Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Slipo
Miroljub Petrovic je napisao:
Slipo je napisao:
Profesore nemojte se ljutiti, stvarno je velik forum za pročitati. Svako malo preporučite neku literaturu(linkove), a ima i vaših predavanja za pročitati, tako da se ipak nakupi dosta toga. U uz to sve bavim se i ostalim stvarima u životu (fakultet i ostale stvar u kojima želim napredovati i ulagati u sebe), a i čitajući vaše postove ne mogu se samo ograničiti na čitanje već i na razmišljanje - ipak imam i ja svoju glavuWink, tako da se stvarno treba dosta vremena izdvojiti.

Ako bi citao samo moje postove trebalo bi ti mozda jedan sat ili sat i po vremena da sve procitas. To nije veliko vreme i svako moze da ga odvoji.

Da. To ste već prije napisali, da je potrebno nešto više od sat vremena za pročitat Vaše postove, ali mislim da si svatko treba prije svega posložiti kockice u svojoj glavi i pokušat malo sam razmišljat. Sve u svemu puno materijala i Vašeg truda... hvala.

Miroljub Petrovic
Milojko je napisao:
Cuo sam pricu da treba da se radujemo kada vidimo znake antihristovog dolaska, jer to znaci da ce nakon toga Hristos ubrzo doci po drugi put. Hriscani treba da se raduju kad se sete (pomisle na drugi dolazak Hristov) da ce Hristos ponovo doci.

Sta kazete Miroljube na ovu konstataciju o radovanju kad vidimo znake dolaska antihrista (sto zvuci suludo) koji su danas tako ocigledni na svakom koraku.

Bog kaze suprotno: "Sta ce vam Dan Gospodnji. Tada je mrak i tama, a ne svetlost..." Bog kaze da treba da zivimo "danas": "Ne brinite se za sutra, dosta je svakom danu zla svoga." Dakle, treba da se trudimo da danasnje obaveze zavrsimo, a sta ce sutra biti, videcemo. Znamo da dolaze teska vremena i treba da se spremamo za njih, i da se molimo Bogu da nam da snage da izdrzimo ono sto ce da usledi.

Miroljub Petrovic
Milojko je napisao:
Milojko je napisao:
Sta je osnovni temelj hriscanstva.

Pobozan i moralan covek je najveca vrednost u univerzumu.

Cesto nazovi pobozne i moralne ljude mozemo sresti uvek namrstene,pognute glave i lose raspolozene, razdrazljive. Takvih se moze sresti u crkvi dosta.
Da li se slazete da pobozan i moralan covek uvek mora biti dobro raspolozen, jer jedino tako kad ga neko ko nije u veri vidi kaze "aha ovaj covek koji je znam pobozan zaista nosi u sebi optimizam i radost a to je ono sto mi treba."

To raspolozenje treba da dolazi od toga sto si ziv a zivot je najveca vrednost i sto imas sansu da zivis u buducem veku vecno.

Jedino tako mozemo privuci nekoga da bude religiozan, a nikako ubedjivanjem.

Tako je.

MilanSM
Sta mislite o izrealeskoj borilackoj vestini Krav Maga?

Da li, po Vama, hriscani uopste treba da treniraju borilacke vestine? I da li treba sluziti vojni rok i obucavati se za vojsku?
Izmenio/la MilanSM na 08.08.2008 12:04

sigma
Pozdrav svima,

Kako kometarišete to što su na strani Gruzije Izraelske snage koje pomažu u ratu protiv Rusije. Ja se slažem u vašoj priči o Jevrejima kao naj…. naj… i tako.
Neka su i Rusi posrnuli i neka je i Putin najgori i sve u tom smislu, ali nikako ne mogu da se složim da neko ko napada Ruski narod bude u službi Tvorcu u smislu pozitivca.
Nekako su Jevreji uvek na pogrešnoj strani. Očigledno SAD traži povod za rat. Kao u priči o Samsonu. Ovde je sukob između SAD i Rusije kao i uvek.
Slažemo se sa iz SAD nikad ništa pozitivno nije došlo niti će doći do kraja sveta.
Dakle Rusija mora da pobedi na kraju, ma koliko loša i pala bila ipak tamo ima zdravog tkiva što Vi kažete iz kog može da se povrati Rusija a samim tim i mi.
Nema nikave logike da mi koji bi želeli da budemo moralni i Biblijski religiozni ne budemo na strani Rusije nego protiv nje i opet ma koliko bio naklonjen Jevrejima uvek sam sa Rusima.

http://www.youtub...faodr61Kfg

Ako sam u zabludi molim da mi objasnite….

Hvala….

