pocetak foruma
|
|
Mladen M |
Odgovorio 13.08.2008 11:37
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Da li se urodjena bolest ili mana djeteta moze smatrati kao prenijeti grijeh predaka ili nezdrav nacin zivota majke koja ga je porodila? Da li cin krstenja malog djeteta ima svrhu ciscenja od grijeha predaka? |
|
|
bierstadt |
Odgovorio 13.08.2008 12:11
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 12.08.2008 23:47 Lokacija: Nepoznata |
imam jedno pitanje , za profu . Prof. Miroljube dali vi znate metode brzog citanja i pamcenja, ili ako je ovo van teme da posaljem na PM. Pero Đokić
|
|
|
Mladen M |
Odgovorio 13.08.2008 12:19
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Na sajtu doktorke Lorin dej www.drday.com vidio sam da su je dosta i napadali i razni drugi doktori i institucije, zanima me jesu li joj kako naudili i da li imate informaciju kako se drzi sa svim tim? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 13:10
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bierstadt je napisao: Pise da su ziveli sa dinosaurima , sto znaci da dinosauri nisu ziveli posle potopa ??? Los zakljucak. U predavanju je lepo objasnjeno da su dinosaurusi ziveli do pre nekih 500 godina. Imas o tome detaljnije u tekstu o dinosaurusima: http://www.cps.or...nosaur.htm Kao i u mom predavaju o dinosaurusima (pogledaj Download>Darvinizam). Usput, moraces da sklonis tu sliku bolesnog deteta koja prati tvoje postove. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 13:13
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
atokic je napisao: http://www...../p... Ako se Miroljub protivi ovom linku,slobodno neka ga obriše... Naravno da se protivim. Nemoj to vise da radis. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 13:18
|
filosof26 je napisao: Profesore, po konvencijonalnoj teoriji prije Velikog praska nije postojalo ni vrijeme ni prostor. Da li bi isti "sistem" mogao da se primjeni i na Tvorca, pa da se kaze da bez Tvorca ne postoji ni vrijeme ni prostor, tj, da je vrijeme pocelo od Tvorca...? Tvorac zivi van vremena i On je stvorio vreme. Po vasem misljenju, kako Tvorac izgleda? Da li je on cista energija? Ili ima neki oblik? U Bibliji pise da Boga (Oca) niko nikada nije video, ali da Sin otkriva Oca. Dakle, preko Isusa mozemo da znamo jos vise o Bogu. Moglo bi da se kaze da je Isus ona dimenzija bozanstva koja se prilagodjava stvorenjima (ljudima i andjelima). Sta je Tvorac radio prije nego sto je stvorio ovaj svijet? On je stvarao i pre stvaranja naseg sveta, kao na primer andjele. Da li Njegovo vrijeme tece isto kao i nase? On zivi van vremena, kod njega vreme ne "tece". Da li On moze da kontrolise vrijeme? Naravno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 13:21
|
Mladen M je napisao: Da li se urodjena bolest ili mana djeteta moze smatrati kao prenijeti grijeh predaka ili nezdrav nacin zivota majke koja ga je porodila? Sve mane i bolesti su posledica greha, bilo prenetih preko predaka, ili preko majke, ili losim nacinom zivota. Da li cin krstenja malog djeteta ima svrhu ciscenja od grijeha predaka? Cin krstenja je cin ulaska u savez sa Bogom. Covek odgovara pred bogom samo za svoje grehe. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 13:22
|
bierstadt je napisao: imam jedno pitanje , za profu . Prof. Miroljube dali vi znate metode brzog citanja i pamcenja, ili ako je ovo van teme da posaljem na PM. Metode brzog citanja i pamcenja su cist okultizam. Bezite od toga. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 13:23
|
Mladen M je napisao: Na sajtu doktorke Lorin dej www.drday.com vidio sam da su je dosta i napadali i razni drugi doktori i institucije, zanima me jesu li joj kako naudili i da li imate informaciju kako se drzi sa svim tim? Ne mogu joj nista, osim da je likvidiraju. Ona barata sa dokazima, a ovi lekari mafijasi je ogovaraju da bi se dodvorili farmaceutskoj industriji. |
|
|
Alen P |
Odgovorio 13.08.2008 15:49
|
Član Odgovori: 163 Pristupio/la: 11.06.2008 22:43 Lokacija: ÄŒakovec, Hrvatska |
Miroljub Petrovic je napisao: Alen P je napisao: Što kažete na prvi kreacionistički časopis (USA)? Da li ga dobivate? Kakav je to casopis? Odakle vam to da je to prvi kreacionisticki casopis? "Answers Research Journal" ? Dobro, dakle nije prvi. Ako ih ima više molio bih vas za informaciju njihovih imena, možda preporuke. |
|
|
Niksicanin |
Odgovorio 13.08.2008 16:29
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 08.08.2008 21:01 Lokacija: Nepoznata |
Sta se desava sa covjekom kad umre po tvom misljenju? Postoji mnogo slucaja koji su imali klinicku smrt i pricaju da je to nesto iz cega ne zele da se probude, Je li to po tvom misljenju tacno, i mozemo li ikad ostvariti kontakt sa preminulim osobama?
