Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Joanakije8 - poruka glasi:

Kako mislite da se muslimani asimiluju u zapadnim zemljama ,jel mozete da pojasnite malo ? Jel etnicka vrsta asimilacije ?

Postaju liberalni, evopljani, ne interesuje ih porodica, samo pare i materijalizam, kao u Turskoj ili Bosni.

Miroljub Petrovic
loopus74 - poruka glasi:

Pročitao sam tvoj tekst o crkvi gde između ostalog piše...

Taj tekst nisam ja pisao, ali smatram ga tacnim. Pisao sam da u Bibliji ne postoji rec "crkva" niti takav pojam. Postoji Hram u Jerusalimu (koji je srusen) i postoje skupstine (grcki "sinagoge"). Skupstine su mesta gde se ljudi ukupljaju, zajednicki se mole, citaju i proucavaju Bibliju i resavaju probleme lokazne zajednice.

Nemam nista protiv crkve, kao sto je bila u vreme Svetog Save, kada je imala prosvetiteljsku i obrazovnu funkciju. Na zalost, danas su crkve (generalno sve crkve u hriscanstvu) postale mesto za umirivanje savesti preko bezvrednih formi koje imaju poreklo u velikoj meri u paganstvu.

Stvari su vrlo jednostavne - postoji Bog i postoji Njegovo otkrivenje - Biblija, kako bi trebali da zivimo. Funkcija religijskih institucija bi trebala da bude da pomogne ljudima da se opismene i razumeju biblijsku poruku, kao i da je primene u praksi. Sve preko toga nema veze sa Bogom i Hristom.

A te primedbe - godrost, prelest... su suplje price. To isto kazu lekari govedje medicine kada ja pricam o higijeni. Kao i suplje price kako ja hoce da osnivam crkvu i slicno. To samo budale mogu da kazu. Ja samo zelim da promovisem duhovnu i fizicku higijenu, da bi ljudi bili informisani o tome, a svako neka zivi kako zeli.

Miroljub Petrovic
ŽENA JE ŽIVOT
Radovan Bećirević Trebješki

1. U nesreći nema više sreće
2. No brak koji liči na proljeće.
3. Tu su ključi zemaljskoga raja,
4. Đe dva srca jedna duša spaja,
5. U najvišoj tajni, u samoći,
6. Sve po nekoj čudotvornoj moći,
7. Ali Å¡ta se iza toga krije,
8. „Šta bi zemlja sunce da ne grije,
9. Šta bi čo’ek da mu žene nije?“
10. Ali žene, vjerne domaćice,
11. Samirnice i vaspitačice,
12. Stimanice i domodržnice,
13. A ne žene glupe i lijene
14. Koja kupi po ulici priče,
15. A na muža ka’ manita viče.

Vitez1234
Pozdrav svim britkim sabljama na forumu

Juce je izasao video o bitci na deligradu https://www.youtu...&t=97s
Ne znam da li je neko vec podelio ovaj kanal na forum ali momci rade odlican posao https://www.youtu...cebHgLa24Q
Licno ih ne poznajem ali mi se svidja ono sto rade pa eto rekoh da podelim Grin

Alen P
Jeffrey Dahmer. Znan kao Čudovište iz Milwaukee-a. Serijski ubojica. Mnoga njegova ubojstva su uključivala nekrofiliju (općenje s mrtvima), kanibalizam, očuvanje dijelova tijela. Osuđen na petnaest doživotnih zatvora. 28.11.1994. je Jeffrey-a do smrti pretukao njegov zatvorski kolega Christopher Scarver. Više o tome na wikipediji. O njemu piše i Večernji list, cijeli članak možete pronaći na internet stranici Večernjeg lista. Njegov intervju koji je dao u zatvoru pojavio se u javnosti nakon njegove smrti. Večernji navodi da je Jeffrey "U intervjuu objašnjavao da je u zatvoru postao religiozan..." Riječ religiozan ima široko značenje a prema prevednom isječku možemo zaključiti da se monstrum pokajao za svoje grijehe, prepoznao svoju krivicu, odgovornost i postao djetetom Božjim. Kreacionistički materijali su, prema njegovom svjedočanstvu, odigrali glavnu ulogu na njegovu putu prema vječnosti.

https://www.youtu...90B807Yeeg

http://www.udrugapostanak.ucoz.com
DjujicPopo
Miroljube kakvo imas misljenje o ovom Patricku Bowmanu sa Balkan Info sad sto je bio. Prica o biznisu, ustaje u 4 sata i govori da je najbitnije u zivotu biti slobodan
Мудрост је склањати се од зла.