Laki
Gdine Miroljube, imam pitanje u vezi Marije Magdalene, Marije iz Betanije i gresnice iz Lukinog Jevandjelja 7, 36-50. Neko kaze da je to jedna osoba, neko kaze da su to posebne licnosti, a ja sam zakljucio da su to dve zene.
Zanima me, sta vi mislite po ovom pitanju? Da li su to ipak tri zene?
Izmenio/la Laki na 08.08.2008 17:42

eric burdon
Sta mislite o teoriji dr.Vojislava Seselja koja kaze da je sadasnji hrvatski narod nastao,u najvecoj mogucoj mjeri, kao rezultat beskrupuloznog,visevjekovnog pokatolicavanja pravoslavnog zivlja na podrucju danasnje Hrvatske od strane Vatikana (koje je praceno genocidom 1941-1945,a koje je kulminiralo etnocidom u poslednjem ratu),kao i to da je doslo do kradje jezika koji se sad zove "hrvatski",istorijskog naslijedja itd?

Miroljub Petrovic
MilanSM je napisao:

Cuo sam za to, ali nisam video o cemu se radi.

Da li, po Vama, hriscani uopste treba da treniraju borilacke vestine?

Nije lose da je covek osposobljen da se brani, ali nisam pristalica profesionalnog bavljenja borilackim vestinama.

I da li treba sluziti vojni rok i obucavati se za vojsku?

Ja nisam ljubitelj savremene vojske jer ona je zloupotrebljena.

Niksicanin
Kamo srece da zivimo ko zivotinje (instiktu). Ne bi razbijali glavu evolucijama i naukama Wink
Smile

Miroljub Petrovic
sigma je napisao:
Pozdrav svima,

Kako kometarišete to što su na strani Gruzije Izraelske snage koje pomažu u ratu protiv Rusije. Ja se slažem u vašoj priči o Jevrejima kao naj…. naj… i tako.
Neka su i Rusi posrnuli i neka je i Putin najgori i sve u tom smislu, ali nikako ne mogu da se složim da neko ko napada Ruski narod bude u službi Tvorcu u smislu pozitivca.
Nekako su Jevreji uvek na pogrešnoj strani. Očigledno SAD traži povod za rat. Kao u priči o Samsonu. Ovde je sukob između SAD i Rusije kao i uvek.
Slažemo se sa iz SAD nikad ništa pozitivno nije došlo niti će doći do kraja sveta.
Dakle Rusija mora da pobedi na kraju, ma koliko loša i pala bila ipak tamo ima zdravog tkiva što Vi kažete iz kog može da se povrati Rusija a samim tim i mi.
Nema nikave logike da mi koji bi želeli da budemo moralni i Biblijski religiozni ne budemo na strani Rusije nego protiv nje i opet ma koliko bio naklonjen Jevrejima uvek sam sa Rusima.

http://www.youtub...faodr61Kfg

Ako sam u zabludi molim da mi objasnite….

Hvala….

Prvo, ja nikada nisam rekao da su Jevreji "naj, naj". Rekao sam da su oni najmanje losi, da su najslozniji, i tome slicno. Nama uzor treba da bude Bog i Njegova rec, a ne ljudi. Takodje, rekao sam da na osnovu Biblije Bog je rekao kako ce da zavrsi posao na kraju istorije.

Sto se tice rata u Juznoj Osetiji, u pitanju su pitanja vezana za sekularne ljude. Treba da znate da Izrael vode sekularni ljudi i da oni ne misle mnogo o Bogu, slicno kao i vladari drugih drzava (Rusije, SAD itd). Mi tim ratom ne bi trebali mnogo da se bavimo jer je to sukob dve lose strane. Ruska vlast je veliki saveznik Evrope, a neprijatelj Amerike i Izraela. Amerikanci podrzavaju neprijatelje Rusije i to je to, kao i vlada Izraela, koja je saveznik Amerike. Rusija podrzava Siriju i neprijatelje Izraela i Amerike, i to je zacaran krug. Ponavljam, mi time ne treba da se bavimo, ali mozemo da posmatramo kako se neznabosci kolju izmedju sebe i da se ucimo kako ne treba.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, imam pitanje u vezi Marije Magdalene, Marije iz Betanije i gresnice iz Lukinog Jevandjelja 7, 36-50. Neko kaze da je to jedna osoba, neko kaze da su to posebne licnosti, a ja sam zakljucio da su to dve zene.
Zanima me, sta vi mislite po ovom pitanju? Da li su to ipak tri zene?

Nisam se time bavio.

Miroljub Petrovic
eric burdon je napisao:
Sta mislite o teoriji dr.Vojislava Seselja koja kaze da je sadasnji hrvatski narod nastao,u najvecoj mogucoj mjeri, kao rezultat beskrupuloznog,visevjekovnog pokatolicavanja pravoslavnog zivlja na podrucju danasnje Hrvatske od strane Vatikana (koje je praceno genocidom 1941-1945,a koje je kulminiralo etnocidom u poslednjem ratu),kao i to da je doslo do kradje jezika koji se sad zove "hrvatski",istorijskog naslijedja itd?

To je pitanje koje je nebitno u ovoj nasoj raspravi na forumu. Ono cime se mi bavimo jeste Bozje otkrivenje i promena ljudskog karaktera. Kada bi Seselj toliko puno pisao o pokajanju i vracanju Bogu, Srbija bi odavno bila slobodna, a Hrvati nasi najveci saveznici u borbi protiv satanista.