|
|
|
Djole |
Odgovorio 13.08.2008 17:03
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 18.07.2008 01:48 Lokacija: Nepoznata |
Imam jednu nedoumicu : Da li je moguce ponasati se u skladu sa moralnim zakonom tek posle nekog vremena provedenog nemoralno?Da li je greh svesno praviti takav "plan", u stilu: Zivecu nemoralno npr. jos 10 godina,pa cu onda da budem pobozan,jer ce Bog da mi oprosti?Jedan moj poznanik je tako nesto rekao,pa me zanima da li gresi. |
|
|
eric burdon |
Odgovorio 13.08.2008 18:49
|
Član Odgovori: 27 Pristupio/la: 10.05.2008 12:06 Lokacija: Nepoznata |
Profesore,sta mislite zbog cega je Bog dao onoliko iscrpne brojke,imena, rodoslove u Knjizi Brojeva ,ali i na drugim mjestima u Bibliji ?Pitam ovo jer znam neke ljude koji su citali Bibliju i onda su stali na Brojevima zaleci se da ne razumiju cemu sve to,a i meni iskreno,iako sam relativno dugo upoznat sa Biblijom, nije to jasno.Moze li pojasnjenje,molim vas?
Izmenio/la eric burdon na 13.08.2008 19:02 |
|
|
Boki |
Odgovorio 13.08.2008 20:42
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 26.05.2008 22:29 Lokacija: Nepoznata |
U Jevanjdjelju po Mateju dat je detaljan rodoslov Hristove muske linije. Vidi se da Josiof potice od kralja Davida. Ali Josif nije Isusov otac, u smislu nije ga on rodio vec sam Otac Bog. Zasto li je dat detaljan rodoslov (koji je uzgred i deljiv sa 7) ? Da li je to mozda sto su patrijarsi crkava to od apostola trazili da se dokaze da je isus potomak kralja Davida, jer je tako prororeceno da ce biti Mesija? Kako vi ovo razumete? Pozdrav! Izmenio/la Boki na 13.08.2008 20:43 |
|
|
Pera |
Odgovorio 13.08.2008 21:37
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 21.03.2008 23:20 Lokacija: Nepoznata |
Danas na dnevniku 2 RTS su objavili kako se u selu Rudovci nadomak Lazarevca na stablu drveta pojavila sv. Bogorodica(ili sv. Petka po misljenju manjeg broja ljudi). Na TV se stvarno vidi na stablu svetac i kako tvrde ocevici slika na stablu nije nacrtana ili na bilo koji nacin oslikana ljudskom rukom. Danas su i popovi osvestali ovo drvo. Mnogi ljudi dolaze kako bi poljubili stablo i pomolili se. Da li je ovo sotonino delo i jel moze neki komentar? Evo i linka http://gazetareda...&Itemid=70 , ali iz ovog ugla na slici se bas i ne vidi, na RTS se stvarno jasno video svetac. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 23:22
|
bokiva je napisao: Pre tri decenije stanovnici bogatijih zemlja na svetu imali su, u proseku, 30 puta veće zarade od 20 odsto ljudi koji su živeli u najsiromašnijim zemljama. Do 1998. godine razlika se znatno uvećala i tada su najbogatiji bili čak 82 puta bogatiji od najsiromašnijih. Danas je razlika još veća. Sta mislis o ovome? Sta ima tu da se misli. Oni hoce da celo covecanstvo bude ko gladni Afrikanci. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 23:23
|
wellness je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: atokic je napisao: http://www...../p... Ako se Miroljub protivi ovom linku,slobodno neka ga obriše... Naravno da se protivim. Nemoj to vise da radis. A zasto kad su tekstovi sasvim u redu. Da li imate predrasude prema nekim organizacijama. Po meni, ako neko govori stvari koje su u skladu sa biblijom ne gledam na to kakvo je misljenje vecine o doticnom. Citajuci vase postove mislio sam da je to i vas princip? To moze da bude privatni princip, ali ovde necu da reklamiram subotarsku crkvu. Jel to jasno? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 23:24
|
Alen P je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Alen P je napisao: Što kažete na prvi kreacionistički časopis (USA)? Da li ga dobivate? Kakav je to casopis? Odakle vam to da je to prvi kreacionisticki casopis? "Answers Research Journal" ? Dobro, dakle nije prvi. Ako ih ima više molio bih vas za informaciju njihovih imena, možda preporuke. Ima ih dosta. Najpoznatiji je "Creation Ex Nihilo", pa "Creation Ex Nihilo Technical Journal", pa "Origins", itd. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 23:25
|
bokiva je napisao: Da li Bog kaznjava do cetvrtog kolena ili svako odgovara za svoj greh? Svako odgovara za svoj greh, ali mi nosimo u genima i vaspitanju grehe nasih predaka i Bog mora da se bori sa tim gresima, da menja nas karakter i nase lose sklonosti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.08.2008 23:25
|
bokiva je napisao: Zasto na slikama Boga predstavljaju kao starca muskog roda kad je Bog duhovno bice Jovan4:24? Starac je simbol mudrosti i znanja. |
|
Predji na forum: |