Miroljub Petrovic
DjujicPopo - poruka glasi:

Miroljube kakvo imas misljenje o ovom Patricku Bowmanu sa Balkan Info sad sto je bio. Prica o biznisu, ustaje u 4 sata i govori da je najbitnije u zivotu biti slobodan

Osnova ekonomije je sacuvati slobodu i nezavisnost, tako da niko ne moze da te ucenjuje. To je jedino moguce ako imas nezavistan sistem u prirodi koji proizvodi sve sto ti treba za zivot: hranu, vodu, ogrev i ostalo sto uz to ide. Podrazumeva se da kuca, odeca i obuca nije nesto sto treba da se proizvodi, vec nesto sto imas i dugo ti traje, skoro neograniceno (oni koji hoce da prate modne trendove, a takvi su skoro svi, ne mogu da se uklope u ovu pricu).

Sve preko ovoga je posao koji je pitanje kada ce da se raspadne, jer trgovina sa drugim zemljama, posao koji zavisi od uvoza, izvoza je posao koji moze da se radi ako nema rata, i ako je drzava deo medjunarodnog nemoralnog sistema. Poznato je da ratovi izbijaju na svakih 20-40 godina, nekada i cesce, a cim krene da se okrece malo veci novac, odmah dolaze reketasi koji ti nude ili da budes deo njihove bande (tajnog drustva) ili da im placas reket.

Ja nisam za velike poslove koji okrenu milione jer ne samo da prisiljavaju coveka da bude deo nemoralnog sistema, vec oduzima jako puno vremena, a bogatstvo se meri kolicinom slobodnog vremena, a ne novcem. Samo onaj ko ima slobodno vreme moze da radi na sebi, a zatim i na svojoj porodici, sto je uslov svake srece u zivotu.

Dakle, svaka prica o velikom biznisu je nerealna. Nisam protiv velikog biznisa, ali svi koji ga rade nemaju odstupnicu na selu i lako i brzo skroz propadnu cim se sistem urusi, a to je vrlo cesto.

Miroljub Petrovic
Sutra (petak 2. novembar 2018.) u Domu kulture u Prijepolju u 18 sati, odrzace se promocija sabranih dela vojvode Marka Miljanova (poznat po knjizi "Primeri cojstva i junastva). Bice bogat kulturno-umetnicki program, najtoplije preporucujem.

http://cps.org.rs...ljanov.jpg

caki
Miroljube jel mozete da postavite link o bici na mojkovcu, bio je postavljen pre oko godinu dana, nemogu da ga nadjem pomocu opcije trazi.
Caki

nikolaj
Profesore u bibliji piše da trebamo da damo Bogu od našeg dobitka čini mi se deseti deo. Moje pitanje je na koji način i kako treba da damo Bogu to što traži od nas? Čitajući bibliju jasno mi je kako se to nekada radilo (hram, sveštenici, oltar ...), ali sada kada toga nema na koji način da zahvalimo Bogu za recimo dobro sklopljen posao ili dobar prinos sa njive?
Ne pla?i dete moje, uskoro ?e Gospod do?i i uredi?e sve

Miroljub Petrovic
caki - poruka glasi:

Miroljube jel mozete da postavite link o bici na mojkovcu, bio je postavljen pre oko godinu dana, nemogu da ga nadjem pomocu opcije trazi.

https://www.youtu...ERRcnNTsrE

Miroljub Petrovic
nikolaj - poruka glasi:

Profesore u bibliji piše da trebamo da damo Bogu od našeg dobitka čini mi se deseti deo. Moje pitanje je na koji način i kako treba da damo Bogu to što traži od nas? Čitajući bibliju jasno mi je kako se to nekada radilo (hram, sveštenici, oltar ...), ali sada kada toga nema na koji način da zahvalimo Bogu za recimo dobro sklopljen posao ili dobar prinos sa njive?

Oduvek se desetak davao za Bozju sluzbu. Nekada je to bilo svestenicima u Hramu, a danas moze na razne nacine za razne Bozije projekte. Ja dajem za objavljivanje knjiga i videa vezano za bolje razumevanje teologije i biblijskog koncepta.

silversrbija89
Meni je sada jako teško jer sam spoznao Boga. Kako čovek koji spozna postojanje Tvorca da ne ode da mu se posveti 100% kao što to rade monasi? Slušao sam o monasima koji se 24 sata dnevno mole Bogu, ne samo za sebe već i za srpstvo i čitav svet. Sa jedne strane se osećam loše ako ne posvetim Bogu celog sebe i zamonašim se, a sa druge strane ako tamo odem neću ostvariti ništa ovozemaljsko (porodica, deca)... Ali ko zaista veruje u Tvorca onda veruje i da ovozemaljske stvari nisu bitne... Gde grešim?