Miroljub Petrovic
Servus Dei je napisao:
Da li ima dokaza u Bibliji da postoje neka bića osima anđela u svemiru

Nisam do sada nasao u Bibliji da postoji jos neko.

i ko su dvadeset četri stariješine iz četvrte glave Otkrivenja,

Slusao sam razna tumacenja, a najpribliznije mi izgleda da su mozda u pitanju 12 Izrailjevih sinova (od kojih je poteklo 12 plemena Izrailjevih) i 12 apostola, a da je Bog sve njih vaskrsao u nekom vremenskom periodu. Ne kazem da je ovo ispravno tumacenje, ali ga eto navodim kao neko koje mi za sada izgleda najprihvatljivije.

da li je Sotona u Jobu, došao kao predstavnik Zemlje, a drugi Sinovi Božji kao predstavnici drugih planeta?

Sotona je dosao kao predstavnik pobune, kao uljez da ogovara, a sinovi Bozji su bili andjeli koji su razgovarali sa Bogom.

Miroljub Petrovic
Niksicanin je napisao:
Kamo srece da zivimo ko zivotinje (instiktu). Ne bi razbijali glavu evolucijama i naukama ;)

E blago tebi i tvom "razmisljanju". Ako vide pravi Niksicani sta pises ima da te se odreknu.

Boki
Pozdrav, odlicna je emisija "Glad i manipulacija". Moze li mozda negde da se stave i slike koje je dr Jovan Ilijev slikao?

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Pozdrav, odlicna je emisija "Glad i manipulacija". Moze li mozda negde da se stave i slike koje je dr Jovan Ilijev slikao?

Bice i to uskoro.

bojsane
A kakvo vam je misljenje o Guci?

ALEX

MilanSM je napisao:

Cuo sam za to, ali nisam video o cemu se radi.

Evo par kratkih klipova pa pogledajte...
Rijec je odbrambenoj tehnici! Otimanje pistolja, noza, puske, palice, onesposobljavanje napadaca i slicno... Inace, te tehnike koriste svi danasnji specijalci i vojska i policija i obezbjedjenja... Ako ste nekad gledali vojne vjezbe JSOa primjeticete veliku slicnost sa Krav Magom!

Kompjuterska simulacija
http://www.youtub...DU&feature
http://www.youtub...1Q&feature

Evo kako to izgleda u praksi
http://www.youtub...hKjpdWyYMc

Xipos
Jedna preporuka svima

Na sajtu www.SVETOSAVLJE.org
na dnu strane nalalzi se zanimljiv film pod naslovom "PROPAST IMPERIJE-VIZANTIJSKA LEKCIJA"tu mozete videti kada bog pomaze kada narod propada.

Sve se desava kao u Srbiji sada.velica se sve sto dolazi sa zapada,napada se pravoslavlje i pokusava ujedinjenje sa vatikanom,odliv najpametnijih na zapad,profesionalna vojska,zapadnjacke struje u narodu,pad nataliteta,prezire se svoja istorija i kultura,moralni pad.

U zadnjih 18 god u Srbiji je izvrseno 3 000 000 abortusa,a Zapad samo gleda da Opljacka i iskoristi kao sto je iskoristio Vizantiju i onda jeizdao...

Slava Bogu

IvanBG
Gospodine Petrovicu, za vas rad sam saznao preko DVD snimaka vasih predavanja, koje mi je doneo brat i predlozio da ih odgledam.
I ranije sam se zanimao za teme koje obradjujete na svojim predavanjima i sumnjao u neke opshteprihvacene teorije kao shto je darvinizam i sl..
Vas pogled na danashnji svet oko nas mi je dosta pomogao da ucvrstim svoje ranije stavove, upoznam se sa nekim novim pogledima na vec poznate stvari i odagnam sumnje da sam mozda greshio shto sam sumnjao i na tome sam vam veoma zahvalan.
Ipak imam neke opshte nedoumice...
1. Zashto je Tvorac izabrao bash jevrejski narod?...narod koji je pravio zlatno tele, razapinjao Hrista, i koji i dan danas ne priznaje Hrista i njegov Novi Zavet...
2. Zashto im pomaze u borbi protiv onog naroda (kada je malobrojna jevrejska vojska potukla mnogo jaceg neprijatelja)? Cemu onda taj drugi narod da se nada kad protiv sebe ima Tvorca? Zar i taj narod nisu Bozija deca koja su na krivom putu?
I cinjenica koja zbunjuje za kraj: amerika, danashnje olicenje tiranske zemlje koja kreira ceo svet prema svojim potrebama, pljacka, zapocinje ratove i to vrlo licemerno pod okriljem lazne demokratije i slobodne volje je veliki zashtitnik Izraelske zemlje... znate, malo je cudno da vas shtiti neko sa tako loshom reputacijom a da i sami niste loshi.
Ako bi doshao dan da Amerika hvali Srbiju, ja bih se zapitao kuda onda ta Srbija tone?
Hvala unapred..

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.33 sekundi!