Hvala!

http://www.udrugapostanak.ucoz.com
Miroljub Petrovic
MilosC je napisao:
Jeste li počeli da prevodite "Jevrejske starine" od Josifa Flavija?

Nismo. U pitanju je veliki projekat koji dosta kosta (oko 4000 evra).

Miroljub Petrovic
sigma je napisao:
…..
Samo da postavim jedno podpitanje.
Slažem u vezi priče o americi, a pitanje se odnosi na naš narod.

Ili kad odem, na primer u Bijeljinu, Banjaluku, Cacak ili Podgoricu, kad se sretnem sa tim ljudima tamo, tacno vidim da su to zdravi i inteligenti ljudi, sposobni i pronicljivi, sposobni za svaku vrstu posla i razgovora, sto bi se reklo "Bog ih je dao za sve", i to je onda jedna potpuno druga prica.

Slažem se i sa tim.

E sad, kako objašnjavate da se ovom narodu dešava ono što se dešava, kad je tako pametan i inteligentan. Imate na izborima od 3 do 4 miliona ljudi koji izadju. Nek se pokradu pola glasova, ostaje milion do dva koji glasaju „fer“ i od toga neka pola glasa kao da su maloumni.
Ostaje 3-4 miliona onih koji ne glasaju. Neka je i tu kad bi izašli pola maloumnih.

Dakle imate recimo minimum oko 3 miliona ljudi koji su kao oni koje opisujete.
Neka je od njih 1% biblijski religiozno ili vrlo bliskih vašem konceptu.

Kako je moguće da ako imamo 30.000 extra ljudi, vrh čovečanstva u ovom trenutku, sve ovo da nam se desi i da se oni na neki način ne povežu i ne povedu narod, a sumnje nema da Bog ne bi bio s njima a samim tim rešenje bi bilo očigledno…..

Ono sto mozemo da konstatujemo je veliki potencijal, ali ti ljudi su, kako kaze Isus, "kao ovce bez pastira", nema ko da ih poveze, jos malo usmeri i okrene Bogu, crkva ima izuzetno mali uticaj u drutvu, u odnosu na ono kako bi trebalo da bude, i onda imate to sto imate. Sotona hoce da zatre i to sto vredi i onda stiska sa svih strana, a Bog dopusta jer je to jedini nacin da se ljudi ne opuste i da se nateraju da misle o svom zivotu i opstanku, ali i da sav sljam ispliva na povrsinu.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, rekli ste da postoji mogucnost da su prepotopni ljudi napravili dinosauruse genetskim inzenjeringom. Zanima me, koje zivotinje su koristili za dobijanje dinosaurusa?

Mnogo me pitas.

Miroljub Petrovic
MilosC je napisao:
Da li postoji mogućnost da još negde postoji živa grupa dinosaurusa?

Moguce, mozda negde u vodi.

Mladen M
Profesore da li smatrate da ljudi ne treba u domacinstvu da imaju bilo kakve zivotinje? dakle ni macke ni pse, takodje vrlo je problematicno i drzanje stoke i ostale zivine...
ps. u vezi sa vasim odgovorima na pm a smatram da ce koristiti i ostalima!

Sta mislite da li u narednih nekoliko godina je realno ocekivati da neka od zemalja poput Amerike, Rusije , Irana ili sl. baci nuklearnu bombu?
Svima je jasno da Americi ratovanje odgovara a cuju se neke glasine da zemlje poput Izraela rade na stvaranju podzemnih sklonista, kao da se pripremaju.
Izmenio/la Mladen M na 15.08.2008 15:38

bierstadt
Miroljub Petrovic je napisao:
bierstadt je napisao:
Pise da su ziveli sa dinosaurima , sto znaci da dinosauri nisu ziveli posle potopa ???

Los zakljucak. U predavanju je lepo objasnjeno da su dinosaurusi ziveli do pre nekih 500 godina. Imas o tome detaljnije u tekstu o dinosaurusima:
http://www.cps.or...nosaur.htm

Kao i u mom predavaju o dinosaurusima (pogledaj Download>Darvinizam).

Usput, moraces da sklonis tu sliku bolesnog deteta koja prati tvoje postove.

To dijete je moj brat i nije bolestan!
Pero Đokić

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.35 sekundi!