Miroljub Petrovic
silversrbija89 - poruka glasi:

Meni je sada jako teško jer sam spoznao Boga. Kako čovek koji spozna postojanje Tvorca da ne ode da mu se posveti 100% kao što to rade monasi? Slušao sam o monasima koji se 24 sata dnevno mole Bogu, ne samo za sebe već i za srpstvo i čitav svet. Sa jedne strane se osećam loše ako ne posvetim Bogu celog sebe i zamonašim se, a sa druge strane ako tamo odem neću ostvariti ništa ovozemaljsko (porodica, deca)... Ali ko zaista veruje u Tvorca onda veruje i da ovozemaljske stvari nisu bitne... Gde grešim?

Ti uopste nisi spoznao Boga, ti si samo razumeo da Bog postoji, a nemas pojma ko je Bog i sta trazi od coveka jer nisi citao Bibliju. Dakle, nemoj da bulaznis i pricas gluposti, nego uzmi citaj Bibliju, ili bar moju kratku knjigu o religiji sa donjeg linka:

http://cps.org.rs...etnike.pdf

nikola33
Pozdrav Miroljube

Zanima me da li postoje ljudi koji su od Boga nadareni da lece? Pitam konkretno jer imam gadnu bradavicu na ruci, a majka me nagovara da idem kod jedne zene koja na neki svoj nacin skida bradavice, kaze za nju da je nadarena i veoma "pobozna" i da voli da "pomaze" ljudima. Mojoj majci je zaista skinula bradavice, pa me zato zanima da li stvarno postoje nadareni ljudi ili ona to ipak radi uz pomoc demona. Navodno je to najbolje da se uradi zadnji utorak pred mladinu i tu mi price o nadarenosti padaju u vodu ali me zanima tvoje misljenje. Procitao sam na forumu da bradavice same spadaju kada se dovedu u red zivotne navike, postoji li neki nacin za brzo skidanje bradavica sa dlana prirodnim putem?

Miroljub Petrovic
nikola33 - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube

Zanima me da li postoje ljudi koji su od Boga nadareni da lece? Pitam konkretno jer imam gadnu bradavicu na ruci, a majka me nagovara da idem kod jedne zene koja na neki svoj nacin skida bradavice, kaze za nju da je nadarena i veoma "pobozna" i da voli da "pomaze" ljudima. Mojoj majci je zaista skinula bradavice, pa me zato zanima da li stvarno postoje nadareni ljudi ili ona to ipak radi uz pomoc demona. Navodno je to najbolje da se uradi zadnji utorak pred mladinu i tu mi price o nadarenosti padaju u vodu ali me zanima tvoje misljenje. Procitao sam na forumu da bradavice same spadaju kada se dovedu u red zivotne navike, postoji li neki nacin za brzo skidanje bradavica sa dlana prirodnim putem?

Postoje pobozni ljudi koji imaju dar da lece, ali ne na cudesan nacin, u smislu da te dodirne i ti ozdravis, vec da imaju znanje i nadahnuce, kao dr Milisav Nikolic koji zaista ima dar, ali i znanje, da resava probleme sa kicmom. U vrlo retkim slucajevima, u drevnom Izraelu, postojali su ljudi preko kojih je Bog cinio cudesna iscelenja, ali to danas ne postoji, jer nema istinski poboznih ljudi.

Bradavice su benigni tumori nastali nezdravim zivotom i padom imuniteta i lece se korigovanjem navika i ciscenjem organizma, a ta vestica sto "leci" ljude je demonizovana zena od koje treba bezati.

neki deki
Da li neko od clanova foruma ima knjigu o Skenderbegu koju bi inace menjao za neku drugu knjigu?..imam dosta knjiga sa ovog sajta pa ako nekom treba neka se javi...dao bih 3 knjige za knjigu o Skenderbegu.
Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!

Korda Rade
Miroljube sto ne vidite sa autorom stranice "ides pod mac bato" na fb, da to malo vise izreklamirate vasim novim i starim izlaganjima i klipovima. Stranica je sada malo zamrla i dosta neazurna,a steta je jer su klipovi imali dosta pregleda...

Cerovic
Slike Durmitora - lepota Bozjeg stvaranja

https://drive.goo...GbMKa3SJHl

MarkoSrbin22
AKO VAM NIJE TESKO POGLEDAJTE NOVI CRTANI FIPMO MILU JOVOVICU https://youtu.be/...
Prijavite se na kanal da bi sto vise ljudi saznalo za moj rad da se sto vise ljudi a i deca edukuju i nauce.Hvala i lajkujte obavezno crtani.Hvala Miroljube na podrsci..Pozz
M.R

http://markobre32@gmail.com
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.90 sekundi!